Sharp: Επιβεβαιώνει την μετάβαση της Apple σε OLED πάνελ;

Με τον επόμενο χρόνο να είναι η δέκατη επέτειος από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, αναμένουμε ότι η Apple θα προσπαθήσει να μας εκπλήξει με τις αλλαγές που θα κάνει στην συσκευή. Αυτές λογικά θα αφορούν τον σχεδιασμό της συσκευής, αλλά και μεγάλες αλλαγές στο hardware.

Κατά καιρό, πολλές φήμες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αφορούσαν την μετάβαση των οθονών από την τεχνολογία LCD σε OLED. Η ίδια η Apple άλλωστε, έχει δείξει ότι θα ήθελε περισσότερο έλεγχο στην διαδικασία κατασκευής των οθονών του iPhone.

Εδώ έρχεται η Foxconn, μια από τις κατασκευάστριες εταιρείες των iPhone, η οποία φέτος ολοκλήρωσε την αγορά της Sharp για 6.2 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο της Sharp, Tai Jeng-wu, ο οποίος είναι και στέλεχος της Foxconn, σε μια εκδήλωση στο πανεπιστήμιο του Tatung, ανέφερε την ανάγκη της Apple για μετάβαση στα OLED πάνελ. Σύμφωνα με τον Jeng-wu, αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να σταματήσει η πτώση των πωλήσεων iPhone χρόνο-με-χρόνο που σημειώνει η Apple. Ολοκληρώνοντας ο Jeng-wu είπε, «Υπάρχει μια κρίση αλλά ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για την Apple».

Οι OLED οθόνες θα προσφέρουν βελτιωμένο contrast, σε σχέση με τις τωρινές οθόνες, τεχνολογίας LTPS (low-temperature poly-silicon), που χρησιμοποιεί η Apple. Επιπλέον, τα OLED πάνελ είναι πιο εύκαμπτα, προσφέροντας στην Apple επιπλέον επιλογές όσον αφορά το design.

Παρόλο που η Sharp είναι υπεύθυνη για τα πάνελ που έχουν τα iPhone αυτό τον καιρό, για να ικανοποιήσει μια μεγάλη παραγγελία της Apple σε OLED πάνελ, θα χρειαστεί να κατασκευάσει καινούργια εργοστάσια. Ο Jeng-wu ανέφερε πάνω σε αυτό, «Αυτή την στιγμή χτίζουμε μια νέα εγκατάσταση για OLED πάνελ στην Ιαπωνία. Μπορούμε να κατασκευάσουμε και στις ΗΠΑ OLED πάνελ. Εάν ένας πελάτης κλειδί μας το ζητήσει, μπορούμε εμείς να το αρνηθούμε;»

Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei, η Apple θα κρατήσει τις οθόνες LPTS για τα νέα iPhone, που θα έχουν οθόνες 4.7 και 5 ιντσών, και θα προσφέρει ένα 5.5 ιντσών iPhone με curved OLED οθόνη.

Sharp CEO Tai Jeng-wu Apple switch to OLED panel, Sharp: Επιβεβαιώνει την μετάβαση της Apple σε OLED πάνελ;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

Από όλο το άρθρο θα σταθώ μόνο στην τελευταία παράγραφο… Ότι δλδ τα iphone των μικρότερων διαστάσεων 4.7 (5ιντσες…where did that come from…) Θα είναι lcd ενώ στα plus θα είναι oled. Δλδ αντί για να το γιορτάσει που λέει ο λόγος με κάτι εντελώς καινούργιο σε όλες τις διαστάσεις…θα κάνει ένα πισωγυρισμα στις μικρές ίντσες.

Giannis

Έχουμε ακόμη 11 μήνες για το επόμενο iphone. Κάτι τέτοια πάντα ακούγονται. Είναι όμως πολύ πιθανόν η παραγωγή να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην ζήτηση (προκύπτει και από το άρθρο) και να δούμε κάτι περίεργο.

JohnWave

Άντε σιγά σιγά όλες οι εταιρίες να περάσουν σε amoled και να χαιρόμαστε σε όλες τις ναυαρχίδες το τέλειο μαύρο που προσφέρουν. Για μένα προσωπικά oled οθόνη και κορυφαία κάμερα είναι τα 2 top κριτήριά μου επιλογής ναυαρχίδας οπότε μέχρι στιγμής οι ναυαρχίδες της Samsung είναι μονόδρομος καθώς καμιά εταιρία μέχρι στιγμής δεν τη φτάνει σε αυτόν τον συνδυασμό.

Darth

@JohnWave σε oled όχι amoled
Ακόμη θυμάμαι με το s,7 άλλο τραβουσα με την Camera άλλο έβλεπα στην οθόνη

Πάνος

Μακάρι να το κάνει γιατί το ζητούν πολλοί. Αν και οι τιμές της θα φτάσουν αυτές των MacBook pro.

JohnWave

@Darth, το έγραψα το oled στη 2η γραμμή,Είδα το “amoled” μετά αλλά ως γνωστό δεν υπάρχει edit. Όσο για τη διαφορά του τι τραβάς και τι βλέπεις ( ο τονισμός των χρωμάτων) εμένα μου αρέσει. Αυτό γίνεται και στις καρτ ποστάλ με επεξεργασμένα στο photoshop χρώματα ηλιοβασιλεμάτων, τροπικών νερών κτλ. Aυτή η επεξεργασία γίνεται γιατί στον περισσότερο κόσμο αρέσει το πολύ ζωντανό χρώμα στην εικόνα. Εξού και η επιτυχία των oled.

Batman

Αμάν πια με τις OLED αυτή η τεχνολογία είναι ατελής σε αυτό το σημείο, λόγω του burn-in και τον κορεσμό των χρωμάτων με τον χρόνο από το Organic κομμάτι τους.Όποιος θέλει να βλέπει χάρτες διατρέχει μεγάλο κίνδυνο για αυτή τη βλάβη.Όπως και απο τα on screen buttons και την notificiation bar να αποτυπωθούν στο background.

Ας το φτιάξουν αυτό και μετά γίνομαι και ο πρώτος πελάτης.

Αυτή την στιγμή μια μεγάλη μούτζα από μένα.Ένας λόγος που έχω κινητό της Apple είναι η LCD.

Ωραία χρώματα ναι μεν,αλλά oversaturated από την άλλη που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε σχέση με μία LCD.

Τα λέω για όσους δεν γνωρίζουν και προσκυνάνε τις OLED.Όσο τις αγοράζετε και καλή επένδυση δεν κάνετε κατά την γνώμη μου(μεγάλη ξενέρα τα ελαττώματά της) και τόσο οι κατασκευαστές δεν ασχολούνται να τις φτιάξουν.

Darth

@JohnWave οχι οχι δεν με κατάλαβες αλλο βλέπεις τι τράβηξες στην οθονη του κινιτο και οταν πας στο pc (σε μια βαρβάτη οθονη) τελειος διαφορετικά πράγματα βλέπεις

με ποιο απλά λόγια αλλο θα δουν φιλοι σου πχ στο facebook και άλλο βλέπεις εσυ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.