Τα Sony Xperia νέας γενιάς θα έχουν ολοκαίνουριο design

Sony smartphone design, Τα Sony Xperia νέας γενιάς θα έχουν ολοκαίνουριο design

Σε μια αγορά όπου οι περισσότεροι κατασκευαστές επιχειρούν να αλλάξουν το design των συσκευών που λανσάρουν, σχεδόν κάθε χρόνο, η Sony έχει επιλέξει την δική της τακτική. Επιμένει στις γραμμές του OmniBalance για όλα τα κινητά που κυκλοφορεί.

Ο στόχος της Sony είναι η επιμονή της στον καλό σχεδιασμό, ενώ έχουμε δει κατά καιρούς κάποιες έξυπνες λύσεις όπως για παράδερμα το power-button/fingerprint-scanner. Ωστόσο, από τότε που είδαμε το OmniBalance design, η αγορά έχει αλλάξει και η Sony θα πρέπει να ακολουθήσει.

Έχουν ήδη ακουστεί οι πρώτες πληροφορίες ότι η Sony αφήνει πίσω το OmniBalance και θα ακολουθήσει έναν νέο σχεδιασμό που ονομάζεται Mirai. Δυστυχώς δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το νέο design και επιπλέον ήταν απλώς φήμες, που μπορεί πολύ απλά να μην ίσχυαν.

Τελικά όμως έπεσαν μέσα, καθώς η επιβεβαίωση έρχεται από στέλεχος της Sony, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι πολύ σύντομα θα δούμε ολοκαίνουριο Sony smartphone design. Η είδηση προκύπτει από τον Kenichiro Hibi, διευθύνων σύμβουλος της Sony India, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην The Indian Express.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Sony θα ακολουθήσει νέα σχεδιαστική γραμμή, ο Hibi υποσχέθηκε νέας γενιάς προϊόντα με εντελώς νέο σχεδιασμό:

“We have deployed an omnibalance design as long as the X series continues to be available in the market [sic]. Also, we are planning to launch new generation of products and you can expect a complete new design from the devices”.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά δηλώνει ενήμερος για το γεγονός ότι οι αντίπαλοι κατασκευαστές έχουν κάνει στροφή στο bezel-less design και πιο ψηλά aspect ratios. Υποθέτουμε πως και η Sony θα κινηθεί προς τα εκεί.

Η Sony παραδοσιακά ανακοινώνει τα κινητά της δυο φορές τον χρόνο, μια στην Mobile World Congress και μια στην IFA, τέλη καλοκαιριού. Άρα το νέο design το περιμένουμε κάπου τον Φεβρουάριο του 2018.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας τιαματ

αντε πια με το bezel balance…

παπαροκας τιαματ

10 χρόνια αρκετά bezel balance design φαγαμε

Γιώργος Κ.

Η apple έκανε την αρχή με το Χ. Σειρά της σονυ τώρα κι ας μην βγάλει κάτι χωρίς περιθώρια. Ας βγάλει κάτι διαφορετικό αλλά να ξέρεις από μακριά πως είναι σόνυ, όπως και τώρα

Georgerapp

Γιατι βγήκε στην συνταξη αυτός ο βρωμογερος στο design τομεα της sony που επερνε τα σχέδια απο τα νέα παιδιά και τα έσκιζε και τα βαραγε κιόλας;

Georgerapp

Βασικά περα απο την πλάκα μου αρέσουν τα sony πολύ.μου αρέσουν οι γωνίες αυτός ο μονόλιθος αλλα 2001 Οδύσσεια του διαστήματος.
Δε θα έλεγα όχι σε μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια αλλα please οχι κουρμπες στρογγυλαδες.
Οχι htc 11 please όχι.

Kostas-DOHA

Ασχολειται κανεις με την SONY?…..με τη SONY?

lefteris90

ναι με την sony !

Georgerapp

Kostas-DOHA γιατι φωνάζεις φιλε μου;ναι ασχολουμεθα.
Είμαστε ενα κλειστό λόμπι μοναχικοί λύκοι και ετοιμάζουμε κάτι μεγάλο.

KostasB

Περιμένω πως και πως να δω από κοντά το XZ1 Compact. Αν βολέψει το μέγεθος ίσως να το χτυπήσω αν υπάρχει το budget. Να πέσει η τιμή βέβαια πρώτα.

Gvirginia

Πρέπει να αλλάξει, κατά τη γνώμη μου, και πολιτική ονομασίας. Να κάνει κάτι σα τη Samsung με αυξανόμενους αριθμούς, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Θα μπορούσε να είχε τη σειρά Z# για mid-high και τη σειρά X# για low-mid.

Νίκος

Μετά το Sony Ericsson Xperia Arc….. το χάος….

Ιωάννης jb

Μην είστε τόσο επικριτικοί.. Η Sony έχει τα z από το 13 ένα χρόνο πριν βγάλει η Apple το 6αρι το οποίο είναι ίδιο μέχρι και σήμερα..
Εχει κάνει αρκετές αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια…
Μικρές οι περισσότερες αλλά όχι όλες, πχ το z2 του 14 δεν έχει και τόσα πολλά κοινά με το x performance του 16…

Σημαντικότερο είναι το να αλλάξει μέγεθος οθόνης…
Αυτό το κόλλημα με τις 5,2 ίντσες πρέπει να σταματήσει…
Πρέπει να πάει σε ένα μεγάλο κάπου στις 6 ίντσες και σε ένα μικρό κάπου στις 5 με κορυφαία χαρακτηριστικά…
Εγώ θα προτιμούσα περισσότερο 3 καλές συσκευές 6,5 5,5 και 4,5 ιντσών… Δε νομίζω όμως να μας κάνει τη χάρη..

vladimiros

Δε λεω ας κανει στροφη σε μπεζελες η Sony,αλλα μην χασουμε εστω τα στερεοφωνικα ηχεια που ολοι μας συνηθησαμε,και οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω οχι στογγυλομενο σχημα,δεν μαρεσει καθολου,η Sony καπως πρεπει να κρατησει την ταυτοτητα της..μην μοιαζει απο μπροστα σαν το S8,ας περιμενουμε τον φεβρουαριο-Μαρτιο και θα δουμε!

bezilys

Κάτι μου λέει η Sony θα κάνει το μεγάλο μπαμ το 2018!θα κλείσει πολλά σπίτια με το καινούργιο design!! Μακάρι και πυστευω να κρατήσει τα στέρεοφωνικα ηχεία και τις μη στρογυλεμενες γωνίες όπως προαναφερθέν

John

Με 60% αναλογια οθονης και σχεδιασμο 7ετιας το 2017 δεν πας πουθενα. Εστω και αργα τωρα που πατωσαν σε πωλησεις το καταλαβαν και στην Sony.

One

Ναι θα βαλει νανους αισθητήρες φωτωγραφίας, ηχεία στο πισω μερος αντι για εμπρος, και η μπαταρία δεν θα βγάζει τη μερα για να τροφοδοτεί τη μεγαλυτερη οθονη, και το κινητο θα σπαει πιο ευκολα γιατι δεν θα εχει περιθωρια.

Και μετα θα πληρωνουμε παραπανω για να εχουμε κινητα με μικρότερους αισθητήρες, μπαταριες που θα θελουν κάθε μερα φορτιση, και αμα σου πεσει κατω ο θεος βοηθος. Και όλα αυτά για να επιδεικνυονται οι trendy hipsters στις καφετεριες. Ελεος με αυτές τις ηλίθιες μοδες…

Ιωάννης jb

One.. Νάνους; Μα ήδη έχει τους μικρότερους στην αγορά και όσο πάει τους μεγαλώνει.. Νάνους θέλουμε για να έχουν ωραία αισθητική…
Που τα έχεις ακούσει όλα αυτά;;
Δε νομίζω να κάνει κάτι από αυτά που αναφέρεις

Ντζ

Καιρός ήταν γιατί όσο καλές συσκευες ήταν, τόσο κιτς ήταν η σχεδίαση. Πολύ κιτς ομως

Γιώργος Κ.

Ο one τρολαρει άλλες εταιρίες τύπου samsung (s8/note), xiaomi (Mi mix 1,2), apple (iPhone x) και δεν αναφέρεται στη Sony αυτή καθ αυτή

Στεφανος

Αυτο που καποια νομίζουν οτι η apple έκανε την αρχή με τα bezeless κινητα εν ετη 2017 ειναι πραγματικά κρίμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ

να και μια καλη ειδηση για τη sony!

Giorgio

Αντε επιτέλους..

One

@Ιωάννης jb Οχι η Sony εχει τους μεγαλύτερους αισθητήρες σε κινητα. Ο μπροστινή κάμερα εχει αισθητήρα μεγεθους 1/3″ (οσο δηλαδή εχει η κυρια κάμερα του LG G6) και η πίσω καμερα εχει μεγεθος 1/2.3″ που αμα εξαιρέσεις το Google pixel ολοι οι αλλοι έχουν μικρότερους.
Οσο μεγαλύτεροι ειναι οι αισθητηρες τοσο περισσότερο φως δέχονται και επισης αποδίδουν καλύτερη ποιότητα εικόνας.
Αν περάσει σε bezeless σχεδιασμό θα αναγκαστεί να μικρύνει τους αισθητήρες για να μειωθούν τα bezels. Εγω προσωπικά προτιμώ τους μεγάλους αισθητήρες και δεν με νοιάζει καθόλου το μέγεθος των bezel.

JD

Το μόνο που δεν έχουμε διαβάσει ακόμη είναι ότι η Sony δεν μειώνει τα bezels γιατί θα θυμώσει ο Κιμ στην Β. Κορέα και θα ρίξει πυρηνικά. Ότι άλλη αστεία δικαιολογία υπάρχει την έχουμε ακούσει. Κατάντια να πέφτει τόσο χαμηλά κάποιος για να δικαιολογήσει την ανικανότητα και την ξεροκεφαλιά κάποιων μανατζερ που παίρνουν ολόκληρες εταιρείες που παλιά ήταν γίγαντες στον λαιμό του.

Δημητρης

κριμα γιατι προσωπικα ηταν και το μονο design που μου αρεσε!!! κατοχος xz1c! 🙂

KostasB

@Δημητρης που το τσίμπησες το XZ1 Compact; Για πες εντυπώσεις..

Petros

Μα τα 100 ατομα παγκοσμίως τα παίρνουν για το συγκεκριμένο design πλακακιου γιατί να τους χάσουν??

Georgerapp

Ειμαστε 100 σχεδον μονό Αθήνα μεγάλε.

παπαροκας τιαματ

τελικά ποιος σημειώνει καλύτερες πωλησεις?? ο andy με το essential η’ η sony???

Ιωάννης jb

Με βάση τα λεγόμενα του john… Ζήτημα λέει να το πάρουν 10 άτομα σε όλη την Ελλάδα.. Μάλλον νικάει ο ρουμπίνις

bezilys

@παπαροκας τιαματ εννοείται η Sony!

bezilys

@Petros θα θέλες 100 κάπου 1000 άτομα ήμαστε μόνο στην Ελλάδα!

GiorgosM

@one γνωρίζεις να μου πεις (Γιατί έχω να πιάσω σονυ από εποχής Ζ ) αν στο manual mode έχει βάλει ρύθμιση της ταχύτητας του κλείστρου και αν ναι μέχρι τι χρόνο έκθεσης φτάνει; Επίσης έχεις τη δυνατότητα ρυθμίσεων iso ,wb κλπ όπως στα lg & Samsung?
Ευχαριστώ πολύ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.