Sony Mobile, Σταματάει την υποστήριξη των Xperia S, Arc S, P, U, Go και άλλων

Η Sony Mobile ανακοίνωσε σήμερα πως μερικά από τα παλιότερα της μοντέλα “δεν θα λάβουν καμία περαιτέρω υποστήριξη αναβάθμισης λογισμικού” δίνοντας έτσι τέλος στην όποια ελπίδα είχαν οι χρήστες των παλαιότερων μοντέλων της Sony, για αναβάθμιση. Να σημειώσουμε βέβαια πως τα μοντέλα που σταματάει η υποστήριξη τους έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον εδώ και 18 μήνες.

Τα μοντέλα που σταματάει η υποστήριξη τους είναι:
Sony Xperia S
Sony Xperia go
Sony Xperia P
Sony Xperia J
Sony Xperia sola
Sony Xperia tipo
Sony Xperia U
• Sony Xperia SL
• Sony Xperia ion
• Sony Xperia acro S

Η ανακοίνωση της Sony, προσθέτει μία διαφάνεια στις σχέσεις ανάμεσα στην εταιρία και στους χρήστες, καθώς πλέον δεν θα αναμένεται κάποια αναβάθμιση για τις παραπάνω συσκευές.

Sony Mobile, Sony Mobile, Σταματάει την υποστήριξη των Xperia S, Arc S, P, U, Go και άλλων

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Εχω πεσει στα πατωματα με τη διαφανεια που προσθετει η ανακοινωση της Sony…!!! 😛 Γιατι η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια για τους χρηστες μιας εταιρειας φαινομενο… :Ρ που καταφερνει να μειωνει το ποσοστο της συνεχως παγκοσμιως…που καταφερνει με μεγαλη δυσκολια να εχει τις χειροτερες οθονες απο ολα τα αλλα smartphones…που καταφερνει να μην βγαζει καθολου μα καθολου ελαττωματα στα smartphones της…. :Ρ και που κανει ακομα και τον Κωστα να λεει οτι η ναυαρχιδα της για το 2013 παιζει και να μην ειναι καλυτερη του Nexus 5 των 399 ευρω..αν δειτε το βιντεακι με το unboxing του nexus 5 θα καταλαβετε…”το g2 ειναι καλυτερο….το s4 ειναι καλυτερο….το z1 δεν ξερω αν ειναι καλυτερο….”

Andrew

Ναι οκ, ψιλοαναμενόμενο, αλλα κάποιος πρέπει να τους πει οτι δεν αλλάζουμε ολοι κινητό στους 18 μήνες. Οι περισσότεροι το κρατάμε τουλάχιστον 2 χρόνια. Μήπως θα ήταν καλύτερα να βγάζει λιγότερα μοντέλο και να παει την υποστήριξη στου 36 μηνες οπως κανουν win/ios ? Το λεω ως κάτοχος Arc S εδω και 2 χρονια που ήλπιζε να ξεκολλήσει απο το ics τελικά και επίσημα…

Makis

Τα περισσότερα που βγήκανε το 2011 και πήρανε ICS μακελευτήκανε, λαγκάρουνε τρελλά, κολλάνε, αχρηστευτήκανε. Ένα είχα και το γύρισα σε 2.3.4 πληρώνοντας βέβαια και συνήλθε κάπως, αλλά δεν έγινε όπως όταν το αγόρασα. Γι’αυτό υπάρχουνε πολλές εταιρείες στην πιάτσα για να επιλέγουμε…καλύτερα όμως πριν αγοράσουμε…γιατί μετά “τιμωρώντας” χωρίς να ξαναγοράσουμε δεν έχει και πολύ νόημα.

tepe

Τι 18 μηνες λενε ρε. Το sola το κατουρησαν μεσα στο 4μηνο και σερνεται τωρα η μπακατελα. Ποτε ξανα Sony.

manolis

δεν συμφωνώ με αναβάθμιση κάθε τρεις και λίγο αλλά αυτό το ICS δεν λέει να το έχεις το 2013 και 2014… οπότε No Thanks!!!!

apostolos

Ποτέ ξανά sony εγώ προσωπικά την έχω βρει με τα nexus 18μηνο αν κανει κάτι και τα κόψει και αυτά πάμε για ios

Κώστας Ζ.

Τα κινητα μας (εχω xperia U) ειναι φτιαγμενα για Stock Jelly bean… Ξεκλειδωστε bootloader και περαστε την 4.1 stock, θα βρειτε ΠΟΛΛΕΣ στο xda… Android εχετε, πειραξτε το λιγο… Το κινητο μου ειναι πραγματικα άψογο, για την τιμη του παντα… 280 ppi σε τετοια οθονη σεν νομιζω να ξαναβρειτε σε τετοια τιμη….με το ICS Sony ειναι οντως απαραδεκτο το κινητο… Αλλα ξαναλεω εχετε android…

Tasos

Sony καλά κρασιά τα Nokia lumia ναναι καλα

KostasB

Μα αυτό δεν είναι 18μηνο. Αν θέλουν να λένε 18μηνο θα έπρεπε να είχαν τουλάχιστον 4.3 JB τα κινητά αυτα.

Σπυρος

@dimitris sorry κιολας ρε φιλε αλλα μεταξυ μας που ειναι καλυτερο το s4 απο το nexus? το g2 ναι ειναι λιγο καλυτερο… και οταν λες καλυτερο μεσα σε αυτο συμπεριλαμβανεις την τιμη και τις αναβαθμισεις… αρα γιατι ειναι καλυτερα απο το nexus? στο μονο που ειναι καλυτερα απο το nexus ειναι η καμερα.Επισης το z1 ειναι καλυτερο απο το s4… μην λεμε οτι θελουμε.

Kimonas

Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τις αναβαθμίσεις..δε λέω,καλή η εξέλιξη (τουλάχιστον 3μεγάλες αναβαθμίσεις μέσα στο χρόνο) και όλες οι νέες τεχολογίες που ολοένα και εντυπωσίαζουν,ΑΛΛΑ το να πρέπει να σκάσει κάποιος ένα μηνιάτικο πλέον για να πάρει το high-end – flagship ώστε να είναι κομπλέ με το θέμα ενημερώσεων για 2 χρόνια είναι απαράδεκτο.. Τί βγάζουν 8 ή κ 10 μοντέλα το χρόνο αν είναι μετά από ένα χρόνο να θεωρείται αρχαίο;

Emilonop

Σταματάει την υποστήριξη…..Μιας που τρελάθηκε να τα αναβαθμίζει! π.χ. xperia tipo από το κουτί του και για πάντα 4.0.4, xperia u/sola μια αναβάθμιση σε 4.0.4…

AntonisCh

Εγω είχα το Xperia P και δοκίμασα να το κάνω cyanogenmod 11 με 4.4.2 επειδή ήθελα κάτι περισσότερο απο το 4.1 της Sony .. Ακολουθούσα την διαδικασία οπως έγραφε απο το xda .. Κατα την διάρκεια το κινητό έσβησε και δεν λειτουργούσε.. Ευτυχώς είχε εγγύηση.. Το πήγα και τους είπα οτι έσβησε ξαφνικά ( επειδή το cyanogenmod οπως και τα άλλα παρόμοια προγράμματα σου αφαιρούνε την εγγύηση αν τα εγκαταστήσεις ) .. Λίγη ώρα αργότερα απο έναν αριθμό που βρήκαν στο Xperia P κάτι έκαναν , δεν ξέρω τι ακριβώς, ανακάλυψαν οτι δοκίμασα να κατεβάσω το cyanogenmod και έτσι δεν υπάρχει πία εγγύση και τους είπα να το φτίαξουν και θα τους πληρώσω.. Αργότερα με ξανα πήραν και μου είπαν οτι το κινητό έκρουσε και δεν θα ξανα λειτουργήσει..
Ετσι αγόρασα το Xperia SP που θα πάρει και 4.4 επίσημα
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ( ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ )
Ετσι έμαθα ποτε πια cyanogenmod!!

Takis

Η Sony βγάζει καλά κινητά ,το z1 compact έχει διορθώσει το πρόβλημα με τα μαύρα του ζ1 και τις γωνίες θέασης αν δείτε ενα review ,όλοι το λένε οτι το z1 compact έχει διορθώσει την γκάφα της οθόνης του z/z1
Όμως τα z1 και compact είναι κορυφαία κινητά σε κάμερα design ,ποιότητα κατασκευής και οθόνη (διότι δεν είναι τηλεοράσεις είναι κινητά και η γωνία θέασης δεν χρειαζεται καν να αναφέρεται ,το γυρνας και βλέπεις)
Τεσπα όλες οι εταιρείες κάνουν γκάφες και αυτό ήταν μεγάλη γκάφα απο πλευράς sony όμως αυτό το κανουν για να κινηθούν αυτοι και η αγορά και εμένα με ενόχλησε αυτό διότι στο xperia go περίμενα μια αναβάθμιση ,έστω και διορθωτική βέβαια όπως είπε και ο Κώστας Ζ εκανα unlock boot loader και flash 4.3 με stock jellybean ui ,οποτε το τηλέφωνο δεν κολλάει πια τόσο πολύ εξαλλου ας μην ξεχνάμε οτι έχει και 512 ram οποτε λογικό να σέρνεται.

@AntonisCh

Το ότι δεν κατάφερες να κανεις σωστη εγκατάσταση επειδη ΔΕΝ ηθελες να διαβασεις σωστά τις οδηγίες, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κανουν οι άλλοι…και καλα να μην γνωρίζουν κάποια πραγματα , ΕΥΚΟΛΟ είναι! Και by the way, μπορούσες να φτιαξεις το κινητό σου σε 10 λεπτά, αν είχες διαβάσει σωστά τις οδηγίες…. εγω το Xperia U μου το ανέστησα, επειδη ” έκανα τέτοια πράγματα” στο κινητό μου…

keysmith

είχα την εντύπωση πως στην ΕΕ όλοι πρέπει να παρέχουν 2ετή εγγύηση ΚΑΙ υποστήριξη (άρα).. Ίσως να μην το κατάλαβα καλά. Απαράδεκτο κινητά να σταματάνε την υποστήριξη σε 18 μήνες. Αν δηλαδή το πάρεις 12 μηνες μετά έχει 8 μήνες θεωρητικής υποστήριξης. Λέω 8 μηνες και θεωρητικής υποστήριξης γιατί στην πράξη πολλά κινητά μένουν με την έκδοση που βγήκαν (Δεν λαμβάνουν ενημερώσεις). Δεν λέω να πάρει την 4.4, το βρίσκω αδιάφορο και μη σου πω λάθος αφού το πιθανότερο είναι να τα κάνουν να σέρνονται. Λέω όμως να “διορθώνεις” την τελευταία έκδοση που τους έδοσες ώστε να λειτουργεί σωστά όταν αναφέρονται προβλήματα. Πχ να βγεί της προκοπής 4.1 Παντως εντάξει και οι άλλοι δεν είναι καλυτεροι. Εγω πήρα 808 nokia και ενώ έλεγαν “υποστήριξη” έως το 2016 τελικά με συνοπτικές διαδικασίες έγινε 2013 τέλος και στο store ούτε γλώσσες στο nokia λεξικό δεν μπορείς να εγκαταστήσεις γιατί έχουν λήξει τα πιστοποιητικά (είναι υπογεγραμμένα ψηφιακά τα sis) και δεν τα ανανεώνουν. Αρα ούτε η nokia έχει καμια υποστήριξη σοβαρή ουτε η lg ούτε καμία (αντε τα nexus μάλλον και κανα καλό samsung πχ sII) To κανουν για να πουλάνε νεα τηλέφωνα αλλά μην τσιμπάτε είναι λάθος να τρελαίνεσαι για “νέες” εκδώσεις… Συνέχεια »

dimitris

@Σπυρος ο Κώστας τα είπε αυτά στο unboxing του Nexus 5..που κατι ξερει παραπανω απο εμας εφοσον εχει πιασει ολα τα κινητα στα χερια του…δεν τα λεω εγω…αν θελεις βαλε το βιντεακι του unboxing να το δεις…

Γιαννης

Παιδιά να σας πω κι εγώ την εμπειρία μου με τη Sony! Πριν από 2 χρόνια είχα αγοράσει ένα Xperia Neo V με Android 2.3.4 αν θυμάμαι καλά… Μετά από κάποιους μήνες πήρε αναβάθμιση σε ICS και άρχισε να κολλάει τρελά! Δεν ξέρω, αλλά κάτι μου λέει ότι τέτοιες, περίεργες, αναβαθμίσεις που κολλάνε ίσως γίνονται και λίγο σκόπιμα… πώς αλλιώς θα σε κάνουν ν’ αλλάζεις κινητό κάθε τρεις και λίγο? Τα κολλήματα αρχίζουν και σου σπάνε τα νεύρα οπότε από ένα σημείο και μετά αγοράζεις κάτι καινούριο και καλύτερο!

hlias

Xperia P, έβαλα την CyanogenMod 11(4.4.2)… πλέον με έλαχιστα bugs! Δεν συγκρίνεται η σβελτάδα και η ανωτερότητα της CM μπροστα στην stock JB της Sony.

Όσο για την Sony… απλά απαράδεκτη με ορισμένα μοντέλα που, όχι δεν αναβάθμισε σε νεότερη έκδοση android, αλλά το firmware που έβγαλε ήταν μέσ’τα bugs και δεν εξυπηρετούσαν τις βασικές λειτουργίες ενός ΚΙΝΗΤΟΥ… πόσο μάλλον ενός smartphone.

andrew

Επιεικώς απαράδεκτη αυτή η δήλωση της Sony. Είναι τελείως ανεπίτρεπτο να αγοράζεις κινητό της κλάσης των 500 με 600 € και να ξυπνάει μια ωραία πρωία και να σου λέει: “Φιλαράκι, βαριέμαι να υποστηρίζω άλλο το κινητό σου”. Και εν τω μεταξύ, να πω πως έχει λύσει όλα τα προβλήματα των κινητών της, θα είναι ψέματα, καθώς στο Xperia S εκκρεμούν ακόμα τερατώδη bug που δεν έχουν λυθεί και κάθε μέρα που περνάει ανακαλύπτεις και πιο πολλά.

panayiotis konstantos

Δηλαδη ρε παιδεια ετσι οπως πανε τα πραγματα με τις αναβθμησεις android δεν πρεπει να ασχολουμαστε με εφαρμογες και παιχνιδια γιατι πχ εγω που το πρωτο smartphone που ειχα ηταν το galaxy mini s5570 και μετα που μετα απο λιγο κολαγε μολις πηγα να κατεβασω το zenonia 4 μου ελεγε το λειτουργικο μου και η συσκευη μου δεν ειναι συμβατο και λεω εγω τωρα αν καποιοι απο εμας αωοραζογμε κινιτα τουλαχιστον 400 ευρω αλλα καθε 2 χρονια τουλαχιστον και πριν τα 2 χρονια σταματαει η αναβαθμηση και δεν εχογμε αλλα 400 ευρω για να αγορασουμε αλλο κινιτο με 400 ευρω επιτοπου τι κανουμε ? Τι να αλλο να κανουμε προσπαθουμε να βρουμε λευτα και οποιος δεν εχει οπως οι περισσοτεροι μενουμε με τα κολληματα της συσκευης μην μπορωντας να παιξουμε καποιο καινουργιο παιχνιδι η καινουργια εφαρμογη και κλαιμε ετσι δεν παει ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews Sony Android Smartphones Hands-on

Sony Xperia 5 III review: Γούστα ακριβά

Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Sony Xperia 5 III με οθόνη OLED HDR 6.1″ FullHD+ 120Hz, Snapdragon 888 5G, 8GB RAM και τριπλή κάμερα 12 Megapixel.

Business Sony Sony Mobile Sony Xperia

Sony Mobile: Το οικονομικό έτος έκλεισε με κερδοφορία μετά από 3 χρόνια

H Sony Mobile δικαιώθηκε από την πρόσφατη παρουσίαση νέων προϊόντων, καθώς η χρονιά κλείνει με κερδοφορία.

Smartphones Sony Sony Mobile Sony Xperia

Πως ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Sony Mobile επιλέγει τα χρώματα των Xperia κινητών;

Η Sony εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορεί τις προτάσεις της στην κατηγορία των κινητών τηλεφώνων υπό την ονομασία “Xperia”. Μπορεί τα smartphones της Ιαπωνικής εταιρείας να μην κυριαρχούν στην αγορά, όμως πρόκειται σίγουρα για αξιόπιστες συσκευές, των οποίων ο σχεδιασμός και οι χρωματικές επιλογές “σηκώνουν” πάντα συζήτηση.

Business Sony Sony Mobile

Sony: Το τμήμα Mobile παραμένει το “αγκάθι” στα έσοδα

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, και μοιάζουν αρκετά θετικά για την ίδια. Συνολικά είχε έσοδα 18.25 δισ. δολαρίων με τα καθαρά κέρδη να είναι στα 1.15 δισ. δολάρια.