Sony Xperia Z2 εναντίον Xperia Z1 hands-on [MWC 2014]

TechblogTV. Βρισκόμαστε στην έκθεση MWC 2014 και έχουμε στα χέρια μας το φρεκοανακοινωμένο Sony Xperia Z2 με οθόνη 5.2 ίντσες Triluminos ανάλυσης Full HD, μνήμη RAM 3GB, κάμερα 20.7 Megapixel με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K και το συγκρίνουμε με το τωρινό μοντέλο Sony Xperia Z1 (οθόνη 5 ίντσες Full HD, μνήμη RAM 2GB).

, Sony Xperia Z2 εναντίον Xperia Z1 hands-on [MWC 2014]

, Sony Xperia Z2 εναντίον Xperia Z1 hands-on [MWC 2014]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Κώστα έχει διαφορά στο πάχος πολύ;; Γιατί με διαφορετικά χρώματα το κινητό δεν φαίνεται καλά η διαφορά στο βίντεο

Panos

Καλησπέρα!

Μήπως άκουσες κάτι για την compact έκδοση του Z2;
Θα κάνει πάλι γύρω στο τρίμηνο;

Ευχαριστώ!

SpyrouS

Στην ουσια δηλαδη εξωτερικα στο ιδιο σχεδον σασι χωρεσανε μια καμποσο μεγαλυτερη οθονη (0,2 ιντσες αλλαζει σημαντικα την οθονη απο αποψη επιφανειας).Απο αισθητικης αποψης πολυ θετικο για μενα.Το τηλεφωνο φαινεται νορμαλ στα ματια μου αντιθετα με το z1 που κατ εμε εχει λιγο μεγαλα περιθωρια.

Νίκος

Γιατί θα βγει και Z1 compact???

Manos

You are the besel king, SONY!

Νίκος

Z2 compact ήθελα να πω

Panos

Νίκο κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, από τη στιγμή που το έχει κάνει και με το προηγούμενο flagship κινητό της η SONY.

johnny13

Τα πλαϊνά μπεζελ έχουν μικρύνει ελαφρώς.Τα πάνω και κάτω έχουν μείνει τα ίδια.Όχι ότι έχει ιδιαιτερη σημασια.Η μεγάλη διαφορά για μένα είναι στην οθόνη που επιτέλους η Sony αποφάσισε να βάλει IPS panel,έπρεπε να το είχε κάνει από καιρό.Κατά τ’αλλα σχεδόν ίδια είναι.Όποιος έχει z1 περίμενει το z3,άλλωστε όπως είχα ξαναγράψει με την αναβάθμιση 4.4.2 kit kat το z1 θα πάρει όλο το καινούργιο ui της Sony.

Νίκος

Μας έχει τρελάνει η Sony όμως δεν θα ξέρουμε τι να πρώτο πάρουμε και θα μπορέσουμε να το πάρουμε όλο βγάζει νέα μοντέλα. Λογικά τότε το z2 compact θα πρέπει να βγει με τα ίδια χαρακτήριστηκα με το Z2 με μεγαλύτερη οθόνη από το Z1 compact όμως και λεπτότερα bezel πιστεύω

Nio

Μια χαρα ειναι τα bezels….
Γιατι να βγαλει μικροτερα?? Για να κλεισει ολες τις αλλες εταιρειες??
Θελουμε ανταγωνισμο…..!!!!!

Χρυσόστομος

Νομιζω θα παιξει μπαλα μονο του μαζι με το G2 (το 2ο λογω πολυ χαμηλοτερης τιμης κυριως). Και θα πεσει και η τιμη του Ζ1 σιγουρα. 🙂

Νίκος

Το LG g2 που βλέπετε ότι είναι καλύτερο;; Μόνο στα bezel?? Το ότι δεν παίρνει κάρτα μνήμης δεν το λέτε αυτό

JohnWave

Για μένα και το Z1 και το Z2 είναι phablets. Δεν έχω μπει καν στη διαδικασία να εξετάσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους μόνο και μόνο γιατί το μέγεθος τους εξαιτίας των τραγικών αλά iphone bezels έχει ξεφύγει. Eίναι πολύ κρίμα που σε αυτήν την έκθεση δεν βλέπουμε πρόοδο όσο αφορά τα bezels. Νόμιζα πως μετά το G2 όλες οι μεγάλες εταιρίες θα επικεντρώνονταν σε αυτό το κομμάτι το οποίο από όσα διαβάζω και στα ελληνικά και στα ξένα forums είναι κάτι που ενδιαφέρει πολύ κόσμο.

johnny13

Η μόνη διαφορά στην ουσία είναι η οθόνη.Η Sony επιτέλους έβαλε ips.Κατα τ’αλλα περιμενουμε το z3 το Σεπτεμβριο.

Αποστόλης Ρόδος

To καλύτερο smartphone στον κόσμο, είναι το Ζ2 αυτή τη στιγμή… από όλες τις απόψεις.
Τι να λέμε τώρα,… το ότι είναι αδιάβροχο?… το ότι είναι premium στα υλικά κατασκευήςκαι με πολύ ωραίο design?… το ότι έχει κάμερα που τα σπάει? … το ότι έχει επεξεργαστή που είναι ο τελέυταίος που κυκλοφορεί? … το ότι έχει 3gb ram? το ότι έχει μπαταρία 3200mah? Το ότι παίρνει και external sd card?
Ε ας έχει και λίγα παραπάνω bezels δεν πειράζει… ο δεύτερος που βρίσκεται πίσω του είναι πάλι xperia , (για μένα το Ζ1).
Samsung ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ… LG G2 (Προσωπικά δεν μου λεει τίποτα απολύτως) και ερχόμαστε στον κύριο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ για φέτος που θα είναι το HTC one 2 πιστευω.
Α και κάτοχος του HTC one που πήρα μετά από πολλή σκέψη, ταλαντευόμενος ανάμεσα σε αυτό και το Ζ1, και που τελικά, δεν μετάνιωσα ποτέ (πλην της αιχρής για τετοιο κινητό κάμερας του) … αναγνωρίζω την πάρα πολύ καλή δουλειά της SONY… και στις 25 Μαρτίου αποφασίζω για την επόμενη ουσιαστικά συσκευή που θα πάρω τον Αυγουστο με 24μηνη επιδότηση που έχω.
ΜΠΡΑΒΟ SONY.

gadgetakias09

@ αποστολης αν δεν κανω λαθος τον 801 σναπ δεν έχει? Δεν ειναι ο τελευταιος ο 805(με πολυ καλητερη γραφικη και ιπποδυναμη) που βγηκε περσυ αυτος ειναι ο τελευταιος. Απο τι καταλαβα σαμσουνγκ καλο ειναι και πρεπει τον αυγουστο να δειξει τι αξιζει με το νοτε. Πολυ καλο το ζ2

jacob5396

Ζ2>Z1>=G2>S5
Χωρις καν να προσπαθησει

Sony just unleashed the Kraken!

Αποστόλης Ρόδος

@ gadgetakias09 … ναι ο 805 … όμως ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, δοκιμάζεται… άρα ο τελευταίος και πιο εξελιγμένος που κυκλοφορεί είναι ο 801 που όπως λέει ο Κώστας είναι μια καλύτερη έκδοση του 800.

χρηστος σαμ

πολυ ομορφο πραγματικα…ενω πανω κατω εχει μεγαλα μπεζελ(δεξια αριστερα ειναι μια χαρα), η οθονη του φενεται οτι θα ειναι μια απτις καλυτερες φετος
και “πακεταρει” ενα πολυ ωραιο συνολο που μαρεσει:
1) ips οθονη
2) μεγαλη μπαταρια
3)λογισμικο sony που απο τα πιο καθαρα στα android και πολυ προσεγμενο
4) ποιοτητα κατασκευης πραγμα σπανιο στις μερες μας για android
5)αδιαβροχο
6)τελευταια τεχν. χαρακτηριστικα (βλ. 3gb ram)
και 7)η καμερα του οπου αν φοραει σχεδον την ιδια με του Ζ1 τοτε μονο το g2 την ανταζωνιζεται
Μπραβο και απο μενα στη SONY εκανε πολυ καλη δουλεια και ελπιζω του χρονου bezeless στολιδι 🙂 🙂 🙂

ducatijim

Υπέροχο.Πολύ καλή προσπάθεια, όμορφο, στιβαρό, πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. θα γίνει μάχη με το lg g3. Ας ετοιμαστούμε για μεγάλα πράγματα από τη βασίλισσα SONY !!!!!!!

Νίκος

Μόλις κυκλοφορήσει το τσίμπησα!

Alexis

Για μένα ειναι phablet αυτα τα κινητα οπως και το s5 πλεον και ειναι και πολυ ασχημα και αβολα στο χερι κι ας εχει γυαλί και αλουμίνιο!

αλεξ

Για την καμερα του ζ1 που λενε 20,7 mp δεν τα δικαιωνει εχω δει και καλητερα κατοχος ζ1 επισης σε πολλα καταστηματα που εχω παει και εχω κανει την δικαια μου ερευνα ολοι μου λενε οχι sonny δεν αξιζει αλλα εγω το ειχα παρει και δεν οντως τοσο φοβερο

sosimple

Για την ιστορια, μιας και εγω μολις το εμαθα, και αν και δε μου αρεσει καθολου το s5, να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους:
Τον καλυτερο επεξεργαστη τον εχει το s5, τον 801 ασχετως που γραφανε ολοι λαθος οτι εχει τον 800αρι.
Τον 2ο καλυτερο εχει το ζ2. Κακιστα η σονυ γραφει οτι εχει τον 801. Εχει τον 800Β ο οποιος ειναι μεταξυ 800 και 801.
Υποψιν οτι γραφω , ξερω και το λεω. Οποιος θελει ας το ψαξει για να δει οτι εχω δικιο.
Οχι οτι αλλαζει κατι ουσιαστικο, μιας και οι 3 ειναι σχεδον ιδιοι, αλλα αυτο που γραφετε και ξαναγραφετε εγωιστικα οτι εχετε τον καλυτερο επεξεργαστη, απλα δεν ισχυει..

True

Παιδες ξερουμε ποτε θα κυκλοφορισει επισημα?Γιατι αλλου διαβασα για Μαρτιο κ αλλου λενε Απριλιο..Πολυ καλη προταση απο την Σονυ!μπραβο!

tiamat

παρατηρω οτι στο z2 η οθονη εγινε πιο μακροστενη (στυλ iphone 5)

.παρα πολυ ασχημο αυτο….

κωστας

1ον κηνιτο χωρις home button(iphone samsung galaxy) δεν ειναι κηνιτο 2ον το 30% της τιμης του ειναι επειδη ειναι αδιαβροχο 3ον ειναι χοντροκομενο στις γωνιες του με αποτελεσμα να κανεις ελληνορωμαικη παλη για το πιασεις στο ενα χερι και τελος ειναι κηνιτο που εχει ορια (π.χ. το μενου του σταματαει στο τελος χωρις να σε αφηνει να ξαναπας στην αρχη του) κατι που φυσικα το g2 και s4, s5 εχουν λυσει

βασιλης

ξερουμε ποτε θα βγει το 4.4 kit kat για το Ζ το κανονικο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia Pro: Φήμες για περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο κινεζικό Weibo θέλουν το επόμενο Sony Xperia Pro να διαθέτει έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο κάμερας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI & 5 VI: Με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής για περισσότερη ασφάλεια

H Sony προσπαθεί στις ναυαρχίδες της να εισάγει μια νέα δυνατότητα που δεν έχει προσφερθεί ξανά σε κινητό.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 V: Το Android 14 φέρνει Video Creator και Bokeh Mode

H Sony ξεκίνησε να διανέμει το Android 14 στις συσκευές Xperia 1 V, με τη βελτιωμένη λειτουργία Bokeh και τη νέα εφαρμογή Video Creator.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Έρχεται στο MWC 2024 με κάμερα zoom 6x με μεγάλο αισθητήρα;

Mια τελευταία φήμη προερχόμενη από εκπρόσωπο πωλήσεων θέλει τη Sony να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την επόμενη ναυαρχίδα της νωρίτερα το 2024.