Σχεδόν οι μισοί χρήστες Android σκέφτονται να πάρουν iPhone

iphone, Σχεδόν οι μισοί χρήστες Android σκέφτονται να πάρουν iPhone

Νέα έρευνα δείχνει ότι το 49% των χρηστών Android σκέφτεται να το αγοράσει iPhone λόγω της «υπεροχής» σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Ακόμα, οι καταναλωτές ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο ασφαλείς χρησιμοποιώντας το iPhone 13 Pro Max αντί για το Galaxy S22 Ultra της Samsung.

Η εταιρεία ερευνών Beyond Identity ρώτησε 1.003 Αμερικανούς σχετικά με τις συνήθειες και τα συναισθήματα για την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 76% των χρηστών της Apple αισθάνονται πιο ασφαλείς με το iOS, ενώ το 74% των χρηστών Android έχει την ίδια αντίληψη.

Σύμφωνα με τους χρήστες κάθε τύπου smartphone, το iPhone 13 Pro Max το αισθάνονται εντυπωσιακά πιο ασφαλές από το Samsung Galaxy S22 Ultra. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του iPhone 13 είχαν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να πουν ότι το δικό τους ήταν το πιο ασφαλές smartphone που χρησιμοποίησαν ποτέ.

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης δείχνουν επίσης πώς οι υπηρεσίες cloud επηρεάζουν τους χρήστες Apple και Android:

  • Το 20% των χρηστών του iCloud Keychain αισθάνεται εξαιρετικά ασφαλής, ενώ μόνο το 13% των χρηστών του Google Password Manager αισθάνεται το ίδιο.
  • Το 27% των χρηστών της Apple αισθάνεται εξαιρετικά ασφαλής χρησιμοποιώντας το iCloud ενώ το 22% των χρηστών του Google Drive αισθάνεται το ίδιο.

Δεδομένου ότι τα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα διαθέτουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, η έρευνα δείχνει ότι το 33% των χρηστών Android σκέφτεται να αλλάξει το iPhone λόγω της κυκλοφορίας του iOS 16 τον επόμενο μήνα. Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας που έρχονται σε αυτό το λειτουργικό σύστημα είναι η λειτουργία κλειδώματος.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι χρήστες iPhone είναι επίσης πιο προσεκτικοί με την ψηφιακή τους ασφάλεια, καθώς είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ένα εξαψήφιο pin αντί για ένα τετραψήφιο για να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους.

Οι χρήστες iPhone προτιμούν επίσης να ελέγχουν την παρακολούθηση της τοποθεσίας τους και να χρησιμοποιούν την αναγνώριση προσώπου.

Τέλος, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με παραβιάσεις ασφαλείας στα iPhone και τα τηλέφωνά τους Android. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 40% ή περισσότερο των χρηστών iOS και Android είχαν υποστεί επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού ή απάτες στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, η Apple είχε για άλλη μια φορά το πλεονέκτημα καθώς περισσότεροι από τους χρήστες της ανέφεραν ότι δεν αντιμετώπισαν ποτέ παραβίαση ασφαλείας οποιουδήποτε είδους. Και όταν αυτές συνέβαιναν, είχαν 20% περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσουν πλήρως τα δεδομένα που είχαν χάσει σε σύγκριση με τους χρήστες Android. Βέβαια, οι χρήστες της Apple ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι χάνουν τακτικά τα τηλέφωνά τους — συχνά έως και έξι ή περισσότερες φορές τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παρης

Οτι πιο ακυρο εχω διαβάσει 🤣🤣🤣 πολύ πιο πιθανό να συμβαίνει το αντίθετο!!!!

Ανδρεας

Εντελώς ρεαλιστική έρευνα με δείγμα Αμερικανούς από μια εταιρεία πιθανόν υβρίδιο της Apple και έρευνα μόνο για την ασφάλεια εξαιρώντας άλλους τομείς συγχαρητήρια για την αντικειμενικοτητα..

Νικος

Ουτε καν … το αντίθετο μπορεί

p

Εγώ μια χαρά ασφαλής νιώθω με το πιξελακι μου 🙂 ί
Σιγουρα η apple υπερέχει σε κάποια θέματα ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλες συσκευές της apple. Αυτο όμως κοστίζει και δυστυχώς ένα iphone από μόνο του…δεν φέρνει την άνοιξη 🙂
Τώρα το ότι δεν μπορώ να συνδέσω ένα iphone με τις αντίστοιχες android/Microsoft συσκευές και να μεταφέρω δεδομένα δεν το βρίσκω ασφαλές αλλά μάλλον μπέρδεμα.
Έτσι αν για τους γνωστούς λόγους σκεφτόμουν ποτέ να πάρω μήλο δεν θα το κάνω μόνο κει μόνο για τα παραπάνω. Θα πρέπει δηλαδή να “μπω” για τα καλά στο οικοσύστημα της και δεν ψήνομαι.
Αν όμως έχεις τα φράγκα και εάν φυσικά σου χρειάζεται τότε δεν υπάρχει λόγος να μένεις στο android …
(και εννοώ την Smooth διεπαφή μεταξύ των apple συσκευών που δεν τη βρίσκεις αλλού. Οπότε μιλάμε για Mac PC, iPad, Apple watch , Apple TV κλπ κλπ )

Γιάννης κ Βερολίνο.

Όταν η Apple μεγαλώσει μπορεί κ να φτάσει το Android ver 9. Όταν βγάλει κινητό 2καρτο μπορεί κ να φτάσει Samsung & Xiaomi. Όταν οι άλλοι βγάζουν 5-7 μοντέλα την χρονιά αυτό σημαίνει τεχνολογία. Όταν η Apple κάθε 2-3 χρόνια βγάζει ένα μοντέλο η τεχνολογία της υστερεί αυτά τα 2-3 χρόνια. Οι άλλοι έχουν φύγει μπροστά κ μετά θα ακολουθήσει. Δυστυχώς Αντώνη Γιαγδζόγλου κάτι δεν πάει καλά με την έρευνα σου, ας βάλει το ποσοστό της μπαταρίας μέσα στο τετράγωνο κ να μειώνεται κ μετά τα λέμε. Ελπίζοντας ότι η ver. 14 θα έχουν λύσει τέτοια προβλήματα. Δυστυχώς κ πάλι για την Apple.

Last edited 1 year πριν by Γιάννης κ Βερολίνο.
Δημητρης

Η apple βγαζει δεκαδες διαφορετικες συσκευες καθε 2-3 χρονια. Λαβε για παραδειγμα το iphone 13. Βγαινει σε 18 διαφορετικες αποχρωσεις αρα 18 διαφοροποιημενα κινητα. Επισης λειτουργει με το νεο IOS 7.67.387 το οποιο δε συγκρινεται με κανενα αλλο.
Επιπροσθετα τα νεα μοντελα iphone δεν δεχονται καρτες sim (αυτα ειναι ξεπερασμενα). Esim και τα μυαλα στα καγκελα.
Τι να κανει το ποσοστο μπαταριας οταν με μια φορτιση κραταει για μηνες ολοκληρους;

Δημητρης (Tokyo)

Last edited 1 year πριν by Δημητρης
Greco

Ότι ποιο έγκυρο γράψατε ποτέ. Η απορία μου παραμένει. Διαβάσατε το άρθρο έστω μια φορά μετά από την μετάφραση; Ανεβάζετε άρθρο προερχόμενο από την Αμερική, και μια έρευνα που ρώτα μόνο Αμερικανούς. Αυτά ως προς το αγαθό μέρος. Διαφορετικά μπορεί να σκεφτεί κάνεις ότι θέλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.