Sony Xperia 1 II: Περνάει από το DxOMark, χωρίς να εντυπωσιάζει

Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 II: Περνάει από το DxOMark, χωρίς να εντυπωσιάζει

Αν και καθυστερημένα, το Sony Xperia 1 II πέρασε από το DxOMark, με την κάμερά του τελικά να μην εντυπωσιάζει. Μπορεί η Sony να προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τους επαγγελματίες να νιώθουν “σπίτι τους”, όμως ίσως αυτό δε μεταφράζεται και σε εξαιρετικά αποτελέσματα για όλους.

Συγκεκριμένα, το Sony Xperia 1 II έφτασε τους 112 πόντους συνολικά, έναν βαθμό κάτω δηλαδή από το Galaxy S10+ και στην ίδια θέση με το απλό Huawei P40. Στα θετικά, η συσκευή προσφέρει χαμηλά επίπεδα θορύβου ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτεινότητας, ευρύ δυναμικό εύρος στις εξωτερικές λήψεις και καλές λεπτομέρειες στις ultrawide λήψεις.

Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 II: Περνάει από το DxOMark, χωρίς να εντυπωσιάζει

Από την άλλη, το autofocus του δεν είναι σταθερό, το δυναμικό του εύρος είναι περιορισμένο στα portraits και στα βίντεο, ενώ υπάρχουν και προβλήματα στην απόδοση χρωμάτων, τόσο στις σταθερές φωτογραφίες όσο και στα βίντεο. Ένα ακόμη αρνητικό του είναι το zoom, το οποίο είναι αρκετά μακριά από τις νεότερες ναυαρχίδες, αλλά ακόμα και εκεί χάνει στις λεπτομέρειες.

Βέβαια, τόσο αργά που ήρθε το τεστ του DxOMark, η Sony αναμένεται να κυκλοφορήσει τη νέα της ναυαρχίδα, ενώ οι κάτοχοι του Xperia 1 II έχουν ήδη πάρει την απόφασή τους. Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι η συσκευή θα προσφέρει κακές λήψεις στους κατόχους που ψάχνουν να απαθανατίσουν τις στιγμές τους, αλλά ότι είναι… μακριά από την κορυφή.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Perastikos

Μιλάμε για την καλύτερη κάμερα που έχει μπει σε smartphone. Ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ever. Τι να μας πει το DxO που δεν το λένε τα ίδια μας τα μάτια…

Last edited 3 years πριν by Perastikos
Κάποιος

Το έχουν τεσταρει με την απλή εφαρμογή κάμερας και όχι με τις εφαρμογές photo pro και cinema pro. Ότι να ναι.

SUPS 👨‍⚖️

με auto βαραει ο μεσος χρηστης smartphone…Το οτι 9/10 που διαβαζουμε techblog και ξερουμε απο Pro ρυθμισεις επειδη ειμαστε geeks στη τεχνολογια δεν σημαινει οτι το κανουν ολοι οι υπολοιποι καταναλωτες…

G.H.

Εμένα το σκορ μια χαρά μου φαίνεται. Αν θεωρήσουμε ότι δεν έχει το καλύτερο “auto mode” τότε είναι μια χαρά συγκριτικά με το Mi11 που πέτυχε 120 points ενώ είναι κινητό του 2021, με κάμερα πολλών megapixel (108mp έναντι 12mp) και θεωρητικά καλύτερο “auto mode” για flagship.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπάρχουν δικαιολογίες περί πιο φθηνού γιατί επίσημα στην Ελλάδα έχουν μόνο 100€ διαφορά με το 1ii ενώ με το 5ii (που έχει παρόμοιο σκορ) έχουν 150€ (με φθηνότερο το Xperia). Δεν έχει το ελαφρυντικό του flagship-killer η Xiaomi γιατί το Mi11 λανσαρίστηκε καθαρά ως flagship.

Last edited 2 years πριν by G.H.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.