Smartphones με την καλύτερη και χειρότερη αναλογία οθόνης – συσκευής

Bezel, η λέξη που οι περισσότεροι αγαπούν να μισούν. Συνήθως η μεγάλη οθόνη σε smartphones σήμαινε ότι η ίδια η συσκευή θα είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό όμως το τελευταίο διάστημα άλλαξε, καθώς οι κατασκευαστές έχουν καταφέρει μειώνοντας τα bezel και με διάφορα άλλα tricks, να δώσουν πολύ καλή αναλογία οθόνης-συσκευής.

Ωστόσο δεν είναι όλοι οι κατασκευαστές που τα καταφέρνουν εξίσου καλά με το screen to body ratio. Το Mobilsiden έφτιαξε ένα infographic με τα smartphones τα οποία έχουν καταφέρει η οθόνη να καταλάβει μεγάλο μέρος της συσκευής

Τα πρωτεία έχει το Sharp AQUOS Crystal που ανακοινώθηκε πέρσι τον Αύγουστο, με την οθόνη να καταλαμβάνει το 78.5% της μπροστινής πλευράς ενώ και το προσφάτως ανακοινωμένο Oppo R7 Plus δεν τα πηγαίνει άσχημα στην 3η θέση με ποσοστό 76.6%. Την πεντάδα συμπληρώνουν τα LG G2 και LG G3 με 76.1% και 75.3% αντίστοιχα. Αντιθέτως το νεότερο LG G4 είναι στην 12η θέση με αναλογία οθόνης συσκευής στο 72.5%.

Το Samsung Galaxy S6 Edge είναι 14ο με την οθόνη του να καταλαμβάνει το 71.7% ενώ το κανονικό Galaxy S6 πέφτει στο 70.6% (22η θέση).

Ενδιαφέρον έχουν οι τελευταίες θέσεις στις οποίες φιγουράρει η Apple. Το iPhone 5s είναι τελευταίο με screen to body ratio 60.9%, δεύτερο από το τέλος είναι το iPhone 6 (65.3%) ενώ δύο θέσεις πιο δίπλα είναι το iPhone 6 Plus η οθόνη του οποίου καταλαμβάνει το 67.9%.

Smartphones με την καλύτερη και χειρότερη αναλογία οθόνης - συσκευής, Smartphones με την καλύτερη και χειρότερη αναλογία οθόνης – συσκευής

Smartphones με την καλύτερη και χειρότερη αναλογία οθόνης - συσκευής, Smartphones με την καλύτερη και χειρότερη αναλογία οθόνης – συσκευής

Smartphones με την καλύτερη και χειρότερη αναλογία οθόνης - συσκευής, Smartphones με την καλύτερη και χειρότερη αναλογία οθόνης – συσκευής

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ανδρεας

Lumia 930 ??? Παλι στην απ’εξω.. τοσο μουφα ειναι πια αυτο το κινητο…

zona8

Ανδρέα, 70.9% αναλογία έχει το 930. Τώρα γιατί δεν το συμπεριέλαβαν…

ΛΛ

Λογικό η Apple έχει τα μεγαλύτερα μπέζελ είναι εξάλλου γνωστά, αλλά η διαφήμιση το κάνει αόρατα.

Fanis

Α ρε g2 αθάνατο! Για αυτό πουλάει ακόμα 2 χρόνια μετά!

panos t

Τελικα αυτο που καποιοι πσαρουν σαν “ομορφο unibody” σχεδιασμο πχ htc apple ειναι στην καλυτερη αστοχο.Εχουν δικιο τελικα οσοι γκρινιαζουν πχ.για τα htc.Φαντάσου στο m8 με το κενό που αφήνει κ η HTC Sense στο κάτω μέρος, πάει στο 50% η ωφέλιμη οθόνη. Εντύπωση επίσης κάνει ότι το s6 προτιμώντας το ανωφελο στην πραξη unibody,πέρα από το αρνητικό της μπαταρίας, χάνει κ ωφελιμη οθόνη.

Lefteris

Είμαι από τους πρώτους που έκραξαν τη σονυ για τα περίφημα μπεζελ και τώρα με λύπη βλέπω ότι τα ίδια κάνει και η σαμμυ με το s6… συγκριτικά βέβαια με το s5 φαίνεται να τα μείωσε και όμως μπορούσε και καλύτερα καθώς το s4 είχε 72.7… παρόλα αυτά είναι απογοήτευση να το βλέπεις κάτω από το z4! Αλλά υπάρχει λόγος που το z4 φαίνονται τόσο άσχημα τα μπεζελ και ο λόγος βρίσκεται στο τετραγωνισμενο του σχήμα, προσωπική μου άποψη πάντα!

giannis13

76.1% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀

Γιάννης σε λέω

Μας αρέσουν τα μικρά bezel τύπου G2 και G3, αλλά τα Sharp που καταλαμβάνουν τις πρώτες δυο θέσεις φαίνονται χάλια με το πάνω bezel να έχει εξαφανιστεί εντελώς!

One

H Sharp που δεν κανει πωλήσεις οπως οι κινεζοι και οι κορεατες ειναι πρώτη! Περιμένω τωρα κατι βλακες να πουν οτι το καλο κινητό το κανουν τα ποσοστα πωλήσεων…

Και επισης οσοι κράζετε τη Sony για τα bezel δειτε που ειναι το S6 χαχαχα…

Φώτης

Μουφες..Δεύτερο έπρεπε να ειναι το huawei mate 7 με 78% μάγκες..

JohnWave

Λατρεύω να βλέπω κινητά με μικρό screen/body ratio. Το G2 παραμένει εκλπηκτικό ως προς αυτόν τον τομέα. Στο Sharp δεν μου αρέσει η δυσαναλογία πάνω και κάτω. Ο πραγματικός άρχοντας των ελάχιστων bezels είναι το Mate 7 με 77,6% bezels και αναλογία πάνω και κάτω. Γενικά το Mate 7 είναι ότι καλύτερο σε εμφάνιση έχει κυκλοφορήσει στη μέχρι τώρα ιστορία των smartphones καθώς συνδυάζει το 77,6% με μέταλλο. Για κάποιο λόγο…δεν συμπεριέληφθηκε στον πίνακα.Όσο για τα HtC και τα iphones, απλά τραγικά…

George

lg g3s 71,9%

Φώτης

JohnWave@ οντος ειναι κινηταρα..Ειμαι ανάμεσα σε αυτο κ το lenovo vibe Z2 pro αλλα το mate 7 το γουστάρω περισσότερο..Τρομερή μπαταρια (κορυφαία μαζι με το Z3)Πιο γρήγορο απο note 4 ειδικα στο gaming οθοναρα!!!Απο φωτο γαματο αλλα δεν φτάνει το note 4..

vassilis7

Και το Moto G 2014 μου ανάμεσα στα θηρία 👊👊👊

gt-i9506

Το s4? με 72.3 γιατι δεν ειναι στη λιστα ? :p αθανατο s4 ειδικα με τον snapdragon 800. Μακραν το καλυτερο κινητο του 13 που κραταει ακομα και σημερα. Ειδικα αν το ρουταρεις μπορεις να κανεις τα παντα και οχι δεν μιλαω για ταχυτητες που ετσι κ αλλιως σφαζει (ειδικα το g2) αλλα για πολλα χρησιμα πραγματα οπως 4κ video ή 1080p με 60fps και πολλα αλλα πραγματα απο s5 note 3 και s6!

Νικος Z1

Μέσα στα χειρότερα είναι και το Z1 που έχω. Ίσως το μεγαλύτερο περιθώριο στις 5 ίντσες.

kostas

Το mate 7 που είναι???πλάκα μας κάνετε???

Κώστας Τ.

Το note 3 του 2013 εχει 74,8% πλάκα πλάκα!

Γιάννης σε λέω

@kostas

Τα διαμάντια κάποιοι έχουν το συνήθειο να τα κρύβουν… Γι αυτό δεν το βλέπεις!

Φαίνεται ότι σκόπιμα λείπουν κάποιες συσκευές, το θέμα είναι ποιους και γιατί εξυπηρετεί αυτό. Τα Huawei Mate 7 και Lumia 930 απουσιάζουν, ίσως και κάποια άλλα που δε μας έρχονται τώρα στο μυαλό.

παπαροκας tiamat

και τα note 3 ,galaxy s4 ειχαν ελαχιστα μπεζελς αλλα δε τα εχουνε στη λιστα!..

μετα το μ@μησε το θεμα και η samsung και τα μεγαλωσε

Wolf

Παίδες για να είμαστε περισσότερο αντικειμενικοι πρέπει να συνυπολογισουμε και τα υλικά κατασκευής της κάθε συσκευής…! Είναι πολύ πιο εύκολο να κατασκευάσεις μια πλαστική συσκευή με μικρά περιθώρια παρά μια μεταλλική…!!

Miko

Meizu MX4… 75.5% ratio και μεταλλική συσκευή (εκτός απο το πίσω καπάκι)… και πουθενά στο άρθρο… suuure.

Βαγγος

G2 κινηταραα εχει ενας φιλος μου 5s και μ ρχεται να γελασω χαχα(μην με κραξετε)

Νωντας

LG G FLEX 75.8% !!!!!!!Δηλαδη 5ο και το εχουν απεξω!!Οτι να`ναι η ερευνα..Γενικα τα lg ειναι αχτυπητα σε αυτο το τομεα..Οπως και παντου βεβαια(Κατοχος lg g flex) 😉

Νικος

Πω πω,τα iphone τοσο χαλια ειναι?

Φώτης

Για να μη το κουράζουμε..Τα μικρότερα bezel κ μεταλλική κατασκευή μονο ενα κινητο τα εχει αυτα στο κοσμο κ λέγεται Huawei mate 7..Ειναι ναυαρχίδα με @ρχιδι@@@@!!!

alexandros k

Huawei mate 7. Η αναλογία οθόνης-συσκευής φτάνει στο εντυπωσιακό 83%.απο άρθρο του techblog
https://techblog.gr/mobile/huawei-ascend-mate7-official-9876/

alexandros k

“Παρά την μεγάλη οθόνη του η Huawei κατάφερε να δημιουργήσει διαστάσεις 157 x 81 x 7.9 χλστ. και αυτό χάρη στα ελάχιστα bezels καθώς η αναλογία οθόνης-συσκευής είναι στο 83%”.
https://techblog.gr/mobile/huawei-ceo-trolls-iphone-6-plus-bezels-9876/
από το techblog.gr
δεν περιγράφω άλλο!!!

Πανος

Μουφα ερευνα. Σαν κατι δημοσκοπησεις.. Το lenovo z2 pro ειναι πρωτο με 156 χιλιοστα μηκος εναντι 157 του mate 7 στις 6 ιντσες.

Πανος

Lenovo z2 pro με 78.3% πρωτο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S6 Edge: Η μεγάλη αλλαγή της Samsung [Throwback]

Σήμερα θα μιλήσουμε για το Galaxy S6 Edge, το μοντέλο που όχι μόνο έκανε mainstream την κυρτή οθόνη, αλλά ήταν και η μεγάλη αλλαγή πλεύσης της Samsung.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.