Μετά από πολλές αναβολές η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο Tizen smartphone της, το οποίο ονόμασε Samsung Z. Το Samsung Z έχει 4.9 ιντσών 1280×720 Super AMOLED οθόνη, 2.3GHz quad-core επεξεργαστή (μάλλον ο Snapdragon 800), 2GB RAM, 16GB ενσωματωμένη μνήμη που επεκτείνεται μέσω microSD, 8 MP εξωτερική και 2.1MP εμπρόσθια κάμερα, LTE, NFC, IR sensor, […]
Μετά από πολλές αναβολές η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο Tizen smartphone της, το οποίο ονόμασε Samsung Z. Το Samsung Z έχει 4.9 ιντσών 1280×720 Super AMOLED οθόνη, 2.3GHz quad-core επεξεργαστή (μάλλον ο Snapdragon 800), 2GB RAM, 16GB ενσωματωμένη μνήμη που επεκτείνεται μέσω microSD, 8 MP εξωτερική και 2.1MP εμπρόσθια κάμερα, LTE, NFC, IR sensor, 2600mAh μπαταρία και Tizen 2.2.1.
Οι διαστάσεις του είναι 138.2 x 69.8 x 8.5mm και ζυγίζει 136g.
Επιπλέον, Samsung Z έχει fingerprint sensor, μετρητή καρδιακών παλμών, Download Booster και S Health 3.0 όπως και το Samsung galaxy S5. Δεν φαίνεται να έχουμε κάτι ιδιαίτερα καινούριο ή ελκυστικό όσον αφορά το Tizen OS όμως η Samsung υπόσχεται γρήγορη απόδοση, γρήγορο multitasking και υψηλή ποιότητα web browsing. Το UI είναι παρόμοιο με του Samsung Galax s5.
Θα αρχίσει να διατίθεται μετά τον Ιούλιο με πρώτη αγορά κυκλοφορίας τη Ρωσία και αργότερα σε άλλες αγορές, τιμή δεν γνωρίζουμε ακόμη.
Το σχέδιο μου θυμίζει παλιότερα LG! Για το tizen πάντως ανυπομονώ!
geo123
11 years πριν
ότι κουμπιά περίσσεψαν από το lg optimus I7 τα πήρε κοψοχρονιά η samsung δεν εξηγειται αλλιώς
Οδυσσέας
11 years πριν
Ωραίο πορτοφόλι!!!!!
stelios
11 years πριν
Eιπαμε αυτη η εταιρεία πληρώνει τσαμπα το σχεδιαστικο τμημα δεν μπορω να βλεπω αλλα σαμσουνγκ ΑΙΣΧΟΣ¿
Μαρκος
11 years πριν
αυτο το κινητο μιαζει με το optimus l7
Nio
11 years πριν
Geo +1 χαχαχα
Ευάγγελος Παπαχρήστου
11 years πριν
Είδωμεν!
stef
11 years πριν
Εμετικό design…
Johnny
11 years πριν
Τόσο καιρό ακούγαμε και ξανακούγαμε για το Τizen και EΠΙΤΕΛΟΥΣ το βλέπουμε.Άντε να πιάσουμε και το Τizen smartphone στα χέρια μας να δούμε πως τα πήγε η Samsung (αν φυσικά κυκλοφορήσει σε Ελλάδα-Κύπρο).
Πάντως ο σχεδιασμός της Samsung πάει από το κακό στο χειρότερο…
THAN
11 years πριν
ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!
jonjon
11 years πριν
Είμαι περίεργος να δω; την αποδοχή του γενικά.
temasek
11 years πριν
Και εγώ που νόμιζα ότο χειρότερο δεν παει…
nikos
11 years πριν
Μα γιατι ολοι κολλατε στα ασημαντα πραγματα και δεν βλεπετε το πιο σημαντικο?ΔΕΝ λεγετε galaxy!Αυτο και μονο ειναι πρωτοποριακο για την Applesung!Προφανως καταλαβε οτι δεν αντεχουμε αλλο με τα “διαστημικα” κινητα της και ειπε να βγαλει κατι πιο γηινο αλλα το ιδιο ασχημο με τα υπολοιπα εξωγηινα!
Τομ
11 years πριν
Το κινητο μετριο. Εγω θελω να δω το λειτουργικο τι μπορει να προσφερει και σε ταχυτητα και σε εμπειρια.
George E.
11 years πριν
Πιο Samsung πεθαίνεις….
Αντώνης
11 years πριν
Εγώ πιστεύω θα μηνυθει από την LG για την σχεδίαση..
βασιλης
11 years πριν
ποιο LG πεθαινεις καλυτερα
βασιλης
11 years πριν
πιο LG πεθαινεις καλυτερα..
Sot11
11 years πριν
Ωπ, ένα κακασχημο lg που γράφει samsung! Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας…
dimitris
11 years πριν
Εχω το note 2 που ειναι 2012 μοντελο και ειναι 10 φορες πιο ομορφο
Genesis
11 years πριν
ποιο άσχημο πεθαίνεις
kostas
11 years πριν
Ειναι σαν ενα lg να εφαγε ενα note3 που ειχε φαει νωριτερα ενα s5…λιγο απ ολα..!!!
Kilplix
11 years πριν
Γιατι κραζετε τοσο πολυ βρε παιδια… πραγματικα μερικοι ακουτε Samsung και απλα βγαζετε χολη.. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι απιθανο.. 4.9 οθονη ειναι η πιο ιδανικη για μενα με 720p και 800αρη Snap…Tα specs ειναι πολυ ωραια, το μονο που με χαλαει ειναι το fingerprint.
john
11 years πριν
Εμενα μου αρεσει…
Και πρεπει να ειναι και πολυ γρηγορο λογο tizen 800αρι επεξεργαστη και 720p
Οθονη που ειναι ελαφρια…
mAnos
11 years πριν
Kilplix= Sammy fanboy. Απο ποτε οι 4.9 ειναι ιδανικες για 720p;;; Χαχαχα μ αρεσουν οι δικαιολογιες σας sammyships!
Δημήτρης
11 years πριν
Άν αποδειχθεί πολύ καλό το λειτουργικό,το έχει χαντακωσει απίστευτα με αυτή τη συσκευή.Μα είναι δυνατόν να λανσάρεις καινούργιο λειτουργικό με μια συσκευή που δεν κάνει σχεδιαστικά αίσθηση ούτε στο ελάχιστο(μόνο στο ότι μοιάζει με παλαιάς κοπής LG) Και με χαρακτηριστικά που σου αφήνουν γλυκόπικρη γεύση;ειδικά αν είναι pentile η οθόνη,τα pixel θα κάνουν πάρτι στα μάτια μας.χίλιες φορές να έμπαιναν στο παιχνίδι με entry level συσκευές να δοκιμαστεί πρώτα.γιατί σίγουρα η τιμή του συγκεκριμένου θα είναι τσιμπημενη αποτρέποντας τους περισσότερους να δώσουν Μια Πρώτη ευκαιρία στο λειτουργικό
kilplix
11 years πριν
Manos δεν θα πεσω στο επιπεδο σου .. εδω ειναι τεχνολογικο blog και ειπα την γνωμη μου χωρις να σε προσβαλλω… Δεν υποστηριζω εταιριες εχω και ζωη να ζησω βλεπεις, ουτε με πληρωνουν..
Παρε σε παρακαλω το χουλιγκανιλικι σου απο δω μεσα γιατι ρεζιλευεσε που θα πεις οτι 720p δεν ειναι καλα σε 4.9″… Εγω προσωπικα σε αυτο το σιτε δεν ξαναμπαινω..Απο το κακο στο χειροτερο…Μπαινεις λες γνωμη και σε κραζουν..Αντε γεια
tiamat
11 years πριν
xaxaaa!!!! σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας λεει ο αλλος…!!!! +100 απο μενα…
αδοξος τροπος να φερεις στη ζωη κατι τοσο πολυαναμενομενο οσο το τιzen .επρεπε να ηταν πολυ πιο προσεγμενος ο τροπος που η σαμσουγκ θα επρεπε να το πραγματοποιησει αυτο. για παραδειγμα note 4 android και note 4 tizen .κατι τετοιο
αρα λοιπον η σαμσουγκ δε του δινει και τοσο σημαντικοτητα και δε προκειται ποτε να το δουμε να πρωταγωνιστει και να παιρνει μεγαλο % απο την πιτα των λειτουργικων. τουλαχιστον οχι στον ορατο χρονικο οριζοντα.
@kilplix ,οσοι -οσες εχουν συναισθηματικες ευαισθησιες με τη γνωμη τους για τα κινητα και βαζουν ευκολα τα κλαματα με το παραμικρο η’ ακομα προερχονται απο το δουκατο του μιλανου και του λουξεμβουργου δε πειραζει, ας μας κανουν τη χαρη να πανε “αλλου…” “δοξα το θεο..!!” υπαρχουν forums και sites που λες “ΡΕ” και σε φιμωνουν με ban και block. οι κομπλεξικοι εκει λοιπον!!…ας μας αδειασουν τη γωνια!
και το λεω εγω που εχω φαει κραξιματα οσο λιγοι! αρα δικαιουμαι να μιλαω και να παιρνω θεση..
gathan
11 years πριν
Εδω μιλάει για το λειτουργικό το άρθρο και όλοι λένε άσχημο το κινητό.Λες και σε μια συσκευή θα μπει το ανέπτυξαν μόνο για αυτό.Ο άλλος λέει μέτρια χαρακτηρίστηκα..σε όλα υπερβολή υπάρχει πάντα, τι ήθελες δηλαδή i7 επεξεργαστή και οθόνη 4Κ;Αυτές είναι οι αηδίες του android αντί να κοιτάς αν σου κάνει κοιτάς να κοκορευεσαι..θα βγουν τα μάτια από τα πιξελ!!!τώρα γράφω σε 840:480 το 630 και νομίζω βλέπω ακομη
peos
11 years πριν
Απο ποτε ρε @mAnos υπάρχουν τα samsungoπλοια? Αν και σωστος λαθος μου η σαμσουνγκ κατασκευαζει και πλοια και πολεμικα και τα παντα στην νοτια κορεα οποτε γραψε λαθος οντως υπάρχουν τα σαμσουνγκοπλοια +1 mAnos the great appleship (sheep) αχαχαχαχα
nikos
11 years πριν
tiamat+10000000000000 για την τελευταία παράγραφο!Είπαμε να μην ξεφεύγουμε αλλά όχι να παρεξηγούνται κάποιοι και με το παραμικρό!Τον είπε ο άλλος sammy fanboy και μόνο τα κλάματα δεν έβαλε (δεν είμαι και σίγουρος για αυτό!)
@kilplix οκ κακώς σε πρόσβαλε αλλά παρα είσαι ευαίσθητος αδερφάκι μου!Δηλαδή εμένα που ο άλλος με έστειλε να πάω να γ@μ#θω σε ένα post πριν λίγες μέρες χωρίς να του κάνω τίποτα τι έπρεπε να κάνω?Μύνηση κατά αγνώστου για εξύβριση?
tiamat
11 years πριν
@peos axaxaxaa μου ειχε ξεφυγει!!!!!..δε το παρατηρησα!!! 😀 αλλα ομως ειναι τοσο θεικη η γκαφα του,που δημιουργησε νεα λεξη το ατομο χωρις να το καταλαβει!!!! ανετα αλλαζω το nick μου και το κανω sammyship για παρτυ του τιμης ενεκεν…!!!!
tsou re
11 years πριν
Δράμαααα…Όταν φτιάχνεις κάτι καινούργιο οφείλεις σαν εταιρεία να το προσαρμόσεις στην εποχή και αν γίνεται να το πας και ένα βήμα μπροστά..αυτό το πράγμα είναι από πλευρά σχεδίασης τουλάχιστον 3 χρονια πίσω και σε μια κατηγορία smartphone μέχρι 200 ευρώ όπως είπαν και μερικοί ποιο πάνω είναι σαν παλιό LG..Κακή αρχή έκανε η Samsung.Η γνώμη μου είναι πως το tizen για να πουλήσει πρέπει να μπει σε μοντέρνα σχέδια με υψηλής ποιότητας στα υλικά κατασκευής μέχρι να πάρει ένα μέρος της αγοράς και φυσικά ολο αυτό με πλήρη υποστήριξη εφαρμογών.
peos
11 years πριν
@tiamat(sammyship) ahahhaha καντο φιλε τελικα δικιο ειχε το παιδι ειναι πολυ μπροστα εγω εκανα λαθος lol :p.https://www.newsbeast.gr/world/arthro/617396/etoimazetai-to-megalutero-ploio-tou-kosmou/. Και για να μην κουραζω παραθετο το σημαντικο κομματι( Υπεύθυνο για το «τέρας» των θαλασσών είναι μάλιστα το ναυπηγείο της Samsung Heavy Industrie) αρε @mAnos γιγαντα εισαι πολυ μπροστα.
JohnWave
11 years πριν
Παλιότερα ήμουν κάτοχος επί 2 χρόνια του Samsung Wave I και του Samsung Wave III. Aπό θέμα κατασκευής και design θεωρώ ότι ήταν άψογα την εποχή τους. Επίσης το Bada που φορούσαν κυλούσε πιο όμορφα από το android εκείνης της εποχής. Όλες οι εφαρμογές άνοιγαν γρηγορότερα σε σχέση με το android και δεν υπήρχε lag. Aυτά ήταν τα καλά.
Το μεγάλο κακό σε εκείνο το λογισμικό ήταν το app store του. Ήταν τόσο μάπα που μέχρι κι εγώ που δεν έχω σπουδάσει προγραμματιστής, έβγαλα εφαρμογές ( καιρούς και πολύ basic launchers βασισμένους σε free κώδικες τρίτων ) και πούλησαν τρελά. ( τσέπωσα και 1700 ευρώ – σε καλό μου βγήκε, lol ). Κανένας σοβαρός dev δεν ασχολήθηκε, το app store παρέμεινε μάπα και στο bada 2.0 και το λειτουργικό απεβίωσε.
Δεν ξέρω αν στο Tizen συμβεί το ίδιο πράγμα. Πιστεύω πως αυτή τη φορά η Samsung και οι devs θα το υποστηρίξουν περισσότερο από τον πρόγονό του. Το κακό είναι ότι δεν λανσάρεται το νέο λειτουργικό σε ωραία συσκευή ώστε να δελεάσει τον κόσμο. Ίσως να τον δελεάσει με την τιμή της.
Το Samsung Galaxy S26 Ultra φέρεται να διορθώνει το βασικό πρόβλημα κάμερας του Galaxy S25, με βελτιωμένη επεξεργασία εικόνας, καλύτερο HDR και πιο σταθερή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.
πιο άσχημο δεν πεθαίνεις. .
Το σχέδιο μου θυμίζει παλιότερα LG! Για το tizen πάντως ανυπομονώ!
ότι κουμπιά περίσσεψαν από το lg optimus I7 τα πήρε κοψοχρονιά η samsung δεν εξηγειται αλλιώς
Ωραίο πορτοφόλι!!!!!
Eιπαμε αυτη η εταιρεία πληρώνει τσαμπα το σχεδιαστικο τμημα δεν μπορω να βλεπω αλλα σαμσουνγκ ΑΙΣΧΟΣ¿
αυτο το κινητο μιαζει με το optimus l7
Geo +1 χαχαχα
Είδωμεν!
Εμετικό design…
Τόσο καιρό ακούγαμε και ξανακούγαμε για το Τizen και EΠΙΤΕΛΟΥΣ το βλέπουμε.Άντε να πιάσουμε και το Τizen smartphone στα χέρια μας να δούμε πως τα πήγε η Samsung (αν φυσικά κυκλοφορήσει σε Ελλάδα-Κύπρο).
Πάντως ο σχεδιασμός της Samsung πάει από το κακό στο χειρότερο…
ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!
Είμαι περίεργος να δω; την αποδοχή του γενικά.
Και εγώ που νόμιζα ότο χειρότερο δεν παει…
Μα γιατι ολοι κολλατε στα ασημαντα πραγματα και δεν βλεπετε το πιο σημαντικο?ΔΕΝ λεγετε galaxy!Αυτο και μονο ειναι πρωτοποριακο για την Applesung!Προφανως καταλαβε οτι δεν αντεχουμε αλλο με τα “διαστημικα” κινητα της και ειπε να βγαλει κατι πιο γηινο αλλα το ιδιο ασχημο με τα υπολοιπα εξωγηινα!
Το κινητο μετριο. Εγω θελω να δω το λειτουργικο τι μπορει να προσφερει και σε ταχυτητα και σε εμπειρια.
Πιο Samsung πεθαίνεις….
Εγώ πιστεύω θα μηνυθει από την LG για την σχεδίαση..
ποιο LG πεθαινεις καλυτερα
πιο LG πεθαινεις καλυτερα..
Ωπ, ένα κακασχημο lg που γράφει samsung! Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας…
Εχω το note 2 που ειναι 2012 μοντελο και ειναι 10 φορες πιο ομορφο
ποιο άσχημο πεθαίνεις
Ειναι σαν ενα lg να εφαγε ενα note3 που ειχε φαει νωριτερα ενα s5…λιγο απ ολα..!!!
Γιατι κραζετε τοσο πολυ βρε παιδια… πραγματικα μερικοι ακουτε Samsung και απλα βγαζετε χολη.. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι απιθανο.. 4.9 οθονη ειναι η πιο ιδανικη για μενα με 720p και 800αρη Snap…Tα specs ειναι πολυ ωραια, το μονο που με χαλαει ειναι το fingerprint.
Εμενα μου αρεσει…
Και πρεπει να ειναι και πολυ γρηγορο λογο tizen 800αρι επεξεργαστη και 720p
Οθονη που ειναι ελαφρια…
Kilplix= Sammy fanboy. Απο ποτε οι 4.9 ειναι ιδανικες για 720p;;; Χαχαχα μ αρεσουν οι δικαιολογιες σας sammyships!
Άν αποδειχθεί πολύ καλό το λειτουργικό,το έχει χαντακωσει απίστευτα με αυτή τη συσκευή.Μα είναι δυνατόν να λανσάρεις καινούργιο λειτουργικό με μια συσκευή που δεν κάνει σχεδιαστικά αίσθηση ούτε στο ελάχιστο(μόνο στο ότι μοιάζει με παλαιάς κοπής LG) Και με χαρακτηριστικά που σου αφήνουν γλυκόπικρη γεύση;ειδικά αν είναι pentile η οθόνη,τα pixel θα κάνουν πάρτι στα μάτια μας.χίλιες φορές να έμπαιναν στο παιχνίδι με entry level συσκευές να δοκιμαστεί πρώτα.γιατί σίγουρα η τιμή του συγκεκριμένου θα είναι τσιμπημενη αποτρέποντας τους περισσότερους να δώσουν Μια Πρώτη ευκαιρία στο λειτουργικό
Manos δεν θα πεσω στο επιπεδο σου .. εδω ειναι τεχνολογικο blog και ειπα την γνωμη μου χωρις να σε προσβαλλω… Δεν υποστηριζω εταιριες εχω και ζωη να ζησω βλεπεις, ουτε με πληρωνουν..
Παρε σε παρακαλω το χουλιγκανιλικι σου απο δω μεσα γιατι ρεζιλευεσε που θα πεις οτι 720p δεν ειναι καλα σε 4.9″… Εγω προσωπικα σε αυτο το σιτε δεν ξαναμπαινω..Απο το κακο στο χειροτερο…Μπαινεις λες γνωμη και σε κραζουν..Αντε γεια
xaxaaa!!!! σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας λεει ο αλλος…!!!! +100 απο μενα…
αδοξος τροπος να φερεις στη ζωη κατι τοσο πολυαναμενομενο οσο το τιzen .επρεπε να ηταν πολυ πιο προσεγμενος ο τροπος που η σαμσουγκ θα επρεπε να το πραγματοποιησει αυτο. για παραδειγμα note 4 android και note 4 tizen .κατι τετοιο
αρα λοιπον η σαμσουγκ δε του δινει και τοσο σημαντικοτητα και δε προκειται ποτε να το δουμε να πρωταγωνιστει και να παιρνει μεγαλο % απο την πιτα των λειτουργικων. τουλαχιστον οχι στον ορατο χρονικο οριζοντα.
@kilplix ,οσοι -οσες εχουν συναισθηματικες ευαισθησιες με τη γνωμη τους για τα κινητα και βαζουν ευκολα τα κλαματα με το παραμικρο η’ ακομα προερχονται απο το δουκατο του μιλανου και του λουξεμβουργου δε πειραζει, ας μας κανουν τη χαρη να πανε “αλλου…” “δοξα το θεο..!!” υπαρχουν forums και sites που λες “ΡΕ” και σε φιμωνουν με ban και block. οι κομπλεξικοι εκει λοιπον!!…ας μας αδειασουν τη γωνια!
και το λεω εγω που εχω φαει κραξιματα οσο λιγοι! αρα δικαιουμαι να μιλαω και να παιρνω θεση..
Εδω μιλάει για το λειτουργικό το άρθρο και όλοι λένε άσχημο το κινητό.Λες και σε μια συσκευή θα μπει το ανέπτυξαν μόνο για αυτό.Ο άλλος λέει μέτρια χαρακτηρίστηκα..σε όλα υπερβολή υπάρχει πάντα, τι ήθελες δηλαδή i7 επεξεργαστή και οθόνη 4Κ;Αυτές είναι οι αηδίες του android αντί να κοιτάς αν σου κάνει κοιτάς να κοκορευεσαι..θα βγουν τα μάτια από τα πιξελ!!!τώρα γράφω σε 840:480 το 630 και νομίζω βλέπω ακομη
Απο ποτε ρε @mAnos υπάρχουν τα samsungoπλοια? Αν και σωστος λαθος μου η σαμσουνγκ κατασκευαζει και πλοια και πολεμικα και τα παντα στην νοτια κορεα οποτε γραψε λαθος οντως υπάρχουν τα σαμσουνγκοπλοια +1 mAnos the great appleship (sheep) αχαχαχαχα
tiamat+10000000000000 για την τελευταία παράγραφο!Είπαμε να μην ξεφεύγουμε αλλά όχι να παρεξηγούνται κάποιοι και με το παραμικρό!Τον είπε ο άλλος sammy fanboy και μόνο τα κλάματα δεν έβαλε (δεν είμαι και σίγουρος για αυτό!)
@kilplix οκ κακώς σε πρόσβαλε αλλά παρα είσαι ευαίσθητος αδερφάκι μου!Δηλαδή εμένα που ο άλλος με έστειλε να πάω να γ@μ#θω σε ένα post πριν λίγες μέρες χωρίς να του κάνω τίποτα τι έπρεπε να κάνω?Μύνηση κατά αγνώστου για εξύβριση?
@peos axaxaxaa μου ειχε ξεφυγει!!!!!..δε το παρατηρησα!!! 😀 αλλα ομως ειναι τοσο θεικη η γκαφα του,που δημιουργησε νεα λεξη το ατομο χωρις να το καταλαβει!!!! ανετα αλλαζω το nick μου και το κανω sammyship για παρτυ του τιμης ενεκεν…!!!!
Δράμαααα…Όταν φτιάχνεις κάτι καινούργιο οφείλεις σαν εταιρεία να το προσαρμόσεις στην εποχή και αν γίνεται να το πας και ένα βήμα μπροστά..αυτό το πράγμα είναι από πλευρά σχεδίασης τουλάχιστον 3 χρονια πίσω και σε μια κατηγορία smartphone μέχρι 200 ευρώ όπως είπαν και μερικοί ποιο πάνω είναι σαν παλιό LG..Κακή αρχή έκανε η Samsung.Η γνώμη μου είναι πως το tizen για να πουλήσει πρέπει να μπει σε μοντέρνα σχέδια με υψηλής ποιότητας στα υλικά κατασκευής μέχρι να πάρει ένα μέρος της αγοράς και φυσικά ολο αυτό με πλήρη υποστήριξη εφαρμογών.
@tiamat(sammyship) ahahhaha καντο φιλε τελικα δικιο ειχε το παιδι ειναι πολυ μπροστα εγω εκανα λαθος lol :p.https://www.newsbeast.gr/world/arthro/617396/etoimazetai-to-megalutero-ploio-tou-kosmou/. Και για να μην κουραζω παραθετο το σημαντικο κομματι( Υπεύθυνο για το «τέρας» των θαλασσών είναι μάλιστα το ναυπηγείο της Samsung Heavy Industrie) αρε @mAnos γιγαντα εισαι πολυ μπροστα.
Παλιότερα ήμουν κάτοχος επί 2 χρόνια του Samsung Wave I και του Samsung Wave III. Aπό θέμα κατασκευής και design θεωρώ ότι ήταν άψογα την εποχή τους. Επίσης το Bada που φορούσαν κυλούσε πιο όμορφα από το android εκείνης της εποχής. Όλες οι εφαρμογές άνοιγαν γρηγορότερα σε σχέση με το android και δεν υπήρχε lag. Aυτά ήταν τα καλά.
Το μεγάλο κακό σε εκείνο το λογισμικό ήταν το app store του. Ήταν τόσο μάπα που μέχρι κι εγώ που δεν έχω σπουδάσει προγραμματιστής, έβγαλα εφαρμογές ( καιρούς και πολύ basic launchers βασισμένους σε free κώδικες τρίτων ) και πούλησαν τρελά. ( τσέπωσα και 1700 ευρώ – σε καλό μου βγήκε, lol ). Κανένας σοβαρός dev δεν ασχολήθηκε, το app store παρέμεινε μάπα και στο bada 2.0 και το λειτουργικό απεβίωσε.
Δεν ξέρω αν στο Tizen συμβεί το ίδιο πράγμα. Πιστεύω πως αυτή τη φορά η Samsung και οι devs θα το υποστηρίξουν περισσότερο από τον πρόγονό του. Το κακό είναι ότι δεν λανσάρεται το νέο λειτουργικό σε ωραία συσκευή ώστε να δελεάσει τον κόσμο. Ίσως να τον δελεάσει με την τιμή της.