Sony Xperia 1 II: Αυτά είναι τα στοιχεία που δανίζεται από τις φωτογραφικές Alpha

Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 II: Αυτά είναι τα στοιχεία που δανίζεται από τις φωτογραφικές Alpha

Η ιαπωνική εταιρεία σχεδίασε το Sony Xperia 1 II ως ένα smartphone το οποίο είναι αντίστοιχο με τις Alpha κάμερες. Μάλιστα, η κατασκευάστρια έχει χρησιμοποιήσει στο έξυπνο τηλέφωνο πολλά χαρακτηριστικά, τεχνολογίες, και hardware, του τμήματος ψηφιακών μηχανών της.

Το hardware που διαθέτει το smartphone

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το Sony Xperia 1 II είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας με ZEISS φακούς. Ο γερμανός κατασκευαστής εφοδιάζει συχνά τις υψηλών προδιαγραφών Alpha και Cybershot κάμερες με τους φακούς του, αλλά είναι η πρώτη φορά που τους βλέπουμε σε smartphone της εταιρείας.

Επιπλέον, αν και το smartphone της Sony δεν είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί γυαλί της ZEISS, είναι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο που διαθέτει την αντι-ανακλαστική επίστρωση T* που μειώνει την αντανάκλαση και το ghosting.

Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 II: Αυτά είναι τα στοιχεία που δανίζεται από τις φωτογραφικές Alpha

Το Sony Xperia 1 II διαθέτει ένα τριπλό σύστημα καμερών 12MP. Ο κύριος αισθητήρας είναι 1/1.7″, έχει 1.8μm pixels και 50% μεγαλύτερη ευαισθησία από τον αισθητήρα 12MP του Xperia 1. Αυτό βελτιώνει την απόδοση της κάμερας σε χαμηλό φωτισμό, και για να το αποδείξει η Sony προσφέρει δείγματα που συγκρίνουν τις επιδόσεις των δύο smartphones.

Η ανάγνωση των δεδομένων του αισθητήρα πραγματοποιείται σε μόλις 10ms, σε σύγκριση με τα 32ms που απαιτούνται για να διαβαστούν τα δεδομένα ενός 108MP για ανάλυση 12MP. Επιπλέον, για την ανάγνωση των δεδομένων ενός 108MP για έξοδο πλήρους ανάλυσης απαιτούνται 100ms.

Χάρη στη συγκεκριμένη ταχύτητα ανάγνωσης είναι δυνατή η συνεχής λήψη στα 20fps με ενεργό το AE και το AF. Επιπλέον, η αυτόματη εστίαση Dual Pixel και ο 3D ToF αισθητήρας βοηθούν στην διαρκή παρακολούθηση του αντικειμένου, ενώ το BIONZ X hardware 60 υπολογισμούς AE/AF το δευτερόλεπτο.

Το Sony Xperia 1 II διαθέτει Eye AF, όπως και το Xperia 1. Ωστόσο, το νέο μοντέλο μπορεί να κλειδώσει τόσο ανθρώπινα μάτια, όσο και τα μάτια ζώων. Για να εκτελεί τους υπολογισμούς της αυτόματης εστίασης, το smartphone χρησιμοποιεί 247 σημεία ανίχνευσης στον αισθητήρα εικόνας και 43.200 σημεία στον αισθητήρα ToF.

Παρά το γεγονός ότι καταγράφουν 10 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο, εκτελώντας τους ανάλογους υπολογισμούς 30 φορές το δευτερόλεπτο, η ultrawide και ο τηλεφακός μπορούν να κάνουν συνεχή λήψη με ενεργοποιημένο το AE/AF.

Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 II: Αυτά είναι τα στοιχεία που δανίζεται από τις φωτογραφικές Alpha

Η εταιρεία προσπαθεί να συγκρίνει τους φακούς του Sony Xperia 1 II με αυτούς μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, και αναφέρει ότι με το ψηφιακό ζουμ ο φακός 24mm μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φακός 24-70mm. Από την άλλη, ο ultrawide 16mm αντιστοιχίζεται με 16-35mm, και ο τηλεφακός ξεκινά από τα 70mm και φτάνει τα 200mm. Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να καλύψει οποιοδήποτε εστιακό μήκος μπορεί να χρειαστεί κανείς κατά τη λήψη φωτογραφιών.

Μία ειδική εφαρμογή για το χειρισμό της κάμερας

Για να μπορεί το Xperia 1 II να εκμεταλλευτεί και να χειριστεί όλες αυτές τις προηγμένες λειτουργίες, η εταιρεία ανέπτυξε την εφαρμογή Photography Pro. Το συγκεκριμένο app προσφέρει λειτουργίες προτεραιότητας Shutter και Aperture, καθώς και διάφορα manual controls τα οποία βασίζονται σε αυτά των mirrorless καμερών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννα

Ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει;

Κώστας Βλαχάκης

Λογικά Μάιο με Ιούνιο γενικά. Για Ελλάδα δεν έχουμε ενημέρωση. Συνήθως στην χώρα μας κυκλοφορούν Ιούνιο.

Ιωάννα

Για μένα είναι πολύ μεγάλο λάθος της Sony που παρουσιάζει τα κινητά και τα κυκλοφορεί μετά από πολύ μεγάλο διάστημα..Έτσι χάνει στον ανταγωνισμό..Ας ελπίσουμε να βγει το συντομότερο για να δούμε τι πιάνει μπροστά στις άλλες ναυαρχιδες

XperiakiasT

Όπλο!

Γιώργος Μερ

Κώστα διόρθωσε το άρθρο, ο αισθητήρας είναι 1/1.7”

Jim

Ανυπομονώ για review!! Το ερωτεύτηκα

forneverarrow

Εκτιμώ την προσπάθεια αλλά (η φωτογραφία είναι το ευαίσθητο σημείο μου είπαμε) όπου ακούς πολλά κεράσια… Τα είδαμε και με τη συνεργασία Leica με Huawei (η πρώτη φανερή μόνο στο λογότυπο). Το ότι αυτά τα brands έχουν εξαιρετικό εξοπλισμό για κανονικές κάμερες δεν σημαίνει ότι η εμπλοκή τους (?) στα smartphones θα έχουν έστω και κατά προσέγγιση αποτελέσματα APS-C, full frame ή medium format καμερών. Σίγουρα ένα καλό γυαλί προσθέτει σε ένα αισθητήρα, αλλά πρέπει να καταλάβουν (και ειδικά οι αγοραστές) ότι στη φωτογραφία 1) το μέγεθος του αισθητήρα και 2) η ποιότητα αυτού καθορίζουν την ποιότητα εικόνας και έπειτα έρχεται ο φακός. Ένας Planar T* 1.4/50 της Zeiss θα σου δώσει πολύ ανώτερη ποιότητα εικόνας σε μια full frame DSLR παρά σε μια consumer level APS-C (και διαφορετικό focal length βέβαια λόγω crop factor, κοντά στα 80mm). Και λόγω κατασκευής (περισσότερα μέρη και ποιοτικό γυαλί/coating) θα είναι καλύτερες οι φωτογραφίες ακόμα και στις APS-C σε σχέση με τους φτηνούς φακούς ή τους kit zoom, αλλά δεν θα έδινα 2000€ για Zeiss αν είχα κάμερα των 500€. Ως συνήθως πουλάνε το branding λες και μπορεί να εξισσοροπίσει τον μικροσκοπικό 1/1.7″ αισθητήρα! Είναι κρίμα γιατί οι Sony Alpha είναι πανίσχυρες κάμερες… Συνέχεια »

Εγω πάντως έμεινα αρκετά ικανοποιημένος απο το Xperia 5 και σίγουρα θα το τιμήσω…

djfapples

Ολοκληρωμένη πρόταση για flagship

Bill5

Καλή προσπάθεια από τη Sony για το νέο Xperia Βγάζει καλά κινητά αλλά ο ανταγωνισμός πάντα είναι μπροστά Ας πούμε τώρα αυτό θα πάει να χτυπήσει το s20 της Samsung εγώ με το Xperia xz1 και το Galaxy A7 του 2018 κάνω τη δουλειά μου τα κινητά Όσο για τη φωτογραφία βγάζουν καλές και ωραίες φωτογραφίες με καλό φωτισμό η φωτογραφίες στο σκοτάδι το σκοτάδι είναι ο κακός φωτισμός δεν είναι για πέταμα οι φωτογραφίες είναι εσένα καλό επίπεδο για κινητά για αυτό τα θες πάρα πολύ καλή φωτογραφία μπας και παίρνεις φωτογραφική μηχανή η κάμερα μην είμαστε και πλεονέκτες

forneverarrow

Στα 1.500€ και με βασικό selling point τις κάμερες και τα 100+ megapixels δεν θεωρείται καθόλου πλεονέκτης κάποιος που ζητάει φωτογραφία αντάξια μιας high end compact camera τουλάχιστον. Για κινητά των 500€ δεν θα ήταν λογικό να έχεις τόσα παράπονα αλλά στα 500€ αγοράζεις πολύ καλές DSLR. Τα υπόλοιπα 1000€ των flagships θα έπρεπε να δικαιολογούν κάπως το έξτρα χιλιάρικο, δε νομίζεις?

Ιωάννης jb

Φίλε μου αγνοείς κάποια βασικά πράγματα!
Η Sony ποτέ δεν κυκλοφόρησε συσκευή που ξεπέρασε το χιλιάρικο!
Το περσινό xperia 1 έκανε 1000 και έδινε δώρο σε αρκετές αγορές όπου κυκλοφόρησε τα κορυφαία ακουστικά xm3 αξίας άνω των 300 ευρώ!
Φέτος λογικά θα ξεπεράσει το χιλιάρικο κατά πολύ όμως μη ξεχνάμε πως και ο κάθε άκυρος το έχει ξεπεράσει! Ο κάθε άκυρος που ούτε ακουστικά τέτοιας τεχνολογίας θα σου δώσει δώρο, ούτε θα σου δώσει τέτοιο πακέτο χαρακτηριστικών..
Οι κάμερες διαφημίζονται στα Sony σε βαθμό φυσιολογικό και παράγουν πιθανότατα το πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα από όλους τους υπόλοιπους!
Δεν νομίζω να βάλει η Sony στα κινητά της τέτοιου είδους κάμερες!
Αναφέρεις παραπάνω, χαρακτηριστικά που θα ήθελες σε κινητό.. Όχι φίλε μου δεν θα δεις ποτέ κάτι τέτοιο διότι άλλο κινητό και άλλο κάμερα dslr! Αυτός που αγαπάει την φωτογραφία θα έχει μαζί του και την ψηφιακή δεν θα συμβιβαστεί με το κινητό!
Όπως και εγώ δε θα συμβιβαστώ με το να έχω συσκευή που το πάχος της να είναι ενάμιση πόντο ή να είναι 8 χιλιοστά και οι κάμερες να πετάγονται ακόμα μισό πόντο πιο έξω..

Andrey

Eimai poli eyxaristimenos me to Sony Xperia 1. Otan vgi auto tha to paro!!!

Σάκης Παπαχατζής

μόλις ανακοινώθηκε= Xperia 1 ii potentially available from 18th of May in EU at ca. 1200 Euro incl. VAT,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.