Sony Mobile: Η επίσημη λίστα με τις συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Nougat

Η Google πριν από 2 μέρες ξεκίνησε να δίνει το update σε Android 7.0 Nougat και όπως ήταν αναμενόμενο άρχισαν να αναβαθμίζονται πρώτα τα Nexus και το Pixel C. Το μεγάλο ερώτημα κάθε φορά είναι οι υπόλοιποι κατασκευαστές πότε θα δώσουν το update και σε ποια μοντέλα.

Μέχρι στιγμής η HTC έχει επιβεβαιώσει τρία smartphones που θα πάρουν αναβάθμιση σε Nougat (HTC One A9, HTC M9, HTC 10), η Samsung δήλωσε ότι το Samsung Galaxy Note 7 θα πάρει το update σε δυο με τρεις μήνες, ενώ σήμερα η Sony δίνει τη δική της λίστα.

Οι συσκευές της Sony που θα πάρουν Android 7.0 Nougat είναι:
Sony Xperia Z3+
Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia X
Sony Xperia XA
Sony Xperia XA Ultra
Sony Xperia X Performance

Αυτή είναι η λίστα που δίνει η ίδια η Sony και δεν αναφέρει αν θα προστεθούν κι άλλα μοντέλα στο μέλλον.

sony android nougat, Sony Mobile: Η επίσημη λίστα με τις συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Nougat
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στεφανος

Για Motorola το βλέπω να αναβαθμιστούν τα:
Moto Z
Moto Z Force
Moto X Play
Moto X Style
Moto X Pure Edition
Moto G4
Moto G4 Plus
Moto G4 Play
Moto G3
Moto E3

χρηστος

για σφαλιαρες ειναι ολες οι εταιριες στις αναβαθισεις

ΑντώνηςΤ

Και πάλι συνεχίζεται η ταχτική τώρα – 2 γενιές. Φαντάζομαι ότι η δικαιολογία θα είναι ότι ο επεξεργαστής(Qualcomm Snapdragon 801 vs 810)/επεξεργαστής γραφικών(Adreno 330 vs 430) του Z3 σε σχέση με το Z3+ είναι για πέταμα και δεν το αντέχει.

Κώστας Ζ.

Καλά και γιατί δοκιμαζαν το Android N στο Ζ3; Τι να πω…κρίμα και μου άρεσαν τα βιντεακια που είχα δει…οταν χαλασει το z3 compact,βλέπουμε…

Ioannis

Π@π@ριες των εταιρειων επειδη βαριουνται να τα προγραμματισουν η θελουν να σε αναγκασουν καθε 2 χρονια να αγοραζεις κινητο σε πετανε εκτος αναβαθμισης και καλα οποιος ασχολειται με αναβαθμισεις κινητα κλπ αν δει οτι δεν αναβαθμιζεται παει κ παιρνει αλλο. Και καλα με κινητα με snapdragon 800 η 801 δεν αντεχουν τηα 6.0 ή πλεον τα 7.0 και καλα. τελος παντων εγω ειχα ενα s4 let-a με snapdragon 800 και η samsung δεν το αναβαθμισε επειδη και καλα δεν θα αντεχε ενω το s5 με 801 πηρε την 6.0. Επειδη τα κινητα ομως εχουν πολλα κοινα και η ρομ απο το s5 με εναν αλλο Kernel δουλευει στο s4 plus Το περασα και το κινητο μ πηγαινει μπαλα και ειναι ποιο γρηγορο απο το s5 και σε καθημερινη χρηση αλλα κ στα benchmark Τι να πεις δεν πειραζει απλα εκανα ξανα το λαθος κ αγοραρα εδω και αρκετους μηνες το s6 edge plus αλλα το επομενο κινητο μ σιγουρα δεν θα ειναι samsung γιατι με εχει ξενερωσει με τις αναβαθμισεις

Agnostos13

Οσο η Google τους εχει αφησει να δρουν ανεξελεγκτα αυτο θα γινεται! Επρεπε να τους πει…θελετε τσαμπα OS…θα δινετε υποχρεωτικα τοσα χρονια support!
Βεβαια και αυτη κανει την παπια γιατι δεν την ενδιαφερει τοσο η ποιοτητα εμπειριας χρησης του Android οσο να παρει μεριδιο για να εκμεταλευεται περισσοτερα δεδομενα οποτε δεν ασχολειται κατ ουσιαν. Σου λεει ας βαλουν το Android και ας ειναι και GingerBread!

Vasilhs

Η σονυ μια χαρά δίνει τις αναβαθμισεις εδώ το ζ2 πήρε την M.Το κινητό αυτό εάν το αντίστοιχησουμε με κινητό samsung s4

Apostolos

Γκρίνια γκρίνια είστε όλοι

One

Η σειρα Ζ3 αδικείται σε σχεση με τη Ζ2 που είναι 6 μηνες παλιότερη. Έπρεπε να επεκτείνουν τις αναβαθμίσεις στη Ζ3 κατά 6 μήνες. Αλλα από την άλλη όταν οι αλλοι δεν δίνουν αναβαθμίσεις μετα τον 1 χρονο δεν μπορω να τους πω και τιποτα. Πιστευω την 1η Σεπτεβρη η Sony να εχει να παρουσιάσει κανενα αξιο διάδοχο του Ζ3 compact αλλιως θα το ρουταρω και θα αντέξει ανετα για αλλα 2 χρονια.

vladimiros

Λογικα θα δωσουν και στο Ζ3 σε ενα μηνα κλεινει τα 2 χρονια,δεν θα το αφησει ετσι η sony πιστευω..το C5 που ειναι δεν το εβαλαν?? καινουριο κινητο ειναι,γιαυτο ειναι νωρις ακομα ισως μπουν και αλλες συσκευες!

ΑντώνηςΤ

Εντωμεταξύ εγώ ακόμα περιμένω το Marshmallow στο XPERIA Z2 Tablet WiFi only… και αυτοί ανακοινώνουν για το επόμενο ;), είναι λίγο σουρεαλιστικό.

Αλήθεια το έχει λάβει κανείς ή εγώ έχω προβλημα μόνο.

Ιωάννης jb

Κατά 99% θα προστεθούν κ άλλα μοντέλα…
Xperia m5, c5, e5… Πιθανότατα κ τα z3 κ z3 compact….

bezilys

Από βίντεο που είχα δει στο YouTube είχε πάρει το z3 κανονικά την αναβάθμιση στην Android N

bezilys

Λογικά και το z2 θα την πάρει

Babadook

@Ιωάννης jb Όχι μόνο αυτά, κάτι πήρε το αυτί μου και για τα CM-DX 1000 και CM-DX 2000.

George

Πιστεύω ότι πρέπει αν μπουν τουλάχιστον και τα μοντέλα : Xperia M5 ,C5
Άντε και το Xperia Z3/compact

Marikt

@Αντώνης Τ Και εγώ έχω το Z2 ταμπλετ και ακόμα περιμένω marshmallow…

Dam

Δε θα πάρει το C5 γιατί έχει ακριβώς ίδιο hardware με το C4 και αν το κάνει πρέπει να αναβαθμίσει και το C4 οπότε δεν θα το κάνει καθόλου…

bezilys

Ναι θα συνφωνισο με τον Dam πιο πιθανόν μόνο τα κινητά με 3giga ram θα αναβαθμιστουν.

George

@bezilys δεν νομίζω να δώσεις σε Z2 που έχει 3giga ram
Επίσης δίνει το update στο Xperia XA που έχει 2giga άρα το σηκώνουν και αυτά το update
Xperia M5 θα είναι πολύ άδικο να μην πάρει

keysmith

και αν δεν πάρουν αναβάθμιση, τί έγινε; Χάλασε το κινητό; Με την “παλιά” rom καλά δε δουλεύουν;

Αυτό το σε “αναγκάζουν” (!) να αλλάξεις κινητό επειδή δεν το αναβαθμίζουν ποτέ δεν το κατάλαβα..

george

αν διαβασετε το πρωτο σχολιο στο παρακάτω κειμενο απο το xda
https://www.xda-developers.com/android-nougat-coming-to-a-ton-of-sony-devices/
ο φιλος μας λεει γιατι το z3 δε θα παρει απο τα λιγα που καταλαβαινω σαν ολιγον ασχετος.

forneverarrow

Χαχαχα!!! Κλαίω ακόμα! Έτσι στην πλάκα που πήρα πριν ένα μήνα το Xperia XA είπα ότι δεν παίζει να δει άλλο update επειδή κοστίζει “μόνο” 299€. Επομένως δεν είχα καμία προσδοκία ή απαίτηση να μου δώσει το 7, όπως είχα με το S5 απο τη Samsung (μιλάμε για τα διπλάσια λεφτά τότε!). Και να που η Sony μας τρελαίνει και το έχει στη λίστα!!! Κανένα άλλο στο ίδιο κόστος δεν φαίνεται να παίρνει το 7 προς το παρόν, έξω τα Nexus και τα Moto. Η Samsung ακόμα προσπαθεί να δώσει το 6 στα A5 (για A3 ούτε για πλάκα), η LG νομίζει ότι έχει μόνο τα G4/5 ενώ οι Κινέζοι έχουν το update στα menu των συσκευών τους για διακοσμητικό. Σίγουρα φάουλ ότι δεν έχει στη λίστα το Z3 αλλά μάλλον θα το βάλει στην πορεία. Αν και στο 6 να μείνει μια χαρά λειτουργικό θα είναι για άλλο ένα χρόνο τουλάχιστον. Ας μην ξεχνάμε ότι ο SD 801, όσο δυνατός και να είναι (ήμουν πολύ happy όσο είχα το S5), έχει ξεπεραστεί τεχνολογικά και είναι 32bit. Το android απο το 6 και μετά νομίζω πέρασε στα 64bit και ίσως γιαυτο οι περισσότεροι κατασκευαστές αφήνουν τις συσκευές με 800/801 στο… Συνέχεια »

Nick

Έχω το Ζ2 αν δεν μου δώσουν την 7. Δεν θα ξαναπάρω ποτέ Sony και ότι άλλο εκτός από nexus διότι θα νιώθω σαν να έχω τα windows xp ενώ έχουν βγει τα 10 το ξέρω έχω δει το κινητό μου με 4.4.2 το είδα με 4.4.4 το είδα με 5.0 το είδα με 5.1.1 το είδα με 6.0 και τώρα με 6.0.1 αλλά αν κάνεις update ένα κινητό με 2 gb ram και δεν κάνεις ένα με 3 ε αι και Μπιπ που λέει και ο ποιητής.

Giwrgos

Δηλαδή να ρωτήσω κάτι και εγώ τώρα??Επειδή θέλω ένα κινητό που να παίρνει συχνά-πυκνά αναβαθμίσεις καλό είναι να πάρω σονυ τι λέτε εσείς που έχετε?Δυστυχώς με την samsung την πάτησα και δεν πρόκειται να ξαναπάρω.Δυστυχώς δεν έχω τόσα λεφτά για νεξους αλλά και τα μοτορολα τώρα που τα ανέλαβε η λενοβο δεν δίνει ποια τόσα πολλά.

vladimiros

Πλακα εχεις ρε Nick..μιλας για το κορυφαιο κινητο Ζ2 που πηρε τοσα update το ειπες και μονο σου,που τοτε το S5 σχεδον ιδια περιοδο δεν πηρε καν την 6.0…και τωρα θες και την 7.0..
Τι σε κολλαει το κινητο με την 6.0?? το ειπαμε ισως παρουν και αλλες συσκευες Sony το Nougat,αλλα για Ζ2 πολυ δυσκολα..Τι να σε πω πανε σε νεξους τοτε

Κώστας Ζ.

Δεν ξέρω τι λετε πάντως μόλις ήρθε update στο z3 compact μου 570 mb,security updates και προσθεσαν stamina…δε θυμάμαι τι άλλο
23.5.Α.1.291

Nick

Εγώ με το Z3 μου που σκοπιμως το χω αφήσει με το KitKat (4.4.4) πόσο άκυρος παίζει να είμαι 😜 χαχα. Μου αρέσει τόσο περισσότερο αισθητικά σε σχέση με όλα τα επόμενα που δεν μου πάει το χέρι να πατήσει install στο update, άσε δε που είναι απίστευτα γρήγορο χωρίς ούτε ένα lag μια φορά ή ένα restart κλπ.

Κώστας Ζ.

@Nick ποις είναι ο αριθμός έκδοσής σου; Γιατί ήθελα να την δοκιμάσω μιας που αγόρασα το z3 compact μου με 5.1! Αν δεν κάνω λάθος ίδιους αριθμούς έκδοσης έχουν τα ζ3 και ζ3 κόμπακτ…

Οδυσσεας

Εγω ειμαι σψεδον σιγουρος οτι το Z3 σηκωνει Νοugat γιατι εβγαλαν και developer preview του Νοugat στο Z3 αλλα μπορει να μην δινουν το update λογο χωρου

Nick

@Κώστας Ζ, 23.0.1.Α.5.79
Πως γίνεται να την δοκιμάσεις όμως εφόσον το αγόρασες με την 5.1 out of the box ; Θα υπάρχει τρόπος φαντάζομαι για να το λες, αλλά δεν θα είναι και λίγο μπελαλοδουλειά;

Chris_g

Επειδή βλέπω ο καθένας να γράφει βλακειες εδώ μεσα, σιγά τα updates που δίνει η σονυ, το ζ2 βγήκε μαζί με lg g3 s5 kai m8 τα οποία πήρα και αυτά το 6αρι. Όπως όλες οι εταιρίες έχουν αυτό το συμβατικό support των 2 ετων. Επίσης και τι έγινε ρε παιδιά τώρα που δεν θα πάρει το z2 το 7αρι τι χάλασε είναι για πέταμα ?

bezilys

Ναι αλλά αν πάρει τελικά αναβάθμιση το z3 γιατί να μην πάρει και το z2 περίπου τα ειδια specs έχουν!

Κώστας Ζ.

@Nick, σε ευχαριστώ πολύ.

Ναι είναι λιγο μπελας,πρέπει να κατεβάσω τη ρομ με τον αριθμό έκδοσης σου απο κάπου, να κρατήσω μπακ απ, και μετα να φλασαρω αυτή που κατεβασα με flashtool.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.