Sony Xperia 1 IV: Αποκαλύφθηκε με επαναστατική κάμερα συνεχούς ζουμ

sony xperia 1 iv, Sony Xperia 1 IV: Αποκαλύφθηκε με επαναστατική κάμερα συνεχούς ζουμ

Το νέο Sony Xperia 1 IV αποκαλύφθηκε, με την εταιρεία να έχει προσέξει ιδιαίτερα τους τομείς κάμερας και ήχου. Φωτογραφία, βίντεο, ταινίες, μουσική και gaming στα καλύτερά τους.

Update: Η τιμή του στην Ελλάδα θα είναι 1.449 ευρώ.

Ο τηλεφακός που παρουσίασε η Sony έχει επανασχεδιαστεί για να προσφέρει στον χρήστη συνεχόμενο οπτικό zoom. Μεγεθύνει περισσότερο στο μακρινό άκρο, το νέο εύρος είναι 85 mm έως 125 mm, με οπτική μεγέθυνση 3,5-5x.

Οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος έχουν και πάλι ανάλυση 12 ΜP. Η κύρια κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/1,7″ και φακό 24 mm με δυνατότητα OIS. Η ultra wide διαθέτει αισθητήρα 1/2,5″ με φακό 16mm (με αυτόματη εστίαση). Ακόμα, η μονάδα τηλεφακού διαθέτει αισθητήρα 1/3,5″ και διαθέτει επίσης OIS και AF.

sony xperia 1 iv, Sony Xperia 1 IV: Αποκαλύφθηκε με επαναστατική κάμερα συνεχούς ζουμ

Και οι τρεις έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της λήψης βίντεο 4K στα 120 fps. Όλα προσφέρουν Optical SteadyShot με FlawlessEye, Eye AF, 20fps burst mode με ενεργό το HDR, καθώς και παρακολούθηση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο και αυτόματη εστίαση.

Παράλληλα, η κάμερα selfie αναβαθμίστηκε στα 12MP (από 8MP), χάρη στον νέο αισθητήρα ExmorRS 1/2,9″. Μπορεί να καταγράφει βίντεο 4K, με HDR στα 30fps χωρίς αυτόματη εστίαση.

Το Sony Xperia 1 IV υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 30W, η οποία μπορεί να φτάσει στο 50% σε μισή ώρα (ο φορτιστής δεν περιλαμβάνεται).

sony xperia 1 iv, Sony Xperia 1 IV: Αποκαλύφθηκε με επαναστατική κάμερα συνεχούς ζουμ

Όσον αφορά τον ήχο, διαθέτει υποδοχή ακουστικών 3,5 mm και οι drivers για τα μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία έχουν βελτιωθεί. Προσφέρουν μια μέτρια αύξηση 10% στη μέγιστη ένταση, αλλά πολύ καλύτερο ήχο συνολικά με 20-50% περισσότερα μπάσα. Επιπλέον, υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία Bluetooth LE Audio, καθώς και το συνηθισμένο LDAC.

Το τηλέφωνο έχει Gorilla Glass Victus μπροστά και πίσω, ματ φινίρισμα και βαθμολογία IP68/IPX5 για αντοχή στη σκόνη και το νερό.

Η συσκευή κοστίζει 1.400 €, οι προπαραγγελίες ξεκινούν τις επόμενες ώρες και οι παραδόσεις προγραμματίζονται για τον Ιούνιο.

Sony Xperia 1 Mark IV

Λειτουργικό σύστημα: Android 12
Επεξεργαστής: Snapdragon 8 Gen 1 (4nm)
GPU: Adreno 730
RAM/ ROM: 12GB/ 256GB
Οθόνη: 6.5″, HDR OLED, 120Hz, 4K, 21:9, 1.000 nits, Gorilla Glass Victus
Τριπλή Κάμερα: 12 Megapixel, wide, 120 fps, OIS/ AF
12 Megapixel, Optical Zoom 85-125mm, OIS/ AF
12 Megapixel, AF
Real-time Eye AF, Real-time tracking, 4K 120 fps video, Live streaming
Selfie: 12 Megapixel
Κάρτα μνήμης: Ναι
Συνδεσιμότητα: 5G (Dual SIM), Wi-Fi, NFC, Bluetooth, GPS/ Glonass
Μπαταρία: 5.000mAh, 30W γρήγορη φόρτιση, δεν έχει φορτιστή στη συσκευασία, ασύρματη φόρτιση
Έξτρα: Στερεοφωνικά ηχεία, IP65/68
Χρώματα:
Διαστάσεις: 165x71x8.2 χλστ.
Βάρος: 185 γρ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Οθονη παλι στις 6.5 ιντσες κ καμερες στα 12mp.. ξανα οπως και 4 χρονια πριν με το πρωτο xperia 1.. Θελαμε μια ανανεωση σε αυτα τα χαρακτηριστικά!
Ευτυχως φαινεται να αναβάθμισε την μπροστινή βιντεοκάμερα…
Απο την άλλη ισως και να πράττει καλώς! Με αυτον τον τροπο κραταει υψηλα τις τιμες και των παλαιότερων συσκευών… τις κανει να φαινονται σχετικα καινούργιες…
Το εξαιρετικο xperia 1iii δε γινεται να το βελτιώσεις και πολύ! Φετος ενα ακομα βημα πιο κοντα στην τελειοτητα με το iv…
Συνηθισμένο το LDAC???
Τοσο συνηθισμένο χαρακτηριστικο που στις ναυαρχιδες τις σαπιομηλιας και τις crapsung ειναι ανύπαρκτο..
Βιντεο 4k120fps!!!
Φορτιστής..; Ντροπή..
Ντροπη και το 10iv..
500 ευρω ειναι αυτα αντι για 1 δις χρωματα βαλε 120hz οθονη ρε φιλε..
Καμια καμερα τις προκοπής ή έστω εναν καλύτερο επεξεργαστη ελεος δλδ!
Περιμέναμε κατι καλύτερο στο 10iv διοτι ειναι πιθανη επιλογη για εμας αλλα με τετοιον επεξεργαστη και οθονη στα 60hz σε χαλάει..
1450 συν τα xm4 καλη φαση.. Παλι το καλυτερο και το φτηνοτερο ειναι απο τα ακριβά!
Αν σκάσει μυτη καμια κληρονομιά το συζητάμε

Stathis

Είμαστε στο 2022 και ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν σε ένα τεχνολογικό forum και γράφουν για τα Mpixel; Τότε ρε παιδιά αν είναι έτσι τα κινητά της Nokia το 2010 είναι καλύτερα από τις μισές ναυαρχίδες που κυκλοφορούν σήμερα απλά γιατί είχαν περισσότερα Μpixels στον κύριο σένσορα. Αν είναι έτσι, τι πήγα απο Huawei P9 σε Samsung s9 και μετά σε Samsung S20 FE αφού όλα 12mpixels είχαν.. ή ακόμα καλύτερα γιατί πριν από όλα αυτά δεν κράταγα το Sony Z3 Compact που είχε κύριο σένσορα στα 20,7.. καλύτερο από όλα αυτά με τα 12Mpixel θα ήταν προφανώς. Ξεκολλάτε λίγο με τους αριθμούς των Mpixel επιτέλους, είναι το τελευταίο που έχει σημασία απο ένα σημείο και μετά. 120Hz οθόνη έχει, μάλλον δεν διάβασες σωστά. Για τον φορτιστή συμφωνώ, όντως ξεφτίλα. Τα λεφτά δε είναι αστείο απλά.. 1400 δεν θα έδινα ΠΟΤΕ για κανένα κινητό, ούτε καν 1000 μεταξύ μας. Εκεί είναι που το χάνει για τα καλά το παιχνίδι η Sony, δεν είμαστε στο 2010 ώστε οι επιλογές να είναι λίγες, Κινέζικα και Κορεάτικα ανυπαρκτα και τα έσκαγες για Sony και Nokia, είμαστε στο 2022 και με τεχνολογία ίδια ή και χαμηλότερη απο άλλους δεν μπορείς να ζητάς σχεδόν τα… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Δεν κατάλαβες τπτ απο αυτα που λεω! Δεν ειπα πουθενα οτι δεν εχει καλη καμερα ή οτι δεν εχει καλη οθόνη! Το αντίθετο λέω! Απλως πιστευω πως θα επρεπε να κανει μια ανανέωση σε αυτους τους τομεις! Για παραδειγμα… Οθονη στις 7 ιντσες και καμερα στα 33mp οσα εχει και η a7iv… 1500 στο δινει δεν ειναι και λιγα! Εσυ δλδ τι θελεις να μη μιλαμε για mp? Εσυ δεν εχεις καταλαβει οτι εισαι σε σαιτ τεχνολογιας! Να μιλαμε για συνταγές μαγειρικής θελεις; Εχεις δει το αποτελεσμα των πολλών mp του μεγαλου αισθητήρα και οχι μονο που εχουν αλλα τηλεφωνα; ή μηπως εισαι με κανενα τηλεφωνο 10ετιας και καμερα 5mp? Κινητο το ξαναλεω που κανει 1500 ευρω πρεπει να εχει και υψηλή αναλυση στην φωτογραφία τέλος! Δεν λεω τα 12 οτι ειναι λιγα! Σε καδρο 4/3 παντα μιλαμε! Δλδ σε μια συνηθισμένη 4k οθονη θα ειναι στο όριο! Τι θα γινει οταν αυτην την φωτογραφια την δουμε σε οθονη 8k? Σε καδρο 16/9 που εγω τραβάω τις περισσότερες φορές με ανάλυση 9mp? Βαλε σε οθονη 8k μια φωτογραφια με 9mp και μια με 30mp… μετα ελα να μου πεις για τεχνολογία! Απορεις με την επιμονη τους ε; Αυτοι δουλευουν για… Συνέχεια »

Andreas

Eχω το samsung a52s,και μεχρι στιγμης,δοξα τω θεω,δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα,αυυο για το krapsung που διαβασα..Ε δεν ειναι ολα τα samsung load of crap,ok?

Ιωάννης jb

Tiamat ποτε θα κλείσει τελικα; παλι κινητο βλεπω! και τι κινητο ε; πρωτοπορίες με ζουμ και βιντεο που οι αλλοι ονειρεύονται!
Αναμένουμε προφητείες; χαγουει κλεινει; το ειχες προβλέψει ή σου ξέφυγε;
Πρώτη ηταν και βγαζει δε τη βγαζει φετος!
Η sony τελευταία.. και; πως γίνεται;

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, η τιμή του στην Ελλάδα θα είναι 1.449 ευρώ.

Επίσης εκ παραδρομής είχαμε αφήσει στα specs ότι έχει Android 11 με MiUI. Φυσικά και το διορθώσαμε με Android 12.

Nightfalls 😈

Η τιμή του είναι απαγορευτική. Αυτή την στιγμή οι δύο εναλλακτικές το s22 ultra είναι ήδη 200 ευρώ φθηνότερα και το 13 pro max ακριβώς το ίδιο. Ωραίες οι τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάζει ιδίως στις κάμερες αλλά για κάποιον που μπορεί και θέλει να διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό … αναμένουμε και από εσάς παρουσίαση όταν έρθει Ελλάδα….

Vladimiros

Ωραια συσκευη δεν αντιλλεγω,αν και οχι πολλες διαφορες απο το ειδη καλο περυσινο 1 III,και αυξηση στην μπαταρια κατα 500mAh με ιδια οθονη,το θεμα ειναι παλι η τιμη ειναι δυνατον 1400ευρω? οπως τα ελεγα και πριν απο τα χαρτια θα βλεπουμε τις συσκευες της Sony δηλαδη θα πουλησουμε το αμαξι μας για να παρουμε αυτη την συσκευη?και μην πει καποιος καμια εξυπναδα στο εξωτερικο το παιρνουμε τζαμπα και δν ξερω τι,μιλαμε για εδω Ελλαδα που δυστυχως δεν μπορουν να τα παρουν και πολλοι..κατω απο 900 δεν θα παει ποτε αυτο το κινητο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.