Sony: Δεν σκοπεύει να αφήσει σύντομα την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών

Ένας μικρός αριθμός κατασκευαστών έχει κάνει ήδη το βήμα αφαιρώντας την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών από τα smartphones τους. Από τα πιο μεγάλα ονόματα είναι η Apple, η οποία και θεωρείται ότι μπορεί να παρασύρει κι άλλους προς αυτή την κατεύθυνση.

Για παράδειγμα η HTC φημολογείται ότι θα αφαιρέσει την θύρα ακουστικών στο επερχόμενο HTC Ocean Note, ενώ έχει προηγηθεί το HTC 10 evo (ή αλλιώς HTC Bolt). Ως θύρα για τα ακουστικά χρησιμοποιείται η USB Type-C, αλλά το αρνητικό είναι ότι δεν μπορείς να φορτίζεις το κινητό και να ακούς μουσική ταυτόχρονα.

Όσο για τη Sony, δεν φαίνεται να είναι πρόθυμη να ακολουθήσει το νέο trend σύντομα. Οι αναφορές που έρχονται από την Ιαπωνία λένε ότι η Sony μέσα από συνέντευξη τύπου επιβεβαίωσε ότι μένει “πιστή” στην 3.5 χλστ. υποδοχή και προτιμά να ασχοληθεί με το πως θα βελτιώσει την ποιότητα ήχου.

Η Sony είναι σημαντικός παίκτης σε προϊόντα ήχου, όπου βρίσκεται περισσότερο καιρό απ’ότι στα smartphones.

Μπορεί η ίδια να δηλώνει πως προς το παρόν δεν αφαιρεί την υποδοχή ακουστικών, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Αν για παράδειγμα τα βήματα της Apple ακολουθήσουν σύντομα Samsung, LG, Huawei και άλλοι στις ναυαρχίδες τους, λογικά θα αλλάξει γνώμη.

sony 3.5mm headphone jack, Sony: Δεν σκοπεύει να αφήσει σύντομα την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Και πολύ καλά θα κάνει. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το noise canceling headset MDR-NC31EM για Xperia Z2, Z3, και επόμενες ναυαρχιδες από το Z2 και μετά δηλαδή. Η ψηφιακή εξουδετερωση ήχου στα ελληνικά δηλαδή, είναι φοβερή σε εξωτερικό χώρο, μετρό λεωφορείο ή απλά περπατώντας στο δρόμο ακούς καθαρά και δυνατά ωραία μουσική χωρίς να χρειάζεται να έχεις στο φουλ ή κοντά στο φουλ την ένταση να σε ξεκουφαινει, και με πολύ ωραία μπάσα έχω να προσθέσω.

tech21man

Το μονο που εχω να πω ειναι το xperia z ultra χτυπαει και ξεπερνα απο οποιο κινητο ακουσα μεχρι τωρα ακομη και εκεινα τα υποτιθεμενα σουπερ μονταρισμενα απο τον supercurio samsung galaxy s και nexus first gen.

Σα να μη φτανει αυτο, lockαρει το dac του στα 44,1 αντι να χρησιμοποει την @#$@$α της google που τα κανει ολα lock στα 48 khz, πολυ πιο σωστη επιλογη που δεν κινδυνευει απο κακο downsampling.

Μπραβο ρε sony.

mitsaras

Σήμερα δεν ήταν να κάνει ανακοίνωση η Sony ;

Nick

Σήμερα θα ανακοινώσει, σε λίγες ώρες από τώρα.

One

Και καλα κανει και δεν την αφαιρει τη θυρα. Με Walkman μεγαλώσαμε και η θυρα παντα υπηρχε και επισης δεν μπορείς ετσι απλα να αναγκάζεις τον κοσμο να παρει με το ετσι θελω ασύρματα ακουστικά ενώ εχει επενδύσει σε ενσύρματο σύστημα με εξωτερικο με dac και ενσύρματα ακουστικα.

@mitsaras το βραδυ 3 τα ξημερώματα είναι λογω διαφοράς ωρας με Αμερική. Δύσκολα θα το δω.

Αλέξανδρος

Και καλά θα κάνει. Αν θέλουν να βγάλουν το jack 3.5 ας βάλουν 2 usb υποδοχές.

bezilys

Μπράβο και από μένα για την sony και καλά θα κάνει το ότι πέφτει ένας από το γκρεμό δεν σημαίνει πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι!

Panos7GR

“Η Sony είναι σημαντικός παίκτης σε προϊόντα ήχου”

Εεε… γκχμμ… Βασικά Sony=Ήχος. Για να είμαστε και απολύτως ακριβείς.

KnightRider

Έτσι ρε Sony – επιτέλους μια λογική είδηση !!!!!

ΛΛ

Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Sony! Η ποιότητα αυτής της τεχνολογίας και οι δυνατότητές της είναι πρώτης γραμμής. Επίσης, είναι ακατανόητη η συνεχής προώθηση χρήσης ασύρματης τεχνολογίας που πλέον είναι μη πρακτική, αφού θα χρειάζεσαι να είσαι με έναν φορτιστή στο χέρι και φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο να είσαι υπό την επίδραση συνεχής ακτινοβολίας!
Τέλος, ας βάλουν ακόμη μια θύρα στα κινητά c αν θέλουν να καταργήσουν την 3,5 …. ή να ανακαλύψουν μπαταρίες που να κρατάνε 10 μέρες……

Κωστας

Ειναι τραγικό να καταργούν την υποδοχή ακουστικών τι εχει να κερδίσει ένα κινητό , καλύτερη μπαταρία; Καλύτερη σχεδίαση; Ας μας που οι κάτοχοι iPhone 7, η apple ειδικά πουλάει τραγούδια μέσω iTunes store. Adaptops the future of apple, or maybe a wireless future.

manosz

Γτ θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι δλδ; Ποιος το λέει αυτό; ότι μπούρδα κάνει η απλ πρέπει να το κάνει κ Ο καθένας; τι είναι η σονι καμιά εταιριουλα της πλάκας να ακολουθεί;

Dapitium

Μπράβο Sony.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.