Η Sony παραδέχθηκε ότι οι κάμερες των Xperia υστερούν έναντι του ανταγωνισμού

Sony Xperia, Η Sony παραδέχθηκε ότι οι κάμερες των Xperia υστερούν έναντι του ανταγωνισμού

Η Sony είναι μία από τις πιο σημαντικές κατασκευάστριες smartphones, κυρίως διότι παρέχει άριστους αισθητήρες καμερών. Άσχετα με τις γνώσεις της εταιρείας πάνω στον τομέα αυτό, τα τελευταία χρόνια η Sony δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια συσκευή με αξιόλογες κάμερες.

Ο ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ της Sony, Adam Marsh, εξήγησε τον λόγο που συμβαίνει αυτό σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Trusted Reviews. Ο ίδιος κατηγορεί τον ανταγωνισμό μεταξύ των τμημάτων της εταιρείας που δραστηριοποιούνται στα κινητά και τις Sony Alpha φωτογραφικές μηχανές, για τα απογοητευτικά αποτελέσματα της εταιρείας, όσον αφορά τις κάμερες των Sony Xperia smartphones.

Sony Xperia, Η Sony παραδέχθηκε ότι οι κάμερες των Xperia υστερούν έναντι του ανταγωνισμού

Ο Adam Marsh, αναφέρει πως αν και τα δύο τμήματα ανήκουν στην ίδια εταιρεία, εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Η Alpha δεν ήθελε να δώσει στο τμήμα των κινητών τους απαραίτητους πόρους, διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα smartphone που θα προσέφερε ότι και μια φωτογραφική μηχανή των 3.500 ευρώ.

Σιγά σιγά με τον καιρό η Alpha έβαλε νερό στο κρασί της, σκέφτηκε πιο σφαιρικά τα πράγματα, και συνειδητοποίησε ότι το να έχεις ένα smartphone που προσφέρει την ίδια εμπειρία με αυτή που σου παρέχει μία φωτογραφική μηχανή, είναι θετικό για την εταιρεία στο σύνολό της.

Ο λόγος αυτής της απότομης αλλαγής είναι απλός. Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Alpha και νυν υπεύθυνος του τμήματος κινητών, Kimmo Maki, σταμάτησε να αναπτύσσει το επερχόμενο μοντέλο Xperia XZ4, εξαιτίας μια νέας προσέγγισης.

Sony Xperia, Η Sony παραδέχθηκε ότι οι κάμερες των Xperia υστερούν έναντι του ανταγωνισμού

Ο Kimmo Maki, θέλει να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ της Cybershot, της Alpha, και της Xperia. Στόχος του είναι να επιτρέψει στα διάφορα τμήματα της εταιρείας να μοιραστούν τους πόρους και τις καινοτομίες τους, ελπίζοντας ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα βοηθήσουν τη Sony να επανέλθει.

Τέλος, ο Adam Marsh ανέφερε πως η Sony δεν είναι μία mainstream εταιρεία μαζικής διάθεσης προϊόντων, όπως η Samsung και η Huawei. Αντιθέτως, η Sony απευθύνεται σε όσους θέλουν ποιοτικά προϊόντα, με τα οποία θα μπορούν να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες ή βίντεο.

Sony Xperia 1
Το φρεσκοανακοινωμένο Sony Xperia 1 είναι το πρώτο 4Κ OLED smartphone στον κόσμο με οθόνη 21:9 CinemaWide (6.5″) και τεχνολογία επεξεργασίας HDR. Για πρώτη φορά Eye AF σε smartphone με τριπλό φακό κάμερας, burst shooting έως 10 fps και AF/AE tracking για απόλυτη ακρίβεια εστίασης και έκθεσης. Βελτιωμένη Creator Mode ρύθμιση οθόνης (υποστήριξη ITU-R BT.2020 & τονική διαβάθμιση 10bit) καθώς και νέα λειτουργία κινηματογράφησης Cinema Pro Powered by CineAlta. Πολυδιάστατος ήχος Dolby Atmos για αυθεντικές κινηματογραφικές εμπειρίες σε συνεργασία με την Sony Pictures Entertainment. Απολαύστε περισσότερο multitasking με την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εφαρμογών σε μία οθόνη που παρέχει το multi-window 21:9

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantine

Δηλαδή το xperia 1 θα πρέπει να προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα.

vladimiros

Εγω γιαυτο ελεγα πριν οτι παλι βαλανε μικρο αισθητηρα..εδω μεχρι και η Sony η ιδια παραδεχεται οτι υστερουν απο αλλους..να μην το παραδεχτουμε εμεις οι ιδιοι οι φαν..(καλα οχι ολοι γιατι μερικοι κοιμουνται ορθιοι) ενταξει δεν ειπαμε ειναι αθλια η καμερα στα sony προς θεου…αλλα ειναι πισω απο 3 εταιριες σιγουρα..δεν λεω ονοματα μαντεψτε..στα υπολοιπα ομως θεωρω ειναι απο τα καλυτερα οπως ποιοτητα,λογισμικο,πλεον και οθονη που αγγιζει την τελειοτητα
Απλα θα θελαμε κατι καλυτερο και σε καμερα και μακαρι το Xperia 1 να τα παει καλα οσο και οι αλλοι..τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο!

XperiakiasXZ1

Αυτό σημαίνει ότι το X1 θα είναι εκπληκτικό στην κάμερα του!!!

John Real

Όπως κάποιες αιρέσεις κάθε χρόνο προβλέπουν ότι ο νεκρός προφήτης τους θα αναστηθεί έτσι και οι Sony fans περιμένουν μάταια εδώ και χρόνια το κινητό που θα αναστήσει την πεθαμενη εμπορικά εταιρεία.

djfapples

Το χω πει είναι εταιρεία ποιότητα στο Android κ τα καλύτερα έρχονται

Koukoz

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την ηλίθια Ιαπωνική λογική! Τόσα χρόνια ο ανταγωνισμός τους έχει εκμηδενίσει αλλά αυτοί δεν θέλανε να έχουν κινητό λέει που να βγάζει φωτογραφίες αντίστοιχες με τις φωτογ. μηχανές. Μάλιστα…
Είναι πολύ κρίμα για εμάς τους καταναλωτές να μην έχουμε μια εταιρεία που να θέλει να καινοτομεί, οι τύποι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να καταστραφούν.

ironman mark 45 αισίως...

Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν καταργήσει την χρήση pc, laptop, tablet, και τα έχουν αντικαταστήσει με ένα κινητό με μεγάλη οθόνη.
Η αγορά αυτή έχει ζημιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Λογικό είναι λοιπόν το τμήμα dslr της SONY να σκέπτεται ανάλογα. Ετσι και αλλιώς η SONY δεν έχει δα και ανάγκη το τμήμα κινητών για να “βγάλει” χρήμα. Είναι ένας τεχνολογικός γίγαντας με έσοδα από άλλα προιόντα της. Καλό θα ήταν βέβαια να δώσει λίγο παραπάνω “αγάπη” στο τομέα των κινητών αναφορικά με τις κάμερες όπως π.χ. η LEICA – ZEISS.

Γιωργος

Ειμαι κατοχος Ζ5 και Ζ5 compact. Κολιματα, επανεκινιση στα καλα καθουμενα, υπερθερμανση σε βιντεολιψεις. Το επομενο ΔΕΝ θα ειναι SONY. Πολυ κακη εμπιρια, αλλου θα δοκιμασω.

Petros

Απαράδεκτη εταιρεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.