Η Sony εξηγεί γιατί δεν επιλέχθηκε QHD οθόνη για το Xperia Z3

Την Τετάρτη η Sony παρουσίασε επίσημα στην IFA 2014 στο Βερολίνο το Sony Xperia Z3 από το οποίο μπορείτε να δείτε το πρώτο hands on video του Techblog. Έρχεται με quad-core 2.5GHz MSM8974AC Snapdragon 801 chip, 3GB RAM και Adreno 330, η οθόνη είναι 5.2 ιντσών IPS με ανάλυση 1080 x 1920 pixels στα 424 ppi και όχι QHD.

Ο Calum MacDougall, διευθυντής του Xperia Marketing στην Sony, έκανε αναφορά με δήλωσή του στην έλλειψη QHD οθόνης στο επερχόμενο Xperia Z3. Την ώρα που το LG G3 έχει οθόνη 5.5 ιντσών,1440×2560 ανάλυση, 534 ppi και το Samsung Galaxy Note 4 έρχεται με οθόνη 5.6 ιντσών, 1440 x 2560 ανάλυση, 515 ppi το Sony Xperia Z3 θα έχει οθόνη 5.2 ιντσών με ανάλυση 1080×1920 και 424 ppi.

Έχοντας υπόψιν το πως κινείται ο ανταγωνισμός, ο MacDougall αναφέρει ότι πήραν την απόφαση να συνεχίσουν με Full HD, 1080p οθόνη διότι θεωρούν πως σε τόσο μικρές οθόνες, και έως και τις 8 ίντσες, είναι δύσκολο για το ανθρώπινο μάτι να καταλάβει την διαφορά μεταξύ Full HD και 2Κ.

Επιπλέον κάνει αναφορά στα κίνητρα που είχαν όταν έκαναν αυτή την επιλογή, αφού επέλεξαν να δώσουν βάση στην μπαταρία και την εμπειρία χρήσης. Για τη Sony το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια της μπαταρίας και ο MacDougal αναφέρει ότι η μπαταρία του Xperia Z3 ( 3100 mAh) μπορεί να αντέξει μέχρι και 2 μέρες με κανονική χρήση, το οποίο είναι μεγάλο επίτευγμα.

Έτσι, λοιπόν ποντάρει στο ότι οι οι χρήστες θα προτιμήσουν ένα κινητό με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και όχι με ένα με λίγο καλύτερη οθόνη.


Sony Xperia Z3, επίσημα με 5.2″ οθόνη, Snapdragon 801, 7.3mm πάχος


sony xperia z3, Η Sony εξηγεί γιατί δεν επιλέχθηκε QHD οθόνη για το Xperia Z3

sony xperia z3, Η Sony εξηγεί γιατί δεν επιλέχθηκε QHD οθόνη για το Xperia Z3

sony xperia z3, Η Sony εξηγεί γιατί δεν επιλέχθηκε QHD οθόνη για το Xperia Z3

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

56 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tek Thanos

Σωστό κατά την γνώμη μου

tiamat

να δεις που η εταιρεια αυτη θα καταφερει να με κανει hater!!!

επειδη εχουμε γραψει και μερικα χιλιομετρα στη πλατη, μου ερχονται στο μυαλο δηλωσεις της sony εποχης xperia T και galaxy S3 οτι εμεινε σε διπυρινο και οχι σε τετραπυρινο οπως εκαναν οι υπολοιποι αφου δε βρισκει το λογο να περασει σε τετραπυρινα SoC!!!! μιας και ελεγε οτι δεν υπαρχουν μπαταριες ακομα ικανες να αντεξουν αυτη την επιπλεον επεξεργαστικη ισχυ.

6 μηνες μετα εκανε τη κωλοτουμπα του και το τοτε xperia Z βρεθηκε με τετραπυρινο επεξεργαστη….

το κραταω ,λοιπον αυτο το αρθρο του techblog στα αγαπημενα μου στον mozillla,οχι τιποτε αλλο, AΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΡΥΨΩ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ Ζ4 ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ PANEL ME 2K !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αστέριος Στέλιος

Πάρα πολύ σωστή και τίμια απάντηση. ..ωστόσο θα ήθελα αν μη τι άλλο το Ζ3 να είχε καλυτερο επεξεργαστή 64μπιτο και η οθόνη να καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής επιφάνειας. Σίγουρα δεν θα με χαλούσε και ένα πενακι ως προσθήκη πάντα με τις αντίστοιχες της Samsung στο Note… πολλά ζηταω ???

Johnny

Πολύ καλά έκανε και παρέμεινε σε Fhd. Η QHD είναι αχρείαστη σε τόσο μικρή οθόνη και το μόνο που κάνει είναι να καταναλώνει περισσότερη μπαταρία και να ζορίζει τον επεξεργαστή.

Οι εταιρείες που έβαλαν QHD το έκαναν για να έχουν να λένε ότι τάχα βελτίωσαν την ναυαρχίδα τους με μια οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης.

Darth

η απλος δεν καταφεραν να αποκτήσουν στην ωρα τους την κατάλληλη ποσότητα του SD805, και με των 801 ολοι μας ξέρουμε τι παθαινει η μπαταρία και γενικός εμπειρία χρησης με την QHD

κατάντησε χειρότερη απο την apple……… εβγαλε ιδια συσκευη με το z2 κε χαιρετε …………..

Vasilis

χειροτερη απο την apple αλλα ολους με iphone σας βλεπω… Οποτε μην κραζετε γενικοτερα !!!!

Θανασης

Με κραζεις; με θαυμάζεις

χρηστος σαμ

καλα ναι..και σε 6 μηνες θα εχει βαλει QHD στο Ζ4

Georgos

Ακόμη ασχολείστε με την Sony? H συγκεκριμένη εταιρεία είναι καμένο χαρτί , πολύ καλύτερα κινητά βγάζουν η Huawei , Lenovo και Xiaomi γι’ αυτό άλλωστε κάθε χρόνο πέφτει στις πωλήσεις.

Κώστας Ζ.

@Georgos
Βρες μου καλύτερο κινητο απο το Xperia Z3 Compact και ας ειναι απο οποια εταιρια θες παλικαρι μου( Φυσικα στις ιδιες ιντσες)… Που θα μας πεις και να μην αασχολούμαστε με την Sony… Ο,τι θελει πεταει ο καθενας εδω…

gathan

σε 17 ιντσών στον υπολογιστή έχουμε 1366Χ768 και στο κινητό 5 ίνστες η FHD δε μας φτάνει … κόλπα των εταιριών για να αλλάζει ο κόσμος κινητά κάθε 6 μήνες.. και για να καμαρώνουν οι φαιδροί … μίλησε ο Έλληνας ποια Sony ποια Samsung εδώ εμείς έχουμε Zer phones

nikos

συμφωνω με @Georgos η Sony ειναι εταιρια με πολυ μετρια εως χαλια κινητα και τις πιο χαλια οθονες σε κινητα…εγω εχω παψει καιρο να ασχολουμαι με την συγκεκριμενη ο θεος να την κανει εταιρια…@Κωστας Ζ κινητα πολλων ευρω πιο κατω εχουν πολυ καλυτερη οθονη απο του Compact…το οπτικο αποτελεσμα των οθονων της συγκεκριμενης εταιριας ειναι για κλαματα

nikos

πες τα ρε @Κωστα Ζ που λενε οτι η sony δεν κανει Βασικα και το Ζ1compact να βαλεις διπλα σε πολλα κινητα ακομα και σημερα (βαση ιντσων) μιλαω παντα δεν υπαρχει καλυτερο κιν σε τετοιο μεγεθως με αυτα τα spects εκτος του Z3compact πλεον που στις ιδες διαστασεις του Ζ1 εβαλε 4,6”
QQ στα + οτι το κιν δεν καταλαβαινει απο νερο κτλπ και ειναι σε παχως πιο λεπτο απο κατι αλλα.
Ζ3 compact λοιπον εαν εχει καλη τιμη σε περιπου 6 μηνες αλλιως Ζ1…….κινητα θελουμε οχι παντοφλες!!!

Knight Rider

Για την οθονη θα συμφωνησω, το αρνητικο ειναι οτι βιαστηκαν να βγαλουν το Z3 ,καλο θα ηταν η Sony αν βγαλει το Xperia Z4 να του βαλει Snapdragon 810 και να εχουμε 4K εξοδο για TV και να υποστηριξει USB 3.0

nikos

Τότε λοιπόν κυρία sony αφού δεν έχεις τίποτα καινοτόμο να μας παρουσιάσεις και αφού η QHD είναι άχρηστη να ΜΗΝ ΕΒΓΑΖΕΣ νέο μοντέλο (σχεδόν ίδιο με το z2) αλλά να κοίταζες να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα του z2 με τα προβλήματα υπερθέρμανσης! Και το g3 είχε θέματα στα πρώτα μοντέλα αλλά με ένα update τώρα όλα δουλεύουν ρολόι, και φοράει και την άχρηστη κατά τα λεγόμενα σου QHD οθόνη!

Kiriakos

Φίλε Κώστα Ζ.,

Δεν καταλαβαίνω γιατί πας αμέσως σε προσωπική επίθεση. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του.

Όσο για το Ζ3 compact και εγώ πιστεύω ότι ένα μικρότερο (σε ιντσες και μέγεθος) μοντέλο με high end χαρακτηριστικά λείπει από την αγορά και λογικά αυτό θέλει να εκμεταλευτεί και η Sony.
Από την άλλη όμως για μία “χειρότερη” οθόνη και high end hardware οι εκτιμίσεις λένε πως θα χρεώνει 500€ στην ευρώπη άρα 600+€ στην Ελλάδα. Sorry αλλά με τόσα χρήματα θα ήθελα εσύ να μου βρεις ένα χειρότερο κινητό.
Αν η τιμή του ήταν έως 400€ (και αν επιτέλους σταματίσει να προσθέτει 5cm πλαστικό σε κάθε πλευρά, ας πω και εγώ την κακία μου) τότε θα έλεγα μπράβο.

Προς το παρόν το Ζ3 είναι μόνο για αυτούς που έχουν πρόβλημα με το, κατά τη γνώμη μου, λίγο μεγαλύτερο μέγεθος.

Φιλικά!

Kiriakos

ΑΑΑΑΑ,

Σχετικά με αυτό όμως που είπε η Sony… Συμφωνώ και διαφωνώ.

Ναι το μάτι μου δεν την καταλαβαίνει αλλά…
1. πληρώνω high end και
2. η τεχνολογική πρόοδος είναι πρόοδος.

Πάντως εμένα δεν είναι η ανάλυση που θα με έκανε να μην το αγοράσω αλλά πολλά άλλα.

Καθένας με τα γούστα του!

nikos

Συμφωνω @Kiriakos Εγω παντως δεν εδινα πανω απο 300 ευρω για την οθονη που εχει πανω το Sony…και δεν εννοω μονο την αναλυση…αλλα και τα χρωματα και την ποιοτητα της οθονης…θα προτιμουσα να παρω χαμηλοτερα specs αλλα να ειναι οθοναρα αυτο που βλεπω και οχι υποψια οθονης…και προσθετω οτι σιγουρα μπορει να βρεις galaxy s3,s4,note 2,note 3,lg g2,lg g3 με οθοναρες πανω και την ιδια τιμη…

knight rider

Ναι και η Sony που λέγατε όλοι ότι φτιάχνει το compact ίδιο με το μεγάλο να που έκανε τώρα το ίδιο με άλλες εταιρίες και το έκανε πλαστικό και λιγότερη ram από το μεγάλο z3! γιατί όλοι θα έπαιρναν το z3 compact γιαυτό

nikos

Εγω διαφωνω με Sony…ναι το ματι δεν πιανει την διαφορα…οπως δεν πιανει τη διαφορα αναμεσα στα megapxls μερικες φορες…η μεταξυ πχ 1,5gb ram και 2gb…η 2.3 και 2.5 ghz…αλλα υποτιθεται οτι εισαι εταιρια τεχνολογιας παναθεμα σε!!!εισαι για να πας την τεχνολογια μπροστα…με τη λογικη της δεν θα επρεπε να εξελιξουμε τα κινητα καθολου…να τα αφηναμε οπως ηταν το 1990…εταιρια τεχνολογιας ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να κανει τετοιες δηλωσεις!!!απλα αντι να πει οτι δεν μπορει να φτιαξει οθονη και γενικα να γινει πρωτοπορος της τεχνολογιας οπως οι ανταγωνιστες της λεει και καλα δικαιολογιες!!!

Νίκος

Η άλλη βλακεια είναι ότι ενώ βάζει μικρότερη μπαταρία από το z2 θέλει να μας πείσει ότι στο z3 κρατάει δύο μέρες! Δηλαδή παραπάνω από το z2?

lefteris

Η ορθογραφία μερικών από εσάς τυφλώνει.. Το QHD μοιάζει προς το παρόν αχρείαστο, για αρχή η Σονυ θα έπρεπε να κοιτάξει να μαζέψει λίγο το μέγεθος των συσκευών της μα από τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κομπλέ. Κάτοχος Ζ2 και απόλυτα ευχαριστημένος.

Αποστόλης Ρόδος

Για μένα πάντως κριτήριο θα ήταν όντως η μπαταρία και όχι η ανάλυση της οθόνης που είναι ήδη υψηλή.
Δηλαδή για να καταλάβω ….. Μέσα σε 3 χρόνια εμπαιδευσαμε το μάτι μας από αναλυσεις 800×450 σε smartphones 4 ιντσών και έχουμε γίνεις αετοί όλοι μας στις 5?….. ελάτε τώρα.
Πολύ σωστή την βρίσκω την Sony στην τοποθέτηση της. Δείτε και την Apple σε τι αναλύσεις παίζει τόσα χρόνια.
Για μένα είναι πανηγυρτζιδικο χαρακτηριστικό σε smartphone 5 ιντσων οτιδήποτε είναι πάνω από Full HD. Αχρείαστο και μπαταριοφάγο.

Κώστας Ζ.

@Kiriakos με 400€ θα ηταν ΟΚ βρε Κυριακο; Τι στιγμη που σου προσφέρει ο,τι και το Galaxy S5 σε λιγότερες ίντσες; Και αν ηταν να κοιταγαμε τιμες Ελλαδας, θα ημασταν χαμενοι απο χερι…
Και ειμαι ακριβως της ιδιας αποψης με εσενα οσον αφορα αυτο που ειπε η Sony…

Akis

Ε λοιπόν, ένα από τα πράγματα που λατρεύω στο Z1 compact είναι η εξαιρετική αυτονομία. Αυτός είναι ο λόγος που καλό βλέπω και το Ζ3.

Απορώ όμως, η Samsung η HTC και η LG που έχουν βγάλει μεγαλύτερες οθόνες, με QHD και μικρότερες μπαταρίες πως θα πηγαίνουν από αυτονομία;
ΟΕΟΟΟ?

P

2k μονο από ταμπλετ και πάνω ειναι χρήσιμο … Καλά τα λέει η sony … Απλά εδώ φαίνεται ποιοι τρέχουν πίσω από τους αριθμούς και spects

giannogeorge

Νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζί του. Η 2κ ανάλυση είναι ουσιαστικά αχρείαστη, το μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα πίξελς. Εδώ η οθόνη 720p του Galaxy S3 είναι ήδη πολύ καλή. Νομίζω ότι ως 1080p για οθόνη κινητού είναι υπεραρκετή.

ΚωσταςD.

Μεχρι και 4.9 αν οχι 5ιντσες η hd αναλυση 1280*720 ειναι σουπερ. Τωρα 5 με 7 ιντσες η full hd χρειαζεται… Το οτι το G3 εχει 2k 1440 x 2560 οθονη δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερη απο την προηγουμενη full hd του G2. Υστερει σε χρωματα σε φωτεινοτητα σε μαυρο και σε αντιθεση. Μερικοι ακουτε ενα 2k μπαινει στο μυαλο σαν κατι νεο “καινοτομο” και απο κει και περα δεν ριχνεται και καμια ματια σε τεστς να δειτε πως τα πηγαινει…. Και παλι εχεις μια εικονα full hd η βιντεο στην οθονη 2k θα πρεπει να την κανει upscaling θα φαινονται “θολα”, ακομη χειροτερα σε χαμηλότερες αναλύσεις φωτο και βιντεο. Αφηστε που 2k βιντεο δεν υπαρχουν πολλα, πιανουν και μνημη… full hd μεχρι τις 7 και οποιος νιωθει… πως σας πειθουν πεταγοντας σας ενα 2k… τουλαχιστον οι iphoneακιδες καλυτεροι ειναι στην τελικη γιατι το μονο που τους νοιαζει ειναι οτι εχουν iphone και τελειωνει εκει…Το οτι η σονυ θα βαλει και αυτη στο z4 2k οθονη αυτο ειναι αλλο θεμα… Το θεμα της καινοτομιας για τους ασχετους…

Max91

Συμφωνώ και εγώ ότι σε 5″ παρά είναι πολύ το 2κ και σίγουρα θα ήθελα και κάτι της παραπάνω αλλά εμένα δεν είναι αυτό το θέμα μου… Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι μένω Γερμανία οπότε ξέρω γερμανικές τιμές και όταν εδώ το Ζ2 το έχουν 479€ και Ελλάδα 649 δηλ το Ζ3 που εδώ θα έχει αρχική τιμή 699 και compact 599 στην Ελλάδα πόσο;

nasouridis

Εννοείται ότι η FHD (αν όχι και η HD) ανάλυση είναι ΥΠΕΡαρκετή για οθόνες τέτοιου (μικρού) μεγέθους (4″ έως 6″) . Πέρα από αυτό όμως , οι εταιρείς αρέσκονται να παίζουν το παιχνίδι του εντυπωσιασμού και να κάνουν επίδειξη δύναμης και τεχνολογικής υπεροχής. ΄Οχι άδικα , κατά την ταπεινή μου γνώμη , μια και αυτό είναι που ζητάνε κάποιοι καταναλωτες…

Kostas

Μάλλον αυτοί εκεί στο Τζαπάν δεν έχουνε δει 4Κ βίντεο σε QHD οθόνη να καταλάβουν πως το καταλαβαίνει το ανθρώπινο μάτι…

tech21man

Κωστα τι να καταλαβει στην οθονουλα των 5?

Tiamat οπως παντα εκτος πραγματικοτητας

Andreas

@tech21man giati ektos pragmatikothtas re file? mia alhtheia leei sto katw katw!!

Αντώνης Μαρίνος

Βλέπω πάντως ότι ευκολόπιστοι υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες. Πετάει μια μπούρδα περί retina η Apple, όλοι από κάτω “ναι, μπράβο καλά τα λες, συνέχισε, εσένα θέλουμε”…..πετάει μια μπούρδα η Sony ότι δεν χρειάζεται και δεν φαίνεται η QHD στις 5,5-6 ίντσες, όλοι από κάτω (άλλοι τώρα αυτοί, όχι οι ifans) πάλι “ναι, ωραία τα λες, συνέχισε, εσένα θέλουμε” 🙂

Αντί λοιπόν να ψάξετε σε κανά επιστημονικό βιβλίο, site, blog, όπου θέλετε, και να δείτε ποια είναι η πραγματική μέγιστη ευαισθησία και διακριτική ικανότητα του ματιού (που προφανώς ξεπερνάει κατά πολύ τα 600ppi που αναλογεί σε QHD στις 5″-6″ και σε απόσταση 30-50εκ που βλέπουμε τις οθόνες των κινητών και tablets) αρχίζετε και παπαγαλίζετε ότι -διαφημιστική κυρίως- μπούρδα πετάει η κάθε εταιρεία. Που προφανώς δεν το κάνουν για να αποδείξουν αν κάτι αληθεύει ή όχι, παρά μόνο για να πουλήσουν και να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους.

Και όχι, δεν χρειάζεται να είσαι πιλότος με 20/20 όραση για να διακρίνεις διαφορές μεταξύ FHD και QHD, οποιοσδήποτε κανονικός άνθρωπος με 10/10 μπορεί άνετα να διακρίνει διαφορές ή να διακρίνει τα pixels σε μια QHD οθόνη σε κινητό. Άντε πάει και αυτό, πάμε παρακάτω….

spirios

Tiamat,
χωρις να εννοω οτι η qhd δεν ειναι περιττη σε σμαρτφον 5-7”, αυτες ειναι τεχνικες εταιριων. αν τωρα εσυ (ξεροντας το κολλημα σου με σαμσουνγκ) δε μπορεις να το καταλαβεις, ε τι να σου πω.. οπως επισης και τοτε με τα διπηρυνα/τετραπηρυνα soc.

για του λογου το αληθες και η αππλ μεχρι τωρα ειχε τη καραμελα μεχρι 4” οθονη γιατι πουλαγε, οταν ειδε οτι δε τη παιρνει αλλο αυξησε το μεγεθος. το ιδιο κανει κ η σονυ, ουτε η πρωτη θα ειναι ουτε η τελευταια

nasouridis

Mερικοί εδώ μέσα χαραμίζεστε , νομιζω.Με τέτοιες γνώσεις , τέτοια εξυπνάδα και τόσο σωστή κρίση , απορώ πως και δεν σας έχουν ανακαλύψει ακόμα οι samsung,apple,sony,htc,nokia κτλ για να σας παρακαλέσουν γονατιστοί να δουλέψετε για αυτούς!!!

Γιάννης

Και γιατί να αγοράσει κάποιος το πανάκριβο Z3 compact και να μην πάρει το Lenovo S850 στα 250 ευρώ? Και η Lenovo είναι και μεγαλύτερο όνομα από την Sony στα κινητά (3η στον κόσμο σε πωλήσεις).

ntina

Μέχρι στιγμής το Ζ3 compact είναι ίσως και το καλύτερο Mini και δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με το lenovo s850 και η sony ανεβαίνει πολύ μετά από την κυκλοφορία του Ζ2 και το Ζ1 compact

Κώστας Ζ.

@Γιάννης, επειδη
1) θελει να ειναι αδιαβροχο
2) θελει να εχει ισχυροτερο επεξεργαστη
3) περισσοτερα mp καμερα
4)μεγαλύτερη μπαταρια
Αρκετά δεν ειναι;

Jacob5396

Καλα εκανε, το QHD σε 5” ειναι οχι πλεονεκτημα για μια συσκευη αλλα μεινονεκτημα (για πολλους λογους).
Εγω βλεπω ενα πολυ προσεγμένο κινητο στην πενα, πανεμορφο μαζεμενο με ΟΘΟΝΑΡΑ και την καλυτερη αυτονομια μπαταριας! Καμερες, επεξεργαστες, Ui παντα τα καλυτερα δε το σχολιαζω. Βεβαια να πω πως οντως το Compact δινει τη γροθια στο στομαχι!

Καποιοι εδω μεσα ειναι fanboys και η σπεκουλα καλα κρατει. Παντα συγκεκριμενοι γραφουν συγκεκριμενα πραγματα εθελοτυφλώντας υποτιμουν άπαντες πλην της δικης τους δογματικής δοξασίας. Εγω θα ειμαι εδω να χειροκροτω και την LG και τη Sammy και την Apple (κλπ), που θα ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ, οχι να βρισκουν δικαιολογια για εξτρα φραγκα. Π.χ. το τελευταιο μου Μπραβο το εδωσα στο Oneplus One.

Οσο για υψηλης ευκρινειας οθονες και ποιοτητας.. η Sony ειναι η Μαμα όλων που σαρωνει βραβεια καθε χρονο. (αληθεια Mundial εβλεπε κανεις? εκει γυρω γυρω απο το γηπεδο τι ελεγε??? χμμμ)

Γιώργος

Η Sony δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρισημοποιήσει Qhd οθόνη στο μέλλον, απλά έριξε το βάρος στην αυτονομία γι’αυτό τις αξίζουν μπράβο. Ενώ μείωσε την χωρητικότητα της, αύξησε την φωτεινότητα της οθόνης κρατώντας τους ίδιους χρόνους! Εντυπωσιακό! Όταν αγοράζεις κινητό, αγοράζεις εμπειρία χρήσης… Όχι 5 σειρές specs… Είδαμε και το G3… Πολύ περισσότερα προβλήματα από το Z2….

Max91

Αντώνης Μαρίνος@
Με τον τρόπο που σκέφτεσαι και κρίνεις λύσε μου μια απορία…
Σπίτι σου πόσο ιντσών tv έχετε και τι ανάλυσης;;; Επειδή με τα λεγόμενα σου πλέον μια 40″ που είναι κανονική θα πρέπει να έχει 16Κ επειδή το ανθρώπινο μάτι βλέπει την διαφορά και άλλα;;; Εγώ αποδέχομαι όλες τις εξελίξεις δεν μπορώ να κάτσω να κλαίγομαι σαν μικρό παιδί γιατί ένα κινητό το οποιοδήποτε φυσικά γύρο στης 5″ να έχει 2Κ ανάλυση, και κάνεις δεν λέει ότι μια qHD δεν έχει διαφορά από μια FHD αλλά η διαφορά είναι ελάχιστη δηλ αχρείαστη. (δες G3 με qHD και S5 με FHD να μου πεις)

Georgos

Τελικά μετά τα isheep έχουμε και τα sonysheep που ότι και να βγάλει η Sony τρώνε τον σανό τους και χειροκροτάνε. Μπράβο.

Αντώνης Μαρίνος

@Max91: επειδή μου έκανες μια σωστή ερώτηση, θα σου απαντήσω με όσα περισσότερα στοιχεία μπορώ να παραθέσω σε ένα post: όλες οι τηλεοράσεις που έχω στο σπίτι, όπως και τα monitors για τα PCs μου, είναι FHD. Με την διαφορά όμως ότι: το 23αρι monitor το κοιτάω από την καρέκλα του γραφείου, άρα από απόσταση ~1μ, την 40αρα τηλεόραση την κοιτάω από απόσταση ~2,5μ, και την 46αρα τηλεόραση την κοιτάω από απόσταση ~3,5μ. Σε αυτές τις αποστάσεις οι διαφορές μεταξύ qHD, HDReady, FHD και QHD (ή 2Κ) είναι εμφανείς και εύκολα διακριτές. Μπορείς να το διαπιστώσει οποιoσδήποτε πανεύκολα απλά πηγαίνοντας σε οποιονδήποτε Κωτσόβολο, ΜediaMarkt κλπ και κοιτώντας δίπλα-δίπλα οθόνες FHD και QHD. Κάνοντας μια απλή αναλογία με την 5,5″ οθόνη του κινητού που κοιτάς από περίπου 0,3μ, τα νούμερα που προκύπτουν είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Και εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα που ανέφερα πιο πριν: ότι το ανθρώπινο μάτι μπορεί εύκολα να διακρίνει μεταξύ FHD και QHD (δηλαδή μεταξύ ~400ppi και 550-600ppi) σε μια απόσταση 30-50 εκατοστών. Αν κάνετε μια απλή έρευνα ακόμα και στο Google θα βρείτε στοιχεία για όσα λέω. Άρα λοιπόν μην ακούτε τι σας λένε οι εταιρείες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους ή να υπερασπίσουν τις επιλογές… Συνέχεια »

Dalinos

Ρε παιδια μηπως το εχετε δει λιγο οπαδικα το θεμα?? Καλα κανει η καθε ετερια και εχει την στρατιγικη της..εσας τι σας νοιαζει τοσο πολυ και τρωγεστε?? Παρτε ενα nexus πεταξτε πανω οτι σκ@#α θελετε και αφηστε τους να κανουν οτι θελουν sony,samsung,apple και λοιπα 🙂

ΚωσταςD.

Αντώνης Μαρίνος για πες μας ποσες εφαρμογες και games υποστηριζουν την Qhd αναλυση των android smartphones και δεν θα χρειαστει η gpu να κανει upscaling και ποσα βιντεο υπαρχουν σε Qhd και μαλιστα δεν θα τα δεις στην τν σου και θα προτιμησεις την μια σταλια οθονη του smartphone; Ας μην κοροιδευομαστε. Δεν χρειαζεται η Qhd οθονη και δεν θα χρειαζεται πρακτικα για μερικα χρονια ακομη… Το μονο που προσφερει μια Qhd οθονη σε smartphone ειναι γοητρο για την εταιρεια, περισσοτερη καταναλωση ρευματος τη στιγμη που οι μπαταριες δεν εχουν εξελιχθει καθολου, κουραζουν τις cpu gpu περισσοτερο εχοντας μικροτερη αποδοση απο οτι θα ειχαν σε οθονες hd η full hd… Οχι μεχρι 8 ιντσες που λεει η σονυ αρκει η full hd αλλα μεχρι και τις 12 ιντσες και 14 για το android. Αν το θεσουμε απο αποψη ταινιων μεχρι και 65+ ιντσες αρκουν και απο αποψη για games στα pc ναι θα χρειαστουμε την Qhd αναλυση μιας και υπαρχουν αρκετα παιχνιδια που την υποστηριζουν και θα την χαρει οποιος εχει και ενα ακριβο και δυνατο pc. Στο πολυ μελλον βλεπουμε για Qhd 4k κλπ…

Αντώνης Μαρίνος

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε για τι μιλάμε: αν μιλάμε για το φυσικό όριο του ανθρώπινου ματιού, τα έχω πει και αναλύσει, προφανώς καμία εταιρεία κινητής, ηλεκτρονικών κλπ δεν θα αλλάξει τη φύση, ανατομία και όρια του ανθρωπίνου σώματος. Τα στοιχεία είναι όπως τα παρέθεσα, και προφανώς μπορείτε να το ψάξετε και μόνοι σας για να διαπιστώσετε την αλήθεια. Πάει αυτό. Αν μιλάμε για το τι “αρκεί”, τι “χρειάζεται” ή τι είναι “σωστό”, αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και εξαρτάται από τις περιστάσεις. Άλλες ανάγκες έχει ο παππούς που απλά θέλει να βλέπει το ψηφιακό της Digea, άλλη ο σχεδιαστής που κάνει CAD/CAM, άλλη ο cinephile που θέλει να βλέπει στην καλύτερη δυνατή ποιότητα ταινίες, άλλη ο hard-core gamer. Άρα όλα αυτά τα “δεν χρειάζεται”, “δεν κάνουν διαφορά” κλπ, προφανώς αφορούν τον καθένα προσωπικά και τις δικές του ανάγκες. Επίσης για τον ΚώσταςD που το αναφέρει, μια χαρά χρειάζονται π.χ. οι hard-core gamers την 4Κ ανάλυση σε παιχνίδια, και μάλιστα σε normal μεγέθη (27″-32″) οθόνες. Τέλος, να ενημερώσω όσους δεν ξέρουν ότι μια χαρά τρέχουν ΟΛΕΣ οι εφαρμογές και παιχνίδια του Play Store σε QHD (πλην ενός προβλήματος του DH4 με το full-screen mode -αυτού που κρύβονται τα on-screen keys δηλαδή), άρα δεν… Συνέχεια »

ΚωσταςD.

Μαρινος σιγα μην τρεξεις και autocad στο smartphone σου….χαχαχαχαχα…… κλαιω……. hardcore gamers και 4k σιγουρα αλλα ειναι ελαχιστοι για αυτο λεω στα επομενα χρονια και βλεπουμε….

Αντώνης Μαρίνος

@ΚωσταςD: μάλλον δεν το έπιασες το νόημα των όσων είπα…το CAD/CAM το ανέφερα για χρήση σε οθόνη υπολογιστή, όπου ο σχεδιαστής έχει απόλυτη ανάγκη το 2Κ ή και το 4Κ ακόμα και σε normal μεγέθη, ενώ ο hard-core gamer απαιτεί να έχει minimum 4K το PC του. Αυτά πάνε ως απάντηση στο σχόλιό σου περί του τι είναι καλό, τι σωστό, τι χρειάζεται κλπ….

Και ναι, εγώ μια χαρά χρησιμοποιώ το Autocad360 στο κινητό μου, εσύ μπορεί να μην το έχεις καν ακουστά, αυτό τι σημαίνει ? Ότι εσύ και εγώ έχουμε τις ίδιες ανάγκες ?

ΚωσταςD.

Το autocad το ειπα ειρωνικα ξυπνα. Τωρα τι κανει εσυ με το 360 δικο σου θεμα…

mitsos90

Συνηθως δεν γραφω ,αλλα παρακολουθω συνεχεια…Πλεον ομως τη γνωμη μου θα την πω..
Ειχα samsung galaxy tab 2 10.1 ,που καποια στιγμη μου το κλεψανε.Ατυχος και τυχερος,αφου μετα πηγα στο tablet z και ειδα τι σημαινει tablet!!! Και τα δυο τα ειχα stock χωρις root και πρεπει να πω οτι το sony απλα πεταει!!! Δεν εχει κολησει ποτε,και απο μπαταρια μου βγαζει ακριβως 2 μερες.. οσο για αναβαθμισεις,η samsung δεν ειχε κανει ποτε(μετα βγηκε και το tab 3 και σταματησα να ελπιζω)
εμενα μου αρεσει η sony ,και στην τελικη οποιος δεν γουσταρει ας μην το παρει..

Giannis

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ Z4 ΜΕ QHD ΟΘΟΝΗ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

Νίκος

Αν βγει το z4 με QHD οθόνη τότε η θα είναι παντόφλα για να βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία η θα είναι ίδιο μέγεθος με τα προηγούμενα μοντέλα και δεν θα κρατάει η μπαταρία διότι θα είναι μικρή. Αφού τραβάει πολύ ενέργεια η QHD

Tom

@Κωστας σχολιο 31: Στην Ιαπωνια σε λιγα χρονια θα εφαρμοστει το 8k στα καναλια της τηλεορασης. Αρα κατι ξερουν παραπανω απο σενα σιγουρα.

Απλα το θεμα ειναι αυτα βλακειες της Sony αφου θα βαλει QHD και μαλιστα σε ενα εξαμηνο το πολυ. Το ιδιο με τους τετραπυρηνους. Απλα η Sony ποτε δεν πηγαινε με τους ιδιους ρυθμους με τις αλλες εταιριες. Η samsung και η LG θετους του ρυθμους και ακολουθουν ολοι τελικα, και η Sony ακομα και η Apple.

Νίκος

Παιδιά θα βγει και dual Sim το z3 αλλά θα έρθει Ελλάδα άραγε

Ιωάννης jb

Κώστας Ζ +1 για το σχόλιο 39…. Jacob5396 +1
Tom τους ρυθμούς αδοιαβροχοποίησης και ποιότητας υλικών ποιές εταιρίες τις βάλαν στο παιχνίδι?
Και μη μου πεις samsung, lg, γιατί η απάντηση είναι sony, apple….
Τα specs είναι θέμα που τον σοβαρό αγοραστή δε το βασανίζει τόσο όσο κάποιο κολλημένο 18χρονο.. είτε πάει λίγο πιο αργά ένα κινητό απο κάποιο άλλο σε μια εφαρμογή είτε μπει σε 6 μήνες 2k ανάλυση δε λέει και πολλά.
Αυτά που λένε η στη sony σίγουρα είναι δικαιολογίες και σου λένε κάτι για να δικαιολογηθούν ενώ μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, (άλλωστε το z3 έχει το κάτι παραπάνω και ίσως θεώρησαν αχρείαστο το 2k και τον 805 snapdragon)
ΑΛΛΑ…. ΤΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΔΛΔ?????
ΟΤΙ Η SAMY ΚΑΙ LG ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ 2k ΑΝΑΛΥΣΗ??? Πάτε αγοράστε samy, lg????
ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ Sony???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.