Samsung Turtle Glass: Ο αντικαταστάτης του Gorilla Glass;

Η Samsung μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί στις οθόνες των συσκευών της επικάλυψη από Gorilla Glass για να τις κάνει πιο ανθεκτικές σε γρατζουνιές και κακουχίες. Για παράδειγμα το τελευταίο Corning Gorilla Glass 4 υπόσχεται να προστατέψει την οθόνη ακόμη και από πτώσεις. Η Corning συνεργάζεται με την πλειοψηφία των κατασκευαστών, αλλά ίσως η Samsung ετοιμάζει την δική της εναλλακτική.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις η Samsung εμφανίζεται να έχει κάνει αίτηση για την έγγραφή νέου Turtle Glass branding. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται, αλλά θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική του Gorilla Glass μιας και το “turtle” παραπέμπει στο κέλυφος της χελώνας που είναι σκληρό και ανθεκτικό.

Δεν γνωρίζουμε σε τι στάδιο βρίσκεται η Samsung με την ανάπτυξη του, αλλά θα μπορούσαμε κάλλιστα να το δούμε στο Samsung Galaxy S7 που θα έρθει σε ένα εξάμηνο περίπου.

Ακόμη και αν χρησιμοποιήσει το Turtle Glass δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σταματά την συνεργασία με την Corning, όταν χρησιμοποίησε τον Exynos επεξεργαστή της, δεν σταμάτησε να βάζει και επεξεργαστές της Qualcomm σε smartphones και tablet.

Samsung Turtle Glass: Ο αντικαταστάτης του Gorilla Glass;, Samsung Turtle Glass: Ο αντικαταστάτης του Gorilla Glass;

Samsung Turtle Glass: Ο αντικαταστάτης του Gorilla Glass;, Samsung Turtle Glass: Ο αντικαταστάτης του Gorilla Glass;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Μπορούν επιτέλους να φτιάξουν ένα γυαλί αγρατζουνιστο να μην χρειάζονται τα screen protector corning gorilla glass 3 4 1098377447 και ακόμα δεν το έχουν καταφέρει για να δούμε…

theo

μια χαρά το έχουν καταφέρει. το θέμα είναι ότι το γυαλί που δεν γρατσουνίζεται σπάει με την πρώτη πτώση. από την άλλη το γυαλί που δεν σπάει με την πτώση γρατζουνίζεται. αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι η χρυσή τομή των δύο και αυτό είναι δύσκολο.

NLS

Όπως τα λέει ο theo.

Εγώ έχω σταματήσει 2-3 χρόνια να χρησιμοποιώ screen protector και οι οθόνες είναι καινούριες.

Γιώργος

Κατοχος s6! παω να αφησω το πλαστικο μ tablet κατω και δεν ειδα οτι ηταν απο πισω το κινητο. Ουτε το πεταξα ουτε τπτ απο αποσταση 5 εκατοστων το αφησα και αφησε σημαδι στην οθονη! δεν ειναι ακριβως γρατζουνια δεν ειναι βαθη δλδ αλλα και παλι αφησε σημαδι απο μια πλαστικη συσκευη!! θελουν ακομα πλ δουλεια ακομα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Gorilla Glass

Gorilla Glass DX και DX+: H φωτογράφιση με κινητό αλλάζει

Η τεχνολογία προστασίας της Gorilla περνά από την οθόνη και στον φωτογραφικό φακό των smartphones, με τα μοντέλα DX και DX+.

Smartphones Corning featured Gorilla Glass

Gorilla Glass Victus: Προσφέρει αντοχή από γρατσουνιές και πτώσεις έως και 2 μέτρων

Η εταιρεία φαίνεται να εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη όχι απλός γυαλιού που θα αντέχει σε πτώσεις, αλλά και σε γρατζουνιές.

Business Apple Corning

Apple: Επενδύει $250 εκ. στην Corning για μελλοντικά καινοτόμα προϊόντα

Η Apple επενδύει για ακόμη μία φορά χρήματα αξίας $250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Corning για την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Gear Corning

Astra Glass: Η Corning θα παρουσιάσει ένα νέο premium γυαλί για tablets, laptops και τηλεοράσεις

Η Corning βρίσκεται στο Display Week και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσει το νέο της προϊόν, το Astra Glass, το οποίο είναι για tablets, notebooks, και τηλεοράσεις.