Tα smartphones συνέβαλαν στην αύξηση θανάτων των πεζών

θάνατοι πεζών χρήση smartphones, Tα smartphones συνέβαλαν στην αύξηση θανάτων των πεζών

Η ραγδαία αύξηση θανάτων πεζών εν μέρη αποδίδεται στην τεταμένη χρήση smartphones είτε από τους ίδιους τους πεζούς είτε από τους οδηγούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αρχής Οδικής Ασφάλειας στις ΗΠΑ, μόνο το 2016 οι θάνατοι πεζών ανήλθαν σε 6000, αριθμός ρεκόρ για πάνω από 20 χρόνια.

Τα τελευταία έξι χρόνια οι θάνατοι αυτοί έχουν αυξηθεί κατά 4 φορές στο συνολικό ποσό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα.

Η αναφορά λέει ότι μέσα στους παράγοντες είναι και η χρήση κινητών τηλεφώνων. Για την ακρίβεια αναφέρεται ότι: “ένας παράγοντας που συμβάλει στην αύξηση των θανάτων πεζών μπορεί να είναι η αυξημένη χρήση smartphones από όλους όσους είναι στους δρόμους, πεζοί και οδηγοί”.

Άλλοι λόγοι είναι η αύξηση της οδήγησης λόγω της βελτιωμένης οικονομίας, χαμηλών τιμών στα καύσιμα και το ότι όλο και περισσότεροι βγαίνουν έξω για σωματική άσκηση. Το αλκοόλ ευθύνεται για το 34% των θανάτων πεζών. Η αναφορά προέκυψε από τα δεδομένα των πρώτων έξι μηνών του 2016 σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Και στη Μ. Βρετανία όμως οι αρχές επισημαίνουν ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι επικίνδυνα και αποσπούν την προσοχή των πεζών. “Όλο και περισσότεροι τραυματίζονται λόγω της απόσπασης της προσοχής καθώς διασχίζουν τους δρόμους ενώ χρησιμοποιούν τα κινητά τους. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στο ότι έχουν κάποια συζήτηση στο κινητό, ακούνε μουσική ή χρησιμοποιούν γενικότερα το διαδίκτυο”.

Διάφορες πόλεις ξεκινούν να παίρνουν τα μέτρα τους για να προειδοποιήσουν και να προστατέψουν τους απρόσκεκτους οδηγούς smartphones. Για παράδειγμα στη Βαυαρία ο δήμος τοποθετεί τα φανάρια στο δρόμο για να δουν οι χρήστες που έχουν το κεφάλι σκυμμένο στο κινητό, πότε είναι πράσινο και πότε κόκκινο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Τι άλλο θα ακούσω “Άλλοι λόγοι είναι η αύξηση της οδήγησης λόγω της βελτιωμένης οικονομίας, χαμηλών τιμών στα καύσιμα και το ότι όλο και περισσότεροι βγαίνουν έξω για σωματική άσκηση.” αναρωτιέμαι όταν το γράφαν το σκέφτηκαν πολύ?αυτό πιο πολύ μου φαίνεται για χαζή δικαιολογία αύξηση των τιμών στα καύσιμα!
Για το πρώτο πιθανό πρόβλημα τι να πω αν οι άνθρωποι δεν έχουν μυαλό και χρησιμοποιουν το κινητό την ώρα περπατούν στο δρόμο είναι για κλάματα…

One

Οι πινακίδες και τα φανάρια δεν κάνουν τιποτα αλλα ξεφτιλίζουν τους ιδιους που τα εμπνευστήκαν. Αμα δεν πέσουν πρόστιμα σε οδηγούς αυτοκινήτων, μηχανών ακόμα και σε πεζούς δεν λύνεται αλλιώς το πρόβλημα.

V. M.

Θα συμφωνήσω με τον/την (One) με κάλυψε.

Genesis

One συμφωνω αλλα το προστιμο θα πρεπει να ειναι και βαρη ωστε να τσουξει καλα μπας και καταλαβουν.

Unknown

Καλήτερα, natural selection, Darwin Awards…

KnightRider

Πολύ απλά δεν μπαίνεις Internet την ωρα που περπατας – το καλυτερο ειναι να καθεσαι σε ενα σημειο πχ σε καποιο παρκο κι εκει να μπεις και οχι ντε και καλα εκεινη την ωρα οταν περπατας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.