Sony Ericsson Xperia X10, Android 2.3 και 4 point multitouch

Το Sony Ericsson Xperia X10 θα αναβαθμιστεί σε Android 2.3 Gingerbread τον προσεχή Αύγουστο. Αυτό το γνωρίζαμε, σήμερα μαθαίνουμε από την SE Βραζιλίας ότι η εν λόγο αναβάθμιση θα προσθέσει και δυνατότητα 4 point multitouch στην οθόνη του X10 και μάλλον σε ορισμένες μόνο εφαρμογές.

Παρηγοριά στον άρρωστο για ένα smartphone που έπρεπε από την αρχή να έχει τη φροντίδα που του αξίζει! Κάλιο αργά παρά ποτέ…

Επίσης όποιος μπορεί να μου δώσει να τα καταλάβω τι θα είναι το 4 point multitouch, θα του ήμουν ευγνώμων.

, Sony Ericsson Xperia X10, Android 2.3 και 4 point multitouch

Πηγή

Kudos to Marios

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios

https://www.youtube.com/watch?v=5gnVnd1gMhg

Στο βιντεο ειναι ενα milestone εχει 4 point mutitouch.

Marios

https://www.youtube.com/watch?v=iyibs8YHYf4

Εδω ειναι το thunderbolt. φαινεται σαν κανονικο mutitouch

tom not

Από ότι μπορώ να καταλάβω με τα πενιχρά αιγυπτιακά μου και με λίγο googlαρισμα, είναι το ταυτόχρονο άγγιγμα με τα 4 δάχτυλα του χεριού,εξού και 4 point δηλαδή 4 finger touch. Ενδιαφέρον ακούγεται. Ακούς htc?

zak91

Μεταφραζοντας απο αγγλικα, 4-point multitouch = πολλαπλη αφη τεσσαρων σημειων. Αρα μαλλον η οθονη θα μπορει να αναγνωρισει 4 δαχτυλα αντι 2 που μαλλον υποστηριζε μεχρι τωρα. Δεν ειμαι ομως σιγουρος αν ειναι αυτο ομως….

dimitrios

@zak91 ναι ειναι αυτο ακριβως

fentagin

Πως γίνεται μέχρι τώρα ενώ υποστήριζε κάτι σαν multitouch (παλιότερα δεν το υποστήριζε καθόλου), να μπορεί τώρα αν κατάλαβα καλά να υποστηρίζει η οθόνη 4 δάχτυλα μαζί?

dimitrios

@cVlachakis ουσιαστικα καμια μονο κανενα περιεργο παιχνιδι

chr1s

Εμένα παιδιά το Google Nexus S μου στο moultitouch Vis Test από το Android market αναγωωρίζει μέχρι 5 δάχτυλα!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι το καλύτερο κινητό στον κόσμο ever και με android 2.3.4

Κωνσταντίνος

Όταν παίζω ένα παιχνίδι στο X10 ,το wario land 4 με έναν gba emulator ,δεν λειτουργεί καλά το dual-touch.Δηλαδή όταν έχω το ένα δάχτυλο στο βελάκι και πάω να πατήσω ταυτόχρονα το κουμπί Α και το αφήσω, μετά αν πάω να ξαναπατήσω το Α δεν λειτουργεί και πρέπει να αφήσω το βελάκι ,να το ξαναπατήσω και μετά να πατήσω το Α.Τώρα μάλλον με το 4 point multitouch θα λειτουργεί κανονικά.Επίσης με το 4 point multitouch πιστεύω ότι το πρόβλημα με την περιστροφή 360ο στο google maps με τα δύο δάκτυλα θα διορθωθεί.Αυτό που μάλλον θα γίνει με το 4 point mutitouch είναι να δουλεύει σωστά το dual-touch.

sakos

και το htc trophy το έχει….

georgio

Τελικα θα υποστηριζει 16.000,000 χρωματα η οχι? ειναι ο μονος λογος που δεν το αγορασα…

kokour1986

Το Samsung S8500 Wave που έχω έχει 7point multitouch και μάλιστα έχω κατεβάσει και μία εφαρμογή που λέγεται TouchTester και για κάθε δάχτυλο που ακουμπάς στην οθόνη βγάζει και άλλο χρώμα.

Moisis

εγω διαβασα σε πολλα σαιτ οτι θα υποστηρίζει 16 εκ. χρώματα

Κωστας

https://www.youtube.com/watch?v=LD0BOAuvB4A ΤΟ GALAXY S2 ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ 10 ΔΑΧΤΥΛΑ

Samo

Ένα παιχνίδι για 4 δάκτυλα είναι το 4 palyer reactor..!!

Konstantinos V

Τα chip που εχουν τα κινητά πχ galaxy s , s2 κτλπ αναγνωρίζουν οσα δάχτυλα μπορείς να βάλεις , απλά στο galaxy s το περιόρισαν σε 5 και στο s2 σε 10…Τωρα το να αναγνωρίζει πάνω απο 4-5 είναι overkill.

sakos

Νομίζω κ το LG 2x αναγνωρίζει μέχρι κ 10 δάκτυλά. ..

chrisme

μακαρι να κανω λαθος αλλα νομιζω πως θα μεινουμε με το dualtouch. και το σxετικο link https://blogs.sonyericsson.com/products/2011/06/20/update-on-gingerbread-for-xperia%E2%84%A2-x10/comment-page-1/#comment-191245

Christos

Κώστα, λογικά θα είναι με 4 δάκτυλα όπως είπαν και άλλοι παραπάνω, και λογικά θα χρησιμεύει σε παιχνίδια που απετούν 2 παίχτες ανά συσκευή (π.χ. glow hokey).

chrisme

στα comments διαβαστε τι γραφει ο διαχειριστης του blog

Γιωργος Στειρος

εχω galaxy s2 και εχω κατεβασει μια εφαρμογη που παιζεις πιανο και εκει μπορεις να βαλεις ολα τα δαχτηλα μαζι και να παιζεις

AleXlolG7

ακόμα μια εφαρμογή στην οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις 4 δαχτυλα είναι και το fruit ninja…είναι πολύ αστείο ομως που βγαίνει update το οποίο θα υποστιρίζει μέχρι και 4 δάχτυλα ενώ μέχρι πριν λίγους μήνες η SE έλεγε πως το κινητό δν υποστηρίζει καν multitouch…

ΣΤΑΥΡΟΣ

@cVlachakis παραπάνω ανέφερες ότι δεν υπάρχει εφαρμογή που να χρειάζεσαι πάνω από δύο δάχτυλα. Η εφαρμογή My Guitar μπορεί να παιχτεί και με δύο δάχτυλα αλλά συνήθως βάζεις και τρίτο με αποτέλεσμα να μην ακούγεται τίποτα.Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι το πολύ σημαντικό
αλλά αφου το έχει αυτό δεν είναι πρόβλημα.Πλεονέκτημα είναι.

Φιλικά: ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ

Το LG OPTIMUS 2X αναγνωρίζει περίπου 11 δάχτυλα,αλλά το λεώ με επιφύλαξη γιατί δεν είμαι σίγουρος.

ΣΤΑΥΡΟΣ

MANOS

Και το motoDEFY με την CM7 2.3.4 δέκα υποστηρίζει 😉
Εγώ δεν καταλαβαίνω το άλλο, αφού όπως έλεγαν το πρόβλημα του multitouch στο X10 είναι και software και hardware(δηλαδή ο τύπος της οθόνης), πως το έφτιαξαν με ένα απλό software update?

Το να αναγνωρίζει περισσότερα από δυο σημεία εξυπηρετεί επίσης και στα gestures.

Nik

11 δάχτυλα;;; Είμαστε καλά ρε παιδιά; Και πείτε πως όντως το εν λόγω κινητό υποστηρίζει 11 δάχτυλα. Δηλαδή τι κάνεις; Βάζεις και τα δυο χέρια σου πάνω στην οθόνη κ φωνάζεις κ ένα φίλο σου να βάλει ένα χεράκι…ή καλύτερα ένα δαχτυλάκι;

pakitgr

Το optimus x2 μάλλον προορίζεται για σαρανταποδαρούσες,αν υποστηρίζει 11δάχτυλα!!!!Όσο για το χ10 σου λεει η SE αφού αργήσαμε με το multitouch ας βάλουμε και κάνα δάχτυλο παραπάνω,έτσι λοιπόν τα έκαναν 4..!!!

Nikos
arisgoku

Καλά ότι να ναι μακράν η ποιό γελεία και αναξιόπιστη εταιρεία. Με τα χ10μίνι τι γίνετε τα αφήσαν να πεθάνουν; Μακάρι να την εξαγοράσει και αυτήν η μικρομαλακή και να βιώσουν με τη νόκια ένα αργό θάνατο

Grigoris

γεια σας έχω το Χ10 (από σπόντα μια φίλη μ το έδωσε δανικό) και όσες φορές έχω δοκιμάσει για multitouth δεν το αναγνωρίζει παρά μονό το ένα δάκτυλο. δεν έχω κάνει αναβαθμίσει. τι κάνω λάθος???

Christos

@Grigoris αυτό κάνεις λάθος! Δν έχεις κάνει ενημέρωση στο λογισμικό! Κάνε και θα είσαι μπάμ!

Nick

Υπαρχει μια κοντρα για τα ποσα δαχτυλα αντιλαμβανεται η 4ιντσων οθονη σας η κανω λαθος?Οπως και να εχει το multitouch δεν ειναι το παν στο μελλον των touchscreen…δειτε αυτο μιλαει για τα tixels το επομενο βημα στις touchscreen. !!!
https://www.springwise.com/style_design/sensegtactilescreens/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Ericsson Techblog

Sony Ericsson K800i: Το πρώτο Cyber-shot [Throwback]

Αφήνοντας για λίγο το Walkman brand στην άκρη, η Sony Ericsson μας έδειξε τι θα πει πραγματικά καλή κάμερα σε κινητό τηλέφωνο.

Smartphones smartphone Smartphones Sony Ericsson

Xperia mini pro και Live with Walkman αναβαθμίζονται σε Ice Cream Sandwich

Από το πρωί επικρατεί αναβρασμός στους κατόχους Sony Ericsson smartphones του 2011 μιας και για ακόμα δύο μοντέλα τα Xperia mini pro και Live with Walkman έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει πληροφορίες και εντυπώσεις από κατόχους που έχουν αναβαθμίσει ή προσπαθούν να αναβαθμιστούν.

Smartphones Android smartphone Smartphones

Sony Ericsson Xperia Arc, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Το ‘πε και το ‘κανε! η Sony Mobile ξεκίνησε τη διάθεση της αναβάθμισης του Sony Ericsson Xperia Arc σε Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Μην βιαστείτε όμως να χαρείτε. Για να μάθετε αν το δικό σας μοντέλο είναι ένα από τα πρώτα, θα πρέπει να τσεκάρετε το SI (Sales Item) που θα βρείτε βγάζοντας τη […]

Smartphones Android Android Smartphones smartphone

Sony Ericsson Xperia, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich [Ελλάδα]

Από εχθές το απόγευμα κάτοχοι των μοντέλων Sony Ericsson Arc S, Sony Ericsson Xperia Neo V και Sony Ericsson Xperia Ray αναφέρουν ότι αναβάθμισαν το κινητό τους στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich.