Snapdragon 4s Gen 2: Ανακοινώθηκε το νέο προσιτό chipset 5G της Qualcomm

Snapdragon 4s Gen 2, Snapdragon 4s Gen 2: Ανακοινώθηκε το νέο προσιτό chipset 5G της Qualcomm

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα το νέο της chipset Snapdragon 4s Gen 2 (SM4635) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία.

Αυτό δεν είναι διάδοχος του περσινού Snapdragon 4 Gen 2, αλλά ένα πιο προσιτό chipset 5G κατασκευασμένο σε διαδικασία 4 nm και στοχεύει σε budget smartphone, ειδικά σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στην Ινδία τους επόμενους μήνες.

Snapdragon 4s Gen 2, Snapdragon 4s Gen 2: Ανακοινώθηκε το νέο προσιτό chipset 5G της Qualcomm

Στον πυρήνα του, ο Snapdragon 4s Gen 2 διαθέτει 2 πυρήνες Cortex-A78 χρονισμένους στα 2,0 GHz και 6x Crotex-A55 στα 1,8 GHz. Και οι οκτώ πυρήνες είναι downclocked κατά 200 MHz σε σύγκριση με αυτούς τoυ SD 4 Gen 2. Το νέο τσιπ έχει επίσης απροσδιόριστη Adreno GPU, πιο αργή μνήμη RAM LPDDR4x και διατηρεί υποστήριξη αποθήκευσης UFS 3.1.

Snapdragon 4s Gen 2, Snapdragon 4s Gen 2: Ανακοινώθηκε το νέο προσιτό chipset 5G της Qualcomm

Η Qualcomm χρησιμοποιεί επίσης ένα πιο αργό μόντεμ 5G με ταχύτητα λήψης 1 Gbps. Η υποστήριξη οθόνης κορυφώνεται σε ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, ενώ η επεξεργασία σήματος εικόνας (ISP) υποστηρίζει αισθητήρες κύριας κάμερας έως και 84 MP. Το 4s Gen 2 υποστηρίζει επίσης τοπική συνδεσιμότητα Wi-Fi 5 και Bluetooth 5.1.

Η Xiaomi επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο τηλέφωνο Snapdragon 4s Gen 2 αργότερα φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25: Θα χρησιμοποιεί μόνο τσιπ Snapdragon – Galaxy Fold7 και Flip7 θα πάρουν το Exynos 2500

Υπήρξαν πολλές συζητήσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με τα chipset που θα τροφοδοτήσουν την επερχόμενη σειρά Galaxy S25 της Samsung.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 6 Gen 3: Το νέο chipset μεσαίας κατηγορίας της Qualcomm με gaming προσανατολισμό

Η Qualcomm παρουσίασε το πρώτο της chipset Snapdragon 6 το 2022 και τώρα ανανέωσε τη σειρά με την κυκλοφορία του Snapdragon 6s Gen 3.

Gear featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Το φύλλο προδιαγραφών Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 διέρρευσε πριν από την επίσημη αποκάλυψη

To επερχόμενο chipset Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm διέρρευσε, καθώς έχουμε στα χέρια μας μέρος του φύλλου προδιαγραφών του chipset.

Smartphones Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Το Snapdragon 8 Gen 4 εμφανίστηκε στο Geekbench και είναι δυνατό

Το Snapdragon 8 Gen 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και φήμες θέλουν τη σειρά Xiaomi 15 να είναι η πρώτη που θα το χρησιμοποιήσει.