Sony Xperia Pro: Φήμες για περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας

Sony Xperia Pro, Sony Xperia Pro: Φήμες για περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο κινεζικό Weibo θέλουν το επόμενο Sony Xperia Pro να διαθέτει έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας που θα ελέγχει λειτουργίες όπως το ζουμ, το διάφραγμα και την εστίαση, παρόμοια με έναν φακό σε DSLR/mirroless μηχανή.

Παρά τα γλωσσικά εμπόδια της ανάρτησης, μπορούμε να καταλάβουμε πως η διάταξη της κάμερας θα είναι παρόμοια με αυτή του Sony Xperia Pro-I, εκτός από τον περιστρεφόμενο δακτύλιο που περιβάλλει τους φακούς. Από ό,τι φαίνεται, αυτό θα είναι ένας ενιαίος δακτύλιος που θα ελέγχει μία από τις τρεις λειτουργίες κάθε φορά. Το Pro-I ήδη διαθέτει μεταβλητό διάφραγμα στην κύρια κάμερά του και πιθανώς θα δανειστεί τον μεταβλητό φακό ζουμ από τη σειρά Xperia 1.

Αυτός ο περιστρεφόμενος δακτύλιος ίσως να μην εκτελεί εργασίες μόνο για τις κάμερες του Xperia Pro. Τα τηλέφωνα της Sony μπορούν να λειτουργούν ως εξωτερικές οθόνες για τις mirrorless κάμερες της εταιρείας και αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως επιπλέον έλεγχος για τη συνδεδεμένη κάμερα.

Το Sony Xperia Pro-II θα μπορούσε να έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία του χρόνου, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Pro-I. Τα Xperia 1 VI και 5 VI ενδέχεται να παρουσιαστούν στο Mobile World Congress (MWC) του επόμενου έτους. Εκεί ίσως δούμε και το Pro-II, αλλιώς θα έχει το δικό του λανσάρισμα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.