Σχεδόν 25% πτώση παρουσίασαν οι πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη το Q2 του 2020

smartphones, Σχεδόν 25% πτώση παρουσίασαν οι πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη το Q2 του 2020

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα σε κάθε της κομμάτι. Ο εγκλεισμός των ανθρώπων είχε και έχει σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα των εταιρειών. Η αγορά των smartphones δεν έμεινε ανεπηρέαστη και κάθε νέα αναφορά δείχνει ακόμα πιο απογοητευτικά αποτελέσματα.

Πόσο επηρέασε την αγορά των smartphones ο ιός

Σύμφωνα με πρόσφατες αναλύσεις, από την Counterpoint Research, το δεύτερο τρίμηνο του 2020 οι εταιρείες είδαν πτώση στις πωλήσεις των smartphones 24% ανά έτος και 22% ανά εξάμηνο, σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και το πρώτο εξάμηνο του 2020, αντίστοιχα.

Αρχικά, οι αναλυτές ανέφεραν ότι το 2020 θα είναι μία καλή χρονιά για τις εταιρείες που κατασκευάζουν smartphones, μέχρι που χτύπησε ο κορονοϊός και άλλαξε τα πάντα. Η πρώτη ανησυχία των εταιρειών ήταν ότι δεν θα μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση εξαιτίας του ότι έκλεισαν τα εργοστάσια στην Κίνα.

Ωστόσο, η μείωση των αποθεμάτων δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Οι πωλήσεις έπεσαν κατά πολύ και η βασική αιτία σύμφωνα με τους αναλυτές είναι ότι οι καταναλωτές αποφεύγουν να αγοράσουν νέο smartphone εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί.

smartphones, Σχεδόν 25% πτώση παρουσίασαν οι πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη το Q2 του 2020

Τη δεδομένη στιγμή, μόνο η Xiaomi και η Oppo φαίνεται να μην έχουν επηρεαστεί. Οι δύο εταιρείες κατέγραψαν ετήσια αύξηση στις αποστολές smartphones 55% και 41% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό διότι κάλυψαν το κενό που δημιουργήθηκε εξαιτίας της Huawei. Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα τους είναι φθηνά και οι καταναλωτές τα επιλέγουν πιο εύκολα.

Καθώς οι Samsung και Huawei πωλούν ακριβότερα smartphones, κατά κύριο λόγο, είδαν πτώση στο μερίδιο τους στην Ευρωπαϊκή αγορά κατά 1% και 6% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή η Apple είδε τις πωλήσεις των iPhones να αυξάνονται και το μερίδιο της στην αγορά να μεγαλώνει κατά 2%.

smartphones, Σχεδόν 25% πτώση παρουσίασαν οι πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη το Q2 του 2020

Οι αναλυτές είχαν αναφέρει ότι η πτώση των πωλήσεων και αποστολών smartphones θα συνεχιστεί και το δεύτερο τρίμηνο του 2020, και είχαν απόλυτο δίκιο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.