Samsung, Θα παρουσιάσει τα πρώτα Tizen smartphones μέσα στο έτος

H Samsung ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2013 θα παρουσιάσει τα πρώτα μοντέλα smartphones με το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Tizen OS. Στόχος της Samsung είναι να μειώσει την εξάρτησή της από τη Google και το λειτουργικό σύστημα Android μάλιστα εδώ και μερικούς μήνες έχει διαθέσει ένα πρωτότυπο μοντέλο σε developers που πειραματίζονται και αναπτύσσουν εφαρμογές για αυτό.

To λειτουργικό σύστημα Tizen θα είναι κάτι νέο που θα μας απασχολήσει μέσα στο τρέχον έτος μαζί με τα επίσης αναμενόμενα λειτουργικά συστήματα Ubuntu Phone OS και Sailfish OS.

, Samsung, Θα παρουσιάσει τα πρώτα Tizen smartphones μέσα στο έτος

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Και αναρωτιόμουν γιατί δεν το κάνει. Και τελικά το έκανε, καιρός ήταν να είναι ανεξάρτητη τελείως…

labros manousos

Ας ελπίσουμε να μην ειναι αλλη μια αποτυχια σαν το bada,γιατι αγορασα το samsung wave και απογοητευτικα πληρως απο την υποστηριξη εφαρμογων κλπ.. !!!

Manos

Χμμμ… δεν λεω, ωραιο το Tizen αλλα αρχιζουν να γινονται πολλα τα ecosystems.
Θα το προτιμουσα μονο αν παιζει εφαρμογες android, γιατι δεν προκειται να ξαναπληρωσω να αγορασω εφαρμογες και για αλλο λειτουργικο.
Νομιζω αντιστοιχα το βλεπουν και οι χρηστες iOS – Windows.

Nikos

Android….android is everywhere :p

Γιώργος

Δεν μου αρέσει καθόλου σαν ηδέα… Προτιμώ το Android!

Πανος Σομπολος

Οπως λεει και η πάντα επίκαιρη Ελληνική παροιμία έβγαλε και η μύγα…@@!
Παντως το να υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις στα λειτουργικά δεν είναι κακό,από κει και πέρα αν το GS3 είχε Tizen δεν νομίζω να έκανε την πορεία που έχει ποτέ,για τα μικρότερα μοντέλα δεν τι συζητώ καν,ηδη καποιοι φιλοι ειπαν τις αποψεις τους για το Bada!
Toυ χρονου τα χριστουγεννα θα γινεται χαμος παντος απο λειτουργικα Android,Windows,IOS,Firefox OS,Ubuntu σωστό πάρτι,μακάρι να είναι διαθέσιμες όλες οι επιλογές στη χώρα μας

lorentzos

Παράτολμη κίνηση και μάλιστα μια δύσκολη εποχή κρίσης και ανταγωνισμού την στιγμή που εκτός Android και ios ή Nokia κατέχει τα σκήπτρα στον υπόλοιπο τομέα, και μάλιστα τη στιγμή που είναι καμένη με το bada ξανά μανά τα ίδια? Με νούμερο 1 αντίπαλο παγκοσμίως να τους απειλεί σε κάθε μια παρουσίαση ολο και πιο πολύ και μιλάω για την Κίνα θέλουν να αποσπαστούν απο το Android? Την στιγμή που σαρώνουν με το S3 και NOTE2? Άποψη μου είναι οτι θα είναι τραγικό ολέθριο λάθος!!!!

Panos7GR

Η Samsung έχει δείξει πολλάκις στο παρελθόν πόσο αλαζονική είναι και σκέφτεται πως θα τα αρπάξει. Από την μια καλά κάνει εταιρία είναι, όμως ανήκει και σε μια Κοινότητα που έχει σκοπό να αναπτύξει και να προστατεύσει ένα λογισμικό που της έδωσε όλη αυτή τη δύναμη. Μας έχει δείξει πως δεν την νοιάζει ιδιαίτερα το Android, αφού πριν μερικά χρόνια που έβγαζε απομιμήσεις του iPhone με τρανταχτό παράδειγμα το Galaxy S (ακόμα και το Touchwiz UI της αρχικά “iPhone-ιζε” υπερβολικά), αγνόησε παντελώς τις προτροπές της Google να κόψει τις αντιγραφές και το πλήρωσε ακριβά στις ΗΠΑ κι εξέθεσε το Android σε χιλιάδες μη ενημερωμένο κοινό που νόμιζε πως ήταν κόντρα iOS vs Android. Πέραν αυτού παίζει σε διπλό ταμπλό αφού έχει και Windows Phones στην γκάμα της (εντάξει δεν είναι και η μοναδική). Μπορεί αυτή η κίνηση με το Tizen δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να απεξαρτηθεί λίγο απ την Google, όμως την εξυψωνει στα μάτια μου γιατί μου δείχνει πόσο πολυμηχανη είναι και ασχολείται με ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον κόσμο της τεχνολογίας. Περίμενα αυτήν την κίνηση γιατί πλέον κατέχει την πρώτη θέση στην πώληση κινητών πράγμα που της δίνει περιθώριο για πειραματισμούς.. Προφανώς και δεν θα παρατήσει το Android για το… Συνέχεια »

μαρκος xperia

Παντός τώρα βλαιπω αρκετά λειτουργικά συστήματα να έχουν ως πυρήνα το linux.
Αλλά αυτό που θέλω να δω είναι το Ubuntu. Το Ubuntu mobile όμως δεν έχω καταλάβει ακόμα, θα τρέχει παράλληλα με το android, θα έχει dual boot( android, Ubuntu ) η θα είναι ανεξάρτητο λειτουργικό, δηλαδή θα κυκλοφορήσουν Ubuntu κινητά. Παντός στο βίντεο έδειχνε ένα galaxy nexus να τρέχει το λειτουργικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.