Sony Xperia Sole, Xperia U και Xperia Go, Ξεκινάει σήμερα η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Από σήμερα ξεκινάει σταδιακά η διάθεση της αναβάθμισης σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich για τα μοντέλα Sony Xperia Sole, Sony Xperia U και Sony Xperia Go. H αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες οπότε θα πρέπει να κάνετε υπομονή γιατι δεν έχουν δωθεί άλλες πληροφορίες σχετικά με το ποιοί θα είναι οι πρώτοι τυχεροί.

Μπορείτε από σήμερα να τσεκάρετε μέσα από το κινητό σας αν υπάρχει ειδοποίηση ή μέσα από την ιστοσελίδα www.sonymobile.com/update αλλά φροντίστε να διασκεδάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο αν δεν είστε από τους πρώτους τυχερούς. Μην κάτσετε πάνω από το PC μέχρι να έρθει η αναβάθμιση, όπως σας είπαμε θα χρειαστεί ίσως και ολόκληρος ο Οκτώβριος για να φράσει σε όλες τις χώρες.

, Sony Xperia Sole, Xperia U και Xperia Go, Ξεκινάει σήμερα η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Πηγή

Kudos to Kostas

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

57 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δήμητρα

Επιτελουςςςςςςςςςςς

Λιωμενο παγωτο παιρνουν τα ερημα…επρεπε με την μια JB να παρουν… :Ρ

alex

τραγική η Sony… μια ζωή πίσω απ’τις εξελίξεις

Nero55

Παιδιά όταν την πάρω σε σολε θα σας πω εντυπώσεις!

dimpep

Ναι τραγική, όταν άλλες δεν έχουν δώσει καν…

Nero55

Τι τραγική ρε παιδιά ένα midrange μοντέλο είναι δεν φτάνει που σας τις δίνουν….Εδώ η LG δεν αναβαθμίζει ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ και σας πείραξε το σολε.

john

την JB περιμένουμε χ@στίκαμε για την ICS εκεί είναι το πραγματικό android όλα τα άλλα είναι τα σκουπίδια … και απο cpu μεριά δεν ειναι midrange για την sony ειδικά με το glove mode που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο smartphone !!! να μην λέμε και ότι θέλουμε ….

Nero55

Το έχω το κινητό και είναι τούμπανο αλλά δεν μπορείς να το πεις και high-range,θα το έλεγα mid to high end…

μαρκος xperia

Ρε παιδιά τι λέτε η Sony είναι πολύ καλή εταιρία ειδικά σε updates. Το neo v που έχω έχει ics εδώ και πόσο καιρό. Οκ κολλάει αρκετά, δηλαδή σε βαθμό που σκέφτεσε να το κανείς root. Κατά τ’άλλα οκ. Τώρα μην ακούω για jb σε αυτά τα κινητά. Ακόμα και το galaxy s2 δεν πήρε και θα πάρουν αυτά? Κάποια στιγμή θα πάρουν αλλά μετά από αρκετό καιρό. Εδώ η Sony σκέφτεται να βάλει jb στα μοντέλα του 2011, και εσείς λέτε πως είναι πίσω…

Nero55

Το σ2 θα πάρει jb μην παραπληροφορείς τον κόσμο.

runner

Και επισης η sony δεν παιζει να βαλει jb στα xperia 2011. Κακως μεν αλλα ας το παρουμε αποφαση.

mitsaras97

Παιδιά ισχύει η αναβάθμιση και για Κύπρο?

andreas

Παιδιά μι λέμε βλακείες η sony είναι και γαμω τις εταιρίες

kapoios

το mini θα παρει JB. Αν ξερει κανεις 100% να μου πει, ομως αν το ξερει σιγουρα οχι μαλλον

αλα

πραγματικά αφού η Sony θα βγάλει update για όλες τις συσκευές της, συμφωνώ ότι είναι και mαμώ τις εταιρίες!

stavros

Ξέρουμε αν το Xperia p θα πάρει jb? Το αγόρασα και είναι τούμπανο πολύ καλό!!

ilias

Τιποτα ακομα…:-/Αλλο ενα εξυπνο κολπο της sony για να μην φανει και καλα οτι αθετησε την υποσχεση της…

αλα

η sony δίνει σημασία στο τομές αναβαθμίσεις οπότε πιστέυω ότι το P θα πάρει την JB!

Nero55

Δεν θα την πάρει μόνο το πει αλλά και το sole-u-go,

Πανος

Μολις τωρα ηρθε η αναβαθμιση στο σολα ! Αγορασμενο απο wind !!!

Πανος

Η αναβαθμιση μου ηρθε μεσω του pc companion . Επιτελους να δουμε πως θα ειναι το κινητο με την καινουρια εκδοση…Θα στειλω εντυπωσεις αυριο αφου το λιωσω σημερα χεχεχε

Penny

guys!! μολις μου ηρθε η αναβαθμιση για το σολε!!!!! απο αυριο εντυπωσεις!! :Δ

AndreasManou

το δικο μου U βγηκε μαπα…. βραχυκυκλωμενη πλακετα απο το κουτι…. περιμενω αντικατασταση 🙁

tep

Πολυ καλο το ICS στο Sole. Το νιωθω πιο γρηγορο και σταθερο απο οτι πριν.

Τα μονα μου παραπονα ειναι η αναγκαστικη εγκατασταση του Chrome και του EA games χωρις επιλογη απεγκαταστασης. Ειδικα το 2ο με ενοχλει αρκετα. Επισης δεν μου αρεσει καθολου το πως εκαναν το αλμπουμ φωτογραφιων.

Ολα τα υπολοιπα μενου ειναι αριστα και πιο ευχρηστα.

pap

παιδια αξιζει η αναβαθμηση??εχω το sole απλα διαβαζω ασχημα λογια απο οσους εχουν το neo v!

spiros

@pap αξιζει πολυ η αναβαθμιση ειναι πιο γρηγορο και σταθερο με το νεο βι δεν εχει καμια σχεση εχει διαφορα επεξεργαστη!!!

tep

Αξιζει απολυτα η αναβαθμιση. Εχει καλυτερη διαχειρηση RAM τωρα, πιο γρηγορο, πιο σταθερο, καλυτερα menu. Μονο το αλμπουμ φωτογραφιων με χαλαει. 😛

pap

το εκανα και ειναι τελειο!

mitsaras97

To έκανα και εγώ και είναι πολύ ωραίο!!

peter

Ρε παιδιά έχω το U και ακόμα περιμένω… Έχει κανένας άλλος το U και να του έχει έρθει η αναβάθμιση; Μα είναι δυνατόν τόσο καιρό πια;

KostasB

Πρώτη άποψη από sole πολύ πιο σταθερό, γρηγορότερο σε απόκριση στην αφή, παίζει πιο άνετα και χωρίς κολλήματα τα παιχνίδια (βέβαια δεν έχω παίξει κάποιο πολύ βαρύ ακόμα), μέχρι στιγμής έχει καλύτερη διαχείριση στην μπαταρία και γενικά μια πολύ καλύτερη συνολική εικόνα κινητού από πριν. Ένα μπράβο στη sony από μένα. Αναμένουμε και JB τώρα…

island

Δεν ξέρω πως το βρήκατε καλό αλλά αν μπορέσω θα γυρίσω στην παλιά έκδοση. Έχω το 4 στο sole εδώ και 3 μέρες και το θεωρώ ότι πιο άχρηστο έχει βγάλει η σόνυ σε αναβάθμιση. Ένας διπύρινος έχει κρεμάσει και σέρνεται. Εντάξει ανοίγει πιο γρήγορα το τουίτα και το ινσταγκραμ. Αλλά ως εκεί. Η φωτογραφική μηχανή έγινε απελπιστικά αργή, η εναλλαγή φωτογραφιών κατά 99% κολλάει και έχει χάσει η οθόνη την ευαισθησία της. Δεν ανταποκρίνεται όπως παλιά στα πατήματα. Όταν πάω να φωτογραφίσω με το ίνσταγκραμ μου εμφανίζεται το 1/3 της φωτογραφίας και το υπόλοιπο έχει τρα;βηχτεί προς τα ΠΆΝΩ. Δεν αναφέρω τα κλασσικά προβλήματα σύνδεσης σε γνωστά wifi που πιστεύω θα λυθούν σύντομα. Ακόμα και η εναλλαγή επιφάνειας εργασίας κολλάει. Μετάνοιωσα την ώρα και τη στιγμή.

Το θεωρώ άχρηστο τουλάχιστον

Dr.TZEF

Μια παρατηρηση γενικα για το ICS και οσους λενε οτι ειναι χειροτερο του GB.Μεχρι προχθες ειχα στο GS2 την official 4.0.3 εκδοση και αναθεματιζα την ωρα και τη στιγμη που εκανα την αναβαιμιση απο 2.3.5.Εχθες μου εβγαλε και εκανα την αναβαθμιση σε 4.0.4 και το κινητο πραγματικα ειναι πολυ καλυτερο με ολα τα bugs να εχουν διορθωθει και την μπαταρια να εχει βελτιωθει σημαντικα!Οσοι ειστε με 4.0.3 να εχετε υποψη σας οτι στα περισσοτερα κινητα των πιο πολλων εταιριων η συγκεκριμενη εκδοση ειχε προβληματα,πολλα απο τα οποια διορθωθηκαν με τη 4.0.4..Ευχαριστω για τη φιλοξενια!

island

@Dr.TZEF Προσωπικά την 4.04 έχω αλλά είναι το ίδιο πράγμα

ΘΟΔΩΡΗΣ

H αναβάθμιση στο sole γινετε μεσα απο το κινητο η πρέπει να το συνδέσω στο pc? Γιατι δεν μου εχει ερθει τπτ μεχρι τώρα στο κινητό.

KostasB

Σε μένα επειδή είχα κατεβάσει από πριν το sony pc companion κ είχα κάνει back up, συγχρωνισμούς, κτλ.. σε άκυρο χρόνο κ χωρίς να είναι συνδεδεμένο το κινητό στο pc μου έβγαλε το pc companion ειδοποίηση ότι είναι διαθέσιμη νέα έκδοση λειτουργικού για το sole. Αλλά στο κινητό όταν έκανα έλεγχο για ενημερώσεις μου έδειχνε ότι είχα την τελευταία έκδοση (παρ’ ότι ήταν ακόμα σε 2.3.7).

kostas80

Παιδιά ξέρε πότε θα είναι έτοιμη για xperia u?… αν ξερετε κατι κατι πείτε μ γιατί εχω βαρεθεί να περιμαίνω!!!

kostas80

Παιδιά ξέρετε πότε θα είναι έτοιμη η έκδοση για το ΧPERIA U?

Βασίλης

Καλημέρα παιδιά.

Έχει μία εβδομάδα που πήρα το Sony Xperia Sola (sola ειναι το δικο μου και οχι sole) έχω προσπαθήσει να κάνω την αναβάθμιση αλλά δεν μου έχει νέες ενημερώσεις.

Φοράει το 2.3.7 και δεν μου βγάζει ενημέρωση για την καινούργια έκδοση!

Ξέρουμε τι παίζει?

Πρέπει να κάνω κάτι εγώ ή απλά να περιμένω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

doldol

Xperia U αναβάθμιση σε Android 4.0.4 και κολλάει υπερβολικά!!! Καμιά ιδέα? Μπορεί να κάνω επανοφορά στην προηγούμενη εκδοση του?

island

@ολους.

Το 4.0.4 τελικά για μένα δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Το δοκίμασα σε sola και arc s. Κολλάει απίστευτα. Πήρα το arc s και από GB δεν αλλάζω με τίποτε. Κρεμάει ο επεξεργαστής σε σημείο εκνευριστικό. Όσοι έχετε 2.3 ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ. Εντάξει έχει καλύτερο Interface αλλά όλα τα άλλα σέρνονται. Οι εντυπώσεις είναι οι χείριστες.

island

@Vlachakis

Όπως και να έχει δεν ξέρω αν θα αλλάξω σε 4 σύντομα. Έχω και εγώ και η γυναίκα μου το ARC S. Το πήραμε καθώς είμαστε κολλημένοι με τη φωτογραφία και ως γνωστόν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι από αυτά που φοράνε τον αισθητήρα exmor. Tης γυναίκας μου φοράει το 4.0.4 ενώ το δικό μου το 2.3. Το παλιό δικό μου είναι πολύ πιο γρήγορο από της γυναίκας μου. Άσε που όταν είχα το sole μόλις κατέβασα το ICS ήθελε 3δευτερόλεπτα παραπάνω!!! για να εστιάσει η κάμερά του. Ο λόγος που το πούλησα ήταν το λειτουργικό. Οπότε, μιας και το 2.3 μου κάνει φανταστικά τη δουλειά μου δεν ξέρω αν αξίζει να αναβαθμίσω και να ρισκάρω την ταχύτητα της φωτογραφικής μηχανής, της εναλλαγής φωτογραφιών ή οτιδήποτε άλλο. (ακόμα και στην λήψη φωτογραφίας με το ινσταγκραμ μου εμφάνιζε το 1/3 της εικόνας και όχι όλη)…

panhab83

παιδια εχω το sony experia go και χτες εβαλα το ice cream sandwich 4.0.5! εκανα αναβαθμιση ειχα ginger 2.3.5 νομιζω.τελοσπαντων ομως απλα θελω να πω πως κολλαει απιστευτα αν κ 2πυρηνο επεξεργαστη παει πιο αργα πως να το κανουμε! αν το παραβλεψω αυτο ομως δεν μπορω να μην παραβλεψω την camera οπου η διαφορα πλεον ειναι πολυ αισθητη δεν εχει τα χρωματα δεν ξερω ειναι πολυ χαλια η camera κ to instagram η μιση οθονη είναι μαυρη! κ ρωταω εγω ΓΙΑΤΙ ολα αυτα????? το update που εβγαλε χτες το ice cream μηπως τα επιλυει αυτα? ξερει κανεις?

Sax

Γνωρίζει κανεις πως να επαναφέρω το προηγουμενο λογισμικό στο Sony xperia Go?
Καθως μετα την τελευταια έκδοση κολλάει το “συμπαν”.
Γινεται μεσω PC-companion? και αν ναι.. Πως?

mikekili

Καλησπέρα έχω κ εγώ το Xperia go και έκανα την αναβαθμίσει στο 4.0.4. Είναι πολύ ποιο αργό από πριν και αυτό που έχω παρατιρισει είναι ότι όταν είναι στην φόρτιση δουλεύει πολύ ποιο γρήγορα. Δεν μπορώ να καταλάβω. πως μπορεί να γίνετε αυτό. Να αλλάξω να το πάω στο προηγούμενο η υπάρχει καποιος προπος να το διορθώσω αυτο???

iliana

Καλησπερα….εχω κανει και εγω την αναβαθμιση…εχω το xperia u και μου κολλαει παρα πολυ απο τοτε που εκανα αναβαθμιση….ειδικα οταν ειμαι στο ιντερνετ και με περνουν τηλεφωνο η στελνω μηνυμα η και γενικα οταν ειμαι στο ιντερνετ και χρησιμοποιω το κινητο κολλαει και αργει απιστευτα…ακομα και οταν βγαζει φωτογραφιες…αργει πολυ για να κανει ληψη…μηπως μπορειτε να με βοηθησετε καπως?

island

@iliana

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο πέρα από το να συνηθίσεις ένα εξωφρενικά αργό τηλέφωνο λόγω αυτής της “αναβάθμισης”. Το δικό μου τηλέφωνο (sole) αναγκάστικα να το πουλήσω. Ειδικά αυτό με την κάμερα είναι πολύ σπαστικό. Κρίμα

Αλέξανδρος

Αν ήξερα τι έπαιρνα απο την αρχή δέν θα το έπαιρνα καν! ”xperia u” όχι άλλο κάρβουνοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κολαει απίστευτα κ θέλω να το πατήσω με νταλίκα! λέτε να μου κάνει αντικατασταση η SONY??????

Νίκος

Εγώ έχω το Xperia u με android 4.0.4 και δεν κολλάει καθόλου. Δεν ξέρω γιατί κολλάει σε μερικούς. Μια χαρά κινητό είναι.

john

καλησπερα και απο εμενα!!..
πηρα πριν απο μια εβδομαδα περιπου το xperia u , και μου εχει βγαλει οτι θελει αναβαθμιση…
βλεπω γενικα αρνητικα σχολια , αλλα που και που και καλα ..
δεν ξερω τι να κανω ..
οποιος πιστος ας με βοηθησει γιατι ειμαι σε διλημμα…
ευχαριστω πολυ!!

Νίκος

Φίλε κατέβασε το 4.0.4 εγώ το έχω καιρό δεν έχω πρόβλημα πάντως.

Γιάννης

Σε όποιον αργεί το Xperia U με το 4.0.4 επιλέξτε να κάνετε επαναφορά συστήματος μέσα από τις ρυθμίσεις. Καν’τε πρώτα ένα backup αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε επαναφορά χωρίς να πειραχτούν τα αρχεία σας

evgenia

Έχω το xperia U και έκανα την αναβάθμιση και νομίζω κολλάει πιο πολύ απο οτι παλιά! η αλήθεια είναι οτι ειδικά στα μηνύματα κολλάει ΤΡΑΓΙΚΑ πολύ!! τόσο που μου ερχετε να το πετάξω.. Μπορώ να κάνω κάτι για να μη κολλάει τόσο το κινητό μου? Και επίσης διάβασα πιο πάνω που λέτε κάτι για root τι είναι αυτό? Και πως μπορώ να το κάνω? Σας παρακαλωωω απήντησε μου γρήγορα!! 🙂

Piratis13

Εγω φιλος που εχω το xperia u και ειχα βαλει την νεα αναβαθμιση ISC κολλουσε παρα πολυ με αποτελεσμα να παω στην σονυ για να μου επαναφερει το λογισμικο..δεν μπορεις να το επαναφερεις μονος σου … το θεμα ειναι πως βαζεις το jilly bean γιατι δεν υπαρχει κανενας ελληνικος οδηγος.. μπορει να βοηθησει καποιος ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.