Sony Xperia: Συνεχίζουν οι απογοητευτικές πωλήσεις των smartphone και το πρώτο τρίμηνο του 2020

, Sony Xperia: Συνεχίζουν οι απογοητευτικές πωλήσεις των smartphone και το πρώτο τρίμηνο του 2020

Η Sony, κάποτε από τις δυνατότερες εταιρείες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, έχει εδώ και καιρό χάσει τον παλμό της αγοράς, με τις πωλήσεις των smartphone της να μειώνονται με ραγδαίο ρυθμό. Οι απογοητευτικές πωλήσεις της εταιρείας συνεχίζονται και για το 2020.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει ολοκληρωθεί, με τη Sony να γνωστοποιεί στους επενδυτές τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις των προϊόντων της. Σύμφωνα με την αναφορά, ο Ιαπωνικός γίγαντας κατάφερε να πωλήσει μόλις 400.000 τεμάχια της σειράς Xperia παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των μοντέλων της σειράς που κυκλοφορούν.

Η εταιρεία είχε θέσει ήδη έναν χαμηλό πήχη, με τις προβλέψεις της να αγγίζουν τις περίπου 700.000 πωλήσεις, αλλά δεν κατάφερε τελικά να ανταποκριθεί ούτε στις τόσο χαμηλές προσδοκίες της. Για να καταλάβει κανείς τη δύσκολη θέση της εταιρείας αρκεί αν τη συγκρίνουμε με τις πωλήσεις της Samsung, όπου η εταιρεία σημείωσε το χαμηλότερο λανάρισμα σειράς S τα τελευταία χρόνια, με μόλις 400.000 πωλήσεις των μοντέλων S20 τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας και μόνο στις ΗΠΑ.

Ένας μεγάλος λόγος για τις τόσο χαμηλές πωλήσεις είναι ο COVID-19, με την πανδημία να πλήττει όλες τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως, σίγουρα δε μπορεί να αποτελεί τον μοναδικό λόγο, τη στιγμή που όλες οι εταιρείες έχουν μειωμένες πωλήσεις αλλά καμία με τέτοια νούμερα. Ένας άλλος λόγος είναι η διαθεσιμότητα των συσκευών, καθώς ακόμα και τώρα, τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της, η ναυαρχίδα της εταιρείας, το Xperia 1 Mark II, δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pazzo

Μην τα ξαναλέμε, οι χαμηλές πωλήσεις παγκοσμίως είναι λόγο μάρκετινγκ. Το ποιοτικό hardware υπάρχει, δεν είναι τυχαίο που πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν sony κομμάτια στις συσκευές, το λογισμικό είναι απλό αλλά ωραίο σχεδόν στοκ αντρόιντ, καινοτομίες υπάρχουν, αδιάβροχοποίηση, 4K hdr oled οθόνες κλπ στο παρελθόν, καλή διαχείριση μπαταρίας και γενικά οποίος είχε ναυαρχίδα της Sony ήταν ευχαριστημένος.
Δυστυχώς όμως, βγάζει στην αγορά τελευταία συσκευές με τους νεότερους επεξεργαστές τις Qualcomm, αναβαθμίσεις συσκευών σχεδόν κάθε εξάμηνο χωρίς λόγο δηλαδή, με το που βγει στα κατάστηματα το νέο της smartphone έχει ανακοινωθεί το επόμενο, ακόμη και οι ονομασίες σε μπερδεύουν σχεδόν σε ότι βγάζει η σόνυ (τύπου MDR-Z1R ή κάτι xz2 και μετά x1 και βγάλε άκρη).
Ή δεν τους νοιάζουν οι πωλήσεις καθόλου, μόνο να δείχνουν τι καλό hardware έβγαλε η Sony προς πώληση σε άλλους κατασκευαστές, μην ξεχνάμε ότι σχεδόν όλες η κάμερες σε smartphones είναι made by Sony, μπορεί και να μην αξιζει να κάνουν ανταγωνισμό σε εταιρίες που αγοράζουν hardware από αυτούς, ή κάνουν τόσο τρομερό λάθος στον τομέα του μάρκετινγκ.

SUPS 👨‍⚖️

Εγω πιστευω το οτι υπαρχει καποια συμφωνια με τους μεγαλους(apple/samsung) για να συνεχισουν να αγοραζουν φακους απο Sony.Δεν εξηγείται να μην εχει τη καλυτερη φωτογραφικη σε κινητο με τοση τεχνογνωσια στο τομεα.

John

Τα κινητα της Sony εδω και χρονια ειναι τελειως αδιαφορα σχεδιαστικα (εως ξεπερασμενα) και με πολυ μετρια (εως χαλια) specs για την τιμη τους. Καποια στιγμη αφηστε τις δικαιολογιες περι marketing , πχ η oneplus στην αρχη δεν ειχε καθολου marketing και διαφημιση και ομως πουλουσε πολυ λογω εξαιρετικου value for money.
Ακομη ενα παραδειγμα ειναι η Realme που με πολυ ποιοτικα κινητα σε χαμηλες τιμες καταφερε να πουλαει σε μια ημερα οσο πουλαει η Sony σε 2 μηνες.

Vladimiros

John… Χαλια specs? και αδιαφορα σχεδιαστικα? η εμφανιση οκ ειναι με το τι θελει ο καθενας..εχεις κοιταξει τα τελευταια Sony τι specs εχουν? 4Κ οθονη OLED με 1B colors,καμερες πλεον με οπτικα Zeiss θα συνεχισει, δηλαδη εκει που πονουσε θα το διωρθωσει…τι εχει να ζηλεψει απο την oneplus ? τα 120Hz ? οκκ τι αλλο? παντα με τους κορυφαιους επεξεργαστες…δεν πουλαει που δεν πουλαει αλλα βαζει τοπ specs..η sammy απο την αλλη που πουλαει εκατομμυρια σου βαζει τον εξυνος..
Το μονο λαθος της Sony ειναι οι τιμες που βαζει..αλλα απο την αλλη δεν μπορει να πεσει τοσο κατω αφου προσφερει δυνατα χαρακτηρηστικα εικονα ηχο και οτι αλλο υπαρχει..και ακομα ενα λαθος που κανει ειναι οτι αργη πολυ την αγορα ενος καινουριου μοντελο..και το marketing εννοειται πως μετραει..ειναι κατι σημαντικο για την προωθησει..και η oneplus που λες ξερεις γιατι πηγε καλα? επειδη ειχε πολυ φθηνες συσκευες εβρισκες τοπ specs με 500ευρω..οπου οι αλλοι τα ειχαν 200 πανω…τωρα ομως θελω να την δω την oneplus που εχει παει χιλιαρικο τι θα κανει..

JR

Sony Xperia 10: Οθόνη: 6″, RAM: 3GB, Χωρητικότητα: 64GB, Πυρήνες CPU: 8, Κάμερα: 13MP + 5MP, Selfie: 8MP
Τιμή 299 ευρώ
Sony Xperia 1: Οθόνη: 6.5″, RAM: 6GB, Χωρητικότητα: 128GB, Πυρήνες CPU: 1+3+4, Κάμερα: 3x12MP, Selfie: 8MP
Τιμή 800+ ευρώ
Ειλικρινά τώρα θα έδινες 300 ευρώ για το Xperia 10 και 800 για το 1;
H oneplus τα τελευταία 3-4 χρόνια βγάζε κινητά που σταθερά είναι στα 5 καλύτερα της αγοράς και κοιτάζουν στα μάτια τα Samsung και τα Huawei. Άτοπη η σύγκριση με την sony που δεν έχει βγάλει κορυφαίο κινητό εδώ και 10 χρόνια.

Τακης

Γιατι ποτε πηγαινε καλα τα τελευταια χρονια ? Ειπαμε πηρε τον κατηφορο οταν εμεινε στασιμη στη σχεδιαση και δεν εδινε κατι καινουργιο στον αγοραστη περα των πιο καινουργιων soc αλλα ποιος θα το εψαχνε? Εκανε και την χαζομαρα να βγαζει κατι mid range ΧΑ ουλτρα και τετοια με media tek με αποτελεσμα να κολλανε και να μην αγοραζει ο κοσμος ουτε τις φτηνες της συσκευες γιατι υπηρχαν καλυτερες επιλογες στην αγορα. Οπως γινεται με ολες τις εταιρειες ολα ξεκινανε απο φτηνες και αξιολογες συσκευες , που το παιρνει ο κοσμος μενει ευχαριστημενος και το συστηνει , ετσι αποκτα και εμπιστοσυνη στον πελατη που ο οποιος μπορει να προβει σε αγορα του ακριβοτερου μοντελου. Η xiaomi δηλαδη πως απεκτησαν την εμπιστοσυνη των πελατων ? Εχουν τιποτα ποιοτικο πανω τους ??

Saša

Xperia 1 Mark II Edition 3 …Καταβαλουν μεγαλη προσπαθεια η αληθεια ειναι και τα καταφερνουν περιφημα

Vladimiros

Απλα πηγαιντε και δεστε στο Gsmarena σαμσουνγκ συσκευες 20+ βγηκαν το 2020,xiaomi 20+ και αυτη το 2020 εβγαλε..δεν προλαβαινω να αδειασω το πακετο με τα τσιγαρα και βγαζει συσκευη η Xiaomi…μεχρι τελους του χρονο θα βγαλει αλλες 30…η κακομηρη Sony ξερετε ποσες εβγαλε?? 3 συσκευες παιδες για το φετος προς το παρον..και η μια συσκευη δεν κυκλοφορη καν ακομη…και αυτο ειναι το μεγαλο φαουλ προς το παρον στην εταιρια..επεσε και ο κωλο ιος τι περιμεναμε δηλαδη πωλησεις? απο τις παλιες συσκευες κιολας….

Perastikos

Ντάξει και η Apple τρία έβγαλε

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

σς λίγο δε θα αγοραζει sony ουτε ο ιωαννης!!

JR

Μην υποτιμάς την ηλιθιότητα κάποιων ανθρώπων.

Ανδρέας

Μια χαρά τηλέφωνα είναι ,αλλά που να τα πάρεις έχουν εξαφανίσει από την αγορα

Ιωάννης jb

Ίσως το πιο αντικειμενικο σαιτ τεχνολογίας στη χώρα μας! Διάβασα απίστευτους τίτλους για τα τελευταία οικονομικά αποτέλεσματα της Sony και τις φαινομενικά λίγες πωλήσεις! Είναι κρίμα κάποιοι με μυαλό 5χρονου παιδιού να χαλάνε έτσι το κλίμα πρέπει κάτι να κάνετε γιαυτό! Εμείς που αγαπάμε μια ζωή τους Ιάπωνες δε γίνεται κάθε τρεις και κ λίγο να διαβάζουμε εδώ μέσα αυτές τις χαζομάρες! Έχω γράψει ουκ ολίγες φορές για την Sony και τους λόγους για τους τους οποίους έπεσε έτσι σε πωλήσεις! Πλέον βλέπετε όλοι καθαρά πως ακόμα και στη μεσαία κατηγορία δεν δίνει καμία σημασία! Για το 2020 εβγαλε μόλις 2 συσκευές μεσαίας κατηγορίας και μία ακόμα ακριβής κατηγορίας η οποία ακόμα δεν κυκλοφόρησε καν! Άρα 2 για φέτος μέχρι στιγμής, εκ των οποίων καμία δεν είναι κάτι το τρομερό διότι πλέον ξέρει και η ίδια πως θα πουλήσει μόνο Ευρώπη και μόνο λόγο design, ονόματος και όχι λόγο χαρακτηριστικών! Οι Κινέζοι πουλάν στη Κίνα η κινεζική αγορά είναι τεράστια και αρκεί για να τους ανεβάσει! Δεν είναι ούτε καλύτεροι ούτε φθηνότεροι διότι το Sony θα σου κρατήσει παραπάνω και θα σου κάνει μεγαλύτερη απόσβεση χρημάτων! Στην Ευρώπη και ειδικότερα σε προηγμένες χώρες αυτό είναι κάτι στο οποίο δίνουν μεγάλη… Συνέχεια »

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

ποια κινα ρε Ιωάννης μας δουλευεις. εδω μέχρι και στον σκρουτζ – best price αδυνατεις να βρεις πια sony σε λιγο δε θα παιρνεις ουτε συ

Ιωάννης jb

Άρα στα λόγια μου έρχεσαι δε πουλάει διότι έχει αποσυρθεί από σημαντικές αγορές και δε βγάζει συσκευές!
Το έχει πει και η ίδια εδώ και πολλά χρόνια ότι θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες αγορές και σε συσκευές υψηλού κόστους!
Άρα πάλι καλά που πουλάει και τόσα!
Δείτε και τα παραδείγματα της LG και της htc…
Η πρώτη ακόμα και σήμερα διατηρεί ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στην αγορά της ΗΠΑ!
Φτάνει το 5%
Πριν 3 χρόνια είχε ποσοστό που άγγιζε το 7%… Ενώ η HTC ήταν λίγο πιο κάτω με 2%
Σε παγκόσμιο επίπεδο όμως πλέον η μία δεν υπάρχει πουθενά και η άλλη τη βγάζει με το ζόρι!
Όσο για το ούτε εγώ δεν θα αγοράζω.. έχω να σου πω ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα πουληθούν κοντά 1 εκατομμύριο xperia 1ii…
Αν σου φαίνονται λίγα αυτά για μια εταιρία που δεν έχει πρόσβαση στις 2 μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη τότε τι να πω!

djfapples

Πολύ ωραία τα είπες! Περιμένουμε το καινούργιο Xperia 1 Mark 2 που πιστεύω δύσκολα θα έχει αντίπαλο

djfapples

Η SONY είναι ποιότητα οποίος έχει πάρει ναυαρχίδα δεν το έχει μετανιώσει

Despoina

Το χειρότερο κινητό το Sony x….. Πήγα στο συνήγορο του καταναλωτή μου είχαν φέρει ένα δικηγόρο και ένα διευθυντή και καταλαβαίνετε…..κ με χιλια ζόρια μου έδωσαν καινούργιο κ χάλασε κ αυτό μετά από λιγο δεν αναγνωρίζουν ούτε εγγύηση και ελαττωματικά και κανονικά δικαιωμουν πάλι επισκευή. Μσκρισ

Nightfalls 😈

Πείτε μας τί συσκευή είχατε καί τί προβλήματα αντιμετωπίσατε.θα βοηθήσετε και τους υπόλοιπους που μπορεί νά έχουν παρόμοια συσκευή. Και εάν θέλετε τί προβλήματα αντιμετωπίσατε με το service.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.