Sony: Τεράστια ονόματα στα smartphones θα χρησιμοποιήσουν dual-camera

Έχουμε ξαναπεί ότι η dual-camera αναμένεται να γίνει το επόμενο trend στα high-end smartphones και ειδικά αν η Apple αποφασίσει να την χρησιμοποιήσει στο επερχόμενο iPhone 7, όπως φημολογείται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα.

Περισσότερο λάδι στη φωτιά των φημών έρχεται να ρίξει η Sony, η οποία προμηθεύει την Apple με αισθητήρες καμερών. Ο CFO Kenichiro Yoshida, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι εντός του επόμενου έτους πολύ μεγάλα ονόματα στον χώρο των smartphones θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία dual-lens — dual-camera. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ζήτηση για την συγκεκριμένη τεχνολογία θα επηρεαστεί αρνητικά το 2016 λόγω της πτώσης στη ζήτηση high-end συσκευών.

Αυτό που λέει ο Yoshida είναι ότι ναι μεν θα δούμε την υιοθέτηση της διπλής κάμερας από τεράστιους παίκτες, αλλά αυτό θα γίνει από την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, διαρροές και αναλυτές όπως ο αξιόπιστος Ming-Chi Kuo της KGI Securities, επιμένουν ότι η Apple θα φέρει dual-camera φέτος.

Η υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο του iPhone 7 Plus θα έχει την συγκεκριμένη τεχνολογία και από του χρόνου η Apple θα την επεκτείνει. Να θυμίσουμε ότι το iPhone 6 Plus είχε έρθει με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας ενώ το iPhone 6/s όχι.

Η dual-camera είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που θα δούμε να εμφανίζεται σε όλο και περισσότερες ναυαρχίδες, μια εκ των οποίων αναμένεται να είναι το LG G5, που ανακοινώνεται 21 Φεβρουαρίου.

sony dual camera, Sony: Τεράστια ονόματα στα smartphones θα χρησιμοποιήσουν dual-camera

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Temasek

Πόσο μπροστά ήταν η HTC…

vasilist

Ναι δεν θα διαφωνίσω μαζί σου, έχουν βγεί τόσα dual camera τηλέφωνα που έχω χάσει την μπάλα για το ποιος το σκέφτηκε και το υλοποίησε πρώτος.
Αναρωτιέμαι τι θα αλλάξει και ξεσκονίζουν παλιές ιδέες που δεν είχαν μεγάλη απήχηση.

Agnostos13

Μηπως η dual camera εχει να κανει και με τη ληψη βιντεο που θα προβληθει σε VR Glass? Βεβαια εκει θα πρεπει να δουμε και νεο προτυπο κωδικοποιησης…

Max91

Δηλαδή ποια είναι τα προνόμια των dual?

Paraksenos

Τώρα που μιλάμε για διπλή κάμερα, εγώ θα ήθελα να δω κατασκευαστές κινητών να βάζουν 360° κάμερες δηλαδή με μπρος πίσω fisheye φακούς (όπως έχουν μερικές καινούργιες κάμερες )
Ειδικά τώρα που το YouTube έχει βίντεο 360° και το virtual reality αρχίζει να πουλάει!!

Glorious

Οι πρώτες φήμες για dual camera ήτανε για Samsung Galaxy s7. Απ’ εδώ το διαβάσαμε όλοι μας. Κώστας Βλαχάκης τοποθετείθου επί του θέματος. Εσύ έβγαλες το θέμα

One

Οι φωτογραφιες θα είναι καλυτερες με dual-camera απλα δεν θα ηθελα να βλέπω 2 ματια να προεξεχουν σε διαφορα κινητα.

Gpapa

Θα αγοράζει δηλαδή κάποιος το iphone 7 με 800 ευρώ και θα έχει μονή κάμερα οπότε για την ¨καλή” θα πρέπει να δώσει ένα χιλιάρικο. Εντάξει το ξέραμε ότι το μήλο είναι αστεία εταιρεία που δεν σέβεται τους πιστούς “οπαδούς” της και τους έχει στο δούλεμα αλλά αυτό παραπάει.

alexis touba

Honor6 plus dual paralel camera 8mp.Απτις καλυτερες φωτο ειδικα μερα καλυτερη απο iphone6 plus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.