Snapdragon 888 vs Exynos 2100: H πρώτη μάχη στο GeekBench

Snapdragon 888, Snapdragon 888 vs Exynos 2100: H πρώτη μάχη στο GeekBench

Snapdragon 888, Snapdragon 888 vs Exynos 2100: H πρώτη μάχη στο GeekBench

Σε λίγες ώρες η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει το Exynos 2100 SoC, όμως έχουμε ήδη το πρώτο vs στο GeekBench με το νέο Snapdragon 888. O leakster @yabhishekhd μας φέρνει την πρώτη μάχη των δύο επερχόμενων θηρίων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως για άλλη μία χρονιά η Exynos έκδοση των Galaxy S21 θα είναι κατώτερη από τη Snapdragon έκδοση.

Συγκεκριμένα, ο Exynos 2100 κατάφερε να φτάσει τους 1074 πόντους στο single-core test του GeekBench και τους 3354 πόντους στο multi-core test. Από την άλλη, μία μυστήρια συσκευή της Vivo, που είναι η μόνη που έχουμε προς το παρόν για συγκριτικό, κατάφερε να φτάσει τους 1135 πόντους single-core και 3681 πόντους στο multi-core test, οπότε αναμένουμε παρόμοια αποτελέσματα και με την έκδοση Snapdragon 888 του Galaxy S21.

Βέβαια, μπορεί να δούμε μεγαλύτερα νούμερα όταν οι συσκευές θα είναι στο στάδιο παραγωγής και θα έχουν 100% έτοιμο το software τους, όμως ακόμα και έτσι η διαφορά φαίνεται πως θα μείνει για ακόμη μία χρονιά. Από την άλλη, το μεγαλύτερο παράπονο των χρηστών δεν ήταν τόσο η έλλειψη δύναμης του Exynos 990, όσο η κατανάλωση μπαταρίας, οπότε ίσως δούμε βελτίωση εκεί.

Όπως και να έχει, μέσα στη μέρα περιμένουμε και τα “αποκαλυπτήρια” του νέου SoC της Samsung. Θα δώσετε άλλη μία ευκαιρία στο νέο μοντέλο, ή πλέον κοιτάτε μόνο συσκευές με Snapdragon;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Οι χρονισμοί των SoC πάντα διαφέρουν στις τελικές εκδόσεις οπότε τα bench σε αυτή την φάση δεν λένε και πολλά. Οι Exynos έχουν 3 προβλήματα αυτή την στιγμή, την αυτονομία, το thermal throttling, και την απόδοση στην κάρτα γραφικών. Το πρώτο δεν είναι και τόσο αντιληπτό αφού η Samsung έχει κάνει τεράστιες βελτιώσεις στο θέμα της διαχείρισης πόρων των συσκευών της και με κάθε ενημέρωση βελτιώνετε η διάρκεια της μπαταρίας. Έχω δει τεράστια βελτίωση σε αυτό το θέμα στο Note 8 μου. Το πρόβλημα του thermal throttling πάει πακέτο με το τρίτο πρόβλημα που είναι η απόδοση στα γραφικά. Πολύς κόσμος πλέον χρησιμοποιεί την συσκευή του σαν φορητή παιχνιδομηχανή οπότε και τα δύο αυτά προβλήματα επηρεάζουν πολύ την απόδοση της συσκευής με εύκολα αντιληπτά αποτελέσματα. Όταν η συσκευή με Exuynos θέλει 5 δεύτερα παραπάνω να ολοκληρώσει τα τεστ γραφικών από μια με Snapdragon τότε δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι προσφέρεις την απόλυτη συσκευή Android Smartphone κια να ζητάς 1.200 ευρώ όταν σε τρώει λάχανο στις επιδόσεις κινεζιά των 600 ευρώ. Προσωπικά ήμουν έτοιμος να αγοράσω το 1plus 8 Pro προκειμένου ν αντικαταστήσω το Note 8 μου αλλά τελικά αποφάσισα να περιμένω λίγο όταν διάβασα ότι οι επόμενες ναυαρχίδες θα κυκλοφορήσουν… Συνέχεια »

Nikos

Γιατί να αντικαταστήσεις κινητό με QHD+ Exynos 8895 και 6GB RAM!

Χριστοφορος

Ξέρετε πότε θα το αποκαλύψει και ποια ωρα

Βασιλης

Οταν θελεις να παρεις ναυαρχιδα εταιρειας με μεγαλο ονομα ,στα λεφτα που ζητα τετραψηφιο νουμερο,η απαιτηση ειναι να χεις τα καλυτερα εξαρτηματα,χωρις εκπτωσεις.Οταν μαλιστα γνωριζεις ,πως στην δικη σου την χωρα,σου δινει το υποδεεστερο και πιο ακριβα,το κανει ακομα χειροτερο.Αυτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.