Sony Xperia 10 IV: Με μεγαλύτερη μπαταρία σε μικρότερο σώμα

sony xperia 10 iv, Sony Xperia 10 IV: Με μεγαλύτερη μπαταρία σε μικρότερο σώμα

To Sony Xperia 10 IV είναι γεγονός και, αν και με την πρώτη ματιά δε βλέπουμε αλλαγές, αυτές υπάρχουν και είναι αξιοσημείωτες.

Η οθόνη OLED εξακολουθεί να έχει διαστάσεις 6″ με αναλογία διαστάσεων 21:9 και διαθέτει ανάλυση FHD+. Σύμφωνα με τη Sony, όμως, τώρα πρόκειται για ένα πιο φωτεινό πάνελ Triluminous 50% πιο φωτεινό από τον προκάτοχό του. Ο ρυθμός ανανέωσης παραμένει στα 60 Hz, αλλά τώρα η οθόνη έχει προστασία Gorilla Glass Victus.

Το 10 IV έγινε λίγο πιο κοντό κατά 154 χιλιοστά και λίγο πιο στενό κατά 67 χιλιοστά. Παράλληλα, είναι και πιο ελαφρύ, στα 161 γραμμάρια, με τη Sony να το διαφημίζει ως το ελαφρύτερο τηλέφωνο 5G με μπαταρία 5.000 mAh στην αγορά. Φορτιστής δε συμπεριλαμβάνεται στο κουτί.

sony xperia 10 iv, Sony Xperia 10 IV: Με μεγαλύτερη μπαταρία σε μικρότερο σώμα

Όσον αφορά στο chipset, το 6nm Snapdragon 695 5G αντικαθιστά το 8nm SD690 του Xperia 10 III.

Προχωρώντας στις κάμερες έχουμε μια κύρια 12MP, μια μονάδα ultrawide 8MP και έναν τηλεφακό 8MP 2x. Η κύρια συσκευή λήψης διαθέτει πλέον OIS και η Sony πρόσθεσε επίσης μια προσαρμοσμένη λειτουργία Superior Auto, Auto HDR, αποκλειστική νυχτερινή λειτουργία και ευκρίνεια προσώπου που βασίζεται σε AI για selfie στο μπροστινό 8MP.

Το Xperia 10 IV διατηρεί την υποδοχή ακουστικών 3,5 mm. Η Sony φέρνει επίσης υποστήριξη LDAC, 360 Audio και 360 Reality Audio Upmix που μπορεί να μετατρέψει το στερεοφωνικό σε ήχο surround. Το τηλέφωνο έχει βαθμολογία IP68 και τρέχει το Android 12.

Το Sony Xperia 10 IV διατίθεται σε μαύρο, λευκό και στις αποχρώσεις της μέντας και της λεβάντας. Θα έχει 6 GB RAM και 128 GB αποθήκευσης και θα πωλείται για 499 €.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.