Sony Xperia Z4: Διαρροή φωτογραφίας φανερώνει τον σχεδιασμό του

Αν και από τις διαρροές έχουμε μάθει πολλές τεχνικές πληροφορίες από την νέα ναυαρχίδα της Sony, δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα του τελικού σχεδιασμού του. Σήμερα όμως ήρθε στο φως μια νέα φωτογραφία η οποία μας απεικονίζει τον πιθανό σχεδιασμό της ανερχόμενης συσκευής.

Σαν μέγεθος αναμένεται να μην διαφέρει και πολύ από τον προκάτοχό του, Xperia Z3, μιας και οι φημολογούμενες διαστάσεις του είναι 146.3×71.9×7.2 χλστ. και η οθόνη του 5.2 ιντσών, φαίνεται ότι θα γίνουν σχεδιαστικές αλλαγές στα μηχανικά μέρη της συσκευής και ελαχιστοποίηση του bezel.

Βλέπουμε ότι το ηχείο μετακόμισε στο όριο της άκρης του κινητού στο πάνω μέρος της συσκευής, και η μπροστινή κάμερα και οι αισθητήρες (εγγύτητας, φωτός κλπ) έχουν έρθει πιο κοντά στο λογότυπο της Sony και είναι τοποθετημένα αντίστροφα συγκριτικά με το Xperia Z3.

Μιας και η φωτογραφία απεικονίζει μόνο το πάνω μέρος της συσκευής, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το ίδιο θα συμβεί και στο κάτω μέρος του κινητού, και η Sony αξιοποιήσει δύο στερεοφωνικά ηχεία στα άκρα της συσκευής.

Το Sony Xperia Z4 αναμένεται να κυκλοφορήσει με ταχύτερο επεξεργαστή, ίσως μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης, και με αναβαθμισμένη κάμερα πιθανότατα με τον νέο αισθητήρα ΙΜΧ230 ο οποίος προσφέρει HDR σε πραγματικό χρόνο και πιο ακριβής αυτόματη εστίαση. Σύμφωνα με το Geekbench, η συσκευή θα κυκλοφορήσει με Android Lollipop 5.0.2, εξοπλισμένο με τον νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 810 και 3GB μνήμης RAM τύπου DDR4.

Όσον αφορά την μπαταρία, δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακόμα κάποια νούμερα, αλλά εάν κρίνουμε από την απόδοση της μπαταρίας του Xperia Z3, σίγουρα θα μείνουμε ικανοποιημένοι.

Sony Xperia Z4, Sony Xperia Z4: Διαρροή φωτογραφίας φανερώνει τον σχεδιασμό του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

Ποιον σχεδιασμο του ρε παιδια;;; μιλαμε οι διαφορες με το Z3,δυστυχως ανυπαρκτες.Δεν λεω ο σχεδιασμος του Z3 ειναι πολυ καλος και με εξαιρετικα υλικα,ομως θα μπορουσαν να μειωσουν κι αλλο τα bezels…αυτο θα ηταν μια καλοδεχουμενη και οντως διαφορα απο το προκατοχο του.Επιπλεον,αν η αναλυση του Z4 ειναι QHD ,θα ειναι μεγαλο στοιχημα για την sony η μπαταρια,διοτι,ως γνωστον,ολα τα κινητα με αυτην την αναλυση εχουν μειωμενες αποδοσης μπαταριας κι επιπλεον η σονυ εχει κανει εξαιρετικη δουλεια με την διαρκεια της Μπαταριας.Οποτε αν η σονυ κρατησει καλα επιπεδα μπαταριας,τοτε η νεα ναυαρχιδα της μπορει να παει πολυ καλα στις πωλησεις…σσ. για μενα το μεγαλυτερο προβλημα της σονυ ειναι τι λογισμικο της:το android που τρεχει με την ελαχιστη παραμετροποιηση της εταιριας ειναι κακο σε λειτουργικοτητα και ασχημο-σκοτεινο οπτικα.Ειμα πεπεισμενος οτι αν η σονυ δημιουργουσε μια δικη της παραμετροπιηση στο android,με καλυτερα και πιο φωτεινα γραφικα και περισσοτερη λειτουργικοτητα,θα εκανε αλματωδης πωλησεις.

Peter Giankls

ΣΑΝ ΦΑΝ ΤΗΣ SONY ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Ζ3 ΕΙΝΑΙ 146 x 72 x 7.3 mm ΑΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ (ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟ LEAK) ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΑΚΤΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ;;;;;;

Nick

Ήμουν και παραμένω μεγάλος fan της Sony, έχοντας το όλο οικοσύστημά της (Xperia τηλέφωνο & tablet, PS3, Bravia TV, ψηφιακή κάμερα) και θεωρώ πως ίσως θα έπρεπε να “ποντάρει” σε αυτό το καταπληκτικό της οικοσύστημα όσον αφορά την προώθηση του μάρκετινγκ της, το οποίο είναι μάλλον ανύπαρκτο στο Mobile κομμάτι.
Με άλλα λόγια ίσως θα μπορούσε να δώσει αυτό το έξτρα κινητρο σε πιθανούς πελάτες της με το να έκανε κάποιες καλές προσφορές πακέτο -όπως smartphone ναυαρχίδα & PS3/PS4 κλπ- σε προνομιακές τιμές. Εδώ και δύο τουλάχιστον γενιές (Z2 & Z3 smartphones & tablets) είναι στην κορυφή μαζί με τους κορεατες ανταγωνιστές αν όχι πιο ψηλά, και όμως δεν μπορεί να μεταφραστεί με τίποτα σε μερίδιο αγοράς. Μόνο αν “πέσει με τα μούτρα” στο Mobile κομμάτι της θα δει μια πραγματικά άσπρη μέρα, στο gaming κομμάτι έτσι κι αλλιώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ πολύ μικρότερος ενώ έχει ήδη χτίσει φοβερό όνομα με τις προηγούμενες γενιές κονσολών, καιρός πια να κοιτάξει να πουλήσει κινητά και στους μη ψαγμένους που συνεχίζουν και πάνε με το εκάστοτε ρεύμα της εποχής (Apple & Samsung) επειδή “είναι in”.

Nick

Διευκρίνηση για να μην παρεξηγηθώ. Δεν εννοούσα ότι όποιος παίρνει Samsung, Apple, LG είναι “άσχετος” από τεχνολογία. Το ανάποδο όμως ισχύει, και ο κάθε “άσχετος” θα στραφεί σε τούτες, και όχι αδίκως αφού έχουν κάνει σωστότερη δουλειά σε μάρκετινγκ και εκεί είναι που υστερούν οι Ιάπωνες οι οποίοι φαίνονται σα να αντιμετωπιζουν το όλο θέμα με μια αφέλεια ενώ είναι σαφές ότι πρέπει να παρουν και κεινοι το δικό τους κομμάτι από αυτή την πίτα, που είναι και η μεγαλύτερη δηλαδή -πολύ μικρότερη εκείνη των hard-core techfans.

athanton

Νομίζω πως αν η Sony θέλει να ανεβάσει τα ποσοστά της στην αγορά των smartphones μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα βγάζοντας high end συσκευή με λειτουργικό windows.
Υπάρχει μια πολύ μεγάλη τρύπα εκεί στη γκάμα της Microsoft εδώ και καιρό.

Aris

ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ με τα bezels και τα bezels… μαθατε μια λέξη και την λέτε συνέχεια. Εγώ αυτο που βλέπω στην photo το βρίσκω ιδανικό. Και στο Z3 ακόμα είναι πολύ καλά τα κενά στο πλαι και πανω-κατω! Επίσης διαβάζω τόσα οτι μένει στο ίδιο design, ε.. καλά κάνει! Αφού είναι εξαιρετικό!

Πάντως δεν νομίζω οι διαστάσεις να μείνουν ίδιες. Τουλάχιστον στο πάχος το θεωρώ απίθανο να παραμείνει στα 7,2mm , αφού το M4 Aqua είναι 7,2 δεν νομίζω να βγάλει και το Ζ4 με το ίδιο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ζ σειράς είναι το over-heating. Αυτό πρέπει να διορθώσει οπωσδήποτε, και θα έπρεπε να το είχε κάνει απο το Z3. H QHD οθόνη θα είναι όντως μια προκληση για την Sony στις αποδόσεις της μπαταρίας.

Κάπου διάβασα οτι η Sony ψάχνει τρόπους να μειώσει πρόβλημα με το overheating που έχει ο Snapdragon 810. Επειδή το Z4 θα καθυστερήσει… ίσως να δούμε και τον 815;;

Μάκης

Bezels είπατε;
56 Sony Xperia Z 69.83%
57 Samsung Galaxy S5 69.65%

Η κατάταξη των παραπάνω τηλεφώνων σε screen to body ratio νομίζω πως τα λέει όλα.
Το Ζ3 έχει 70,91% btw και το HTC one M8 66.68%!!!!!!!!!
Ας μην προτρέχουμε λοιπόν….

Στάθης

Νομίζω αυτός ο μύθος με τα περιθώρια και την sony πρέπει να τελειώνει σιγά σιγά και δεν ξέρω και ποιος τον άρχισε.. με εξαίρεση την LG, η σειρά Z (με εξαίρεση τα compact φυσικά) τα περιθώρια είναι μια χαρά και το επιβεβαιώνουν όλες οι λίστες screen to body ratio. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί μερικοί ΟΤΙ και να τους δείξεις επαναλαμβάνουν την ίδια καραμέλα! το z3 είχε αντικειμενικά εξαιρετικό screen to body ratio και παρόλα αυτά όταν είχε παρουσιαστεί πεταγόντουσαν διάφοροι άσχετοι με μηνύματα του στυλ “αμάν αυτή η sony και τα bezel της” ενώ την ίδια στιγμή το samsung s5 είχε χειρότερο και το s6 που ΘΑ βγεί (το κακονικό προφανώς) έχει τα ίδια με το z3 (και για την ακρίβεια απειροελάχιστα χειρότερα κιόλας)… έλεος δηλαδή πραγματικά με αυτή την καραμέλα ρε παιδιά σε κάθε παρόμοιο θέμα.. αυτό πραγματικά δείχνει πόσο ευκολόπιστοι είναι οι άνθρωποι και αναπαράγουν ότι χαζομάρα τους πασάρουν.

apostolos

Ναι λυσαξαμε με τα bezels γιατι καλός ο 810 και η 21 mp κάμερα και το finger scan αλλά θέλουμε να χωράει και σε καμία τσέπη

Aris

Στάθη πραγματικά έχεις Απόλυτο δίκιο !!!!! Ο,τι βγάλει η Sony, κατευθείαν όλοι λένε οτι είναι τεράστιο και για τα bezels ενώ, ακριβώς όπως τα έγραψες, δεν ισχύει καθόλου. Ειδικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, όπως έγραψε και ο Μάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.