Έρχονται smartphones με 6GB μνήμη RAM

Η Samsung ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή μνήμης RAM 6GB LPDDR3 αρχιτεκτονικής 20nm ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως 2133Mb/sec και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι νέες μνήμες RAM θα ενσωματώνονται σε hi-end smartphones και tablets επόμενης γενιάς ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι η παραγωγή μνήμης RAM 8GB.

smartphones 6GB RAM, Έρχονται smartphones με 6GB μνήμη RAM

smartphones 6GB RAM, Έρχονται smartphones με 6GB μνήμη RAM

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άγγελος

no comment, απλά!

jimo

ε βεβαια ετσι που παει το android και λιγα ειαν ι6 γιγα ραμ !!!! χαχαχαχαχααχ

kostas

κατοχος iPhone 5,φετος θελω να αλλαξω εταιρια,αλλα με αυτα που ακουω λεω καλυτερα στην apple,τι 6GB ρε;;;;;;παμε καλα;;;;;;;;στο pc μου εχω 4 GB ,παιζω crysis,ακουω μουσικη συνχρονως,+ chrome ανοιχτο και δεν εχω προβλημα

Genesis

kosta ένα κινητό με pc είναι δυο τελείως διαφορετικά πράματα τα pc έχουνε intel επεξεργαστή που τιτάνας μπροστά σε ένα snapdragon. το android έχει μεγαλώσει και μεγαλώνει και άλλο και γίνετε ποιο βαρύ λειτουργικό είναι λογικό οι ram να ανεβαίνουν γιατί οι εταιρίες και ο κόσμος θέλει ακόμη ποιο γρήγορα smartphone από ότι έχει τώρα.

ΓιάννηςΖ

Φαντάσου τι άλλο θα προσθέσουν στο Touchwiz που θα χρειάζεται πάνω από 3GB RAM για να τρέχει χωρίς πολλά κολλήματα. Και να έμεναν στον χρήστη τα περισσότερα να πεις εντάξει. Αλλά από τα 6GB ούτε τα 2-3GB δε θα είναι ελεύθερα.

kostas

τα android δεν πιστευω οτι ειναι βαρια απλα η καθε εταιρια τα φορτωνει με αχριαστα πραγματα,ενα pure λειτουργικο android και με 1 gb ram παει σφαιρα,το θεμα ειναι οι προγραματιστες να προσεχουν περισσοτερο τις εφαρμογες τους,γιατι πλεον εχουμε χασει την εννοια τις ελευθεριας στο κινητο

spiros s

Genesis το λειτουργικό android γίνετε ποιο ελαφρύ και όχι ποιο βαρύ ! Απλός το θέμα είναι ότι θέλουν παιχνίδια ισάξια με τις κονσόλες, βλέπε tegra k1 που σηκώνει unreal engine 4 και έχει direct x11 και είναι ποιο δυνατό από ένα ps3 xbox360 σε θέμα γραφικών.
Αυτό θέλουν να επιτύχουν όλα σε ένα smartphone tablet

George

Σωστός ο spiros, συμφωνώ. Το android one παράδειγμα τα λέει όλα με το 1giga ram. Είναi καθαρά θέμα gaming πιστεύω κι εγώ..

X

Εντάξει εδώ γελάμε αυτά που κάνει η Apple με 1 αυτοί θα τα κάνουν με 6 και αν! Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση βλέπουν την επιτυχία του Iphone και απλά χώνουν GB στις συσκευές του αμ έτσι δεν κάνετε τίποτα ρε μάγκες – στο τέλος θα αγοράζουμε με μεταπώληση Android συσκευή με 10GB στα 100 ευρώ ;))). Σοβαρευτείτε……..

Georgos

Αγόρασε εσύ που είσαι “έξυπνος” το κινητάκι που παρουσίασε η apple στις 9-9-2012 (2 χρόνια πίσω δηλαδή) με το 1 GB RAM και 8 MP camera και άσε μας εμάς τους “χαζούς” με τα 3 GB (και μελλοντικά 6) και τα 16-20 MP.

theo

παιδιά το θέμα είναι απλό. οι 2κ οθόνες θέλουν περίπου 1.5 gb ram για να βγάλουν τα γραφικά. αυτος είναι και ο κύριος λόγος που τα ram μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. ουσιαστικά είναι τα ραμ του cpu και της gpu μαζί. τώρα για τα iphone όταν βάλουν ψηλές αναλύσεις με 1 gb ram θα κλαίνε όλοι.

αυξάνονται και οι απαιτήσεις των χρηστών λόγω του multitasking Που μπορείσ να κάνεις στα android και γιαυτό θα δούμε σύντομα τέτοια ραμ σε κινητά. πάντως τα 4.4 Kit kat δουλεύουν καλά σε 512mb ram και με 1 Gb είναι κομπλέ με μικρές αναλύσεις. για pure android Μιλάμε πάντα ή CyanogenMod

kostas80

Aυτα τα 6 gb ram θα ειναι χρήσιμα μόνο αν η Microsoft αποφασίσει να τρέξει full windows σε smartphone

X

Εντάξει το Κ1 πιο δυνατό από PS3 και Xbox360 ρε παιδιά έλεος με το Marketing της Nvidia ότι θέλουμε λέμε τώρα παίζει δηλαδή Heavy rain – GTA IV – LA. Noire – Κανένα Half Life 2 και πολύ του είναι. Κάθονται και κοροϊδεύουν τους άσχετους με φαμφάρες. Αν ήταν τόσο φοβερό και τρομερό όσο λένε θα το έβγαζαν και για Windows 8.1 pro αλλά εκεί θα ξεφτιλιστεί εφόσον ούτε σαν την Intel HD 4000 δεν μπορεί να αποδώσει! . Όσο για τα 6 GB αυτό που έγραψα πιο πάνω απλά τα βάζουν για να έχουν να λένε πρακτικά καμία χρησιμότητα εκτός και αν η χρησιμότητα τους είναι στο να βοηθάνε στις επιδόσεις του κακογραμμένου λειτουργικού

Sot11

6; Μονο; Βάλτε καμία 12αρα gb ram να τα χαρεί ο κόσμος….

Αντώνης Μαρίνος

@X: κάτσε να κάνεις έρευνα, να διαβάσεις και να μάθεις, αντί να μιλάς χωρίς να ξέρεις. Ο 801 είναι ήδη πιο δυνατός από το PS3, αφού σε FHD βγάζει περισσότερα fps στις ίδιες 3D engines. Χώρια που βγάζει υπεραρκετά fps (45-50) σε QHD ανάλυση στα ίδια 3D engines. Eπιπροσθέτως οι SD 805 και 810 που είναι ακόμα ισχυρότεροι (>20% διαφορά) πλησιάζουν το PS4. Άσε λοιπόν τα σοβαρά specs, τις βαριές εφαρμογές και τα βαριά παιχνίδια σε εμάς, και ασχολήσου με το κινητάκι σου να πάρεις κανά τηλέφωνο ή να στείλεις κανά SMS

Genesis

συμφωνώ ότι τα pure android τρέχουν ποιο καλά από τα άλλα τύπου samsung. αλλά η ram είναι κάτι που θα χρειαστεί στο μέλλον κάποτε πριν 2-3 χρόνια άμα έλεγε κάποιος ότι θα είχαμε 3GB ram θα λέγαμε τι λες ρε φιλέ άσε το δούλεμα αλλά τώρα βλέπεις λόγο το ότι τα κινητά κάνουν όλο και ποιο πολλά πράματα έτσι είναι λογικό να ζητάνε ποιο απαιτητικό επεξεργαστή και ram.

φυσικά πάντα παίζει ρόλο και πως το χειρίζεται ο άλλος το κινητό.

η τεχνολογία είναι κάτι που εξελίσσεται και πάντα οι συσκευές θέλουν ποιο πολλά πράγματα.

spiros s

X έχεις δει τη απαιτήσεις θέλει για να τρέξεις unreal engine 4? Σίγουρα DX11 τι να σου κάνει η αρχαιολογία ps3 Xbox 360 με DX9

Eleonora

@Αντωνης μαρινος καλο θα ειναι να αποφευγονται οι μπαρουφες στα σχολια.Ο snapdragon 801 εχει μια gpu που αποδιδει γυρω στα 150gflops,ενω του 360/PS3 αγκιζουν τα 350+.Επισης,εχουν γρηγοροτερες μνημες.Που και να τα ξεπερασουν δηλαδη,οπως θα γινει σε 2 περιπου χρονια,δεν μου λεει κατι ενα κινητο που στοιχιζει 700ευρω να ξεπερναει μια κονσολα που κυκλοφορησε πριν 10χρονια.

ahri

xaxaxaxaxaxaxaxaxax,,,,οσο πηγαινει και ελαφρενει το laggdroid

kostas

τελικα σαν καταναλωτες ειμαστε οτι νανε,πως μπορουν 4-5 εταιριες να μας επηρεαζουν τοσο πολυ με το marketing,το κινητο ειναι κινητο,τελος,χασαμε το νοημα του κινητου τηλεφωνου,του tablet του φορητου υ/π και του σταθερου,αρε 3310 που εισαι!!!

Genesis

συμφωνώ kosta πλέον δεν παίρνεις κινητό αλλά ένα φορητό pc. έχουμε χάση το νόημα εδώ και χρόνια

kostas

genesis@ μαλωνουμε για βλακιες,αυτον τον σκόπο ειχαν και τον πετυχαν,κατι σαν το ποδοσφαιρο δηλαδη,σου πετανε και καθε χρονο terabyte,8πυρινους κλπα κλπα,και εμεις καθομαστε και μαλωνουμε για κατι το οποιο μας κανει φτωχωτερους κατα 600-700 ευρω και το χαιρομαστε πλεον,μετρηστε ποσα λεφτα δωσατε στα κινητα και τι οφελος ειχατε απο αυτο και τα ξαναλεμε πανω σε αυτο το θεμα

afe

Μερικοί εδώ μέσα κάνετε λες και τις κουβαλάτε στην πλάτη σας τις ram.
Το οτι θέλουν να βάλουν παραπάνω ram είναι δείγμα του ότι ετοιμάζουν και καινουρια project,πιο απαιτητικά.
Τα προβληματά μας είναι άλλα,μπαταρία κ.τ.λ και όχι αν θα βάλουν παραπάνω ram.

Για όσους θέλουν κινητό και μόνο κινητό,υπάρχουν ακόμα συσκευές τύπου 3310,όπως το Alcatel OneTouch 1010D.Πολύ φθηνό,με ραδιόφωνο που λειτουργεί χωρίς κεραία παρακαλώ.
Αγοράστε το λοιπόν και αφήστε εμάς με τα φορητά pc στην μοίρα μας.

Αντώνης Μαρίνος

1990: 286. 512MB RAM, 20GB HDD
2000: P4, 1GB RAM, 250GB HDD
2010: i7, 4GB RAM, 2TB HDD

Αντιστοίχως

1994: GH198 (32KB)
2004: Qtec S100 (64MB)
2014: LG G3 (3GB)

Λέγεται “πρόοδος”, κοιτάχτε τι σημαίνει, μπορεί και να σας αρέσει….:-)

Αντώνης Μαρίνος

*προφανώς και στον 286 ήταν 512ΚΒ RAM και όχι 512ΜΒ RAM, μην τρελαθούμε κιόλας 🙂

Nio

Ρε αιφανς αμα δεν υπηρχε η προοδος της τεχνολογιας τι θα σας παρουσιαζε η εταιρεια σας καθε χρονο? Μας δουλευετε? Αν δε προχωρησει η τεχνολογια πως θα αγοραζει η apple νεα πραγματα να σας πουλαει???? Εννοω προπερσινα που εχουν μεινει απουλητα και τα κανει optimized για να σας τα παιρνει πιο χοντρα και στις αναβαθμισεις (προσφατο αρθρο) να lagarete………

Λεω εγω τωρα μια ιδεα σε καποιους που σχολιαζουν κακοπροαιρετα..
Φανταστειτε στο μελλον ενα σουπερ ντουπερ κινητο και να το συνδεεις σε οθονη με πληκτρολογιο και ποντικι και να κανεις ολες τις δουλεις του PC κανονικοτατα……
Μολις κυκλοφορησει θα το γιουχαρουν οι αιφανς με την κυρα apple……. Και μετα απο 10 χρονια ληθαργο θα το βγαλουν και αυτοι σαν καινοτομια..

NtinosMD

Καποτε ετρεχες χαλαρα windows 98 σε μονοπυρηνο cpu των 650mhz, 128mb RAM, και ATI rage 128 ( τι θυμηθηκα ). Ανεξαρτητα τι λενε τα minimal requirements της windows για το 8.1 με virtual computer τα πιο μικρα specs που χρειαζεσαι για να παιξεις την pro εκδοση των 32bit ειναι ενας μονοπυρηνος στα 3 GHZ, ram 384mb, vram 32mb, και σκληρο 6gb KAI ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ. Κανεις ομως δεν εχει τετοιονι Η/Υ στο σπιτι του. Τι θελω να πω. Οτι η φανφαρα με το λογισμικο να ειναι σουπερ ουαου και να τρεχει ισα ισα νερακι και με την παραμικρη απαιτηση παραπανω να πεφτει επειδη δεν μπορει να ανταπεξελθει το συστημα σαν υλοποιηση δεν λεει τπτ. ( βλεπε αποπειρα apple με multitasking στα 1gb ram ). Καλως ή κακως το hardware παιζει μεγαλο ρολο κα τα ποσο μπορει να επεκταθει στις δυνατοτητες του ενα λογισμικο. Προσπαθηστε να κανετε video edit σε ενα i3-budget build και μετα σε ενα i7-high end build ( παραδειγμα φερνω για να συγκρινω ποιος ο ρολος του hardware σε ενα ΟΛΟΙΔΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ με τη χρηση ενος ΟΛΟΙΔΙΟΥ προγραμματος ) και εαν ακομα επιμενετε στα lower specs τοτε τι να πω. Βεβαια μιλαμε για mobile devices εδω πες ειναι διαφορετικα.… Συνέχεια »

karlitonio1

+1 πραγματικά @Αντωνης μαρινος. Καλα ρε πεδες εσεις που κραζετε για αυτα που προσφερει ισως η μεγαλύτερη ετερεια σε δυναμη hardware και με διαφορα σαμσουνγκ. Δλδ η λογικη σας ειναι αφου τωρα το νοτε 3 που κραταω και οχι μονο, με ενα τοσο καλυτερο αντροιντ κάθε χρονο στα 3 gb ram κολαει? Και οσο θα εξελιζεται και θα γινεται καλυτερο (ειδικα το android l εκανε σκονη το ios υπομονη με αυτα που παρουσιασαν) θα χρειάζεται περισσοτερο ραμ? Τις ραμ τις κανει η σαμσουνγκ ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ, ειναι οτι καλυτερο σε μια συσκευη μετα απο τους επεξεργαστες καρτα κτλ η το ιδιο ολα ενα πακετάκι. ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΑ 0.689MB ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ. Και αφήστε εμας(διάβασα χτες στο αρθρο για το ιος 8 στην ελλαδα οτι πωπω ανδροιδοι αφηστε μας ήσυχους και πηγενεται στους πυρηνες σας, τι κακιες για το ιος δεν έχουν με τι να ασχοληθουν τα ανδροιδοπεδα και βγαζουν κακια κτλ , και τωρα βλεπουμε οσοι γνωριζουμε και κατι απο τεχνολογια αντιθετα με σας οτι έχετε ξεσκιστεί τα μηλαροπεδα σε αυτο το αρθρο να βγαζεται χολη για την σαμσουνγκ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ με την ετερεια σας που σαν ζητιανος αγοραζει απο εδω και απο εκει τα συναρμολογει… Συνέχεια »

Alex

επειδή οι android εταιρίες μπορούν και το κάνουν και το μήλο δαγκωτό δεν μπορεί όλοι το ρίχνετε στο ότι είναι βαρυ το android σαν λογισμικό mpla mpla mpla και ότι το iOS ειναι ελαφρύ mpla mpla mpla αλλα καταβάθος σαν ενοχλει που εδώ (android) υπάρχει ανάπτυξη ενώ εκεί (apple)υπάρχει η ίδια “διαδριομη”…αν είχατε και εσείς ανάπτυξη δεν θα μιλάγατε φιλικά πάντα για μερικούς

Δημήτρης

Λοιπόν επειδή εχω δει του Κοσμου τις βλακειες εχω android 4.3 με 512 μβ ραμ και διπυρηνο ..τρέχει κατι παραπάνω από τέλεια η απλη εξήγηση ότι τα turbo x δεν έχουν πειραγμενη ρομ που θα πειτε κιολας οτι βαραίνει το android

Αντώνης Μαρίνος

@Eleonora: προφανώς έχεις διαφορετική άποψη από τους τεχνικούς της QUALCOMM, θα πρέπει ίσως να πας μέχρι εκεί και να τους πεις ότι κάνουν λάθος. Ειδικότερα ψάξε τον Whealton, Διευθυντή του τμήματος CPU Technology, και να του πεις ότι λέει μπαρούφες….

Genesis

alex τα καλύτερα λειτουργικά είναι ποιο βαριά δεν είναι κακό το άμα είναι βαρύ ίσα ίσα σημαίνει ότι είναι τόσο πλούσιο που είναι απαιτητικό….δεν το είπα για να πω ότι είναι κακό λειτουργικό ίσα ίσα αυτή τη στιγμή είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι το android είναι το No.1

kosta έχεις μεγάλο δίκιο για αυτό πλέον εγώ δεν ασχολούμαι με λογομαχίες περί ποιος έχει το μακρύτερο…απλά διαβάσω τι νέο έχει για την τεχνολογία που μου αρέσει και ενημερώνομαι και άμα μου αρέσει κάτι το παίρνω τέλος. έτσι θα έπρεπε να είναι και όχι τρώγονται.

dark_master

Ρε παιδιά πως είστε σίγουροι ότι θα τις δούμε σύντομα και μάλιστα σε Android συσκευές? Πέρυσι τέτοια εποχή είχε παρουσιάσει τα 4GB. Είδατε εσείς κανένα κινητό που παρουσιάστηκε φέτος να έχει 4GB Ram?
Εδώ η Qualcomm έχει ανακοινώσει στο site της ότι οι 808,810 το maximum πόσο της Ram που μπορούν να δουν/υποστηρίξουν είναι 4GB και αυτό σε dual channel αν δεν κάνω λάθος.
Πιο πιθανό αυτές οι μνήμες είναι να βρουν το δρόμο τους σε Windows based συστήματα και μητρικές με τους νέους Atom επεξεργαστές και να βρίσκονται επάνω στη motherboard χωρίς δυνατότητα αλλαγής/αντικατάστασης.

dark_master

@Eleonora δες το παρακάτω link το οποίο υποστηρίζει ότι Ο Κ1 (που είναι για φορητές συσκευές) έχει την ίδια απόδοση με Τις κάρτες γραφικών του PS4,X-Box One.

https://m.theinquirer.net/inquirer/news/2320995/ces-nvidias-192-core-tegra-k1-promises-to-match-ps4-and-xbox-one-performance

Ακόμα όμως κ αν η NVidia υπερβάλλει ως προς τις δυνατότητες του σίγουρα είναι ένα δείγμα των δυνατοτήτων των νεων mobile επεξεργαστών. Επίσης καλό θα ήταν να μην τα ισοπεδώνουμε όλα με χαρακτηρισμούς για άτομα που δεν τα γνωρίζουμε. Το έχεις κάνει κ για μένα στο παρελθόν. Εδώ δεν είμαστε για να τα χωσουμε ο ένας στον άλλο αλλά για να ανταλλάξουμε απόψεις με επιχειρήματα. Εντελώς φιλικά.

Χ

Όταν θα δείτε κάποιο από τα 4 παιχνίδια σε που έβαλα η κάποιο άλλο αντίστοιχων απαιτήσεων σε Κ1 σφυριξτε μου κλέφτικα (Εξαιρώ μόνο το Gta iv σε Ios Device που μπορεί και να το δούμε σύντομα) – προς το παρόν ο Κ1 παίζει Half-Life 2 και παιχνίδια του Google play – Δηλαδή τίποτα! όταν θα παίξει το συζητάμε μέχρι τότε να είσαστε λίγο πιο ευγενικοί απέναντι σε κάποιον που έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο gaming και στα Specs…:). ΥΓ. Εγώ στο t100 με intel intergrata graphics – Παίζω SKyrim, Dragon Age, Mass Effect (1,2,3) τα παίζει αυτά καμία συσκευή με K1 άντε γιατί πολύ παπά έχουν φάει μερικά γατάκια!

Ioannis

Καλα είχε πει ο Tim cook το android ειναι σαν την ευρωπαϊκή ένωση ίδιο νόμισμα αλλά διαφορετικές οικονομίες και ανισότητες…..

ioankav

Όπως έγραψε και ο @dark_master περσινό άρθρο (Απρίλιος 2013), που λέει ότι η Samsung ξεκίνησε την παραγωγή 4GB LPDDR3 https://www.samsung.com/global/business/semiconductor/news-events/press-releases/detail?newsId=12763
Ακόμη δεν έχουμε δει αυτές σε κάποια συσκευή οπότε οι νέες που αναφέρονται στο άρθρο πάνε για πιο μετά (2015 και αν λογικά)…
Μέχρι τότε δεν ξέρουμε τι άλλο θα υπάρχει από SoC που θα τις υποστηρίζουν

λεόντιος

την μπαταρία την ξεχάσατε ? ή θα θέλουμε γεννήτρια σαν αυτές που βάζουν στα πανηγύρια ??

και ένα τελευταίο υπάρχει ο όρος bloatware που οι στοκ συσκευές έχουν
υπάρχουν ROM με ταχύτατο κώδικα που κάνει παπάδες με 2 πυρήνες οπότε καλό είναι να ψάχνουμε το τί μπορεί το κάθε κινητό να κάνει !!!! και μετά να αγοράζουμε τον αντικαταστάτη του ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ

tasos

Ποσο αδαείς είστε εσείς που λετε ότι το Android είναι βαρύ και τα συναφή, λυπάμαι που μπαίνετε στον κόπο μονο και μονο να αφήσετε τέτοιου ειδους σχόλια, επείσης το άρθρο δεν αναφέρει ούτε υπονοεί πουθενά ότι αυτές οι Ram βγήκαν αποκλειστικά για Android.

Μήνας

Η εξέλιξη της τεχνολογίας βασίζεται σε ανοιχτά μυαλά… Πολύ από εσάς που απλά κάνετε σχόλια είτε είστε με την μια μεριά είτε με την άλλη δεν έχετε και πραγματικά καμία ιδέα… Πληρωστε ότι θέλετε αλλά μην μας ζαλίζεται .. Ελεος σε κάθε ποστ να υπάρχει η διαμάχη από στενομιαλους
ΤΤώρα στο ποστ..
Μετά την εξέλιξη τον επεξεργαστών είναι αναμενόμενο να μεγαλώσουν και η ράμ.. Η απορία είναι τα extra smart futures που θα έχουμε στα επόμενα χρόνια η βαριά και ποιοτικά πρόγραμματα? Ο καιρός θα δείξει

thomas22888

Ρε eleonora θα μας κουφανεις τελείως ;;;;;; ποιος σου είπε εσένα πως η CPU του ps3 βγάζει 350 gflops ;;;;; για να μαθαίνεις λοιπόν το ps3 σε single precision floating point βγάζει ένα ΘΕΩΡΗΤΙΚΌ maximum κοντά στα 230 gflops και σε double precision κάπου στα 100 gflops. Οπότε μάλλον αυτή που λέει τις ΜΠΑΡΟΎΦΕΣ είσαι εσύ και όχι ο Αντώνης Μαρίνος που προσπαθεί να σου πει δυο πράγματα να σου ανοίξει τα μάτια .Αντε γίναμε όλοι επιστήμονες εδώ μέσα

forneverarrow

Εύχομαι και σε Terabyte σύντομα…

Ξεφτίλα και κατάντια για να διατηρούμε τις τιμές στα 700€ κάθε χρόνο για αχρείαστα specs. Και δεν λέω οτι η Apple ειναι καλύτερη αλλα η ram ειναι επινόηση και selling point του android.

tim

Τις εφαρμογες και τις εργασιες που θα κανει ενα smartphone σε 2-3 xρονια δε θα τα σηκωνει κανενα απο τα υπαρχοντα. Ο ιδιος ο συνονοματος tim cook ειπε οτι θα δουμε πραγματα που δεν τα φανταζομαστε. H apple απλα μενρι πισω κ μας ταιζει με ενα αλλο:δε χρειζεται μωρε…Πρεπει δλδ γι αυτους,να αγοραζεις συνρχεια νεο μοντελο για αναβαθμιζεις τη συσκευη σου ατυχε καταναλωτη.

dark_master

@forneverarrow καλο θα ήταν να υπάρχει σε μια ισορροπία. Δυστυχώς η Apple δεν νομίζω ότι το παρέχει κ χαρακτηριστικό παράδειγμα πόσοι χρήστες iOS συσκευών ήθελαν 2GB Ram σε ένα αντίστοιχο θέμα εδώ.
Από την άλλη 4+ νομίζω ότι προς το παρόν είναι υπερβολή συν το ότι θα ωθήσει τους developers να μην βελτιστοποιησουν τις εφαρμογές τους αλλά να προσθεσουν Νέα χαρακτηριστικά που πιθανόν να είναι και αχρείαστα (πχ Facebook + Facebook messenger).

dimitris

6 γιγα ραμ στις ναυαρχιδες πολυ απλα σημαινει 2-3 γιγα στα κινητα του 200ευρου σε κανα χρονο, οπως παιρνεις πλεον λαπτοπ με 250 ευρω και τα 4 γιγα ειναι στανταρ. Δε θα χρειαζεται μια περιουσια για κατι πολυ ποιοτικο. Βεβαια αν δεν εχεις πληρες λειτουργικο, δεν εχεις multitasking κλπ δε σου χρειαζεται. Η εξελιξη μονο καλο κανει και οποιος δεν το καταλαβαινει ειναι δικο του προβλημα.

sokel

Επειδή πολλά γράφονται σωστά λάθος δεν έχει σημασία απλώς όταν τα λειτουργικά είναι 32bit υποστηρίζουν μέχρι 3gb ram τώρα που σε λίγο καιρό θα περάσουν και οι κινητές συσκευές στα 64bit θα μπορούν να βλέπουν πάνω από τα 3gb ram όπως είναι σχεδόν όλα τα σύνχρονα λειτουργικά είδη έχουμε επεξεργαστές γιατί όχι και τα υπόλοιπα το μέλλον είναι κινητό με συσκευές τύπου Motorola atrix οι εταιρείες το καταλαβαίνουν ότι μας αρέσει να κινούμαστε

Diagrafeas

Ρε παιδιά από μια παρανόηση του αρθογράφου γράφετε όλοι ότι σας κατέβει στο μυαλό.
Τα τσιπάκια θα είναι 6Gbit από 4 Gbit που είναι σήμερα.
Όχι 6GByte…Θα θες 4 τσιπάκια δηλαδή για 3GB RAM.

Άντε να πώ και εγώ την γνώμη μου.
Για Intermet θες 2GB RAM στο κινητό που δεν μπορείς να ανοίγεις πολλές σελίδες μαζί.
Σε tablet, laptop, PC θες καμια 4GB.
Κάντα επί δύο για να έχεις ασφάλεια για το μέλλον.

Εγώ στον σταθερό μου έχω 16GB. Τα Windows όσο περισσότερο έχεις τόσο περισσότερο χρησιμοποιούν. Εμένα ο υπολογιστής ξεκινά με 1.6GB σε χρήση και άμα ανοίξω Firefox μπορεί να φτάσει μέχρι 4GB. Αν παίξω κανα βαρύ παιχνίδι μπορεί να φτάσει 7-8GB.

Όσο περισσότερη RAM τόσο καλύτερα.

τασος

Το PS4 βγαζει παιχνιδια που για να το φτασουν τα κινητα θα χρειαστει να περασει 10ετια,που και παλι κατωτερα θα ειναι γιατι πολυ απλα δεν πουλανε τοσο και δεν ασχολειται κανενας για να βγαλει ενα παιχνιδι σαν το tomb raider ας πουμε..Καληνυχτα σας..

2kmk

Εγω λέω να προχωρήσουν στους 64μπιτους επεξεργαστές πρώτα για να κάνουν την δουλεια τους. Μόνο την μνήμη σκέφτονται;;;

Vassilis Papathanasiou

αυτά είναι!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.