Sony Xperia M4 Aqua: Νέo update αφαιρεί το bloatware

Το Sony Xperia M4 Aqua είναι mid-range smartphone το οποίο όμως έρχεται με ενσωματωμένη μνήμη μόλις 8GB, όταν μπει το OS και το bloatware καταλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος. Η Sony με το τελευταίο software update που ξεκίνησε να δίνει στο Xperia M4 Aqua, ελευθερώνει περισσότερο χώρο στη μνήμη.

Πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει παράπονα για την έλλειψη χωρητικότητας, και επειδή η Sony προφανώς δεν μπορεί να αφαιρέσει το OS αποφάσισε να το ελαφρύνει από bloatware.

Η software version 26.1.A.2.167 και 26.1.B.2.147 ξεκίνησε να έρχεται στους κατόχους του Sony Xperia M4 Aqua (+dual-SIM), αφαιρεί προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Μεταξύ των apps αυτών είναι Books, CloudPrint, FaceLock, GoogleTTS, Google Keep, Newsstand, News & Weather, Play Games, PlusOne και TalkBack.

Τέλος, το ίδιο update φέρνει bug fixes και βελτιώνει την σταθερότητα της συσκευής. Η Sony ξεκίνησε να το δίνει σήμερα και μέσα στο επόμενο διάστημα θα δοθεί σε όλες τις αγορές.

Sony Xperia M4 Aqua: Νέo update αφαιρεί το bloatware, Sony Xperia M4 Aqua: Νέo update αφαιρεί το bloatware

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ducatijim

Μπράβο ρε Sony!!!! Σέβεσαι τους Πελάτες σου. Τα ακούς samy?????…..που φορτώνεις τις συσκευές σου με 50 άχρηστα apps….

Costas

Ας μην τα έβαζε αυτά τα άχρηστα από την αρχή! Άκυρο στο συγκεκριμένο κινητό από εμένα μόνο και μόνο για το θέμα χώρου! Τώρα πια πέταξε το πουλάκι υπάρχουν καλύτερες προτάσεις με λιγότερα χρήματα.

Kostas-DOHA

δεν ασχολειται κανειςπλεον με τη σονυ – ελεος – παντως ομολογω εξυπνο μαρκετιγκ – παντα καποια εξυπνιστικη π@π@ρι@ για να παραμεινει στο ηδη χαμενο ματσακι – ντρεπεστε να το κλεισετε?

Γιώργος

Βγάζει η Sony κινητό mid range υποτίθεται με κάτω απο 4 GB ελευθερο χώρο που δεν φτάνει για τίποτα και βγαίνει ο άλλος και λέει μπράβο επειδή έδωσε 500 mb πίσω. Τραγικό , δεν υπάρχει σωτηρία.

Bloodmaster

Η sony δεν εκλεισε οσο και να ποναει μερικους εδω μεσα. Οποτε ακομη δεν βγηκε απο το παιχνίδι

ducatijim

@ Γιώργος, ο …. άλλος που τόσο ευγενικά αναφέρεσαι τουλάχιστον το έχει δουλέψει εδώ κ 3 μήνες το τηλέφωνο κ ξέρει τις δυνατότητές του. 200€ αδιάβροχο, σφαίρα επεξεργαστής, κανένα ίχνος lag, 2 μέρες μπαταρία, σφαίρα στις εφαρμογές, 2gb μνήμη από mid range τηλέφωνο κ μια αξιολογότατη κάμερα για τα λεφτά του. Άνοιξε λοιπόν τα μάτια σου κ δες αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε άλλες εταιρείες. Πραγματικά η αρρώστια σας είναι απίθανη σε ορισμένους…. λες κ έχετε ποσοστά στη sammy ( λέω τώρα πχ…). Επίσης μαζί με το Μ4 δουλεύω κ το Νοte3 για να μη νομίζεις ότι εχω κόλημα με κάποια εταιρεία. Τα κοληματάκια του πάντως το Note κ τα lag του τα έχω μπροστά μου πολύ συχνά!!!! Η sony αν είχε το μαρκετινγκ της sammy θα ήταν έτη φωτός μπροστά από τους άλλους. Λάθος της που άφησε τους Κορεάτες να το παίζουν τεχνολογικοί γίγαντες, γιατί όταν έβγαζε κινητά η Sony αυτοί ήταν στα δέντρα( κ είναι από θέμα ποιότητας)…

Nick

Κρίμα που ακόμη δεν έχει έρθει το m5 Ελλάδα θα έκλεινε πολλά στόματα super mid range…20 mp με τρίτη γενιά xmor και bionz που να δεις τέτοια midrange από άλλους ακόμη χαροπαλευουν με 13 mb και 8 ντροπή.

Ιωάννης jb

Το κινητάκι σε λίγο καιρο θα κάνει λιγότερο απο 2 κατοστάρικα στα μαγαζιά που βρίσκεις στο skroutz… Εχει στη κατηγορία του το καλύτερο cpu-gpu παρέα με 2 γιγα ραμ που κάνουν τη διαφορά!!!!! Εχει τη καλύτερη κάμερα, πράγματι τώρα κινητό με 200 ευρώ που να βγάζει καλύτερες photo δεν υπάρχει! συν του οτι είναι και αδιάβροχο…!!!! Εντάξει αν κάποιος εχει κόλλημα και θέλει να έχει κινητό με μεγάλη εσωτερική μνήμη, για να αποθηκεύει πχ. παιχνίδια απαιτητικά, το συγκεκριμένο δεν του κάνει.. αλλά σε αυτά τα λεφτά ελάχιστες είναι οι συσκευες που έχουν εσωτερική μνήμη πάνω απο 8 γιγα.. Αρα καταλαβαίνει κανείς το πόσο αδαείς είναι ολοι αυτοι που κράζουν την συσκευή διότι πραγματικά δεν υπάρχει λόγος… Τη στιγμή που με μια 32gb micro sd, αποθηκευεις εκεί κατευθείαν τα τραγούδια σου, τις φωτογραφίες σου, τα βίντεο σου και ότι άλλο θέλεις…. Οποιος θέλει να έχει 5-6 δυνατά παιχνίδια μέσα στο κινητό του, ας πάει σε κάποιο κινητό με τουλάχιστον 32αρα εσωτερική μνήμη, δλδ να δώσει τουλάχιστον 100 ευρώ πάνω, και φυσικά να έχει κοιτάξει να έχει και καλή gpu για να του τα σηκώνει, διότι υπάρχουν και κινέζικα με 200 κάτι ευρώ που έχουν τέτοια μνήμη (32αρα), αλλά το gpu τους… Συνέχεια »

Mary

Καλά μερικοί ηρεμήστε! Λυσσαξατε να κλείσει η Sony, το οξυγόνο σας παίρνει;

Nick

Μην ασχολείστε με κομπλεξικα άτομα αφήστε να γράφουν την κάθε μακάκεια τους η αδιαφορία είναι που τους σκοτώνει μαζί με τα κινητά την Sony αν τους ρωτήσετε γιατί μισούν αυτήν την εταιρεία και παρακαλάνε να κλείσει θα φανεί από τα λεγόμενά τους προσωπικά πιστεύω πως είναι μια παρέα που δουλεύουν στην lg η lagsung εδώ στην Ελλάδα με σκοπό να μην χάσουν την δουλειά τους… Γιατί πιο άραγε θα ήταν το συμφέρον τους αν δεν είναι έτσι;;; Καλύτερα να τα περνάτε στο ντούκου χωρίς καμία σημασία ότι μακάκεια γράφουν.

El Matador

Sony for the win.

dimitris

καλο αλλα και παλι νομιζω δεν αρκει να αφαιρεσει πολυ μνημη

kostas fc.

θελω να αγορασω αυτην την συσκευη τωρα που εχει 200 ευρω δεν παιζω παιχνιδια εκτος απο Temple run και αντε ακομα 2-3 οχι βαρια και απαιτιτητικα θελω να βγαζει καλες φωτογραφειες και θελω να κατεβασω καμια δεκαρια απς οπως viber,whats up,e-radio,skype,zedge,livescore,skrutz,messenger,facebook κτλ θα βαλω καρτα μνημης 16 κανει αυτο το κινητο?

dimitris

φιλε κωστα και εγω θελω να το παρω και ειμαι χρηστης ακριβως οπως εσυ….σε ενα φορουμ που ρωτησα μου ειπαν οτι για την συγκεκριμενη χρηση θα ειναι μια χαρα το κινητο..

Λίτσα νομικου

Δεν ανοίγει έχει μπαταρία είναι νεκρό τι κάνουμε είμαστε εκδρομη

ΑΧΜΑΝΤ

γειά σάς έχω το to aqua 4 8 GB αγοράστηκε πριν 8 μήνες όλο βλακιες είναι κι πριν από ένα μήνα σταμάτησε να ανοίγει μόνο ηχώ στην αρχή κι μετά μπλε οθόνη κι τίποτα άλλο κι είναι πλέον άχρηστο κι δεν ξέρω τι έχει πάθει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.