Η Samsung θέλει το 22% της αγοράς smartphone το 2022, αναμένει υψηλές πωλήσεις Galaxy S22

, Η Samsung θέλει το 22% της αγοράς smartphone το 2022, αναμένει υψηλές πωλήσεις Galaxy S22

Σύμφωνα με έκθεση του The Elec, ενός νοτιοκορεατικού μέσου ενημέρωσης, η Samsung έχει κάποιους φιλόδοξους στόχους για το 2022. Στοχεύει στο μερίδιο 21,9% της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Τα στελέχη της Samsung πιστεύουν ότι η παρατεταμένη πανδημία πιθανότατα θα αυξήσει τις πωλήσεις smartphone καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και θέλει να πάρει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από αυτές.

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αναμένεται να φτάσουν το 1,52 δισεκατομμύρια και περίπου 390 εκατομμύρια από αυτές θα πρέπει να είναι συσκευές της Samsung για να επιτευχθεί ο στόχος του 21,9%. Αλλά μόνο 33 εκατομμύρια από αυτές τις μονάδες θα είναι μέρος της σειράς Samsung Galaxy S22. Αναμένονται 14 εκατομμύρια μονάδες Galaxy S22, ενώ το S22+ και το S22 Ultra θα φέρουν 8 και 11 εκατομμύρια πωλήσεις στη Samsung.

Ο κορεάτης τεχνολογικός γίγαντας αναμένει ότι η σειρά Galaxy A θα αναπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων. Τα A23 και A33 θα πρέπει να αντιστοιχούν σε 267 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ τα A53 και A73 πρέπει να είναι περίπου 92 εκατομμύρια.

Για να το κάνει αυτό, η Samsung πρέπει να είναι πιο επιθετική με το μάρκετινγκ και πιθανότατα θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για τις τιμές, ειδικά στην Κίνα όπου η κυριαρχία της Huawei μειώνεται. Ο νούμερο ένα κατασκευαστής smartphone σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα χρώματα και να απλοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής περιορίζοντας τα στρώματα που χρησιμοποιούνται για το πίσω πλαίσιο των μικροτηλεφώνων μεσαίας κατηγορίας. Αυτό θα μείωνε σημαντικά το κόστος.

Επιπλέον, η Samsung αναζητά έναν τρόπο να εισάγει πιστοποίηση IP68 για τη σκόνη και το νερό στις οικονομικές προσφορές της, ξεκινώντας από τη σειρά Galaxy A33. Κάθε τηλέφωνο στην εν λόγω οικογένεια μαζί με το A53 και το A73 θα διαθέτουν πιστοποίηση IP68 σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους νέους αγοραστές εντός και εκτός Κίνας. Είναι ένας τρόπος να ανταγωνιστεί τις προσιτές τοπικές κινεζικές μάρκες.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.