Sony Xperia 1 VI: Αυτές είναι όλες οι προδιαγραφές – Διέρρευσαν λίγο πριν την παρουσίαση

Sony Xperia 1 VI, Sony Xperia 1 VI: Αυτές είναι όλες οι προδιαγραφές – Διέρρευσαν λίγο πριν την παρουσίαση

Λίγες ώρες πριν την επίσημη αποκάλυψη του Sony Xperia 1 VI, μια διαρροή έρχεται να μας δώσει αναλυτικά όλες τις προδιαγραφές.

Τις περισσότερες από τις προδιαγραφές αυτές τις έχουμε ακούσει στο παρελθόν, σε συνδυασμό με μερικές εικόνες που διέρρευσαν και φαίνεται να προέρχονται από εσωτερική πηγή της εταιρείας.

Το Xperia 1 VI, λοιπόν, θα ρίξει την οθόνη ανάλυσης 4K, όπως έχει φημολογηθεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν, αλλά υπάρχει μια ανατροπή. Αντί να πηγαίνει με την πλέον mainstream ανάλυση QHD+ (ή “2K” όπως θέλουν να αποκαλούν οι κινεζικές εταιρείες αυτό), η Sony κατέβηκε στο FHD+.

Sony Xperia 1 VI, Sony Xperia 1 VI: Αυτές είναι όλες οι προδιαγραφές – Διέρρευσαν λίγο πριν την παρουσίαση

Ωστόσο, η οθόνη θα είναι η πιο φωτεινή που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Xperia. Θα έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, τεχνολογία LTPO για διαφοροποίηση από 1 Hz έως 120 Hz, ρυθμό δειγματοληψίας αφής 240 Hz και αναλογία διαστάσεων 19,5:9. Κάπου θα ακουστεί και το brand Bravia σε όλα αυτά.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 5.000 mAh, η οποία φέρεται να προσφέρει δύο ημέρες χρήσης. Η συσκευή θα φοράει το chipset Snapdragon 8 Gen 3, ενώ διαθέτει Game Enhancer, FPS Optimizer και θάλαμο ατμού για καλύτερη απόδοση κατά το gaming.

Το Xperia 1 VI έχει πάχος 8,2 χιλιοστά και βάρος 192 γραμμάρια και έρχεται με πιστοποίηση IP65 και IP68 για αντοχή στη σκόνη και το νερό. Συγκεκριμένα για το νερό, το τηλέφωνο μπορεί να αντέξει τη βύθιση, όπως κάνουν οι περισσότερες ναυαρχίδες αυτές τις μέρες, αλλά έχει επίσης δοκιμαστεί για αντοχή σε πίδακες νερού.

Η κύρια κάμερα είναι 48 MP εξοπλισμένη με φακό Exmor T με οπτικό σύστημα Zeiss και έχει εστιακή απόσταση που κυμαίνεται από 24 mm έως 48 mm. Υπάρχει επίσης ένας ultrawide 16 mm και ένας τηλεφακός 85-170 mm, ο οποίος έχει επίσης δυνατότητα telemacro και “Αναγνώριση στάσης βάσει τεχνητής νοημοσύνης”.

Sony Xperia 1 VI, Sony Xperia 1 VI: Αυτές είναι όλες οι προδιαγραφές – Διέρρευσαν λίγο πριν την παρουσίαση

Η εγγραφή βίντεο 4K HDR θα υποστηρίζεται στα 120 fps και, από πλευράς κάμερας, η μεγαλύτερη αλλαγή εκτός από τον νέο τηλεφακό φαίνεται να είναι ότι η Sony αποφάσισε τελικά να συγχωνεύσει -σχεδόν- όλες τις εφαρμογές της κάμερας σε μία. Θα υπάρχει μια εφαρμογή Camera που θα συγχωνεύει τις προηγούμενες εφαρμογές Photography Pro, Videography Pro και Cinema Pro, αλλά θα υπάρχει επίσης μια πρόσθετη εφαρμογή Video Creator.

Το Xperia 1 VI διαθέτει μεγαλύτερο κουμπί κλείστρου από τον προκάτοχό του και μια νέα μονάδα ηχείων, που υπόσχεται βελτιωμένη ποιότητα ήχου. Η υποδοχή ακουστικών 3,5 mm υπάρχει ακόμα και η συσκευή υποστηρίζει 360 Reality Audio, Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless, DSEE Ultimate, LDAC και Snapdragon Sound.

Το smartphone θα προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, Platinum Silver, Khaki Green και Scar (κόκκινο).

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Gear Google Pixel

Google Pixel Buds Pro 2: Δείτε τα ακουστικά και στα τέσσερα χρώματα

Πληροφορίες για τα Pixel Buds Pro 2 της Google διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλα τα χρώματα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.