Smartphones

Η Sony μας δείχνει με teaser video τις νέες δυνατότητες των τηλεφώνων με 3D ToF κάμερες

Χθες, η Sony δημοσίευσε μια εικόνα με τίτλο “Life with DepthSense”, η οποία παρουσιάζει διάφορες εφαρμογές για τηλέφωνα με 3D κάμερες ToF. Ουσιαστικά πρόκειται για δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας μέσω ειδικού λογισμικού και με τη προϋπόθεση ότι το υποστηρίζει το hardware της συσκευής.

Η πρώτη εφαρμογή φαντάζει ως ένα τρισδιάστατο εικονικό γκράφιτι, όπου φίλοι και οικογένεια μπορούν να αφήσουν σχέδια και σημειώσεις που μπορείτε να εξερευνήσετε ή ακόμη και να “διασχίσετε” μέσα από το τηλέφωνό σας. Η επόμενη ιδέα τοποθετεί την κάμερα ToF στο μπροστινό μέρος για βελτιωμένες κινούμενες selfies, μέσα στις οποίες μπορείς με διάφορες κινήσεις να προσθέσεις κάποια λέξη ή σχήμα.

Υπάρχουν επίσης και δυνατότητες ψυχαγωγίας, όπως το να πυροβολάς εικονικά τρισδιάστατα ρομπότ που κρύβονται στο σαλόνι σου, μόνο με την κίνηση των δακτύλων σου. Ένα τέτοιο τηλέφωνο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ψωνίσετε δίνοντάς σας τις ακριβείς διαστάσεις των πραγμάτων που σκέφτεστε και τοποθετώντας τα εικονικά στον χώρο σας (π.χ. το iPad μου ταιριάζει σε αυτή την τσάντα;).

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας μια αναφορά που ισχυριζόταν ότι το Sony Xperia XZ4 θα διαθέτει μια μηχανή 3D ToF, οπότε η δημοσίευση αυτού του βίντεο μπορεί και να μην είναι τυχαία.

Δεν γνωρίζουμε ποιά συσκευή τηλεφώνου χρησιμοποιήθηκε για το γύρισμα του βίντεο, οι γωνίες της συσκευής είναι πολύ στρογγυλεμένες πάντως για να είναι κάποιο από τα σημερινά Sony Xperia (είναι πολύ πιθανό ότι το τηλέφωνο του βίντεο είναι απλώς ένα dummy με ολίγη “μαγεία” CGI).

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.