Smartphones: Ευθύνονται για αύξηση ατυχημάτων στις ΗΠΑ;

Τα smartphones εκτιμάται ότι έχουν άμεση σχέση με την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Στο πρώτο μισό του 2015 έχει σημειωθεί αύξηση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων κατά 8,1% στις ΗΠΑ, με τα smartphones να αποτελούν μία αιτία απόσπασης της προσοχής του οδηγού.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν δει μια ανησυχητική άνοδο των τροχαίων ατυχημάτων τον τελευταίο καιρό, ενώ οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ, λόγω της χαμηλής τιμής της βενζίνης. Το ζήτημα της έντονης χρήσης των smartphones από τους οδηγούς απασχολεί τις αμερικανικές αρχές, χωρίς να έχει μελετηθεί με λεπτομέρεια το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος που παίζουν στην αύξηση των ατυχημάτων.

Η αύξηση των ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2015 στις ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από το 1977 και πολύς  είναι ο λόγος που γίνεται για το πόσο ευθύνονται τα smartphones για αυτή. Είναι αυθαίρετο να κατηγορήσει κανείς τα smartphones ως την κύρια αιτία για κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι η χρήση ενός smartphone αποσπά σοβαρά την προσοχή κατά τη διάρκεια της οδήγησης και δεν πρέπει να παραγνωριστεί ο κίνδυνος που ενέχει η προσοχή που δίνει ο οδηγός στο smartphone του.

Πολλές είναι οι φωνές εκείνες που λένε ότι το smartphone θα πρέπει να μένει κλειστό κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ η χρήση ενός Bluetooth hands free θα πρέπει να θεωρείται προαπαιτούμενο για όσους οδηγούν. Εσείς, τι κάνετε με το Smartphone σας όταν οδηγείτε;

Smartphones, Smartphones: Ευθύνονται για αύξηση ατυχημάτων στις ΗΠΑ;

Πηγή

 

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.