Smartphones και Tablet, Διαφοροποιήσεις στην αγορά φέρνει η άφιξη νέων μοντέλων

Το Τechblog σε συνεργασία με το δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys σας ενημερώνει και αυτή την εβδομάδα για την κίνηση της αγοράς σε smartphones και tablet. Τα νούμερα αφορούν το συγκεκριμένο κατάστημα και είναι αντιπροσωπευτικά μιας και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα eshop στην Ευρώπη με ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα.

, Smartphones και Tablet, Διαφοροποιήσεις στην αγορά φέρνει η άφιξη νέων μοντέλων

Οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι αρκετές και δείχνουν την τάση της αγοράς και τη γνώμη που έχουν οι καταναλωτές για τα προϊόντα, αλλά και τις εταιρίες γενικότερα. Βλέπουμε ότι για την εβδομάδα που κλείνει αύριο, η HTC κατακτά τις 4 από τις 5 πρώτες θέσεις στη λίστα πωλήσεων smartphones με το Nokia Χ2 να μπαίνει σφήνα σε εντυπωσιακά κινητά με κύριο πλεονέκτημα τη χαμηλή τιμή.

Πωλήσεις
To HTC Desire HD είναι για δεύτερη σερί εβδομάδα στην κορυφή της λίστας, ενώ τα HTC Desire Z και HTC Incredible S καταλαμβάνουν τις θέσεις 2 και 4, δείχνοντας ότι κυκλοφόρησαν την κατάλληλη στιγμή. Ρόλο φυσικά σε αυτή την επιτυχία έχει και η πολύ καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει η HTC τα τελευταία χρόνια, αφού η υποστήριξη που προσφέρει στα κινητά της είναι η κορυφαία, τουλάχιστον στο χώρο του Android.

Προ-παραγγελίες
Όσο αφορά τις προ-παραγγελίες εκεί οι διαφοροποιήσεις είναι λίγες με δύο ταμπλέτες, το Motorola XOOM και το BlackBerry PlayBook της RIM να περνάνε στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Οι θέσεις των δύο συγκεκριμένων προϊόντων είναι ακόμα πιο σημαντικές αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή ήταν η πρώτη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Apple iPad 2.

Τα δύο tablet ακολουθούνται από τα δύο νέα hi-end smartphones το LG Optimus 2X και το Samsung Galaxy S II, με το πρώτο να εξακολουθεί να προηγείται μεταξύ των δύο και αυτή την εβδομάδα. Την πεντάδα κλείνει το ASUS EEE Slate EP121 μια ιδιόμορφη συσκευή που θέλει να συνδυάσει τον tablet χαρακτήρα του με τις δυνατότητες ενός Windows 7 Laptop και αν κρίνουμε από τις πρώτες του πωλήσεις, μάλλον τα καταφέρνει.

EXPANSYS EUROPE PRODUCTS OF THE WEEK 7.3 – 11.3.2011

Top 5 πωλήσεις smartphones και tablet
1. HTC Desire HD
2. HTC Desire Z
3. Nokia X2 (silver/blue)
4. HTC Incredible S
5. ΗTC Wildfire

Top 5 προ-παραγγελίες
1. Motorola Xoom
2. RIM Blackberry Playbook
3. LG Optimus 2X
4. Samsung Galaxy S II
5. ASUS EEE Slate EP121 Windows 7 tablet

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Πάμε ρε Wildfire 😀 😀

Alan

Τελικά η αφαίρεση του οπτικού mouse δεν την ωφέλησε και πολύ την HTC για να μην αγοράζουν το Wildfire S, εκτός και αν δεν έχει βγεί ακόμα… Κατά τα άλλα ψιλοαναμενόμενα… Το Χ2 μου έκανε τεράστια εντύπωση που είναι τόσο ψηλά. Αν και το αξίζει κατά τη γνώμη μου σε μεγάλο βαθμό.

Aris

μου κανει εντυπωση οτι το galaxy tab 10.1
δεν ειναι καν.
γιατι λογο τιμης??
εγω προσωπικα το βλεπω για επομενη αγορα
αφουτο εδωσα τι ipad.

Hmar

To X2 δε μοιάζει για smartphone 😛

basilhs

htc για παντα το hd πουλαει αβερτα παιδες απιστευτο πραμα !!

Γιάννης

Ρε παιδιά χάλασε η σελίδα του expansys;

Μπαίνω http://www.expansys.gr και μου βγάζει άλλα…

Κώστας Βλαχάκης

http://www.expansys.com και επιλέγεις Ελλάδα ή πατάς στο link που έχουμε εμείς μέσα στο άρθρο.

takis

κανα κουπόνι καλό παίζει για εμάς του techblog??
(-;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Android Android Tablets Expansys

Samsung Galaxy Note 10.1, Το φέρνει το Expansys με 535 ευρώ

Το Samsung Galaxy Note 10.1 ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα ξεκινάει την καριέρα του στην αγορά με πρώτη τιμή τα 535 ευρώ. Το βρήκαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys και άμεσα διαθέσιμο. Το Galaxy Note 10.1 έχει οθόνη αφής 10.1 ιντσών ανάλυσης 1280×800 pixels, διπύρηνο τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.4GHz, μνήμη RAM 1GB 2GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB […]

TechDeals Android Android Smartphones Expansys

TechDeals, HTC One X με 550 ευρώ

Ανακαλύψαμε το τετραπύρηνο smartphone HTC One X με τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 χρονισμένο στο 1.5GHz και την οθόνη 4.7 ινστών τεχνολογίας S-LCD 2 στην τιμή των 550 ευρώ. Η προσφορά τρέχει αυτές τις μέρες στο ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys και θα διαρκέσει έως και αυτή την Κυριακή 30 Απριλίου. Το τελικό ποσό μαζί με τα […]

Tablets Apple Expansys iPad

Νέο iPad, 6 κατοστάρικα από αύριο και στο Expansys

Το νέο iPad κυκλοφορεί αύριο στην Αμερική και σε Αμερική και ακόμα 9 χώρες (Ελλάδα έρχεται 23 Μαρτίου) και αν βιάζεστε μπορείτε να το παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys με το 600 ευρώ (16GB Wi-Fi). Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τιμή του, κρατήστε όμως ότι το iPad 2 16GB Wi-Fi έχει […]

Smartphones Expansys

Smartphones και Tablet, Οι πωλήσεις της εβδομάδας σύμφωνα με το Expansys

Αναπάντεχα ήταν τα αποτελέσματα των πωλήσεων που μας ήρθαν από το Expansys αυτή την εβδομάδα, καθώς όχι μόνο το HTC Desire HD έχασε τη θέση του μετά από πολλές πολλές εβδομάδες, αλλά αυτή καταλήφθηκε από το νέο BlackBerry Pearl 3G 9105. Πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα των πωλήσεων και για το Sony Ericsson XPERIA Play που […]