Samsung: Σταματά low budget κινητά από Ολλανδία και ευρωπαϊκές χώρες;

Η Samsung ανακοίνωσε τον Αύγουστο το Samsung Galaxy Note 5, αλλά δεν το έφερε στην ευρωπαϊκή αγορά για αρχή διότι θέλησε να επικεντρωθεί περισσότερο σε αγορές που έχει μεγαλύτερη επιτυχία η σειρά Note, και μάλλον η Ευρώπη δεν είναι μια από αυτές. Απ΄ότι φαίνεται όμως, θεωρεί πως και κάποια άλλη κατηγορία μπορεί να μην απευθύνεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Φαίνεται ότι θα σταματήσει να πουλά στην Ολλανδία και μάλλον και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες τα low-budget κινητά της, τα οποία υπάγονται στην κατηγορία κάτω των 250 ευρώ. Οι πληροφορίες έρχονται από εκπρόσωπο ολλανδικής ιστοσελίδας τηλεπικοινωνιών (QontentMatters.nl), ο οποίος αναφέρει ότι η Samsung δεν θα πουλά τα πιo οικονομικά κινητά στις χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Σε πρόσφατο tweet του ο Danijel Dercksen, έγραψε “Samsung is therefore stopped making smartphones under 250 euros for some countries, including the Netherlands Bad for market share”.

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε η Samsung ίσως θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο με τις entry level συσκευές στις αναδυόμενες αγορές και οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, κάθε άλλο παρά αναδυόμενες είναι. Οι αριθμοί έχουν δείξει ότι η Samsung πουλά smartphones, αλλά όχι όσα θέλει στην high-end κατηγορία που θα είχε τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στις συγκεκριμένες χώρες ίσως θέλει να επικεντρωθεί στην mid-range και high-end κατηγορία προκειμένου να έχει συγκεκριμένο στόχο και να τον πετύχει. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε πει ότι θα περιορίσει τον αριθμό των συσκευών που κυκλοφορεί. Αντί λοιπόν να τον περιορίσει γενικά και αόριστα, τον συγκεκριμενοποιεί ανάλογα με την δυναμική της κάθε αγοράς.

Nα πούμε ότι η Samsung έχει αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από οικονομικούς κατασκευαστές (βλέπε Motorola, Xiaomi κλπ.), θα έπρεπε όμως να σταματήσει να πουλά οικονομικά smartphones σε συγκεκριμένες αγορές, ή να συνεχίσει να τα βελτιώνει και να κάνει πιο ανταγωνιστικά;

Προς το παρόν η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Samsung Galaxy J5 (ένα από τα κινητά που ίσως φύγει από τις συγκεκριμένες χώρες)

Samsung: Σταματά low budget κινητά από Ολλανδία και ευρωπαϊκές χώρες;, Samsung: Σταματά low budget κινητά από Ολλανδία και ευρωπαϊκές χώρες;

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Η εταιρεία έχει βαλθεί να αυτοκτονήσει.

Mary

Πραγματικά! Τι αυτοκαταστροφικές τάσεις ειναι αυτές που τις εχουν πιάσει σχεδόν όλες τις εταιρείες;

shadgr

Πραγματικά δεν έχω λόγια για το πρωτοποριακό μάρκετινγκ της Samsung..
Εξωπραγματικό.. Πραγματικά πιστεύει ότι η αντιδιαφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση;;;
Θα δει ότι δεν είναι πάντα έτσι..
Προσωπικά πήγα σε G4 και δεν κράτησα τίποτα δικό της!

One

Πλακα πλακα εγω μπορει να μη παω τη Samsung, αλλα οι γονεις και οι παπουδες μου που ηθελα ένα φθηνο τηλέφωνο με κουμπια τετοια κινητα αγοραζαν. Αλλα και ο περισσοτερος κοσμος ειδικα σε φτωχες χωρες εκει στρέφονταν. Το μονο πραγμα που πραγματικά αξιζε στη Samsung ηταν τα φθηνά κινητα και αυτό τωρα το καταστρέφει.

rose

Για να το κανει εχει τους λογους της , και προσωπικα την θεωρω καλη κινηση μιας και σε αυτην την κατηγορια εχει σκληρο ανταγωνισμο απο τα windows που κατεχουν το 10% στην ευρωπη που ειναι κυριως απο low end,midrange , αλλα και τις οικονομικες κινεζικες . Δεν νομιζω κιολας σε αυτες τις χωρες με την οικονομικη ανεση ,να υπαρχει τοσο μεγαλη ζητηση για αυτην την κατηγορια.

Kostas

διαβασατε καλα τι λεει???η ξεκινησατε τις αερολογιες???
Στις συγκεκριμένες χώρες ίσως θέλει να επικεντρωθεί στην mid-range και high-end

Agnostos13

Ειναι καθαρα θεμα marketing καθως στις δυτικοευρωπαικες χωρες (πλουσιες) θελει να πουλαει τις ακριβες hi-end συσκευες της σαν premium. Το θεμα ειναι οτι οταν ο μεσος καταναλωτης βλεπει συσκευες της ιδιας εταιριας με 50-100€ χανεται αυτοματως το prestige και ο χαρακτηρας premium που θελει να καλιεργησει στο brand της…

VasilisA3

Νομίζετε ότι η Samsung δεν ξέρει τι κάνει; Ξέρει και γιαυτό είναι τόσο μεγάλη εταιρεία. Όσο και περίεργο να φαίνεται σε κάποιους η Samsung έχει δυναμική σε αντίθεση με άλλες που έχουν φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αυτή η στρατηγική είναι καθορισμενη από καιρω.

nik note3

Αντί να καταλάβει ότι έχασε τις πωλησεις στις high end συσκευές γιατί οι ναυαρχίδες της (s6 ,note5)είναι πια λειψες από χαρακτηριστικα όπως sd,fm,removable battery κι πολλά αλλα,κάνει το ανεξήγητο. Χάνει από μόνη της κ την μικρή κατηγορία.Ευτυχώς που υπάρχουν κι άλλες εταιρίες και ευτυχώς που οι νέα γενιά κινεζικών ναυαρχίδα είναι τρομερά ποιοτική.

sint

Η Ευρωπαϊκή αγορά ρίχνει άκυρο σε συσκευές που στερούνται βασικά χαρακτηριστικα όπως sd card.Το διαφαινομενο πατατράκ έκανε τη sam να φοβηθεί να φέρει το γεμάτο ελλείψεις note5.

andreas

Προσωπικά αυτές οι διαρροες μου κάνουνε κάτι σε…..Έχω πτώση στης πωλήσεις μου έχω μειωμένα έσοδα άρα και μειωμένο κέρδος και πρέπει να αρχίσω τις διαρροες για να ξεκινήσω να κλείσω εργοστάσια και να απολύω κόσμο χωρίς να ανοίξει ρουθούνι στο όνομα της οικονομικής κρίσης και όχι της ανικανότητας της κορυφαίας αυτή την στιγμή εταιρίας στον χώρο να πρωτοτυπήσει και να βγει από το ατέρμονο κύκλο σχεδιαστικά και τεχνολογικά που έχει πέσει!!! Όχι ότι εδώ και 2 χρονιά εκτός από την τεχνολογία edge και τον exynos δεν έχει πρωτοτυπήσει πουθενά στην κατηγορία smartphone και ειδικότερα στην κατηγορία μικρά και μεσαία από άποψης τιμής smartphones!!!

Tyler Durden

Παμε για 2016 και ακόμα λετε για sd card και ραδιο εδω η επιστήμη σηκωνει τα χερια ψηλα.Ποιος ακουει ακομα ραδιο?και επισης δε σου φτανουν 16?παρε 32.ουτε 32?παρε 64 ελεος πια με τις sd cards

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.