Sony Xperia H8266: Με Android 8.0 και Snapdragon 845 στο Geekbench

Sony Xperia H8266, Sony Xperia H8266: Με Android 8.0 και Snapdragon 845 στο Geekbench

Μια συσκευή Sony Xperia με τον κωδικό H8266 εμφανίστηκε στο Geekbench, με τα χαρακτηριστικά της να μοιάζουν αρκετά με το H8216 που αναμένεται να είναι το Xperia XZ2.

Τα χαρακτηριστικά του δείχνουν ότι πρόκειται για flagship συσκευή καθώς αναφέρεται ότι τρέχει το Qualcomm 845 για SoC, έχει RAM στα 4GB και φορά το Android 8.0 Oreo.

Δεδομένου ότι το H8216 που φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά τρέχει το Android 8.1, δεν αποκλείεται και το H8266 να λανσαριστεί με Android 8.1 Άλλωστε η Sony ήταν η πρώτη που προσέφερε το Android Oreo κατευθείαν στα Xperia XZ1 και Xperia XZ1 Compact.

Εκτός από το σκορ του στο Geekbench, δεν αναφέρεται κάποιο άλλο χαρακτηριστικό της συσκευής, αλλά δεδομένου ότι φέρει τόσο κοινά χαρακτηριστικά με το H8216, δεν αποκλείεται να έχει και τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο που αναμένεται στα 64GB, αλλά ίσως ο αποθηκευτικός χώρος να είναι το σημείο διαφοροποίησης.

Γνωρίζοντας την πρακτική της Sony να αλλάζει γράμμα ανάλογα με τη χρονιά κυκλοφορίας, το H8266 αναμένεται το 2018 και πιθανότατα τον Φεβρουάριο στο Mobile World Congress. Να υπενθυμιστεί ότι οι επόμενες ναυαρχίδες της Sony θα αλλάξουν αισθητική, υιοθετώντας bezel-less σχεδιασμό, τον Mirai, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον OmniBalance.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kos

Ελάχιστα πιο πίσω σε επιδόσεις από το Galaxy S9+

One

Σίγουρα θα λανσαριστεί με Android 8.1. οποτε κατα τον Μάρτιο θα το πάρουν οι προηγούμενες ναυαρχίδες.

Fotis

αρκετα πισω απο το iphone x με τον α11 fusion

Jack sf

Χαχα δείτε κάνα βίντεο να δείτε τι παθαίνουν και τα iPhone και τα Samsung από τις τωρινές ναυαρχίδες της Sony..

Ιωάννης jb

Και άλλη συσκευή;;
Τι έγινε δε θα κλείσει τελικά;;
Βλέπω και δυνατό σκορ!!!

giorgosgek

μια χαρα σκορ και σε ταχυτητα ειναι τοπ η sony , εχουμε πει τα προβληματα που υπαρχουν , το πιο σημαντικο ειναι το σχεδιο , εκει κολλανε οι περισσοτεροι πλεον

Nick

Εγώ προσωπικά βλέποντας που το πάει το πράγμα (δυστυχώς κατ’εμέ) και η Sony, υιοθετώντας και εκείνη το bezelless design από του χρόνου και αυτή – και πολύ πιθανό και το 18:9 ratio αν όχι το 18′ τότε το 19′ – πήρα πριν λίγες μέρες το XZ Premium και πραγματικά έχω μείνει αναυδος. Έχει αστεία καλές επιδόσεις παντού ενώ η δε εμφάνισή του….ακόμα το χαζεύω. Εύχομαι να μην βγάλει τα ίδια μακροστενα τηλεκοντρόλ – οθόνες – από του χρόνου και να συνεχίσει να βγάζει πανέμορφα ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Georgerapp

Εάν πάρεις το xzp και απλά του τραβήξεις την οθόνη πάνω κάτω και από 16,9 το πας 18 έχεις ένα πανέμορφο συνχρονο κτήνος που αυτομάτως γίνεται ένα με την εποχή του.
Επίσης αυτοί οι φοβεροί wide φακοί πρέπει κάποτε να τους εκμεταλλευτεί σωστά το auto σε νυχτερινά σκηνικά.
Ημαρτον.
Καταλαβαίνω ότι κρατάνε το διάφραγμα στο 2 για να βγάζεις υπέροχα τοπία με βάθος γιατί ο φακός μαμαει αλλά χωσε και έναν δίπλα με χαμηλό f να βοηθά σε τεχνητό και χαμηλό φωτισμό.

One

@Nick Ναι φίλε είναι κινιτάρα ακόμα και μετά από 5 μήνες που το έχω. Πήραμε και security patch Δεκεμβρίου προχθές. Και εγώ προτιμώ τη 16:9 αναλογία.

giorgosgek

παιδια κι εγω 16:9 προτιμω , τα αλλα ειναι μοδες , αλλα με μικρα bezels , οχι ανυπαρκτα , απλα μικρα . Τα bezels χρειαζονται σε μικρο βαθμο, δινουν χαρακτηρα στο κινητο ,ακομα και κρατημα

djfapples

SONARA εφόσον φέτος δε πήρα τo XZ1 από το νέο έτος θα χτυπήσω ότι καλό φρέσκο βγάλει

Awake.g

@giorgosgek πολύ σωστός, τα περιθώρια πρέπει να γίνουν τα μισά από ότι είναι σήμερα. Τα ανύπαρκτα περιθώρια κάνουν όλα τα τηλέφωνα να μοιάζουν μεταξύ τους, τουλάχιστον ξεχωρίζουν στην πίσω πλευρά!

John N

Καλως η κακως το 18:9 ratio στις οθονες θα καθιερωθει σε ολα τα κινητα και οντας κατοχος s8+ μπορω να πω πως μ αρεσει πολυ. Επισης ημουν sony fanboy απο xperia z1 μεχρι και z5. Ολοι ξερουμε πως η σονυ φτιαχνει γρηγορες συσκευες και στιβαρες και ποιοτικα αρτιες. Αλλα υστερει σε καμερα παρα τις καινοτομιες της και παρα πολυ σε οθονη. Ημουν αναμεσα σε xz premium και s8 plus. Οι oled ειναι πολυ καλυτερες σε ολα. Φωτεινοτητα χρωματα γωνιες μαυρα σε ολα. Δε ξερω γτ τοση μεγαλη διαφορα μεταξυ ναυαρχιδων… Δυστυχως η σονυ δεν επενδυει στο r&d και αυτο εχει ως συνεπεια παρομοιο ντιζαιν, απειροελαχιστες αλλαγες στο εσωτερικο μ εξαιρεση επεξεργαστη. Καποτε η σονυ ηταν overall απο τις καλυτερες προτασεις και ας μην ηταν η καλυτερη σε καποιους τομεις. Πλεον η ψαλιδα εχει ανοιξει. Μετα το z3 ηρθε η κατω βολτα και μαλλον ετσι θα μεινει. Απευθυνεται πια στους πολυ λιγους… κριμα

Dim

Καλή χρονιά για το 2018 Sony, και ευχαριστώ για την υπέροχη εμπειρία χρήσης-ποιότητα κατασκευής.
Χθες φίλος με παλιότερο iPhone μου είπε ότι θα αγοράσει τώρα iPhone ξανά (και πολύ καλά θα κάνεις αφού σε έχει βολεψει του είπα). Όχι Android γιατί λαγκαρει μου είπε-είχε παλιά Samsung. Μετά από 5 λεπτά με το Sony μου, με ρωτάει πως γράφεται το Xperia brand να το γουγκλαρει γιατι ψαχνεται 😉

Nick

@John N, έχεις δει 4K HDR βίντεο στο XZ Premium; Αν μπορείς από κάποιον φίλο σου αν το έχει δες σε κάνα YouTube ή ακόμα καλύτερα και σε Netflix.

bezilys

Κοροιδευομαστε τώρα? Το xzp βρίσκεται σίγουρα στην 5αντα κινητών με την καλύτερη οθόνη, όταν βάλει κανείς άλλως 4Κ HDR τα ξαναλέμε μέχρι τότε……

John N

@Nick εχω δει την οθονη και δεν φτανει των s8. Ειτε 4Κ ειτε hdr δεν την φτανει. Φουλ φωτεινοτητα δεν το φτανει. Η λεπτομερεια φαινεται στο ζουμ μιας φωτογραφιας. Επισης προσωπικα δε βγαζω 4Κ βιντεο αλλα και να εβγαζα παλι στο fhd+ θα το βλεπα. Και γω οταν ημουν σονακιας εψαχνα τον ψυλλο στ αχυρα να δικαιολογησω την σονυ. Αλλα…. Ουτε 4Κ χρειαζομαστε σε κινητα ουτε οθονες σαν της σονυ. Καλη ips δε λεω αλλα oled δεν ειναι. Η σονυ μεχρι και z3 υποσχοταν 2 μερες μπαταρια και αληθευε, ενω τοτε τα samsung πασχιζαν για μια μερα. Πλεον η σονυ οτι υποσχεται ειναι φρουδα λογια. Το θεμα ειναι κανεις δε χρειαζεται 4Κ οθονη και οποιος το νομιζει ειναι απλα θυμα του μαρκετινγκ. Παντε δειτε τις οθονες διπλα διπλα φουλ φωτεινοτητα και μετα ελατε εδω να απαντησετε με ειλικρινεια. Και 4Κ βιντεο να βαλετε παλι το s8 θα φαινεται καλυτερο. Αυτα και καλες γιορτες!

bezilys

@John N με την ίδια λογική ούτε η 2Κ χρειάζεται αλλά ξέχασα αυτήν την έχει η Samsung άρα χρειάζεται χαχαχα και το αστείο είναι ότι η 2Κ είναι πιο άχρηστη από την 4Κ και από την full HD!!

Ιωάννης jb

John N.. Η αμάθεια είναι κακό πράγμα!!
https://youtu.be/bbZHuB05_K0
Το χειρότερο είναι ότι θεωρείς καλύτερη μια συσκευή επειδή έχει μικρότερα περιθώρια..
Ξεχνας την 4k οθόνη και τα 960 fps slow motion video τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά εκεί έξω από καμιά άλλη εταιρία όχι επειδή δεν τα θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν

hayate

Μα τι ακούω πάλι από αυτόν τον Ιωάννη και δεν σωριαζομαι. Δεν μπορούν λέει!!! Δεν ξέρω για τις άλλες εταιρίες αλλά η Samsung φτιάχνει τανκς, μηχανές αυτοκινήτων ακόμη και αισθητήρες για μικροσκόπια. Αλλά όχι δε μπορεί να βγάλει 960 fps βίντεο που δεν το χρησιμοποιεί κανείς πέρα για εφέ! Πρακτικότητα 0!!Ήταν από τις πρώτες που έβγαλαν q oled οθόνες και curved οθόνες σε τηλεόρασεις αλλά δεν μπορεί να βγάλει 4Κ οθόνη σε κινητό!! Πάρτε το χαμπάρι, τα τελευταία χρόνια η Samsung στο θέμα οθόνης δεν ξεπερνιέται από κανέναν. Είτε αυτός έχει 4Κ είτε 8Κ. Δεν παίζει ρόλο η ανάλυση αλλά η ποιότητα οθόνης, το Nano clothing κι άλλα πολλά. Μέχρι τότε όλοι θα ακολουθούν

hayate

Χώρια που ο Τζον από πάνω έθιξε μόνο το θέμα των οθονών και ο Ιωάννης έβαλε από κάτω speed test! Και μετά λέει για αμάθεια!! Έλα χριστέ και Παναγιά και χόρεψε μαζί μας!!

Nick

Παιδιά μερικά πράγματα είναι απόψεις, όπως πχ το ότι εμένα τα κινητά “οθόνες” μου φαίνονται όλα πρακτικά ίδια και γενικά μου φαίνονται κακόγουστα είναι μια άποψη, η άποψή μου. Το να δεις House of Cards ή Stranger Things σε 4K hdr δεν είναι άποψη, είναι γεγονός. Δεν γίνεται να υπάρξει αμφισβήτηση στην ανάλυση και κατ επέκταση στην ποιότητα της εικόνας όπως και να το κάνουμε. Ίσως όταν με το καλό βάλουν και οι Κορεατες 4K HDR οθόνες να το συνειδητοποιήσει αυτό και η μεγάλη μάζα του κόσμου τι να πω.

hayate

Ψάξτε σχολαστικά στο ίντερνετ συγκρίσεις μεταξύ των οθονών των 2 κινητών και θα δείτε πως η πλειονότητα γράφει λόγια όπως τα ακόλουθα :

So, yes, while the Xperia XZ has a 4K panel the actual overall quality of the display inside the Galaxy S8 is arguably better with optimal performance in nearly all testing criteria

Πηγή : know your mobile

Είπαμε και το λέμε ξανά: όπως στις κάμερες τη διαφορά δεν κάνουν τα περισσότερα pixels αλλά η ποιότητα και το φάρδος του φακού έτσι κι στις οθόνες πάλι δε σημαίνει μεγαλύτερη ανάλυση απαραίτητως και καλύτερη οθόνη.

One

Βάλτε ενα ιδιο βίντεο 4Κ HDR ανάλυσης στο XZ Premium και το Note 8 δίπλα-δίπλα και θα δείτε πόσο πιο ευκρινές στις λεπτομέριες είναι το XZ Premium.

Georgerapp

Εμενα τα μάτια μου σε βιντεο μου λένε οτι την διαφορά την κάνει το x-reality και το έχουμε δει με φιλο samsungακια.
Απο εκει και πέρα κανενας δε προσπαθεί να πείσει κανεναν.
Τσαμπα τα λέτε ο ένας στον άλλον.
Γνώμη δε θα αλλάξει κανένας, αυτό έλειπε κιόλας επειδή μας λέει κάτι ο τυχαίος να το λαμβάνουμε υπόψιν.

Nick

https://www.gizmochina.com/2017/12/27/sony-xperia-edge-bezel-less-smartphone-leaks/#comments
Αναμενόμενο ότι θα πήγαινε σε bezelless και η Sony όπως συζητιέται καιρό τώρα, όμως 4Κ σε 6″ οθόνη; Not bad at all.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.