Sony Xperia: Ετοιμάζει smartphone με pop-up ηχείο και ξεχωριστό σύστημα selfie

Sony, Sony Xperia: Ετοιμάζει smartphone με pop-up ηχείο και ξεχωριστό σύστημα selfie

Οι κατασκευάστριες smartphones προσπαθούν να δημιουργήσουν το απόλυτο fullscreen έξυπνο τηλέφωνο. Γι’ αυτό, κατά καιρούς καταθέτουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία αφορούν ξεχωριστά design και μοναδικά χαρακτηριστικά. Ειδικά, η τελευταία πατέντα της Sony δείχνει ένα smartphone που παρόμοιο δεν έχουν ξαναδεί.

Τι αποκαλύπτει η πατέντα

Σύμφωνα με πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Sony ετοιμάζει ένα νέο Xperia με δύο ξεχωριστούς pop-up μηχανισμούς. Η πατέντα κατατέθηκε το 2018, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις αυτόν τον μήνα από το WIPO (World Intellectual Property Office).

Στις εικόνες που συνοδεύουν την πατέντα, βλέπουμε ένα Sony Xperia smartphone με μικρά bezels σε όλες τις πλευρές της οθόνης και χωρίς bunch hole ή notch. Στο πάνω και κάτω μέρος του smartphone εξέχουν δύο επιπλέον τμήματα, τα οποία στηρίζονται στους pop-up μηχανισμούς.

Όταν οι δύο μηχανισμοί ανοίξουν, το πάνω τμήμα αποκαλύπτει τη selfie κάμερα και ένα μεγάλο ηχείο. Αντίστοιχα, στο κάτω τμήμα υπάρχει μόνο ένα ηχείο, λογικά μεγαλύτερο καθώς έχει περισσότερο ωφέλιμο χώρο, λόγο της απουσίας της κάμερας. Οπότε, η Sony ετοιμάζει ένα smartphone το οποίο θα διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία και πραγματικά πλήρη οθόνη, χωρίς punch hole, notch, ή forehead.

Sony, Sony Xperia: Ετοιμάζει smartphone με pop-up ηχείο και ξεχωριστό σύστημα selfie

Όπως αναφέρουμε σε κάθε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, πρόκειται για μία πατέντα, οπότε ίσως αυτό το Sony Xperia να μην κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantine

Μετά το pop δεν έχει stop…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.