Sony Xperia M2 και Xperia M2 Aqua: Αναβάθμιση σε Android 5.1.1 Lollipop

“KitKat no more” ετοιμάζονται να πουν οι χρήστες των Sony Xperia M2 και Xperia M2 Aqua μιας και η Sony ξεκίνησε τη διάθεση της πολυπόθητης αναβάθμισης σε Android 5.1.1 Lollipop, και όχι σε Android 5.0 όπως ήταν το αναμενόμενο.

Οι κάτοχοι των Sony Xperia M2 και Sony Xperia M2 Aqua θα έχουν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τις αλλαγές που φέρνει η έκδοση 5.1.1 για τις συσκευές τους μέσα στις οποίες έχουμε φυσικά το νέο αέρα του Material Design της Google αλλά και τις αυξημένες δυνατότητες παραμετροποίησης των επιλογών σχετικά με την ενότητα των ήχων και των ειδοποιήσεων.

Επιπλέον η αναβάθμιση φέρνει ενσωμάτωση του LinkedIn στη συσκευή και άμεση συνεργασία με το ημερολόγιο με αυτόματη προβολή των γεγονότων σε αυτό, καθώς και ενσωμάτωση του SmartWear αλλά και τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούμε σαν το κουμπί της κάμερας όταν τραβάμε selfie φωτογραφίες, αφού πρώτα έχουμε κάνει pair το SmartWear με τη συσκευή μας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως θα έχουμε και αναβάθμιση σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής μιας και θα διορθωθεί το Stagefright bug που επέτρεπε σε επίδοξους hackers να έχουν πλήρη πρόσβαση στη συσκευή μας με σκοπό την πραγματοποίηση κακόβουλων πράξεων.

Η Sony αναφέρει ότι η διάθεση της αναβάθμισης θα γίνει σταδιακά στις συσκευές ενώ όταν ολοκληρωθεί, το firmware των Xperia M2 και Xperia M2 Aqua θα βρίσκεται στην έκδοση 18.6.A.0.175.

Sony Xperia M2 και Xperia M2 Aqua: Αναβάθμιση σε Android 5.1.1 Lollipop, Sony Xperia M2 και Xperia M2 Aqua: Αναβάθμιση σε Android 5.1.1 Lollipop

Sony Xperia M2 και Xperia M2 Aqua: Αναβάθμιση σε Android 5.1.1 Lollipop, Sony Xperia M2 και Xperia M2 Aqua: Αναβάθμιση σε Android 5.1.1 Lollipop

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panosdp

Κώστα με το Μ4 aqua τι γίνετε θα πάρει αναβάθμιση(5.1.1) ή θα πάει κατευθείαν στην 6;

Nick

Την έκανα πανέμορφο…έπεσε και su ric disable…και τώρα flasharisma x reality adrenaline boost prime pure performances x install busybox gl2sd και άλλα…όποιος δεν το έχει κάνει ακόμα να το κάνει άμεσα πάει σφαίρα…

Goal123

Απιστευτο τετοια εκπληξη ουτε η kinder!περα απο τη πλακα μπραβο στην sony!

Leo

@nick έκανες την αναβάθμιση σε 5.1.1 στο xperia m2??
Επίσης με την αναβάθμιση μειώνονται τα mb της ram??

One

DxOMark rates Xperia Z5 camera as best-of-the-best; sits atop rankings
https://www.xperiablog.net/2015/09/30/dxomark-rates-xperia-z5-as-best-of-the-best-sits-atop-rankings/

Και το DxOMark είναι αξιόπιστο (όχι σαν κατι αλλα….)

Και μπράβο στη Sony για τις αναβαθμίσεις. Σήμερα πηρα άλλη μια νεα στο Z3 Compact.

Γιάννης Μακρής

Το m2 dual θα πάρει lollipop 🍭 ;

One
Γιάννης

Μπραβο στην Sony για την καμερα του Z5 βεβαια χρειαζεται αναλογη κορυφαια οθονη σαν την Amoled QHD του S6 και του Note και αναλογα δυνατο επεξεργαστη σαν τον exynos 7420. Οποτε παραμενει μακρυα απο την πρωτη θεση συνολικα.

Nick

Ναι φίλε μου τώρα είδα την ερώτηση το έκανα δεν κολλάει η ράμ Οκ η ρομ μικραινει μπορείς να κάνεις αναβάθμιση και άμα δέν σου αραισει το ξανακανεις 4.4.4 με το flashtool… Γράψε στο Google Xperia m2 xda και θα βρεις τις ρομ και άλλα…το aqua έχω αλλά είναι ίδια…

Γιάννης Μακρής

Ευχαριστώ! απο καρδιάς.

Ekimolaos

@Γιάννης Μακρής

Ρε John Long, πότε πήγες σε sony;; (Ναι εγώ ακόμα με το xperia s έχω μείνει :P)

Nikos

Ρε παιδια μηπως αλλαξε η αναλυση της οθονης μετα την αναβαθμηση; Μου φαινεται χειροτερη

Leo

Ευχαριστώ πολύ nick!!

JIM

Καλησπερα στην κοινοτητα,
Διαβασα το σχετικο αρθρο περι αναβαθμισης των μοντελων που αναφερεται αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι αλλο σχετικα ομως με αναβαθμιση
Εχω το Xperia EG4(E2003) αλλα με εχει μπερδεψει το ολο θεμα τελικα θα παρει αναβαθμιση σε lollipop η οχι και αυτο γιατι οταν πρωτο βγηκε στην αγορα γραφτηκε οτι θα παρει αναβαθμιση μεσα στο 2015 σε lollipop τωρα γραφτηκε οτι δεν θα γινει τι ισχυει;

Fastyan

To sony m2 μου δεν έχει το lollipop
Ακόμα γτ βοήθεια πλσ

Βαλεντινα

Μου φαίνεται χειρότερη η ανάλυση στο Μ2, επίσης δεν βρίσκω με τπτ πως να κάνω copy paste πλέων τα link στο Internet (δεν γίνεται πλέον με παρατεταμένο πάτημα..) ???

Tina M

Μόλις έκανε την αναβάθμιση.. (Sony Xperia m2). Η ανάλυση είναι πολύ χειρότερη, πιο μεγάλα τα εικονίδια… και κάναμε 30′ για να κάνει ενημέρωση στο Play Store.. και αυτό με χίλια ζόρια.

Βάσια

Έκανα την αναβάθμιση και δυστυχως το Μ2 δεν ειναι καλα…συνεχεια σβηνει…δεν μπορω να κανω ενημερωση των εφαρμογων…κολλαει αφανταστα ..τι μπορω να κανω ??? ειμαι και η πλεον ασχετη με αυτα…μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει?

Γιάννης Μακρής

Λοιπόν έχω το m2 dual έκανα την αναβάθμιση. Για τημ οθόνη θα κατεβάσετε απο το play την εφαρμογή Display calibration αυτήν που είναι με τρεις κυκλους μπλε πράσινο κόκκινο. Θα βάλετε τέρμα φωτεινότητα και θα πατήσετε calibration,θα διορθωθεί η φωτεινότητα 🔆 της οθόνης. Σε μένα δούλεψε. Θα χρειαστεί να κανετε επανεκκίνηση το κινητό μερικες φορές για να ξεκολλήσει, έχει τωρα δυνατότητα απο το κουμπί απενεργοποιησης, καντε υπομονή μπειτε στο play store πατήστε για αναβαθμίσεις η εφαρμογές σιγά σιγά θα ξεκολλήσει και θα κατεβάζει κανονικά, συνήθως κολλάει ετσι αν κάνεις αναβάθμιση μεσο wifi αν το κάνεις με τον υπολογιστή οχι. Αν δεν διορθωθει θα πρέπει να κάνετε επιδιόρθωση με το pc companion μέσο υπολογιστή, είναι πολύ εύκολο κατεβάζετε το πρόγραμμα, εγκατάσταση, συνδέετε το sony θα αναγνώριση μόνο του το μοντέλο και θα πατήσετε επιδιόρθωση κινητού ΠΡΟΣΟΧΉ ⚠ στην επιδιόρθωση σβήνονται όλα δεν μενει τίποτα,επαφές, εφαρμογές κτλ.θα πρέπει να είναι πανω απο 60% η μπαταρία 🔋 για την επιδιόρθωση. Το widget με τα εικονίδια wifi,συγχρονισμός, Bluetooth κτλ δεν υπάρχει στην αναβάθμιση lollipop 🍭 θα πρέπει να ψάξετε στο ίντερνετ πχ στο Gizmobold έχει home and widget εφαρμογές απο sony kitkat θα πρέπει να δοκιμάσετε οταν κάνετε την εγκατάσταση αν το εμφανίζει στα… Συνέχεια »

Γιάννης Μακρής

Τα εικονίδια που είναι μεγάλα απο το m2 με lollipop 🍭 αλλάζουν με ρύθμιση αν πατήσετε παρατεταμένα την οθόνη πχ να αλλάζετε θεμα, οπως και η αυτόματη περιστροφή πλεον της οθόνης στην αρχική οθόνη 🙂

Mariarena

Έκανα χθες την αναβάθμιση χάλια ξενέρωσα με το όλο περιβάλλον το kit kat μου άρεσε πάρα πολύ καμία σχέση κι επίσης παρατήρησα πως δεν έχω πλέον το κουμπί Update Center… Ξέρει κανείς γιατί;

maria

Εκανα την αναβαθμιση κ ενω εχω βαλει στις επαφες μου διαφορετικους ηχους κλησεις κ τους εχει αποδεχτει ως ρυθμιση,οταν με καλουν χτυπαεινμε τον ηχπ προεπιλογης.Ξερει κανεις τι γινεται με αυτο?υπαρχει τροπος διορθωσης?

tasospap

γεια σας! εκανα κι εγω την αναβαθμιση σε lolipop με το m2. απο τη στιγμη που εκανα την αναβαθμιση το κινητο αρχισε να κολλαει πολυ εντονα. θα δοκιμασω με την επιδιορθωση μηπως καταφερω να κανω κατι. το θεμα ειναι τι μπορω να κανω για να μην χασω τα αρχειαμου (επαφες,εφαρμογες, κ.α) μπορει να με βοηθησει καποιος??????

Γιάννης Μακρής

Καλημέρα για back up εφαρμογων μια καλή εφαρμογή είναι το app back up & restore. Θα πρέπει όμως όταν κάνετε back up μετα να κάνετε μεταφορά των αρχείων στην κάρτα μνήμης από το file commander γιατι δεν τα μεταφέρει αυτόματα. Για να κάνετε back up της επαφές πηγαίνετε στις επαφές και απο εκει επιλέγετε αντίγραφο στην εξωτερικη μνήμη της συσκευής δηλαδή στην καρτα μνήμης.Και το super back up είναι καλη εφαρμογή κάνει back up και της επαφές. Οταν τελειώσετε καντε εναν έλεγχο αν όλα πήγαν σωστα. Της επαφές αν της κάνετε back up απο της επαφές του τηλεφώνου της εμφανίζει σε φάκελο που ονομάζεται system file. Δεν εχω δοκιμάσει αν κανει restore σε εφαρμογές πχ σε παιχνίδια τα δεδομένα, αρα θα πρέπει να αρχίσετε πάλι απο την αρχή.

Γιάννης Μακρής

Εδώ και αρκετές μέρες με το lollipop 🍭 (sony m2 dual) τα παράπονα μου είναι, πρόβλημα με το φλας της κάμερας,η μπαταρία τελειώνει πολυ πιο γρήγορα, επάνω και κατω στην οθόνη οτι θέμα η ταπετσαρία αν βάλεις έχει μια ενοχλητικη σκιά 🙁

Λευτερης

Πως μπορω να βαζω το κινητο στο αθορυβο πλεον? παλια πατουσα το κουμπι κλειδωματος συνεχομενα και εβγαζε “απενεργοποιηση,στιγμιαια ληψη κλπ ” και απο κατω “αθορυβο,δονηση,κανονικο”…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.