Samsung: Το τμήμα mobile θα αναπτύξει δικό του foldable γυαλί

Samsung, Samsung: Το τμήμα mobile θα αναπτύξει δικό του foldable γυαλί

Η Samsung είναι ένας τεχνολογικός κολοσσός με πολλά διαφορετικά τμήματα. Ένας από τους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας είναι αυτός της ανάπτυξης οθονών και panels. Το συγκεκριμένο τμήμα ονομάζεται Samsung Display. Οι οθόνες της εταιρείας χρησιμοποιούνται σε πολλές συσκευές, από smartphones μέχρι έξυπνες τηλεοράσεις.

Στόχος τα φθηνότερα foldable

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η Samsung Electronics, το τμήμα πίσω από τα Galaxy smartphones, ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό της foldable panel. Μάλιστα, η αναφορά θέλει τη θυγατρική του νοτιοκορεάτικου κολοσσού να μην δέχεται τη βοήθεια της Samsung Display.

Ο βασικός λόγος που το τμήμα ανάπτυξης smartphone δεν θέλει την σύμπραξη της SD είναι για να μειώσει το κόστος παραγωγής της εν λόγο οθόνης. Επίσης, στο μέλλον επιθυμεί να κάνει την τεχνολογία αυτή λιγότερο κοστοβόρα.

Το ETNews αναφέρει ότι η Samsung Electronics βρίσκεται σε επικοινωνία με διάφορες εταιρεία κατασκευής foldable γυαλιών, ώστε να αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των προμηθευτών και να μειώσει την τιμή του προϊόντος με την πάροδο του χρόνο.

Τη δεδομένη στιγμή, η SE πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να έχει στα χέρια της ένα πιο ανθεκτικό πάνελ, το οποίο ταυτόχρονα δεν θα παρουσιάζει προβλήματα όπως η δημιουργία πτυχής.

Επιπλέον, σήμερα το κόστος ενός τέτοιο πάνελ είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Το γυαλί του Galaxy Z Flip κοστίζει περίπου 40 δολάρια Αμερικής, ενώ ένα συμβατικό γυαλί έχει κόστος μόνο 2 δολάρια Αμερικής.

Προφανώς λοιπόν, ο στόχος της Samsung Electronics είναι να μειώσει εσωτερικά το κόστος των foldable πάνελ, μειώνοντας τους μεσάζοντες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.