Sony Xperia XZ1: Διατηρεί τα bezels για καλύτερη ποιότητα ήχου;

sony Xperia XZ1 bezels, Sony Xperia XZ1: Διατηρεί τα bezels για καλύτερη ποιότητα ήχου;

Στις 31 Αυγούστου αναμένεται να παρουσιαστούν τα Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact και X1, τα οποία όλα δείχνουν ότι θα διατηρούν τον κλασικό σχεδιασμό της Sony με τα μεγαλύτερα bezels.

Είναι σχεδόν σίγουρο κι από τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει ότι η Sony δεν σκοπεύει να μειώσει τα περιθώρια στις οθόνες των νέων smartphone της.

Σύμφωνα με διάφορες αναλύσεις, αυτό ίσως αποσκοπεί στο να μπορεί ο χρήστης να απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα ήχου.

Είναι γεγονός ότι τα μοντέλα της Sony διακρίνονται για την ποιότητα που προσφέρουν όσον αφορά στα multimedia, ωστόσο είναι αμφίβολο αν η Sony όντως κρατάει τα περιθώρια και δεν αλλάζει τον σχεδιασμό για να προσφέρει καλύτερο ήχο.

Όπως και να έχει, το Sony Xperia XZ1 αναμένεται με full HD οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης 1920×1080, το Snapdragon 835 για SoC, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο.

Η κάμερα στην πλάτη του θα έρχεται με αισθητήρα ανάλυσης 19MP με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K στα 60.

Το Xperia XZ1 Compact αναμένεται με μικρότερη οθόνη 4.6 ιντσών, ανάλυσης 1280×720. Θα ενσωματώνει επίσης το Snapdragon 835 ενώ θα έρχεται με 4GB RAM και μπαταρία χωρητικότητας 2.600mAh.

Πάντως, αν ισχύουν τα όσα έχουν ειπωθεί, οι τιμές τους θα είναι 650 ευρώ για το Xperia XZ1, ενώ η Compact έκδοση θα κοστίζει περίπου 541 ευρώ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
leon

εχει καλυτερο ηχο απο το htc δηλαδη; δεν νομιζω… παπαρολογιες της σονυ…

bezilys

@leon η HTC έχει στέρεοφωνικα ηχεία?

ΦΝ

Η Sony σιγουρα ειναι γνωστή για την ποιότητα ήχου, εικόνας και φωτογραφίας ειτε αρεσει σε κάποιους ειτε οχι. Φυσικα δεν το εχει μονοπώλιο ..αλλα τη χαρακτηρίζει και βρίσκεται σε κορυφαιο επιπεδο καλυτερο των περισσότερων ανταγωνιστών της.
Τωρα δεν μπορω να απαντήσω αν τα μπεζελ οφείλονται σε αυτο …παντως σχεδιάστηκα εχει αποφασίσει να ξεχωρίζει απο τα αλλα κινητά …οπως κανει με τα μεγαλύτερα μπεζελ η Apple στα iPhone εως τωρα.
Προσωπικά δε μου αρεσει αν και σε αρκετα οταν για ειδα απο κοντα ειναι αρκετα ομορφα ..σε αλλα παλι οχι.
Το βασικότερο προβλημα με τα μπεζελ ειναι το μέγεθος οπως πχ iPhone plus οπου ειναι τεράστια σαν 6+ ιντσών σε αλλες εταιριες. Προτιμω τα κινητά να εχουν μεγαλύτερο πάχος αλλα ελάχιστα μπεζελ….ωστε να ειναι πιο χρηστικά με πιο μεγάλες οθόνες και μπαταρίες στις ίδιες διαστάσεις. Μη ξεχνάμε οτι πολλοι ακούν κα θηκες για ευνόητους λογους …οποτε οι διαστάσεις μήκος πλάτος ειναι πολλη σημαντικές.

One

Αν παίζεις αρχεια ηψηλής ανάλυσης στα εξωτερικά ηχεια ακούγονταν πολύ καθαρά και στερεοφωνικά. Αν παίζεις απλα mp3 εννοείται ότι δεν ακούγονταν το ιδιο καλα.

Αλλά ηχεια μπορεί να ακούγονταν πιο δυνατα αλλα δεν είναι τοσο καθαρά στις λεπτομέριες οσο στα Sony. Στο ΧΖ Premium που είναι πιο μεγαλο τηλεφωνο είναι αρκετα ικανοποιητική η ενταση, αλλα τα ΧΖ1 & ΧΖ1 Compact θα εχουν λογικα πιο μικρα ηχεια και δε ξερω αν η ενταση θα είναι στα ιδια επίπεδα.

One

@ΦΝ Πιστεύω ότι ο λογος που η Sony κρατάει μεγαλα τα bezel είναι, εκτος από τα μπροστινά στερεωφωνικα ηχεια, και το μεγαλο μέγεθος μπαταρίας που χρησιμοποίει στα κινητά της που πιανει αρκετο χωρο στο εσωτερικό των τηλεφώνων της.

Αλλοι κατασκευαστές βάζουν μικρες σε μέγεθος μπαταρίες για να μειωσουν τα bezel και μετά απλα αυξανουν τα αμπερ των μπαταρίων, αλλα ετσι η χωρητικότητα της μπαταρίας πεφτει πιο γρήγορα με τη πάροδο του χρόνου, και εκει που κρατούσε 2-3 χρόνια τωρα στο χρόνο πανω θελει άλλαγμα.

Επίσης οι μεγαλύτερες οθόνες χρειάζονται και περισσότερη ενέργεια που με τίποτα οι συγκεκριμένες μπαταρίες δεν μπορουν να ανταπεξέλθουν, με αποτέλεσμα να είσαι συνέχεια με το φορτιστή στο χερι, και να φορτίζεις περισσότερες φορές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πιστεύω η Sony ξέρει τι κανει και επιμένει στα σε αυτή τη τακτική, αλλα οι καταναλωτές δυστυχώς μετράνε πιο πολύ την εξωτερική εμφάνιση παρα τη λειτουργικότητα.

Topdim

Έλεος ρε συ Sony, όλα σου τα κινητά ειναι ίδια!!!

JohnWave

@Κα Sony, κάποτε με ανακοίνωσή σου είχες πει ότι τα μεγάλα bezels σου οφείλονται στην αδιαβροχοποίηση; Τώρα που έχουν φτιαχτεί συσκευές bezeless αδιάβροχες το ξεχάσαμε και το γυρίσαμε στα ηχεία; Επίσης μια 2η ερώτηση : Όταν εναρμονιστείς με τις άλλες εταιρίες (γιατί θα το κάνεις αν θέλεις να συντηρήσεις έστω το 1%) και βγάλεις bezeless συσκευή, η μεγάλη σπουδαιότητα των ηχείων σου θα χαθεί δια μαγείας ;

N. K. Z

Τι, 650 ευρώ για ένα τετράγωνο Walkman?

Pps

E όχι κ μεγάλη μπαταρία κ ανθεκτικη τα sony. Έχω mate8 εδώ κ κοντά 2 χρόνια κ δεν έχει πέσει στο ελάχιστο. Ούτε bezels ούτε τίποτα, 4000mah κ 7 με 8 ώρες ανοικτή οθόνη ακόμα κ τωρα. Ούτε η αδιάβροχοποίηση, ούτε η μπαταρία, ούτε τα ηχεία. Απλά, είναι για τα μπάζα, η σχεδίαση γι αυτό έμειναν στο 0.8%της αγοράς;.

ΑγγΜ

Τεράστια ακύρωση. Η ίδια εταιρεία παραδέχεται δειλά, πω; δεν αξίζει κάτι ιδιαίτερα στα τηλέφωνα της, πέρα από τα ηχεία η νομίζω; Θα έπρεπε να τονίσει την ποιότητα κ τη σταθερότητα των συσκευών που όντως έχει, κ να διορθώσει τη σχεδίαση οπωσδήποτε κ να ρίξει μια ματιά στις amoled oθονες, γιατί όσο κι αν τσαμπουνιζει ότι κ καλά έχει οθοναρες , μπροστά στις άλλες μοιάζουν αχρωμες . Συγκρίνετε με οποιοδήποτε άλλο κινητό σε ένα κατάστημα.

Georgerapp

Έχεις δίκιο. Πήγαινε σε οποιοδήποτε κατάστημα βάλε hd videos ενεργοποίησε το xreality στο sony κ προς θεού βγάλε τα γυαλιά του ισχυρογνώμων κ δες πια οθόνη τα παίζει καλύτερα με καλύτερη ευκρίνεια.

One

@ΑγγΜ Οι IPS έχουν καλύτερη ακρίβεια στα χρώματα:

https://youtu.be/m7nygeAJwy8?t=3m23s

bezilys

@καλα κάνει που δεν πάει σε amoled μια χαρά οθόνες έχει η Sony δεν χρειάζεται καμία amoled

tech21man@hotmail.com

Υπαρχει και μια αλλη λεπτομερεια που μου ερχεται στο μυαλο.

Θυμηθειτε τα lg g2 και xperia z ultra. Ιδιο chip s800.

Το g2 υπερθερμαινοταν και πατωνε συχνα (σιγουρα throttling).

To xperia z ultra οχι τοσο συχνα εως καθολου.

Το ενα ειχε τα μικροτερα περιθωρια και διακρινοταν για αυτο, το αλλο το αντιθετο. Οχι μονο τεραστια οθονη αλλα και εξτρα τεραστια περιθωρια.

Θα προτιμησω την αποδοση.

Μιτς

Εννοείται πως οι οθόνες και της Huawei και της Samsung και τις Apple, στα κινητά τουλάχιστο, είναι πολύ πιο ωραίες και πολύ πιο ευχάριστες και στο μάτι. Τώρα να πρέπει με το ζόρι να αρέσει στον κόσμο η οθόνη της Sony, δε γίνεται. Κι αυτό οι πωλήσεις το δείχνουν πολύ εμφατικά. Όταν το 99%απορριπτει κάτι, το 1% δε μπορεί να το επιβάλλει

John

Γελάνε και τα δέντρα και με το σχεδιασμό σαν τούβλο και με τις γελοίες δικαιολογίες της “1% μερίδιο αγοράς” Sony.

Bloodmaster

Τα bezels παραμενουν φυσικα γιατι τους περισσεψαν κατι καλουπια 3 χρονων στην αποθηκη και ειπαν να μην πανε χαμενα! Καλη χρυση η Sony οσο πλασαρισμα και αν κανει ηχεια δυνατα δεν εχει στα κινητα της! Έχοντας ακουσει απο πολλα sony φιλων τα ηχεια απλα δεν εχουν αρκετη ενταση! Δεν μπορω να καταλαβω χωρο εχει οικονομια στο κοστος κανει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.