Sony Xperia 1 V: Επίσημα με αισθητήρα Exmor T, οθόνη OLED 4K

sony xperia 1 v, Sony Xperia 1 V: Επίσημα με αισθητήρα Exmor T, οθόνη OLED 4K

Η Sony παρουσίασε το νέο Xperia 1 V, φέρνοντας τον πρώτο του είδους Exmor T στοιβαγμένο αισθητήρα για κινητά που υπόσχεται να απογειώσει τη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό. Έχει 21:9 4K OLED οθόνη και το πιο πρόσφατο και καλύτερο chipset Snapdragon.

Η οθόνη του έχει μέγεθος 6,5 ίντσες και ανανεώνεται έως και 120 Hz. Διατηρεί τον κινητήρα X1 για φορητές συσκευές του Xperia 1 IV που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των βίντεο με ορισμένες έξυπνες βελτιώσεις λογισμικού. Προστατεύεται από Gorilla Glass Victus 2 και διαθέτει ένα πλήρες πλαίσιο στο επάνω μέρος για την κάμερα selfie 12MP με αισθητήρα 1/2,9″.

Το πίσω μέρος καλύπτεται επίσης από Gorilla Glass Victus 2 και διαθέτει ένα ξεχωριστό φινίρισμα. Οι πιστοποιήσεις IP65 και IP68 υπόσχονται προστασία από τη σκόνη και το νερό.

Η συσκευή φοράει chipset Snapdragon 8 Gen 2 με 12 GB RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Αξίζει να πούμε πως διαθέτει υποδοχή κάρτας microSD που επιτρέπει την εύκολη επέκταση του αποθηκευτικού χώρου. Το Xperia 1 V έρχεται με 60% μεγαλύτερο όγκο φύλλου διάχυσης θερμότητας.

sony xperia 1 v, Sony Xperia 1 V: Επίσημα με αισθητήρα Exmor T, οθόνη OLED 4K

Στον τομέα της κάμερας, πίσω από τον φακό F/1.9 βρίσκεται μια συσκευή απεικόνισης 1/1,35″ που είναι 70% μεγαλύτερη από αυτή που είχε το Xperia 1 IV. Είναι ένας αισθητήρας πολλαπλών όψεων 52 MP, δηλαδή έχει αναλογία 4,3:3. Διαθέτει συσκευή απεικόνισης BSI Quad-Bayer με μεμονωμένα pixel 1,12μm που συνδυάζουν 4-προς-1 για να παράγουν φωτογραφίες 12MP με pixel 2,24μm.

Ακόμα, η νέα ναυαρχίδα της Sony φέρνει την ίδια τηλεφακό κάμερα 85-125mm F/2.3-F/2.8 12MP με συνεχές ζουμ. Ένας άλλος αισθητήρας 12 MP βρίσκεται πίσω από την υπερευρεία κάμερα 16 mm με αυτόματη εστίαση.

sony xperia 1 v, Sony Xperia 1 V: Επίσημα με αισθητήρα Exmor T, οθόνη OLED 4K

Το Sony Xperia 1 V τροφοδοτείται από μια μπαταρία 5.000 mAh που υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση 30 W για να ανακτήσει τη φόρτιση του 50% σε 30 λεπτά. Το τηλέφωνο έρχεται επίσης με ασύρματη και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση και η Sony υπόσχεται ότι θα διατηρήσει τουλάχιστον το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας του μετά από τρία χρόνια χρήσης.

Το smartphone θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο, πλατινένιο ασημί και χακί πράσινο χρώμα από τα τέλη Ιουνίου με συγκεκριμένη διαθεσιμότητα στην αγορά. Θα κοστίζει 1.399 € στην ηπειρωτική Ευρώπη και 1.299 £ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Phoenix

Αυτό που κράζουν ορισμένοι τα Sony λόγο τιμής . Αλλά δεν παραθέτουν γεγονότα με ξεπερνά.
Το Xperia 10 πχ. Είναι αδιάβροχο είναι χωρίς τρύπες στην οθόνη είναι hdr certified είναι screen calibrated έχει την καλύτερη μπαταρία σε σχέση και με ποιο ακριβά και ποιο μεγάλα κινητά έχει 3.5 jack , φοβερό audio dac , είναι 21:9 ( την κορόιδευαν και τώρα όλοι μακρόστενα βγάζουν).
Καθαρό android χωρίς διαφημίσεις χωρίς bloatware και από τα καλύτερα camera software…
Αλλά όχι αυτά τα παραβλέπουμε όταν οι Reviewers παίρνουν συσκευές από συγκεκριμένες….

Δημητρης

Είδες κάποιον να κράζει τα Sony εδώ μέσα διότι εγώ μπορώ να παρατηρήσω έπειτα την φυγή ενός φανατικού μετόχου της, εκκωφαντική σιωπή στα σχόλια αυτής της εταιρίας η οποία συνάδει και με τις πωλήσεις της
Το σχόλιο σου πάντως μετά το κράξιμο των ανυπαρκτων haters μοιάζει με μία μοναδική, ανεπανάληπτη και συνάμα ερασιτεχνική διαφήμιση της Sony

Γιάννης

Ερασιτεχνική η διαφήμιση τής Sony ;
Πλάκα έχετε….

Δημητρης

Έχει καλό μάρκετινγκ η Sony στα κινητά? Εδώ γελάω!!!
Ούτε καλό τμήμα πωλήσεων δεν έχει. Ποσοστά προμήθειας ανύπαρκτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.