Σημαντικά βελτιωμένες οι AI δυνατότητες στο Galaxy S10 λόγω dual-core AI chip;

σημαντικά βελτιωμένες ai δυνατότητες galaxy s10 dual npu, Σημαντικά βελτιωμένες οι AI δυνατότητες στο Galaxy S10 λόγω dual-core AI chip;

Ένας από τους τομείς όπου το Galaxy S10 θα φέρει βελτιώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η τεχνητή νοημοσύνη μιας και θα διαθέτει ξεχωριστό chip για αυτές τις λειτουργίες, ακολουθώντας την τακτική άλλων κατασκευαστών smartphone.

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Samsung θα εφοδιάσει το Galaxy S10 με ξεχωριστό NPU Chip (Neural Processing Unit), το οποίο θα μπορεί να διαχειρίζεται πιο πολύπλοκες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και machine learning. Επιπλέον, ο επεξεργαστής για την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι dual-core σαν αυτόν που βρίσκεται στον Kirin 980 της Huawei.

Αυτό που έχει κάνει η Huawei είναι να εφοδιάσει τον επεξεργαστή της με διπλή μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων τεχνητής νοημοσύνης (Dual NPU), πετυχαίνοντας την αναβάθμιση της εμπειρίας της AI με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, ανάλογο με αυτό που αναμένεται να πετύχει και η Samsung εφόσον λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα πετύχει μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, κάτι το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.

Αν όμως λάβουμε υπ’ όψιν το ότι ο Exynos επεξεργαστής που θα βρίσκεται στα Galaxy S10 και S10 Plus θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm LPP (Low Power Plus), τότε η κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να είναι ακόμα χαμηλότερη, με τη Samsung να είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνική. O dual-core AI επεξεργαστής θα επιτρέπει το χειρισμό πιο ισχυρών και πολύπλοκων machine learning και AI λειτουργιών αλλά και deep learning λειτουργίες αναγνώρισης μέσω εικόνων και φωνής.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.