Sentons και Foxconn συνεργάζονται για την εξάλειψη των φυσικών κουμπιών στα smartphones

Όπως δείχνουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία, στο μέλλον τα smartphone δεν θα έχουν φυσικά κουμπιά. Ένα παράδειγμα είναι το Huawei Mate 30 Pro το οποίο έχει virtual κουμπιά για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Επιπλέον, η Sentons ενσωμάτωσε δύο AirTriggers στο Asus ROG Phone 2 και νέος στόχος της εταιρείας σε συνεργασία με την Foxconn είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας SDS (Software-Defined Surfaces) ButtonBar στα smartphone για την εξάλειψη των φυσικών κουμπιών.

Το σύστημα SDS ButtonBar έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προχωρημένες λειτουργίες virtual κουμπιών. Με την τεχνολογία αυτή, οι κατασκευαστές μπορούν να ενσωματώσουν στα smartphone 20 μικρούς αισθητήρες οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τα φυσικά κουμπιά. Αυτοί οι αισθητήρες καταλαμβάνουν χώρο της τάξεως των 1.9 ιντσών και μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο τηλέφωνο.

, Sentons και Foxconn συνεργάζονται για την εξάλειψη των φυσικών κουμπιών στα smartphones

Σύμφωνα με την Sentons, το σύστημα δεν θα δεχτεί την αφή ως input αφού είναι ικανό να αναγνωρίζει ένα κατά λάθος πέρασμα του δαχτύλου με το πάτημα της επιφάνειας.

Επιπλέον, η Sentons έχει και άλλες τεχνολογίες όπως Slider Bars, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για gesture navigation όπως scrolling ή virtual zoom για την κάμερα ενώ υπάρχουν και αισθητήρες πίεσης που θα μπορούν να εκτελούν εντολές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

να τους δω πως θα κανουν hard reset μετα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Business Apple featured Foxconn

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ από τον προμηθευτή της Apple τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ μετά την αποκατάσταση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο.

Business Foxconn

Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Tα προβλήματα παραγωγής που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο εργοστάσιο της Foxconn στην Zhengzhou είχαν ως αποτέλεσμα η Foxconn να καταγράψει μείωση εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο.