Η σειρά Galaxy S10 φαίνεται πως θα έρχεται με δυνατότητα ασύρματης αντίστροφης φόρτισης

Galaxy S10 θα υποστηρίζει ασύρματη αντίστροφη φόρτιση, Η σειρά Galaxy S10 φαίνεται πως θα έρχεται με δυνατότητα ασύρματης αντίστροφης φόρτισης

Φαίνεται πως η Samsung ακολουθεί τα χνάρια της Huawei με το Mate 20 Pro, και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υιοθετήσει την ασύρματη αντίστροφη φόρτιση σε ολόκληρη τη σειρά Galaxy S10 που αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ σύντομα στις 20 Φεβρουαρίου.
Στο παρελθόν, η Samsung είχε κατηγορηθεί ότι αντέγραφε σχέδια και χαρακτηριστικά της Apple. Όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία τώρα και ο Κορεάτης κατασκευαστής μπορεί να στρέφει τα βλέμματά του σε έναν νέο αντίπαλο. Αυτός ο αντίπαλος, ο οποίος έριξε την Apple από την δεύτερη θέση των μεγαλύτερων κατασκευαστών τηλεφώνων παγκοσμίως, είναι φυσικά η Huawei και σύμφωνα με διαρροές, η Samsung θα δώσει και στα τέσσερα μοντέλα Galaxy S10 ένα από τα πιο τρελά χαρακτηριστικά της Huawei: την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι τόσο τρελό πλέον όσο μπορεί να ακούγεται. Χάρη στη τεχνολογία USB-C, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να φορτίσετε άλλες συσκευές, όπως ένα μικρό tablet ή φορητό υπολογιστή. Και επειδή η ασύρματη φόρτιση είναι απλώς μια άλλη μορφή φόρτισης, ίσως πρέπει να αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να κάνει το ίδιο. Ειδικά εξετάζοντας πόσο βολικό είναι να τοποθετήσει κανείς απλά μια συσκευή στην πλάτη ενός άλλου τηλεφώνου για να φορτίσει.

Ίσως αυτή είναι η γραμμή σκέψης που είχαν η Samsung και η Huawei, η τελευταία για το Huawei Mate 20 Pro από τα τέλη του περασμένου έτους. Η έκδοση της Samsung θα λέγεται “Powershare” και λειτουργεί σχεδόν όπως της Huawei. Ενεργοποιείτε τη λειτουργία και τοποθετείτε μια συσκευή συμβατή με Qi στο πίσω μέρος των τηλεφώνων Galaxy S10.

Ενώ η θεωρία ακούγεται εξαιρετική, η εφαρμογή είναι προς το παρόν ακόμα αμφισβητήσιμη. Αφενός υπάρχει ο κίνδυνος να γλιστράει μια συσκευή στην επιφάνεια από γυαλί, όπως αναμένεται πως θα είναι η πλάτη των Galaxy S10. Αφετέρου η ασύρματη φόρτιση παρέχει σαφώς χαμηλότερη ισχύ σε σύγκριση με την ενσύρματη φόρτιση, ακόμη περισσότερο όταν η πηγή ενέργειας είναι απλώς ένα τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις φήμες, ακόμη και το φθηνότερο Galaxy S10 Lite θα υποστηρίζει την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση “Powershare”. Αυτό το μοντέλο θα έρχεται επίσης σε περισσότερες επιλογές χρωμάτων, από ό,τι τα αδέλφια του, όπως το κίτρινο, το λευκό, το μαύρο, το πράσινο και το μπλε, με το κίτρινο να είναι το χρώμα που αναμένεται να το χαρακτηρίζει.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

Τρομερό

Τακης

Ναι σε σαμσουγνκ καντο αλλα να εχεις πρωτα και την αυτονομια της χαβαη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.