Sony Xperia XZ2 και XZ2 Compact: Είναι οι πιο παχιές ναυαρχίδες των τελευταίων ετών

Sony Xperia XZ2 XZ2 Compact πιο παχιές ναυαρχίδες τελευταίων ετών, Sony Xperia XZ2 και XZ2 Compact: Είναι οι πιο παχιές ναυαρχίδες των τελευταίων ετών

Τα Sony Xperia XZ2 και ΧZ2 Compact έχουν κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις του τεχνολογικού κόσμου. Πρόκειται για δύο high-end smartphones τα οποία παρουσιάστηκαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα στο φετινό Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Εκτός των βελτιωμένων τεχνικών τους χαρακτηριστικών, οι νέες XZ2 συσκευές φέρουν και ανανεωμένο σχεδιασμό. Πλέον η γραμμή τους είναι πιο κοντά στην bezel-less τάση της εποχής, όμως τα ψήγματα του OmniBalance design είναι ακόμα φανερά. Όπως και να έχει, τα δύο κινητά έχουν έναν τόνο “φρεσκάδας”, σε σύγκριση με τις προηγούμενες Sony προτάσεις. Φαίνεται όμως πως ο κατασκευαστής δυσκολεύτηκε αρκετά να συνδυάσει όλα τα παραπάνω σε ένα λεπτό σώμα. Έτσι, το πάχος του XZ2 έφτασε τα 11.1 χιλιοστά, ενώ εκείνο του XZ2 Compact τα 12.1 χιλιοστά.

Sony Xperia XZ2 XZ2 Compact πιο παχιές ναυαρχίδες τελευταίων ετών, Sony Xperia XZ2 και XZ2 Compact: Είναι οι πιο παχιές ναυαρχίδες των τελευταίων ετών

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο… χοντρά είναι τα νέα μοντέλα, αρκεί να σκεφτεί πως τοiPhone 3G είχε πάχος 12.3 χιλιοστά. Σημερινές ναυαρχίδες όπως το Samsung Galaxy S9 ή το iPhone X κυμαίνονται στα 8.5 και 7.7 χιλιοστά αντίστοιχα. Οπότε, το πάχος των XZ2 και XZ2 Compact είναι αρκετό για τα δεδομένα της εποχής. Η τελευταία φορά που ένα high-end μοντέλο κορυφαίου κατασκευαστή ήταν τόσο παχύ “πάει” αρκετά χρόνια πριν. Όπως και να έχει, οφείλουμε να τονίσουμε πως τα δύο νέα XZ2 κινητά γίνονται πιο λεπτά στις γωνίες, δημιουργώντας μια ωραία αίσθηση στο χέρι.

Εν κατακλείδι, οι νεότεροι εκπρόσωποι της Sony είναι ανάμεσα στα παχύτερα top-tier τηλέφωνα των τελευταίων ετών. Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει πως ο σχεδιασμός τους έγινε με γνώμονα την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας στους χρήστες Xperia μοντέλων, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τους λόγους του αυξημένου πάχους. Με ένα πρώτο κράτημα των XZ2 / XZ2 Compact, πολλοί καταναλωτές θα αντιληφθούν γρήγορα την διαφορά. Όσο όμως περνάει ο καιρός, οι κάτοχοι θα το συνηθίσουν. Όπως και να έχει, τα νέα smartphones είναι δύο εξαιρετικές προτάσεις και το πάχος τους δεν θα πρέπει να αποτελέσει απωθητικό παράγοντα αγοράς.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiorgosM.

Πρωτοτυπησε πάλι η σονάρα…χα χα χα

Xperiakias

Ένα άρθρο χωρίς λόγο ύπαρξης..

andrew cat

Γύρνα πίσω στον OmniBalance σχεδιασμό ρε sony, τη πράγματα είναι αυτά.

antonis

Και τι εγινε που ειναι πιο χοντρα;Το αρθρο ειναι μαλλον για γινει τζερτζελες απο τους απανταχου αντιsonακηδες.Και οπως βλεπετε παραπανω εχουν ηδη αρχισει.

John

Ακομη και η Umidigi και η LEECO πιο συγχρονα κινητα βγαζουν απο την Sony. Ο ορισμος της τραγικοτητας σε σχεδιασμο.

John

Μολις ειδα οτι το αρθρο τα χαρακτηριζει “εξαιρετικες προτασεις” …LOL…

Makis

@ antonis…σωστός…

Κώστας

Πάλι μαλ***ες άρθρα χωρίς κανένα νόημα. Πάλι θα διαβάσω βαρετά σχόλια. Πάλι σκέφτομαι να μην ξαναμπω στο techblog. Κρίμα…

Petros

Μπορεί η Sony να είναι χοντρή… αλλά κάνει καλο κρεβάτι!!!!

Billy K.

Το xz2 compact μου φαίνεται άσχημο αλλά το xz2 είναι πανέμορφο.

Panos

Κάπου έπρεπε να πάνε τα μπεζελ…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ενα καλο δεν θα δουν τελικα αυτα τα sony, παλι θα πιασει πατο !
παμε!

μεγαλο παχος σε σημειο που λες αντε γεια (εως 8,5 χιλιοστα ειναι οκ)
απλα οκ μπαταριες
παλιος αισθητηρας καμερας
παλι χωρις οπτικο σταθεροποιητη
παλι ενας φακος
18 προς 9 χωρις oled
4 ραμ
χωρις υποδοχη ακουστικων
παλι τα πιο μεγαλα μπεζελ

nikos

Τα έκαναν που τα έκαναν χοντρά,δεν έβαζαν μεγαλύτερη μπαταρία! Αλλιώς πιο το όφελος το πίσω πάχος; Κάτοχος X performance και πρόσφατο xz1 compact.

One

Όταν μικραίνεις τα bezel και βάζεις μεγαλύτερη μπαταρία λογικό ειναι να αυξάνεται το πάχος. Δεν γίνεται ο κόσμος να απαιτεί μεγαλύτερη μπαταρία και μετά να θέλει λεπτότερες συσκευές. Ή το ενα θα εχεις ή το άλλο.

Αλλα εμένα δεν με ενοχλεί το πάχος όσο οτι αφαίρεσε τη θυρα 3,5mm έβαλε 2:1 οθόνη και το XZ2 τώρα εχει το ίδιο πλάτος με το XZ1, αλλα πιο μεγάλο ύψος απο την οθόνη του ΧΖ Premium.

Επίσης η μπροστινή κάμερα είχε μεγαλύτερο αισθητήρα στο XZ1 από ότι στο ΧΖ2 και σας το ειχα πει και παλιότερα οτι η μείωση των bezel θα εχει επίδραση στους αισθητήρες. Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν μίκρυναν τον αισθητήρα στη πίσω κάμερα.

AwakeG.

Από μπροστά είναι όμορφο μιμείται την σχεδίαση του x performance, πίσω μας τα χαλάει λίγο… αλλά είμαι επιφυλακτικός μέχρι να το πιάσω στα χέρια μου. Όσο για την κάμερα που λένε κάποιοι, είδαμε και τις άλλες εταιρείες με της διπλές κάμερες και της μετριοτατες φωτογραφίες!!

Χρησταρας

Xperiakias όπως και πολλά άλλα “άρθρα” στο site τα τελευταία χρόνια.

Xperiakias

@Χρησταρας ισχύει..Ίσως θα ήταν πιο σωστό να γράψω “ακόμη ένα άρθρο χωρίς λόγο ύπαρξης” !

ΕΛΛΗΝΑΣ

Σε όσους έχουν πρόβλημα με τα bezels Και με το πάχος γίνετε λίγο άντρες και σταματήστε να κάνετε σαν γκομενες. Το κινητό δεν είναι κόσμημα είναι εργαλείο. Έχω κουραστεί να βλέπω τα ίδια παράπονα κάθε φορά… Αφού δε θα αγοράσετε ποτέ τις συγκεκριμένες συσκευές τι σας κόφτει;

Βασίλης

Μόνο εμένα μου θυμίζουν Experia neo V έτσι με τη κάμερα μεσ’τη μέση?!

JD

Όντως ο σχεδιασμός μας πάει στο μακρινό 2011 και στο Neo V. Το χειρότερο ακόμη και απο τον παλιομοδίτικο σχεδιασμό όμως και το απαράδεκτο πάχος είναι η έλλειψη θύρας ακουστικών.

dimmis

Άρθρα του κωλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.