Sony Xperia 1: Έχει αξιοπρεπές σύστημα καμερών σύμφωνα με το DxOMark

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Έχει αξιοπρεπές σύστημα καμερών σύμφωνα με το DxOMark

Το Sony Xperia 1 ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Αν και χρειάστηκε να περάσουν μερικοί μήνες, τελικά το DxOMark έκανε τις δοκιμές τους και δημοσίευσε την σχετική αναφορά τόσο για τις πίσω κάμερες όσο και για τη selfie του smartphone.

Πριν προχωρήσουμε στα αποτελέσματα, θα αναφέρουμε τα specs των καμερών που διαθέτει το Sony Xperia 1. Οι πίσω κάμερες είναι τρεις και στο module θα βρούμε την κύρια στα 12MP με διάφραγμα f/1.6 και OIS, μία 12MP ultra-wide με διάφραγμα f/2.4, και έναν 12MP τηλεφακό με διάφραγμα f/2.4. Οι δυνατότητες εγγραφής των καμερών φτάνουν 4K στα 30fps, αν και η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι 1080p στα 30fps. Όσον αφορά τη selfie, αυτή είναι στα 8MP με διάφραγμα f/2.0 και SteadyShot με Intelligent Active Mode.

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Έχει αξιοπρεπές σύστημα καμερών σύμφωνα με το DxOMark

Το Sony Xperia 1 απογοητεύει συγκεντρώνοντας 91 πόντους συνολική βαθμολογία στις πίσω κάμερες και 78 πόντους στη selfie κάμερα. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις το κατατάσουν 19ο στη λίστα του DxOMark, κι ακριβώς πάνω από το Pocophone F1 που είναι 20ο χωρίς αξιολόγηση για τη selfie.

Για τη φωτογραφία το Sony Xperia 1 πήρε 94 βαθμούς. Στα θετικά στοιχεία της κύριας κάμερας βρίσκουμε την γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση, την καλή απόδοση των χρωμάτων σε χαμηλό φωτισμό και την καλή έκθεση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όσον αφορά το κύριο αντικείμενο της φωτογραφίας. Ωστόσο, το smartphone παρουσιάζει ανωμαλίες στην απόδοση των υφών, απώλεια ευκρίνειας στις άκρες του πλαισίου της εικόνας, και έντονα κόκκινα μάτια ειδικά κατά τη χρήση του φλας.

Σε επίπεδο βίντεο, οι κάμερες του Sony Xperia 1 έλαβαν 84 πόντους. Θετικό είναι το γεγονός ότι προσαρμόζουν αρκετά καλά την έκθεση και η σταθεροποίηση είναι αποτελεσματική. Επίσης, η ισορροπία λευκού είναι ακριβής στις περισσότερες συνθήκες λήψης. Δυστυχώς, το smartphone πραγματοποιεί άσκοπες επανεστιάσεις, έχει περιορισμένο δυναμικό εύρος, και παρουσιάζει αρκετό κούνημα στο τελικό αποτέλεσμα.

Sony Xperia 1, Sony Xperia 1: Έχει αξιοπρεπές σύστημα καμερών σύμφωνα με το DxOMark

Η selfie κάμερα του Sony Xperia 1 έλαβε 82 πόντους στην φωτογραφία και 72 στο βίντεο. Φαίνεται ότι η συσκευή έχει σχετικά αποδοτική μπροστινή κάμερα, η οποία εστιάζει άμεσα σε όλα τα πρόσωπα μιας ομαδικής selfie και αποδίδει αξιοπρεπώς τις υφές και τις λεπτομέρειες. Ωστόσο, μερικές φορές δημιουργεί αφύσικες αποχρώσεις δέρματος και το βάθος του bokeh δεν είναι πάντα ακριβές.

Αντίστοιχα, στο βίντεο η selfie του Xperia 1 δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά. Αν και αποδίδει καλά τις υφές και τις λεπτομέρειες, οι αποχρώσεις του δέρματος είναι και πάλι αφύσικες. Επίσης, η σταθεροποίηση είναι αποδεκτή και το δυναμικό εύρος σχετικά περιορισμένο.

Το Sony Xperia 1 προσφέρει αξιόλογη κινηματογραφική εμπειρία, όσον αφορά τη θέαση και την ιδιαίτερη οθόνη με την 21:9 αναλογία, αλλά διαθέτει ένα αξιοπρεπές σύστημα καμερών. Συναγωνίζεται σίγουρα παλαιότερες συσκευές ή φθηνότερα σύγχρονα smartphone, αλλά δεν είναι κατάλληλο για κάποιον που θέλει ένα smartphone με εξαιρετικά αποδοτικές κάμερες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat Enûma elis

22 πόντους πισω απο το πρώτο κινητό και αυτό θεωρείται αξιοπρεπές για ναυαρχίδα?? 😂

Vendetta

Σύμφωνα με τον ΙωάννηςJb η Sony δεν δίνει πολλά χρήματα στο μάρκετινγκ άρα δεν μπορούσε να λαδώσει.γελάει ο κόσμος.σε λίγο θα μπει και θα σου πει.εντάξει υστερεί λίγο αλλά υπερέχει στα ηχεία

παπαροκας

παίζει η βαθμολογία που πηρε να ηταν και χαμηλότερα απο 91 αν δε λαδωνε η SONY

Vladimiros

Οκ δεν εχει και την καλυτερη καμερα..αλλα δεν ειναι και για πεταμα..κανεις την δουλεια σου και τελος..δηλαδη δουλεια φωτο σε ινστα-φβ και κανα βιντεο..δεν θα γυρισεις ταινια με το κινητο σου…
η συσκευη στα υπολοιπα ειναι τουμπανη τι θες Οθονη-επεξερ-ηχο-κατασκευη αριστη,και λογισμικο πολυ smooth,δυστιχως εκτος απο καμερα και η τιμη του τα χαλαει λιγο στα 900+

Με λιγα λογια οποιος θελει τα + που ειπα οτι εχει η συσκευη θα το επιλεξει,αν θελει απο τις τοπ καμερες ομως δεν θα το παρει..αν ειχε και την καμερα η Sony θα ανεβαινε σιγουρα,οπως παραδειγμα η One + εχει το ωραιο δικο του λογισμικο με παρεα την καλη καμερα τα τελευταια 1-2 χρονια

Jor

Παπαροκα τι κινητό τηλέφωνο έχεις ρε φίλε? μπορείς να μου πεις….και για να σε προλάβω εγώ έχωsamsung s9 plus.αλλα απάντησε μου σε παρακαλώ γιατί είσαι πολύ καυστικος στις απαντήσεις σου

παπαροκας tiamat Enûma elis

note 9, 8ραμ/512και δεν ειμαι καθόλου ικανοποιημένος απο το software στο spen, επισης θεωρώ τον exynos σαπακι και το note 10 ακομα πιο σαπιο!

τωρα για lg, sony, htc δε θα πεταγα ουτε στο σκύλο μου τετοιο κινητό να παίζει στην αυλή

παπαροκας tiamat Enûma elis

κατι απλο για να σε βοηθησω να καταλαβεις τι εννοώ.

βαζω το, δηθεν επαγγελματικό, note μου σε landscape για να σημειωσω κατι!

ξεκινω τη σημείωση και ενω εχω βγαλει το spen απο τη θεση του το software δεν με παει αυτόματα σε γραφη με spen αλλα μου πετα στη μούρη να κρατησω σημείωμα με το πληκτρολόγιο!!!!!

παω μετα να ξεκινησω να γραψω και παλι δε μπορω… καθως παλι δεν ειναι καθόλου optimised το σαπιο software και δε σε αφήνει να ξεκινήσει η σημείωση απο την ακρη της οθονης! πρέπει οπωσδήποτε να μετακινησεις αυτό που θες να γραψεις προς το κεντρο της οθονης!

και εχω αμέτρητα αλλα να σας διηγηθω για το δηθεν επαγγελματικο note…

παπατζες του marketing τα note!

Ιωάννης jb

Έλα??? τι είπες τώρα? Δε το πιστεύω αποκλείεται!

SUPS

Η sony καλο θ ηταν να ξανακοιταξει τη τιμιολογικη της πολιτικη αν θελει να ανακαμψει καπως.Αλλα τι μπορει να γινει οταν ακομα και οι Ιαπωνες αγοραζουν apple. https://www.google.com/search?q=smartphones+share+japan&safe=off&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=CJ2tEgxAr0sHhM%253A%252CIJZ48UVnJX85fM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRaHkk1aFgDhKvSC02ak8k3fpfBVg&sa=X&ved=2ahUKEwiTxLiVoKjkAhUFsaQKHXjOBl8Q9QEwC3oECAMQBg#imgrc=B7fwZHhv1B5aoM:&vet=1

Koukoz

Δυστυχώς άλλη μια φορά η Sony μας απογοητεύει. Είπαμε οι Ιάπωνες ζουν στον κόσμο τους.

djfapples

Αντε μπας και πέσει λίγο η τιμή κ το πάρουμε στην blackfriday

Ιωάννης jb

Στις φώτο το ρίχνει το χρώμα που εκεί το δίνουν μόνο 39!! Αλλά και το περιβόητο θαμπωμα..
Καλα τώρα είναι δυνατόν??
Στο βίντεο τόσο χάλια σε χρώμα, έκθεση, λεπτομέρειες και θόρυβο??
Εντάξει ότι να ναι το dxomark..
Αν δε πληρώσεις δεν..

djfapples

Υπάρχει συγκριτικό τεστ στο YouTube χθεσινό μεταξύ του πρώτου ΝΟΤΕ 10 PLUS vs XPERIA 1 εγώ διαφορά συμαντικη δε βλέπω βέβαια δεν είμαι κ ειδικός αλλά δεν με αποτρέπει από το να πάρω το XPERIA 1

Vendetta

Έχει κάνει φοβερή δουλειά η Sony στο stabilization στο video. Να λέμε και τα καλά!!!
Διαβάζω όμως ότι στις εκδόσεις US υπάρχει πρόβλημα με το video λόγω υπερθέρμανσης. Να λέμε και τα κακά. Απλά ψάξε το λίγο πριν το αγοράσεις για παν ενδεχόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.