Sony: Τα μοντέλα που αναβαθμίζονται σε Marshmallow αντί για Lollipop 5.1

Η Sony πριν από λίγες μέρες έδωσε την επίσημη λίστα με τα smartphones που θα αναβαθμίσει σε Android 6.0 Marshmallow, χωρίς δυστυχώς να μας δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα. Σήμερα επανέρχεται με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μοντέλα που βρίσκονται ακόμη σε Android 5.0 Lollipop.

Το update σε Android 5.1 Lollipop έχει δοθεί ήδη σε κάποια μοντέλα όπως Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z3 και Sony Xperia Z3 Compact, αλλά κάποια άλλα θα πάνε απευθείας σε Android 6.0 Marshmallow.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Sony Mobile αυτά είναι:
Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia C4
Sony Xperia C5 Ultra
SonyXperia M5
Sony Xperia Z3+
Sony Xperia Z4 Tablet

Θα αναβαθμιστούν και οι dual SIM εκδόσεις, ενώ και πάλι δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα έρθει το update σε Marshmallow.

Sony: Τα μοντέλα που αναβαθμίζονται σε Marshmallow αντί για Lollipop 5.1, Sony: Τα μοντέλα που αναβαθμίζονται σε Marshmallow αντί για Lollipop 5.1

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bloodmaster

Σωστη η sony οχι σαν μερικους μερικους. Καλα καταλάβατε την Samsung ενοω

Νίκος

Αντέ να δούμε τι κολλήματα θα έχουμε πάλι

Γιάννης

Κι εμείς με το Z1 μείναμε με την 5.1.1, η οποία δεν είναι άσχημη μεν αλλά έχει bugs δε. Πίσω στο kitkat.

Γιάννης

Η sony σίγουρα δεν θα δώσει στο z1?? Πολύ παράξενο. Το θεωρώ απαράδεκτο από τη Sony αυτό.

Antinoos

Αυτη θα ειναι και η τελευταια κινηση της σονι .εφοσον απο του χρονου θα κλεισει το τμημα κινητων λογω ανικανοτητας

Darth

ετοιμαστείτε για lagoUpdates (κλασσική sony)

Timotheos

Έχω το Ζ1 με 5.1 και σε γενικές γραμμές το κινητό κολλάει. Καμία σχέση με το kitkat 4.4.4 Σαφέστατα πολύ καλύτερο. Φανταστείτε το 6 Marshmallow στο Ζ1.

Αλεξανδρος

Ε ρε καταντια……εγω κανα μαυρο θα τους ριξω στροφη σε αλλους apple,blackberry,windows 2 χρονο συσκευη z ultra κ ακομη ντροπη με 4.4.4 καλα κανουν ολοι κ τα σκανε για το μηλαρακι που ΕΧΕΙ υποστηριξη λογισμικου ανεξαρτητου συσκευης 2 χρονια κ βαλε ντροπη σε αυτες της εταιρειες αμα εχουν τα κακαλα ας αναπτυξουν δικο τους λογισμικου

Κώστας Ζ

@Γιαννης, τι bugs εχεις; Γιατι εγω στο Ζ1compact με 5.1.1 δεν εχω το παραμικρο!
@Αλεξανδρος, τι εννοεις καταντια; Το Ζ Ultra εχει android 5, το ιδιο και το Ζ(συσκευες 2,5 χρονων περιπου)

Αλεξανδρος

Κωστας Ζ κ ομως εχω επικοινωνισει με Σονυ εξυπηρετηση κ μου ανεφεραν οτι οντως καποια ειναι με 4.4.4 κ οτι αν…….λεω αν…… βγαλει η εκαστωτε περιοχη 5.1.1 τοτε θα αναβαμιστει αλλιως με 4.4.4 σε βλεπω λεει η καταντια ειναι η φουστια ολων των εταιριων να δινουν ανα τομεα αναβαθμιση κ καθε φορα να παρακαλας το ΘΕΟ για αναβαθμιση για μενα ειναι συγνωμη….καταντια

Γιαννης

@Κώστας Ζ, το κυριότερο θέμα είναι το radio active bug, όπου αν χρησιμοποιήσεις σύνδεση data, ακόμα και αν σβήσεις τα data μετά αφηνειανοιχτξ την κεραία, εξαντλώντας έτσι την μπαταρία.
Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό μόνο. Και όπως έχω ξαναγράψει μια γενική αίσθηση lag σε όλο το κινητό. Δεν μπορώ να το συγκεκριμενοποιήσω.

Makis

Οι εταιρείες εν μέρη έχουν δίκιο. Από την 5.0 μέχρι την 5.1.1 δεν πέρασε δα και τόσος πολύς καιρός, σιγά μην έχουν το χρόνο να αναβαθμίζουν 500 διαφορετικά μοντέλα. Εδώ εμείς με nexus και πάλι…

Κώστας Ζ.

@Αλέξανδρος, μήπως αυτό συμβαίνει μονο στο συγκεκριμένο μοντέλο; δεν γνωρίζω αλήθεια…
@Γιαννης, μήπως ειναι θέμα hardware; Με το δικό μου δεν αντιμετωπίζω κανένα τέτοιο πρόβλημα! το’χεις ψαξει αν γινεται μονο στο δικο σου; Όσο για το lag, δυσκολεύομαι να σε πιστέψω..στην 5.1.1 το δικό μου πετάει, χωρίς clean install ετσι…

Timotheos

Κώστας Ζ. Καλησπέρα. Έχω το Ζ1 (όχι το compact) και από την μέρα που του έβαλα την 5.02 και τώρα την 5.1 το κινητό “λαγκαρει” και μου έχει παγώσει 2 φορές. Τον Αύγουστο το είχα πάει στο service γιατί του άλλαξα μπαταρία και δονητη και το συζήτησα αυτό με τους τεχνικούς. Δηλαδή μήπως φταίει κάτι από το hardware. Λοιπόν, όταν το κινητό μπουταρει και ανοίγει το λογισμικό το οποίο φοράει. Οτιδήποτε κόλλημα παρουσιάζει κατά 99% είναι υπεύθυνο το software και ότι το τηλέφωνο.

Γιάννης

@Κώστας Ζ, αν βάλεις στο Google, radio active bug, θα δεις ότι είναι πρόβλημα της 5.1.1 που συναντάται σε πολλά κινητά από όλες τις μάρκες, και το έχει αναγνωρίσει η Google ως πρόβλημα (minor priority βέβαια) το οποίο η ίδια δήλωσε ότι θα το διορθώσει στο 6.0. Αν μπεις στο xda στο subforum του xperia z1 θα δεις πολλά παράπονα για το lollipop.

Νίκος Z3c

Εγώ παιδιά έχω πάρει Xperia Z, Z1 και τώρα Z3 compact. Ξεκίνησα από android 4.3. Στο 4.3 όλα δούλευαν καλά. Στη συνέχεια στο 4.4.2 έγιναν χάλια όταν ήρθε το 4.4.4 Ξα α έγιναν όλα καλά, μετά ήρθε η 5.0.2 και ξανά είχα προβλήματα και τέλος στην 5.1.1 είναι πάλι όλα καλά. Εγώ το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι σε κάθε αρχική έκδοση android καλά είναι να μην κάνουμε update και να περιμένουμε τις επόμενες που έχουν διορθώσεις. Πρόβληματα σε αυτές τις εκδόσεις που λέω είχαν και τα nexus. Οπότε πριν φάτε τις εταιρίες(όπως Samsung, LG,Sony,HTC,Huawei,lenovoκλπ) και τα update που κάνουν κάντε κριτική στην Google που μας έχει ταησει μπόλικο σκουπίδι.

Κώστας Ζ

@Timotheos, ειλικρινα το compact μου πεταει με 5.1.1…ουτε καν λογος για κολλημα…οποτε μου φαινεται παραξενο αυτο που μου παρουσιαζεις,καταλαβαινεις…

One

Η αρχική έκδοση της lollipop ήταν από την αρχή προβληματική από τη Google αλλά διορθώθηκε μετά στην 5.1.1. Πάντως η Sony είχε πρόβλημα μόνο στη διαχείριση της μπαταρίας στην αρχική έκδοση της lollipop σε σχέση με τους άλλες εταιρίες που τα έκαναν μάντρα σε πολλά θέματα. Τώρα στην 5.1.1. η μπαταρία είναι καλύτερα ακόμα και από την kitkat.

A.N.

Ούτε θα ασχοληθώ με το τι λέει ο κάθε ένας που δεν κρατάει στα χεριά του δεν νομίζω ότι δεν θα πάρει το 6 το ζ1 μου επίσης και να μην το πάρει κανένα πρόβλημα και χωρίς καν clean install το ποιο stable είναι το 5.1.1 μέχρι στιγμής και ούτε θερμοκρασία ανεβάζει και κρατάει περισσότερο η μπαταριά το οποίο επίσης μου φαίνεται περίεργο 😛

A.N.

Επίσης όσοι νομίζετε ότι δεν θα πάρει το ζ1 το 6 μάλλον διαβάσατε λάθος όπως και εγώ στην αρχή εδώ άπλα αναφέρει αυτά που θα πάνε αμέσως στο 6 το ζ και το ζ1 έχουν ήδη 5.1.1 άρα μετά θα πάνε στην 6 δεν έχουν λόγο να αναφέρονται εδώ 😛

Κώστας Ζ

@A.N , αν δεις και σε προηγουμενα αρθρα, η Sony ειχε ανακιινωσει την επισημη λιστα με τα μοντελα που θα παρουν 6άρι, και το Ζ1 απουσιαζε(οπως και το Z1c) οποτε, μαλλον δεν θα αναβθμιστει

nikos

Μπραβο η sony,για το z και z1 και z1c εχουν περασει 2 χρονια,κακα τα ψεματα και θεωρητηρικα το s/w support αρχιζει και σταματαει.Αλλα καλη κινηση να τα παει στην 5.1 οπου η samsung αφησε το s4 στην 5.0.1 απ οτι εχω δει δεν ειναι και πολυ σφαιρατο και η htc το m7 στην 5.0.2 και εχω διαβασει οτι εχει τα bugs του.Για μενα η lg και η sony ειναι καλυτερες απο samsung(εξαιρω τα galaxy a series). Επισης για εμενα τα Windows ειναι πιο σταθερα σε low-end συσκευες σε σχεση με το android(οπου το stock ειναι πολυ κοντα οπως και της sony,lg οι οποιες εχουν κανει μικρες και σημαντικες παραμετροποιησεις και δινουν διαφορες λειτουργιες οι οποιες δεν κανουν την συσκευη να κολλαει και να τρεχει π.χ οπως τα motorola moto e και g με stock android και τα nexus.Για εμενα αμα ξαναγυρνουσα στο android(αν και βολευτηκα με τα lumia πλεον) θα ηταν κατι σε lg και sony,επισης και huawei και galaxy a series ειναι μεσα στις επιλογες μου.

dimitris

πως γινεται το M4aqua με εσωτερικη μνημη μολις 1 κ κατι gb να κανει update το Marshmallow;

PeterPap

το M4 Aqua θα μπορεσει να περασει σε Marshmallow με την ιδια χωριτηκοτητα καθως οσοι εχουν παρει την τελευταια ενημερωση(26.1.Α.2.167) θα υπαρχει αντιστοιχη εκδοση σε Marsmallow που θα αφαιρει αυτες τις αχρηστες προεγκατεστημενες εφαρμογες..οποτε καλο θα ηταν να περιμενουμε λιγο και να μη βιαστουμε να το βαλουμε….και εγω M4 Aqua εχω.!

Just

Σχολιαζεται περι αναβαθμισεων στο Ζ και Ζ1 , αληθεια πιστευετε η σονυ θα εβγαζε αναβαθμιση στο Ζ και Ζ1 , θεωρητικα ειναι παλια μοντελα πιο παλια απ το Ζ2. Και απο την αλλη εχετε παρει ενα σωρο αναβαθμισεις κι αλλο? Ελεος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.