Sony Xperia 1 VI: Οι προπαραγγελίες αυξήθηκαν κατά 50% στην Ταϊβάν

Sony Xperia 1 VI, Sony Xperia 1 VI: Οι προπαραγγελίες αυξήθηκαν κατά 50% στην Ταϊβάν

Η Sony έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο Xperia 1 VI, όπως ότι έχει αλλάξει την αναλογία διαστάσεων σε 19,5:9 από το προηγούμενο πολύ ψηλό και πολύ λεπτό 21:9.

Ενώ το μέγεθος της οθόνης παραμένει 6,5 ίντσες, η ανάλυση έχει πέσει (από 1644 x 3840 σε 1080 x 2340) και έχει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 1Hz-120Hz. Η οθόνη είναι 50% πιο φωτεινή. ο ισχυρός επεξεργαστής εφαρμογών Snapdragon 8 Gen 3 τροφοδοτεί τη συσκευή και η πρόσφατα επανασχεδιασμένη εφαρμογή Κάμερα της Sony θέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλετε στα χέρια σας. Το Xperia 1 VI μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με οπτικό ζουμ έως και 7,1x.

Η Sony έχει ένα αρκετά χαμηλό μερίδιο 0,35% στην παγκόσμια αγορά smartphone, κάτι που δεν φαίνεται λογικό λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η κινητήρια δύναμη για συσκευές όπως το Walkman, η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών PlayStation κι άλλα.

Τώρα, όμως, οι καταναλωτές στην Ταϊβάν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και οι προπαραγγελίες για το Xperia 1 VI είναι αυξημένες κατά 50% σε αυτήν τη χώρα σε σύγκριση με τις προπαραγγελίες για το περσινό Xperia 1 μοντέλο V κατά την ίδια χρονική περίοδο από έτος σε έτος.

Το Xperia 1 VI των 256 GB κοστίζει 40.000 NTD (1.245 $), ενώ η παραλλαγή των 512 GB 44.000 NTD (1.370 $). Η Sony δεν προσφέρει το Xperia 1 VI στις ΗΠΑ φέτος και θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 31 Μαΐου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xperiakias

Έφυγε και μια προπαραγγελία από Ελλάδα!

pix3d

+1

Ιωάννης

Όταν εκεί έξω υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 100 ακριβές και ανταγωνιστικες συσκευές! Τη ποσοστό θα έπρεπε να είχε η sony? Στην Αμερική το λέτε και μόνοι σας ότι δε πουλάει! Στη Κίνα πάλι δε πουλάει! Στην Ινδία πάλι δε πουλάει! Στις 3 μεγαλύτερες αγορές είναι ανεπιθύμητη! Για το 2024 έχει κυκλοφορήσει, βασικά ακόμα δεν κυκλοφόρησε! αλλά θα κυκλοφορήσει επιβεβαιωμενα 2 μοντέλα όλα κ όλα! Την ώρα που vivo και τσαγιομι έχουν κυκλοφορήσει 36 και 18 συσκευές αντίστοιχα! Μήπως τελικά το 0.3% ειναι κατόρθωμα; Αν η samsung είχε μόνο το ακριβό της galaxy s24 ultra συν ένα μεσαίας κατηγορίας πόσο ποσοστό θα είχε; Αποκλείεται πάνω από 2% Αυτο κάποια στιγμή νομίζω και από εσάς τους δημοσιογράφους πρέπει να σταματήσει! Γράφετε από τη μια για αύξηση αλλά μέσα στο κείμενο γράφετε και για ποσοστό που δείχνει μικρό για τον κόσμο που δε ξέρει! Με αποτέλεσμα ξανά να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις! Να δώσω και ένα παράδειγμα! Μία Ζωή θυμάμαι haters να κράζουν sony για τα μεγάλα περιθώρια! Αυτό από κάπου ξεκινούσε! Από κάποιον δημοσιογράφο! Μέσα από την αναπαραγωγή το θέμα πήρε διαστάσεις και έγινε ενοχλητικό! Σήμερα οι δημοσιογράφοι γιατί δεν λένε κάτι για τα ενοχλητικά μεγάλα modules καμερών; Δλδ μας ενοχλούσαν παλιά τα μεγάλα… Συνέχεια »

Δημητρης

Μήπως τελικά το 0.3% ειναι κατόρθωμα;Την ώρα που vivo και τσαγιομι έχουν κυκλοφορήσει 36 και 18 συσκευές αντίστοιχα! Είναι κατόρθωμα αλλά όχι από την οπτική που το βλέπεις. Πάρε τις ναυαρχίδες των εταιριών Sony, Samsung και Apple (άσε πόσες συσκευές βγάζει η κάθε εταιρία – έστω πως έβγαζε κάθε εταιρία μόνο μία συσκευή-ναυαρχίδα). Δε βάζω μέσα σε αυτές Xiaomi, Vivo κλπ διότι βαριέμαι να ψάχνω για πηγές με figures. S23: 26,27 million (https://www.gizchina.com/2024/01/03/samsung-galaxy-s23-ultra-sales/) Iphone 14: 26,5 million μόνο το πρώτο μισό του 2023 (https://www.cultofmac.com/828617/iphone-14-pro-max-worlds-highest-selling-smartphone-h1-2023/) Xperia 1 V: δεν βρίσκω νούμερα πωλήσεων. Δεν ξέρω γιατί…έχω μόνο 5 λεπτά διαθέσιμα οπότε το αφήνω. Έχοντας αυτές τις τρεις εταιρίες (εάν θέλεις βάλε και άλλες – όσο περισσότερες ναυαρχίδες εταιριών βρίσκεις τόσο μεγαλώνει ο παρονομαστής). Φτιάξε κλάσμα όπου στον αριθμητή βάλε τις πωλήσεις του Xperia 1 V και στο παρονομαστή το σύνολο των πωλήσεων των 3 ανωτέρω εταιριών (ή όσο άλλων ακόμα επιθυμείς, Vivo, Xiaomi, Huawei κ.λπ.). Πες μου το ποσοστό του Xperia 1 V και αν εσύ το θεωρείς κατόρθωμα σου βγάζω το καπέλο. Εάν επιθυμείς να είσαι πιο πάνω από εταιρίες που δεν τις ξέρει ούτε η μαμά τους μέσα στις 250 διαφορετικές εταιρίες που είχες αναφέρει σε άλλο άρθρο (για το… Συνέχεια »

Ιωάννης

Ας ξεκινήσουμε απο το τέλος! Τροφη για σκέψη να δώσω κ εγω! Είσαι πρόεδρος στη sony mobile και βλέπεις οτι παρα τις φιλότιμες προσπάθειες σου ο κόσμος ειναι τοσο γίδια που ενω βγάζεις παντα το κορυφαιο δεν το επιλέγουν! Λίγο η δημοσιογράφοι που θαβουν επειδή δεν τους δινεις οσα ζητάνε! Λίγο τα καλα τηλέφωνα που βγάζεις και αντέχουν στο χρόνο! Λίγο το μίσος ανευ λόγου ασχετων.. Λίγο η υπερπροβολή των άλλων.. Λίγο η τάση για τα φοβερα και τρομερά κινέζικα.. Ολα αυτα τα λίγα ερχονται και γίνονται πολλα! Να βγάλεις κ άλλα τηλεφωνα για πιο λόγο? Για να λες οτι εχεις συλλογή μεγάλη? Αφου εχεις όλους τους παραπανω λόγους να σε αποτρέπουν! ΑΝ ειχαμε σοβαρη αυξηση πωλήσεων τότε ναι να το σκεφτείς! Μη χαίρεσαι και πολυ για την τρομερη υπερκινητάρα σου! 15 εκατομμύρια πωλήσεις έκανε! Ολη η σειρά s23 που αποτελείτε απο 3 συσκευές! αν βάλουμε και την fe πάμε στις 4!!!! Εκανε μέχρι σήμερα λίγο πάνω απο 30 εκατομμύρια πωλήσεις! Και ξαναλέω μη χαίρεσαι διότι τόσο δημοφιλές που είναι το s23 ultra θα επρεπε να είχε πάει πολυ καλύτερα! Δε μπορει σε site τεχνολογίας και social media να το ξέρουν όλοι και το 1v που δεν το ξέρουν καν… Συνέχεια »

Δημητρης

Κάτσε να πιάσω λίγο το συλλογισμό σου. Δηλαδή είναι προτιμότερο να μη βγάζει η Sony αλλά μοντέλα εφόσον ο κόσμος είναι “γίδια” όπως τον αποκάλεσες. Οι εταιρίες που βγάζουν πολλά διαφορετικά μοντέλα είναι για να έχουν να λένε πως έχουν μεγάλη συλλογή. Διόρθωσέ με όπου κάνω λάθος. Όχι φίλε και μπάγερν. Ολυμπιακός στο conference ναι (ούτε καν Αταλάντα για Europa). Θα το δεχτώ. Όχι και Bayern η Sony. Σε παρακαλώ… Για να το προσδιορίσουμε σύμφωνα με ποδοσφαιρικούς όρους: Champions League αποτελείται από 2 ομάδες (Apple, Samsung). Άντε ας βάλω και την Xiaomi Europa: Oppo, Vivo, Huawei (φαντάσου πως είναι στο europa ακόμα και χωρίς Google) Conference: Sony και μερικές ακόμα που ανήκουν στους others. Αν ξέχασα καμία συγχωρέστε με Να στο πω διαφορετικά. Όταν στην Ιαπωνία (την έδρα σου – τον πύργο σου) χάνεις σε μερίδια αγοράς από Apple, Sharp, Samsung και Kyocera (έχω πολυμηχάνημα αυτής της εταιρίας – πολύ ωραίο), τότε δεν γίνεται να είσαι Bayern!!! Πάντως μεταξύ μας. Όταν έχεις ένα ωραίο προϊόν (όπως έχει η Sony) και πιστεύεις σε αυτό, αφήνεις τους ιδεολογικούς και πολιτιστικούς ενδοιασμούς και περιορισμούς που έχεις (αυτό έχουν οι Ιάπωνες) και κάνεις διαφήμιση. Δυστυχώς η διαφήμιση παίζει σημαντικό ρόλο στην πώληση. Με την… Συνέχεια »

Ιωάννης

Όταν λες απολαμβάνω το s23 ultra.. μετά από αυτό τη να πω;
Να σε πω γνώστη της τεχνολογίας;
8 τσαγιομι συσκευές.. Κάτοχος 23ultra..
Η εταιρία που έβγαλε κινητό που έπαιρνε φωτιά και το κατάλαβε 2 μήνες μετά!
Η εταιρία που εισήγαγε τις κυρτές οθόνες και έκανε και πολλές άλλες εταιρίες να τις βάλουν, αλλά πλέον δεν τις χρησιμοποιεί!!
Η εταιρία που βγάζει στην αγορά τηλέφωνα που διπλώνουν και χαλάνε!
Η εταιρία που επενδύει σε μάρκετινγκ απίστευτα ποσά που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι χειρότερη και από την σαπιομηλια στο τομέα αυτό!
Η εταιρία που έχει σήμερα ως κορυφαίο μοντέλο σε πωλήσεις ένα galaxy a15.. Ένα κινητό στο οποίο έχει βάλει διάφορες εκδόσεις όπως ο κάθε σάπιος Κινέζος και η αρχική και φθηνότερη έκδοση εν έτος 2024 έχει 4gb ram..
Αν έβγαζε μόνο galaxy s23 ultra που πούλησε 15 εκατομμύρια και a14 που πούλησε άλλα 40 θα είχε 55 εκατομμύρια συσκευές και το ποσοστό της θα ήταν 2%
Και θα έλεγες μετά ποια είναι αυτή!
Ούτε η μάνα της δε τη ξέρει!
Αχαχαχαχα

Last edited 17 ημέρες πριν by Ιωάννης
Δημητρης

Όταν λες απολαμβάνω το s23 ultra.. μετά από αυτό τη να πω;Να σε πω γνώστη της τεχνολογίας; Για πες μας βρε αγορίνα ποιοι είναι ψαγμένοι γνώστες της τεχνολογίας? Τι πρέπει να αγοράζουν εκτός από Sony? 8 τσαγιομι συσκευές.. Κάτοχος 23ultra.. Αν ο γνώστης της τεχνολογίας επικαλείται έρευνα για να δείξει τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων σε ένα έτος (π.χ. 2019) και σε αυτό το έτος περιλαμβάνονται και μοντέλα από το 2015, ας μην είμαι γνώστης…μακριά από αυτές τις παραπλανητικές γνώσεις Η εταιρία που έβγαλε κινητό που έπαιρνε φωτιά και το κατάλαβε 2 μήνες μετά!Η εταιρία που εισήγαγε τις κυρτές οθόνες και έκανε και πολλές άλλες εταιρίες να τις βάλουν, αλλά πλέον δεν τις χρησιμοποιεί!! Ναι αυτή την εταιρία όπως και εκατομμύρια (μιλιούνια) καταναλωτές!!! Αυτή ξέρουμε αυτή αγαπάμε!!! Η εταιρία που βγάζει στην αγορά τηλέφωνα που διπλώνουν και χαλάνε! Μου θύμισες κάτι οπαδούς άλλων ελληνικών ομάδων που αποκαλούν το conference του Ολυμπιακού ως milko cup. Απάντηση: βγάλε και εσύ αναδιπλούμενα κινητά και βλέπουμε. Μέχρι τότε κοίτα και μόλις το τελειοποιήσουν άρχισε να κλαις ή να το υποβαθμίζεις (να θυμίσω πως πριν χρόνια είχες πει την θεϊκή ατάκα για τους κατόχους Note “τι να το κάνουν το πενάκι? Ζωγράφοι θα γίνουν?” –… Συνέχεια »

Ιωάννης

Γιατί sony λέει.. Μήπως γιατί αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική με συνεχές οπτικό; Μήπως γιατί παλιότερα ήταν η μοναδική με ανάλυση 4k και κινηματογραφική αναλογία; Μήπως γιατί πάντα έβγαζε τηλέφωνα χωρίς σελφι σταγόνα και σεμεδακια; Μήπως γιατί σχεδόν πάντα έβγαζε τηλέφωνα με κάρτα μνήμης και έξοδο ήχου; Μήπως γιατί εδώ και 10 χρόνια έχει αδιάβροχα τηλέφωνα; Μήπως γιατί στο τομέα κάμερα-βιντεοκάμερα πάντα ήταν top; Μήπως γιατί οι συσκευές τις είχαν το καλύτερο design; Μήπως γιατί οι συσκευές τις έχουν το καλύτερο, γρηγορότερο, ομορφότερο και πιο εύχρηστο user interface; Μήπως γιατί; Όταν σε κόφτει από τεχνολογία θέλεις συσκευές πάνω σου που να έχουν τα πάντα! Πλέον κρατάνε και αξία μεταπώλησης! Για αυτούς που είναι του στυλ δίνω και παίρνω συνέχεια! Πιάσε όποια εταιρεία θέλεις εκεί έξω θα δεις ότι στα σημεία καμία δεν αγγίζει sony! Η ναυαρχίδα της πάντα ήταν η τομή της τεχνολογίας, φινέτσας και τις καινοτομίας! Έχει πάρει στοιχεία κατά καιρούς πράγματα που είδαμε σε άλλες εταιρίες! Έχω δουλέψει κ άλλες εταιρίες! Πάρα πολλά μοντέλα άλλων εταιριών! Κορυφαία μοντέλα όπως nokia n95, n8! Htc one x, galaxy s4, moto x2! Μετά είχα ξανά galaxy το note 4! Έχω αγοράσει 5-6 moto g μεσαίας κατηγορίας! Lg velvet! Πιο παλιά… Συνέχεια »

Δημητρης

Μήπως γιατί στο τομέα κάμερα-βιντεοκάμερα πάντα ήταν top; Σύμφωνα με σένα. Διότι η πραγματικότητα διαφέρει λίγο. Κάνε καμιά έρευνα για το τι σημαίνει Huawei και P20+ Μήπως γιατί οι συσκευές τις είχαν το καλύτερο design; Sorry αλλά δεν ήμουν οικοδόμος. Δεν μου αρέσαν τα τούβλα!!! Μήπως γιατί οι συσκευές τις έχουν το καλύτερο, γρηγορότερο, ομορφότερο και πιο εύχρηστο user interface; Σύμφωνα με σένα διότι και εδώ η πραγματικότητα διαφέρει. Εάν ήθελα καλύτερο, γρήγορο, ομορφότερο και εύχρηστο user interface θα πήγαινα σε 1+ πριν μερικά χρόνια ή Pixel. Για να συνοψίσω με τις ανοησίες που ακούω παραπάνω μου θυμίζει μία ιστορία. Σε αυτή την ιστορία ο Ιωάννης σκεφτόταν να χωρίσει την κοπέλα του διότι εκείνη την περίοδο του φερόταν άσχημα. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ!!! Επίσης, είχε και μία υποψία απιστίας. Οι φίλοι του όμως στο καφεδάκι που τους ζήτησε την συμβουλή τους του έλεγαν τα εξής: “Μην την χωρίσεις. Θυμάσαι πριν 10 χρόνια που ήταν η πρώτη που σου έδωσε το άσπρο της σεντόνι; Θυμάσαι πριν 8 χρόνια που ήταν η πρώτη που σε έκανε να νιώσεις αδιάβροχος;” Και άλλες τέτοιες ανοησίες. Φυσικά ο Ιωάννης έμεινε μαζί της έχοντας τις αναμνήσεις αυτές και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί χειρότερα (δεν πρόκειται να… Συνέχεια »

Last edited 16 ημέρες πριν by Δημητρης
Ιωάννης

Ακόμα μιλάει..
Θράσος απερίγραπτο!
Του εξηγείς ότι η ναυαρχίδα της sony σε σχέση με αυτήν τις samsung έχουν διαφορά πολύ μικρότερη από αυτήν που φαντάζεται και.. Άστο προσπερνάμε..
Πάλι δε μας συμφέρει..
Πάλι είπαμε βλακεια..
Πάλι το πόσο σχετικοί είμαστε φάνηκε..
Τούβλο λέει..
Άρχισε η κασέτα..
Το s24 ultra τι είναι;
Δεν είναι καλά τα sony.. επειδή η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία και το σέρβις είχαν ακουστεί από ορισμένους ως κακοί επαγγελματίες..
Ναι το έγραψε και αυτό!!!
Έπαιρνε το κάθε βλαμμένο και το έπλενε επειδή ήταν αδιάβροχο ξεχνούσε καπάκια ανοιχτά και μετά η αντιπροσωπεία του έφταιγε που πήρε υγρασία..
Η Sony είναι ότι να ναι όχι ο κάθε άσχετος που το χρησιμοποιούσε λες και ήταν υποβρύχιο..
Μη ξαναπιάσεις στο στόμα σου γυναίκα παιδιά και δε ξέρω εγώ τη άλλο!
Αυτά και ότι άλλη ιστοριουλα και οποιαδήποτε άλλη μαγκιά.. να έρθεις να μου τα πεις στο facebook ή από κοντά!

Δημητρης

Bro κάτι τελευταίο που ήθελα να ρωτήσω και το ξέχασα.
Το “τη” που γράφεις συνέχεια, το οποίο μας εχει βγάλει τα μάτια, αποτελεί πρόβλημα του πληκτρολογίου της Sony? 😂😂😂
Και θες να πάρω εγώ Sony με τέτοια προβλήματα…

Ιωάννης

Άσε τα τη και τα πως! Το επόμενο που θα πάρεις σαν γνήσιος ποζερας θα είναι το sony s24 ultra! Ένα κινητό με φλατ οθόνη! Ναι αυτή που εμείς τη χρησιμοποιούσαμε και μας έλεγες πως είναι έτσι.. Ένα κινητό τηλέφωνο με γωνίες στις άκρες.. Ένα πραγματικό τούβλο.. Ναι! αυτό που ειρωνευτικες στο προηγούμενο σχόλιο.. Θα το πάρεις εσύ ο φραγκατος και θα χαιρεσαι.. Γιατί αν….. δε το πάρεις…. θα είσαι πίσω 2 χρόνια όπως εγώ; Δεν νομίζω αυτό που κοροϊδεύεις να το κάνεις κ εσύ.. Μιλαμε για αντίφαση.. Μόνο εσύ μπορείς να τα κάνεις κάτι τέτοια.. Και το κορυφαίο όλων ξέρεις ποιο είναι Ε; Ότι η οθόνη αυτής της τετραγωνης τουβλοκινηταρας.. Αν δεις και στην επίσημη αντιπροσωπεία της έχει διαβάθμιση 16 εκατομμυρίων χρωμάτων (8bit) την ώρα που άλλοι έχουν 10 και 12bit… Με μετρήσεις που έχουν γίνει τη κατατάσσουν σε χρόνους απόκρισης και ακρίβειας χρωμάτων πολύ χαμηλά για ναυαρχίδα του 1μιση χιλιάρικου.. Και το κορυφαίο.. ότι το 10x οπτικό που υπάρχει σε galxy s21-s23 ultra εδώ στο τουβλοκινητο (που θα πρέπει να πάρεις γιατί πάντα έχεις τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας όχι σαν κ εμάς που είμαστε πίσω) δεν υπάρχει.. και έχει μετατραπεί σε 5x… Αλλά τη τα λέω όλα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

Sony: Αφαιρεί το λογότυπο «8K» από τη συσκευασία του PS5

Όταν έφτασε το PlayStation 5 από τη Sony το 2020, είδαμε με έκπληξη το λογότυπο “8K” στο κουτί και την υπονοούμενη υπόσχεσή του.

Gear PlayStation PlayStation 5 Sony

Sony PSVR 2: Έρχεται προσαρμογέας για PC – Θα φέρει αύξηση των πωλήσεων του headset;

Τo PSVR 2 headset της Sony κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2023 με τιμή 549,99 $/599,99 € και συμβατότητα αποκλειστικά με την κονσόλα PlayStation 5 της εταιρείας.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia Pro-C: Έρχεται με compact σώμα και ταχύτερη φόρτιση

Tο Insider Sony δημοσίευσε στο Χ μια εκπληκτικά λεπτομερή αναφορά για το επερχόμενο smartphone κορυφαίας κατηγορίας της Sony, το Xperia Pro-C.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Αυτά είναι τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Η Sony παρουσίασε τα δύο πρώτα της smartphone για το 2024, τα Xperia 1 VI και Xperia 10 VI και τώρα ήρθε η ώρα για τα επίσημα promo βίντεό τους.