Sony Xperia 5 ii: Επίσημα με OLED 6,1 ιντσών και 120Hz

, Sony Xperia 5 ii: Επίσημα με OLED 6,1 ιντσών και 120Hz

Όπως έκανε και το 2019, η Sony ανακοίνωσε το μικρότερο αδερφάκι του Sony Xperia 1 ii, το οποίο μάλιστα έχει κάποια χαρακτηριστικά ακόμα καλύτερα από το flagship της εταιρείας. Η compact πρόταση της Sony έρχεται με οθόνη 6,1 ιντσών τεχνολογίας OLED, με ανάλυση FHD+ και για πρώτη φορά με ρυθμό ανανέωσης οθόνης στα 120Hz.

Η αναλογία την οθόνης, όπως περιμένουμε από την εταιρεία, είναι 21:9, με υποστήριξη περιεχομένου HDR, αλλά και το Creator Mode, για χρώματα ακριβώς όπως ήθελε ο σκηνοθέτης του εκάστοτε βίντεο. Επίσης, έχει ρυθμό δειγματοληψίας αφής στα 240Hz, με την εταιρεία να υποστηρίζει πως μειώνει το latency έως και 35%. Το χαρακτηριστικό black frame insertion έρχεται απευθείας από τις τηλεοράσεις, για μείωση του motion blur, ενώ θα είναι και το πρώτο smartphone που θα υποστηρίζει 120Hz στο Call of Duty Mobile.

, Sony Xperia 5 ii: Επίσημα με OLED 6,1 ιντσών και 120Hz

Στο εσωτερικό του Sony Xperia 5 ii υπάρχει ο Snapdragon 865, συνοδευόμενος από 8GB μνήμης RAM και 128GB ή 256GB επεκτάσιμου χώρου αποθήκευσης. Οι επιδόσεις του όμως αναμένεται να είναι καλύτερες από το Xperia 1 ii, καθώς η CPU χρησιμοποιεί έναν βελτιστοποιημένο governor που προσπαθεί να τρέχει περισσότερους πυρήνες ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ. Παρά το μικρότερο μέγεθος, το Xperia 5 ii έρχεται με μπαταρία 4.000mAh, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης έως και 21W, αν και στο πακέτο περιλαμβάνεται φορτιστής 18W. Για ακόμη μία φορά, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται ενσωματωμένος στο Power Button.

Όπως κάθε flagship της Sony, έτσι και το Xperia 5 ii υπόσχεται δυνατές φωτογραφικές δυνατότητες, τουλάχιστον για όσους θέλουν να ασχοληθούμε με το manual. Το τριπλό σύστημα κάμερας του Xperia 1 ii έρχεται και εδώ, με κύριο αισθητήρα 12MP με f/1.7 και οπτική σταθεροποίηση εικόνας, συνοδευόμενος από 12MP ultra-wide αισθητήρα 16 χιλιοστών με Dual Pixel autofocus και 12MP αισθητήρα με 3x οπτικό ζουμ, με δικό της OIS. Όλοι οι φακοί έχουν αντιανακλαστική επίστρωση T* από τη Zeiss.

, Sony Xperia 5 ii: Επίσημα με OLED 6,1 ιντσών και 120Hz

Η μοναδική διαφορά στην κάμερα από το Xperia 1 ii είναι η αφαίρεση του αισθητήρα 3D ToF. Όμως, το Xperia 5 ii θα φέρει νέο software, που επιτρέπει τη λήψη JPG μαζί με RAW, καθώς και τη λήψη βίντεο 4K στα 120fps με HDR. Τα παραπάνω θα κυκλοφορήσουν αργότερα και στο Xperia 1 ii μέσω software update. Στο μπροστινό μέρος της συσκευής έχουμε την ίδια selfie των 8MP με f/2.0.

Το Xperia 1 ii έφερε πίσω τη θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών και την ασύρματη φόρτιση, τα οποία έρχονται και στο Xperia 5 ii. Επίσης, προσφέρει stereo ήχο μέσα από τα δύο, front-firing ηχεία του, ενώ έχει και υποστήριξη Dolby Atmos και 360 Reality Audio. Το Xperia 5 ii έχει πιστοποίηση IP68 και IPX5 για προστασία από νερό και σκόνη, με το γυαλί μπροστά και πίσω να είναι Gorilla Glass 6. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, χωρίς να γνωρίζουμε πότε ακριβώς και σε τι τιμή.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Πωωωωω! Το δώρο Χριστουγέννων έχει πλέον βρει τον επικρατέστερο σκοπό κατανάλωσής του!

Μανόλης

Νομίζω δεν έχει ασύρματη φόρτιση … κρίμα.

Φοβερό κινητό! Το μόνο πρόβλημα θα είναι η τιμή του (1Κ στην καλύτερη).

Vladimiros

Ε καλα σιγουρα 1κ θα εχει δεν την γλυτωνουμε…ακουστικα δεν θελουμε απλα η τιμη να ειναι προσιτη,στο gsmarena διαβαζω απο 900 θα ξεκινησει..

djfapples

Πιστεύω στη black-friday να γίνει καμία καλύτερη τιμή μαζί με το XPERIA 1 II είναι ότι καλύτερο σε Android

Koukoz

Ωραίο τηλέφωνο! Αν πλευρικά είχε τις επιφάνειες τις επίπεδες από το xperia1 mark2 θα ήταν το ιδανικό προσωπικά.
Ως προς τα specs δείχνει ολοκληρωμένο, αν πρέπει να γκρινιάξω για κάτι αυτό θα ήταν η ”μικρή” μπαταρία, οκ ναι μπορεί να είμαι και υπερβολικός.
Αυτή την φορά θεωρώ ότι είναι μια σύγχρονη ολοκληρωμένη συσκευή.

Ιωάννης jb

Το xperia 1ii που έχει μεγαλύτερη οθόνη και υψηλότερη ανάλυση με 4 χιλιάρικα μπαταρία τα πάει πολύ καλά!
Μήπως να γκρινιαζες για άλλα πιο σημαντικά; Η μνήμη ραμ πχ. που είναι 8αρα; Είναι ξεπερασμένα τα 8 γιγα, βρίσκεις συσκευές που κάνουν 5 φορές λιγότερα λεφτά κ έχουν ίδια ποσότητα ραμ!!
Σελφι κάμερα? δε τραβάει βίντεο 1080p 60fps, μόνο 30 fps με ξεπερασμένη ανάλυση, μικρό διάφραγμα και αισθητήρα..

SUPS 👨‍⚖️

Η Sony αν θελει να ξαναποκτησει μεριδια αγορας πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μειωσει τις τιμες της.Δεν εχει την απηχηση στην αγορα να πουλαει στο 1000αρικο,το brand name της δεν μπορει να πουλησει σε αυτες τις τιμες πλεον.Οι κατω των 30 που ισως επηρρεαζονται πιο πολυ απο τη διαφημιση των εταιρειων δεν εχουν ζησει την παντοκρατορια της μεχρι τ τελη της πρωτης δεκαετιας του 2000. Καταλαβαινω οτι ισως να μην εχει την οικονομικη δυνατοτητα να επενδυσει σε τεραστια ποσα γ διαφημιση αλλα να ζητας 1000 ευρω με ανυπαρκτο μεριδιο αγορας ειναι αφελες.

Ιωάννης jb

Τα Sony ποτέ δεν είχαν θέμα με τη τιμή! Ήταν πάντα σε λογικά επίπεδα και πάντα ο κόσμος γνωρίζει τη σημαίνει Sony! Ακόμα και τα 20χρονα ξέρουν πολύ καλά τη σημαίνει Sony! Το πρόβλημα είναι ότι σε πολλές συσκευές δε κάνει το κάτι παραπάνω! Ίσως κ γιαυτο έχει πιο προσιτές τιμές, αν έκανε αυτό το κάτι παραπάνω που περιγράφω πιο κάτω μπορεί να είχε κ τιμές επιπέδου Samsung! Μόνο στα τελευταία 4-5 χρόνια δε σε βάζω τα πιο παλιά, έχει κάνει αρκετά λάθη τα οποία απέτρεψαν πιθανούς αγοραστές να την επιλέξουν!!! Ίσως επειδή με λίγα παραπάνω λεφτά έπαιρναν καλύτερα χαρακτηριστικά! Να θυμησω, xz με 32αρα ρομ κ μόνο 3 γιγα ραμ την ώρα που όλοι βάζανε 4! Xzp κ xz1 κ εκεί υπήρχαν λάθη! Το ίδιο και στα xz2, xz2p! Το Xz3 πως να το αγοράσει ο άλλος όταν όλοι οι ανταγωνιστές έχουν παραπάνω ραμ, διπλές κ τριπλες κάμερες! Μετά.. xperia 1.. τη θέση του θα πρέπει να την είχε πάρει το πιο ολοκληρωμένο xperia 1ii κ φέτος αντί του xperia 1ii να βλέπαμε ένα κινητό ακόμα πιο δυνατό, με παραπάνω μνήμες ρομ-ραμ! Ultra slow motion video, τουλάχιστον 108 mp κάμερα κ σίγουρα 120 hz οθόνη πράγμα που έκανε στο… Συνέχεια »

Nightfalls 😈

Τό συγκεκριμένο κινητό πάντως στην τιμή πια τών 700 ευρώ από την Sony center είναι πραγματικά value for money και έχει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured

Canalys: Η παγκόσμια αγορά smartphone αυξάνεται κατά 11% το 1ο τρίμηνο – Εταιρεία έκπληξη στην πρώτη τετράδα

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 11% το 1ο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canalys.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i