Sony Xperia Z5: Press render επιβεβαιώνει κάμερα 23MP

Διέρρευσαν press renders από το μη ανακοινωμένο Sony Xperia Z5, τα οποία επιβεβαιώνουν κάμερα στα 23 Megapixel με 1/2.3” Exmor RS αισθητήρα. Από προηγούμενο teaser η Sony είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έχει γρήγορο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης, λογικά το ίδιο που είδαμε στο Sony Xperia M5.

Πέρα από την κάμερα, τα press renders δείχνουν ότι θα δούμε το κινητό σε τουλάχιστον τρία χρώματα, λευκό, χρυσό και τιρκουάζ. Η σχεδιαστική γραμμή παραμένει ίδια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στο Sony Xperia Z3+.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά περιμένουμε οθόνη 5.2 ιντσών για το Sony Xperia Z5, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα έχει ανάλυση 1080 x 1920 pixels ή 1440 x 2560 pixels, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 810, μνήμη RAM 3GB ή και 4GB. Θα είναι αδιάβροχο και αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με Sony Xperia Z5 Compact και Sony Xperia Z5+/Premium.

Η επίσημη ανακοίνωση των νέων Sony θα γίνει 2 Σεπτεμβρίου στην έκθεση IFA 2015.

Sony Xperia Z5: Press render επιβεβαιώνει κάμερα 23MP, Sony Xperia Z5: Press render επιβεβαιώνει κάμερα 23MP

Sony Xperia Z5: Press render επιβεβαιώνει κάμερα 23MP, Sony Xperia Z5: Press render επιβεβαιώνει κάμερα 23MP

Sony Xperia Z5: Press render επιβεβαιώνει κάμερα 23MP, Sony Xperia Z5: Press render επιβεβαιώνει κάμερα 23MP

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝικοςZ1

Sony δεν θέλουμε περισσότερα megapixels καλύτερο λογισμικό κάμερας θέλουμε.. Τα περισσότερα mp σε αυτό το μέγεθος αισθητήρα δεν σημαίνουν απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα εικόνας.

azriel84

Η Sony είναι μυστήρια περίπτωση. Προμηθεύει όλα τα κινητά σχεδόν με αισθητήρες και ενώ κανείς θα περίμενε τα δικά της να σκίζουν, τρώει την σκόνη των πελατών της.

chris g

@azriek84 αυτό είναι το θέμα, χαλάει το software για να είναι χειρότερες οι δικές της καθώς οι αισθητήρες και το ps4 είναι το πιο κερδοφόρο κομμάτι τους αυτή τη στιγμή. Είναι απλό δεν θέλει να ανταγωνιστεί αυτούς που προμηθεύει.

nick

η sony είναι ενα τραγικό παράδειγμα για το πως το λογισμικό καταστρέφει την κάμερα…

τι να τα κάνω τα 20-23 mp όταν στο superior auto βγάζει με 8mp?????
ο μόνος τρόπος να βγάλω φώτο σε full ανάλυση είναι στο manual αλλα και πάλι δεν σου επιτρέπει να διαλέξεις σκηνικά, ούτε και iso σε κάποιες συσκευές, δηλαδη σου λέει στο χειροκίνητο αλλα το μόνο που μπορείς να διαλέξεις είναι το exposure
άρα το συμπέρασμα είναι καλύτερα να βγάλεις στο superior auto με 8Mp Που στα ρυθμιζει ολα αυτόματα παρά στο “χειροκίνητο” της σονυ που ρυθμίζεις μόνο 1 πράγμα για να βγάλεις μια μετριότατη 20mp

Ιωάννης jb

nick.. για να τα βάζουν οι άνθρωποι κάτι θα ξέρουν, κάπου θα τους χρειάζονται!!!!
Τώρα αυτό που λες εσυ και πολλοί ακόμη για τα 8 του superior auto, είναι μόνο για να λέτε!!!
Εγώ που το βλέπω καθημερινά, στη πράξη! Είναι πολύ καλό για ένα smartphone!!!!
Σε αυτά τα μεγέθη φακών καταλάβετε το ότι δε μπορεί να γίνει μεγάλη βελτίωση!! Έχουμε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο…
Οταν ο ανταγωνισμός g4, s6, χρησιμοποιεί μεγαλύτερους φακούς (που στη μια προεξέχουν!!!!!, ενώ στην άλλη για να μην φανεί το κάνουν στη μέση ένα πόντο δλδ χοντρό!!!!!!!!)
το κάνει για να δώσει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα!!!! Εγώ τέτοιο αποτέλεσμα αν είναι να πιάνω το κινητό μου και απο πίσω να καταλαβαίνω την προεξοχή τις κάμερας ή να πιάνω το κινητό μου και να νομίζω ότι ζω 10 χρόνια πριν δε το θέλω!!! με χαλάει, όπως θα έπρεπε να χαλάει και όλους εσάς που μου τα λέτε και κορυφαία!!
Σταματήστε τη καραμέλα τα sony δε βγάζουν καλές photo!!
Είναι, ήταν και θα είναι απο τα καλύτερα στο θέμα videocamera

nick

Ιωάννη, καταρχάς θα σου πώ πως ασχολούμαι ημιεπαγγελμτικά με την φωτογραφία και είμαι κάτοχος μια nikon d3300 με 4 φακούς στην κατοχή μου (χώρια του εξοπλισμού, εξωτερικα φλάς, ομπρέλες, reflectors και τα λοιπα), κάτοχος επίσης ενός λούμια 1020, ενός z1 ενός z2 και μερικών compact μηχανών και στο λέω όχι απο προκατάληψη αλλα απο πείρα, οι χειρότερες φώτος που βγάζω είναι με τα σονυ…. επίσης είναι σπαστικό το γεγονός να σου δίνει 20 μεγαπίξελ αλλα με όρους… πές μου, ποιος χρήστης όταν πάει να αγοράσει κινητο, στο κουτί του απο πίσω ή ο πωλητής του λένε του υποψήφιου αγοραστή πως “ΟΟΟΧΧΙΙΙΙΙΙ ΦΙΛΕΕΕ ΜΟΥ, δεν θα μπορεις να τραβας φωτος στα 20 μεγαπιξελ παρα μονο σε μια απομίμηση manual mode, που ουτε καν αυτο ειναι” επισης να σου πω οτι ο επεξεργαστης bionz που κανει την επεξεργασια ειναι τραγικος, και αυτο δεν θα το δεις σε φωτογραφιες καθημερινες αλλα σε συνθηκες βραδυνου φωτισμου… μην πω το άλλο τραγελαφικο που όταν βγαζεις βραδυνη φωτο ενα θεμα απο κοντα (γιατι απο μακρυα με το led φλας δεν γινεται) βγαίνει όλη η φώτο μπλε επίσης το λογισμικό της σονυ, απο εποχής xperia s (μπορεί και ποιο πρίν) έκανε τον χειρότερο χειρισμό στα χρώματα της… Συνέχεια »

nick

ααα και ξέχασα, κάπου είπες για βελτιώσεις, ότι δεν γίνεται πλέων, πώς εταιρίες βγάζουν μεγαλύτερους φακούς σε διάφραγμα, ή σου επιτρέπου την ελεγχόμενη ταχύτητα κλείστρου, ή σου έχουν και xenon φλας για να μπορείς να κάνεις όχι μόνο φως στην φώτο αλλα και stop motion και fill και να παίξεις και με το ambient light (γιατί για όσους ξέρουν το xenon flash δεν επιρεάζεραι απο το shutter speed και μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα)

πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, απλά άλλες εταιρίες το βλέπουν και άλλες όχι, η σονυ είναι μια απο αυτές που ΔΕΝ το βλέπει

Ιωάννης jb

Φίλε μου είσαι προκατηλημένος με την sony!! Αν δε σου αρέσει αυτό που κάνει με τα mp μην την αγοράζεις!!! Κράξε όσο θέλεις αλλά χαζός εσύ φαίνεσαι… δε μπορεί να είναι χαζή μια εταιρία με τεχνογνωσία πολλών ετών πάνω στο θέμα photo!!!! Είναι μια εταιρία που δε θα θυσιάσει εύκολα το design για να σου βάλει xenon flash.. Βελτιώσεις ε?? οι περισσότερες που ανέφερες θέλουν χώρο!!! Αυτό που εσυ το λες videocamera στο 1020 εγώ το λέω έκτρωμα!! ή τα s4-s5 zoom.. γελάει ο κόσμος αυτά είναι tragic.. Γνωστοί μου έχουν σ4 ζουμ και λούμια 1020 ρε τους κοροϊδεύει κόσμος!!!!! είναι άσχημα και δε πιάνονται με τιποτα δλδ άβολα!!!!! Ενταξει έχουν αποτέλεσμα αλλά εγώ δε θα πάρω!! προτιμώ z2….. που και με το τελευταίο update η videocamera τα πάει πολύ καλά για το μέγεθος φακού που έχει πάνω!!! ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΣΤΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΣ…. ΔΕ ΣΕ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…. Δεν είπα πουθενα πιο πάνω ότι είναι το καλύτερο! αλλά λέω…. Για το μέγεθος φακού-αισθητήρα που φοράει, αυτό που βγάζει ως αποτέλεσμα είναι κορυφή!!!! και αν είσαι γνώστης αντικειμένου συμφωνείς, τώρα αν διαφωνείς μάλλον είσαι ο Ελληνάρας που αυτό που έχει, νομίζει ότι είναι… Συνέχεια »

nick

Πρώτον εγω δεν σε αποκάλεσα χαζό οπότε πρόσεχε τον τόνο σου και το τι λές… δευτερον εχω 2 κινητά σονυ και πιστεψε με δεν ειμαι προκατειλημενος, ναι είναι τούμπανα, έιναι πολυ καλά, μου αρέσει η μπαταρία τους και το ότι τα βάζω στην πισήνα… αλλά αν αγνωελις τα θέματα που σου λέω (για το μπλε στην φώτο και για το φλάς, και με τα θέματα στις νυχτερινες φώτος, και με τον περιορισμό στα μεγαπίξελς που στην ουσία 9 στους 10 χρήστες βγάζουν στα 8) τότε εσύ απλα δεν βγάζεις πολλές φώτος ή απλά το χρησμοποιείς μόνο στο φως της ημέρας το ότι ένα κινητο σου μοιάζει με έκτρωμα είναι θέμα γούστου, εγω βρίσκω και το 1020 και το zoom όμορφα απλά διαφορετικά. μάλον επειδή εσύ έχεις σόνυ το εκθειάζεις τόσο πολύ, μου λές πως δεν ειμαι γνωστης, αλλα δεν αναφέρεις εσύ κάπου πως στο μέγεθος φακου έβαλε 20 μεγαπίξελς με αποτέλεσμα (νόμος της φυσικής είναι, όχι δικός μου) να ανέβει τρομερά ο ψηφιακός θόρυβος, με αποτέλεσμα στην συνέχεια ο επεξεργαστής bionz στην προσπάθεια να βγάλει τον θόρυβο (που το κάνει αποτελεσματικα) να παραμορφώνει την εικόνα απο το πώς πρέπει να φαίνεται (σε αυτό τον τομέα παραδέχομαι την apple που πήρε… Συνέχεια »

ΓΙΑΝΝΗΣ

@Nick ποιο ειναι το καλυτερο κινητο που εχεις πιασει απο θεμα φωτογραφικης/βιντεο??

nick

Γιάννη δεν ειπάρχει κάποιο… είναι ανάλογα με το τί ανάγκη έχεις κάθε φορά. επειδή μου αρέσει να ψιλιάζω τα πάντα για την φώτο, συνήθως χρισημοποιώ το lumia 1020 (π.χ θέλω να βγάλω το θέμα μου το απόγευμα πρως το βράδυ φωτεινό αλλά χωρίς να φαίνεται το φόντο μαυρο [κλασικό θέμα φωτίζεται το θέμα με το φλας και τα υπόλοιπα μαυρίλα] οπου εκεί παίζεις με το ξένον φλάς και την ταχύτητα κλείστρου για να αλάξεις τον ambient light, αν θέλω να βγάλω κάτι στa γρήγορα στο αυτόματο, πιο παλιά χρησημοποιούσα το σονυ, αλλά τώρα το note 3 με καλύπτει μια χαρά, είτε για απλή φώτο, είτε για να βγάλει ένα πρόσωπο στα γρήγορα καθαρό είτε γιατι έχει πολυ καλύτερο σταθεροποιητη για βίντεο απο το σονυ, είτε γιατι μυ αρέσει ποιο πολύ το hdr Που έχει (όλα αυτά αν δεν έχω την dslr μαζί μου)

αλλά όλα είναι θεμα αναγκών, για εμένα π.χ για φωτογράφηση on the go μπορει το καλύτερο να είναι το lumia 1020, αλλα για τις δικές σου ανάγκες να είναι π.χ το s6

One

Καλο είναι που αναβαθμισε τον αισθητηρα στα 23 mp και λογικα το αυτοματο θα ανεβει στα 12 mp για να ανταγωνίζεται τα iPhone. Παντως ενας που ξερει καλο manual mode μπορει να βγαλει τρομερες φωτογραφιες αμα εχει χρονο να πειραματιστει. Τωρα οσοι θελουν το κατι παραπανω ας παρουν dslr. Τα κινητα δε προκειται ποτε να γινουν dslr μη τρελαθούμε τωρα.

παπαροκας tiamat

@ioannis jb σου μοιρασε απιστευτο πονο ο @nick και σε εξέθεσε !
Η sony ειναι εταιρεια που ψαχνεται να πουληθει και ετοιμη να κλεισει γιαυτο απο z1 z2 z3 z4 δε βλεπουμε καθολου βελτιωσεις και προοδο

Nick

Ο/Η παπαροκας tiamat Eγω παλι λεω ότι τωρα με 4κ οθονη και 23 mp με sd card αδιαβροχο ahστερεο ηχεια παιζει να πονας πιο πολύ από ολους μαζι…ακομα και από αυτους που ακουσαν 23 mp και ετρεξαν να βγαλουν την χολη τους σε όλα τα video στο youtube το z3 τραβάει τις καλυτερες φωτο…(Δεν φταιει η SONY που σου εφαγε την γκομανα ενας που ειχε Z3 αχαχαχαχαχαχ

nick

nick άσε με να μαντέψω… ΔΕΝ εχεις σόνυ αλλα βλέπεις τα βίντεο στο youtube και νομίζεις ότι είναι τέλειο…

ΑΣΕ λοιπων έναν άνθρωπο που ΕΧΕΙ σονυ να σου πεί ένα μυστικό…

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΟΛΕΣ!!!!

και εγω πριν πάρω σονυ ειχα τσακιστει να βλέπω βιντεο αλλα ελεγαν παντου ΜΟΝΟ τα θετικα και ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ τα αρνητικα!

παπαροκας tiamat

Nick πλακα με κανς!?
4κ ξεχνα το. Αλλα και να βγει σε κινητο ειναι αχρηστο εντελως! Παρακαλα να βαλει 2κ τελευταία και καταιδρωμενη!
Καμερα για τα μπάζα!
Μπεζελ για τα μπαζα!
Sensor id στο πιο αβολο σημείο!
Σχεδιο εντελως ιδιο 5 μοντελα τωρα!! (πιο ιδιο λεμε πεθαινεις!) Και soc το πιο προβληματικο επι δημιουργίας Qualcomm…
Πονεσε τωρα παρεα με τον φανμποι ιωαννη jb ελευθερα

Ιωάννης jb

παπαροκας tiamat είσαι ανεκδιήγητος ρε δικέ μου!!!! δε παίζεσαι.. ακου εκεί με εξέθεσε!!
Ξερεις τι είναι, με το arc s εγω να έχω καλύτερο αποτέλεσμα απο πάρα πολλά καινούργια…. και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τα οποία καινούργια έχουν και δυνατότερο flash??
Μπορείς έστω να το φανταστείς??
Για το z2 ούτε καν το συζητάω!!!!!
Ο τυπάς παραπάνω μου τι λέει για τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού και λέει ότι δε τραβάνε καλά τα sony.. και μου αντιπαραθέτει το 1020 που έχει πάνω τις παναγιας τα μάτια δείτε και μόνοι σας..
41 MP (38 MP effective, 7152 x 5368 pixels), Carl Zeiss optics, optical image stabilization, auto/manual focus, Xenon & LED flash
Εντάξει μιλάμε το ξεφτίλισε το πράγμα.. και έρχεσαι εσυ ο άκυρος τώρα και του δίνεις δικιο αμ δε, πανίβλακα..
Πήγαινε πάρε κανένα s6 edge+ με 8 καταστόρικα!
Χωρίς αδιαβροχοποίηση να πέσει καφές πάνω και να κάνεις καμια απόπειρα αυτοκτονίας..
Χωρίς μπροστινά stereo ηχεία..
Χωρίς micro sd..
Με υλικά σχεδίασης που η sony έχει απο το 13

mixalis vassilopoulos

Το τελευταίο sony που είχε καλή ευκρίνεια ηταν το satio…..

Sophia.k

Σχετικα με τα sony
Ειμαι κατοχος τους εδω κ αρκετα χρονια,για παραδειγμα ειχα κ το satio που για την εποχη του εβγαζε τις καλυτερες φωτογραφιες για κινητο..
Τωρα εχω το xperia z1 κ ειμαι ευχαριστημενη για αυτα που παρεχει, αδιαβροχο,κομψο κ με καλη αναλυση ..
Βεβαια εχει καποιες αστοχίες σε χαμηλο φωτισμο ληψη αλλα ειναι οκ σε γενικες γραμμες..
Επειδη θελω να αλλαξω συσκευη, τι θα μου προτεινατε? το g4, το z3 που εχει κ 4k η να περιμενω να βγει το z5?

Κωνσταντίνος Δ.

@Sophia αν δεν έχεις πρόβλημα στα χρήματα, περίμενε να βγει το Z5 που θα ανακοινωθεί 02/09 και άμα δεις ότι δεν λέει και πολλά πήγαινε για g4

sophia.k

@Κωνσταντίνος Δ.Ευαχαριστω για την απαντηση..
Αυτο θα κανω, θα περιμενω να βγει κ μετα θα επιλεξω..
Ειμαι υπερ του Ζ5 γιατι ειναι κ αδιαβροχο κ εχει καλα χαρακτηριστικα..
Αλλα απτην αλλη θελω να βγαζει κ ωραιες φωτογραφιες,το g4 ειναι καλο αλλα δεν μου αρεσει το δερματινο καπακι απο πισω που εχει..
Οποτε θα καταληξω αφου βγει το sony..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.